8 tips om fondsenwerving plateaus te overwinnen

Ongeacht de omvang van uw fondsenwerving doel, er is niets frustrerender dan het wel of niet overwinnen van een fondsenwerving plateau of inzinking. Het bereiken van het punt waarop strategieën hun magie verliezen en campagnes tot stilstand komen is onvermijdelijk, maar deze momenten zijn geen indicatoren voor mislukking, het zijn kansen voor groei en innovatie.…

7 minutes read
8 tips om fondsenwerving plateaus te overwinnen

Ongeacht de omvang van uw fondsenwerving doel, er is niets frustrerender dan het wel of niet overwinnen van een fondsenwerving plateau of inzinking. Het bereiken van het punt waarop strategieën hun magie verliezen en campagnes tot stilstand komen is onvermijdelijk, maar deze momenten zijn geen indicatoren voor mislukking, het zijn kansen voor groei en innovatie.

Als u onlangs merkt dat uw non-profitorganisatie vastzit in een sleur op het gebied van fondsenwerving, raak dan niet in paniek! We hebben acht effectieve tips om u te helpen uw campagnes nieuw leven in te blazen en deze plateaus te doorbreken.


8 stappen om uit de inzamelingsplateaus te komen 


1. Evalueer en heroriënteer je

Regelmatige herbeoordeling van uw fondsenwerving strategie is essentieel om ervoor te zorgen dat uw plannen en doelen zijn geoptimaliseerd om de meest impactvolle resultaten voor uw organisatie te leveren. Laten we eens kijken hoe we dit effectief kunnen doen.


Strategische evaluatie 

Voer een uitgebreide beoordeling uit van uw huidige fondsenwerving strategieën, inclusief donorsegmentatie, bericht tactieken en campagne prestatie statistieken.


Missie-uitlijning 

Zorg ervoor dat uw fondsenwerving inspanningen nauw aansluiten bij de missie en overkoepelende doelen om consistentie en relevantie behouden.


SWOT-analyse 

Identificeer de sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen die verband houden met uw fondsenwervende initiatieven om strategische besluitvorming te informeren en prioriteiten te stellen voor verbeteringsgebieden. Deze gratis bron is ontworpen om u door het proces te begeleiden.


2. Diversifieer uw inkomstenstromen

Als u vertrouwt op één enkele financieringsmethode, kan uw organisatie kwetsbaar worden voor financiële instabiliteit. Met de volgende stappen kunt u kansen voor diverse financieringsstromen identificeren en de financiële veerkracht van uw non-profitorganisatie vergroten.


Onderzoek en haalbaarheidsstudies 

Voer grondig onderzoek en haalbaarheidsstudies uit om alternatieve inkomstenstromen te beoordelen, zoals zakelijke partnerschappen, subsidies, en evenementen. Onthoud: deze moeten altijd in lijn zijn met de missie, middelen en capaciteiten van uw organisatie.


Innovatieve fondsenwerving modellen 

Innovatieve fondsenwerving modellen, zoals ervaringsgerichte fondsenwerving, lidmaatschapsprogramma’s, en peer-to-peer campagnes kunnen helpen genereer duurzamere inkomstenstromen voor uw organisatie.


Strategieën voor donorbetrokkenheid 

Implementeren strategieën voor donorbetrokkenheid die zich richten op het cultiveren van langdurige relaties en het bevorderen van een gemeenschapsgevoel onder uw supporters. Dit zal een grote bijdrage leveren aan het vergroten van de donorloyaliteit en retentie percentages .


3. Benut de kracht van data

We leven in een tijdperk van data gestuurde besluitvorming, en uw De donordatabase is een goudmijn aan informatie voor uw non-profitorganisatie. Maak gebruik van uw analyses om bruikbare inzichten te krijgen in het gedrag en de voorkeuren van donoren.


Gegevensverzameling en -analyse

Verzamel en analyseer gegevens uit verschillende bronnen, waaronder donor databases, website analytics en inzichten uit sociale media, om bruikbare inzichten te verkrijgen in het gedrag, de voorkeuren en trends van donoren.

Hulpmiddelen zoals Donorbox’s donordatabase stelt non-profitorganisaties in staat belangrijke informatie toe te voegen, zoals interne, inkomende en uitgaande communicatienotities over elk donorrecord, zodat u alle contactpunten via alle kanalen kunt bijhouden.


Segmentatie en personalisatie 

Gebruik gegevens segmentatie technieken om donoren te categoriseren op basis van factoren zoals zoals het geven van geschiedenis, demografische gegevens en betrokkenheid niveaus. Op deze manier kunt u uw fondsenwervende oproepen en communicatie effectiever afstemmen op specifieke doelgroep segmenten.


4. Omarm digitale fondsenwerving

Digitale fondsenwerving is een krachtig hulpmiddel om door frustrerende fondsenwerving plateaus te navigeren. Gebruik deze downtime om manieren te verkennen om uw bereik en betrokkenheid te verbeteren met behulp van de onderstaande platforms.


Online fondsenwerving platforms

Als uw organisatie nog niet is begonnen met het gebruik van online fondsenwervingsplatforms, dit is het beste moment beginnen! Platformen zoals Donorbox bieden non-profitorganisaties gemoedsrust en gestroomlijnde donatieprocessen. Met tools als veilige betalingsverwerking< /span>, krachtige tools voor donorbeheer, lidmaatschapsprogramma’s, en aanpasbare donatieformulieren u kunt donaties digitaal inzamelen, waar uw donateurs ook zijn.

Start fondsenwerving met Donorbox< /p>


Betrokkenheid op sociale media 

Uw sociale media platforms kunt u uw missie delen en communiceren met aanhangers. Als uw oproepen zijn gestagneerd, overweeg dan om te kijken naar de manier waarop u verhalen, impactupdates en fondsenwervende berichten deelt. De meeste sociale-mediaplatforms bieden diepgaande analysetools die wiHiermee kunt u onderzoeken waar uw strategie schiet misschien tekort.


Digitale fondsenwerving onderweg

Vertrouw niet langer op traditionele fondsenwervingstools en lanceer een digitale donatiekiosk! Deze interactieve digitale platforms geven uw donateurs de middelen om uw goede doel ter plekke te steunen – of het nu bij evenementen of fondsenwervingen is. Door gebruik te maken van donatiekiosken zoals Met Donorbox Live™ Kiosk kan uw organisatie inspelen op de groeiende trend van transacties zonder contant geld. Bovendien kunt u door digitaal te gaan waardevolle inzichten uit donaties halen, het gedrag van donateurs analyseren en uw persoonlijke fondsenwervingsstrategie daarop afstemmen.


E-mailmarketingcampagnes 

Een van de beste plekken waarop u zich kunt concentreren als uw boodschap niet de gewenste resultaten oplevert, is uw e-mailmarketing. Evalueer hoe gepersonaliseerd uw e-mailcampagnes zijn en waar u mogelijk nog ruimte heeft voor verbetering.

E-mail marketing-campagnes moeten aansluiten bij de interesses en motivaties van uw publiek. Maak gebruik van tools zoals databasesegmentatie, automatisering en boeiende verhalen vertellen om de betrokkenheid van donoren te stimuleren en tot actie aan te zetten.


Zoekmachineoptimalisatie (SEO) 

Maar het verbeteren van uw fondsenwervingsstrategie gaat verder dan het beoordelen van de manier waarop uw organisatie met haar bestaande publiek praat – u moet ook overwegen hoe potentiële supporters u vinden!

Optimaliseer uw website en online inhoud voor zoekmachines om de zichtbaarheid te verbeteren en organische aan te trekken verkeer en verhoog de acquisitie- en conversiepercentages van donoren door middel van strategische zoekwoordtargeting en contentoptimalisatie.


5. Cultiveer donorrelaties

Het opbouwen en onderhouden van sterke donorrelaties is essentieel om het succes van uw organisatie op de lange termijn te garanderen. Een sterke band met uw donateurs kan u helpen stagnerende periodes achter u te laten en richting hernieuwde groei van de fondsenwerving te komen!


Donorerkenning en rentmeesterschap

Waarborgen van uw donoren zich altijd diep verbonden voelen met jouw missie is geen gemakkelijke taak. Maar het kan de brug zijn die u helpt uw ​​weg te vinden uit een fondsenwervingsplateau. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om sterkere donorrelaties op te bouwen, waaronder: 


Impactrapportage 

Transparant en gedetailleerd impactrapporten die de tastbare resultaten en prestaties benadrukken, onderstrepen de directe invloed die donaties hebben op uw missie. Gebruik ze om uw werk onder de aandacht te brengen en de centrale rol te demonstreren die donoren in uw organisatie spelen.


Mogelijkheden voor feedback en betrokkenheid 

Als uw campagnes en oproepen geen weerklank vinden bij uw doelgroep, vraag hen dan waarom! Donorfeedback is een essentieel onderdeel van de donorbetrokkenheidscyclus. Maak contact met uw donorbestand via enquêtes, focusgroepen of feedbackformulieren.

Hierdoor krijgt u een beter inzicht in de voorkeuren van uw donateurs, de motivaties om te geven en persoonlijke ervaringen. Zorg er vervolgens voor dat u hun inbreng opneemt in uw fondsenwervende strategieën en initiatieven.


6. Innoveer en experimenteer

Niets blaast een lethargische fondsenwervingsstrategie zo nieuw leven in als fris, innovatief ideeën. Verzamel je team en brainstorm nieuwe creatieve manieren om uw donateurs te bereiken en uw fondsenwervende doelen te bereiken.


Creatieve ideeën voor fondsenwerving 

Brainstorm en experimenteer met creatieve fondsenwervende ideeën en initiatieven die aansluiten bij de missie en waarden van uw organisatie. Overweeg activiteiten als virtuele evenementen, crowdfunding campagnes of thematische fondsenwerving uitdagingen om donoren te betrekken en nieuwe supporters aan te trekken.


Lidmaatschapsprogramma’s uitproberen 

Een geweldig lidmaatschapsprogramma kost wat tijd tijd, maar het kan zich vertalen in passieve inkomsten die uw organisatie door langzame fondsenwervingsperioden helpen.

Ontwerp gelaagd lidmaatschap niveaus die op donaties gebaseerde beloningen bieden, zoals exclusieve evenementen , merchandise of inhoud. Vergeet niet een platform te kiezen dat aan alle behoeften van uw nieuwe lidmaatschapsprogramma voldoet – tools zoals Donorbox-lidmaatschappen helpen u uw goede doel te laten groeien en de steun voor uw missie eenvoudig op te schalen .


7. Blaas uw donatiepagina nieuw leven in

Het nieuw leven inblazen van uw donatiepagina en het creëren van een aangepaste, dynamische ervaring is essentieel voor het maximaliseren van het succes van fondsenwerving in het huidige digitale landschap. Als uw organisatie moeite heeft om een ​​uitweg te vinden uit een langzame fondsenwervingsperiode, kunt u < span style=”font-weight: 400;”>donatiepagina zou de sleutel tot toekomstig succes kunnen zijn.

Zorg ervoor dat u een online donatieplatform gebruikt dat prioriteit geeft aan gebruikerservaring, personalisatie en optimalisatie. Door gebruik te maken van een robuust fondsenwervingsplatformformulieren zoals Donorbox kan u enorm helpen een fondsenwervende ervaring te creëren die donateurs inspireert!


Pas uw donatiepagina aan 

Creëren aangepaste donatiepagina’s zorgen voor een samenhangende merkervaring voor uw donateurs . Gebruik overtuigende beelden, overtuigende teksten en een duidelijke oproep tot actie om donateurs te inspireren actie te ondernemen. Vergeet niet uw donatiepagina zodat deze resoneert met verschillende donorsegmenten en de specifieke impact van hun bijdragen benadrukt en het belang van hun steun.

Wist je dat? Met Donorbox kun je in slechts een paar minuten aantrekkelijke donatiepagina’s maken! Bekijk deze video voor meer informatie.

Aan de slag met Donorbox


Stroomlijn het donatieproces

Bekijk uw bestaande donatiepagina en bedenk hoe u deze kunt vereenvoudigen om wrijving te minimaliseren en het aantal conversies te verhogen. Een andere geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw non-profitorganisatie een positieve donatie-ervaring creëert, is door < span style=”font-weight: 400;”>donatieformulieren die responsief zijn en er geweldig uitzien op mobiele apparaten.

Onderzoek donatiepagina best practices en ontdek functionaliteit zoals minimale donatiebedragen, functies voor automatisch aanvullen en het aanbieden van meerdere betalingsopties, aangezien deze allemaal het gemak voor donateurs vergroten.


Realtime impactupdates

Geef donoren realtime updates over de impact van hun bijdragen om het tastbare verschil aan te tonen dat hun steun maakt. Integreer doelmeters, donormuren , donatiemijlpalen en impactverhalen om donateurs betrokken en geïnformeerd te houden over het collectieve effect van hun vrijgevigheid. Overweeg de integratie van social proof elementen, of tools die social proof-elementen bevatten, zoals peer-to-peer fondsenwerving campagnes. Deze kunnen helpen om het vertrouwen bij donateurs op te bouwen en anderen te inspireren om uw goede doel te steunen.


Voortdurende optimalisatie

Het is van essentieel belang dat u de prestaties van uw donatiepagina regelmatig controleert en analyseert om gebieden voor optimalisatie en verbetering te identificeren. Test verschillende ontwerpelementen, berichtstrategieën en donatieprikkels om te bepalen wat het meest effectief aanslaat bij uw publiek.

Onthoud: uw online aanwezigheid moet altijd aanvoelen als een verlengstuk van uw merk. Wanneer donateurs op uw donatiepagina terechtkomen, moeten ze een ervaring opdoendat conversie stimuleert. Fondsenwervingsplatforms zoals Donorbox helpen u voorop te blijven door biedt u tools en functies die uw donatieproces stroomlijnen.


8. Investeer in professionele ontwikkeling

Terwijl medewerkers en vrijwilligers training en ontwikkeling zou een constant thema in uw organisatie moeten zijn, fondsenwervingsplateaus zijn een goed moment om uw inspanningen op dit front opnieuw te bekijken.


Training en capaciteitsopbouw 

Het is altijd een uitdaging om geld uit te geven als er niets binnenkomt, maar een stagnerende fondsenwervingsstrategie kan het gevolg zijn van een opgebrand of een team met te weinig middelen. Investeer in training en capaciteitsopbouw programma’s voor personeelsleden, vrijwilligers en bestuursleden om hun vaardigheden, kennis en competenties te ontwikkelen op gebieden zoals fondsenwerving, relaties met donoren, strategische planning en non-profitmanagement.


Mentorschap en coaching 

Maak gebruik van de vaardigheden en expertise van uw bestuursleden en bieden mentorschap- en coachingprogramma’s aan voor werknemers. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw personeel begeleiding, ondersteuning en feedback krijgt van ervaren professionals of senior leiders in de non-profitsector om hun professionele ontwikkeling en carrièregroei.


Motiveer en betrek uw vrijwilligers 

Vrijwilligerswerving is slechts de eerste stap om ervoor te zorgen dat uw vrijwilligers uw non-profitorganisatie helpen haar missie te vervullen. Training en het onboarden van uw vrijwilligers lijkt misschien tijdrovend en onnodig, maar uw non-profitorganisatie moet het opleiden van vrijwilligers net zo serieus nemen als betaalde werknemers. Jouw het behoud van vrijwilligers zal een enorm verschil maken voor het succes van uw fondsenwervingsinspanningen.


Conclusie

Het overwinnen van plateaus voor fondsenwerving vereist toewijding, creativiteit en de bereidheid om zich aan te passen. Maar of u nu gefocust bent op het opnieuw evalueren van uw strategieën, het diversifiëren van uw inkomstenstromen, het benutten van de kracht van data of het omarmen van digitale fondsenwerving – Donorbox is hier om u elke dag te ondersteunen stap van de weg.

Binnen een paar minuten kunt u beginnen met het maken van krachtige campagnes met aangepaste donatie pagina’s, formulieren die converteren, en lidmaatschappen die een duurzaam inkomen op de g-termijn.

Op zoek naar meer non-profittips, sjablonen, handleidingen en meer? Bekijk de Donorbox Non-profit Blog en meld je aan om de nieuwste artikelen in je inbox te ontvangen.

Meld je nu aan en vergroot vandaag nog uw impact!

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!