Donatieknop op website maken : Hoe doe je dat?

Donatieknop op website maken : Hoe doe je dat?

donatieknop op website

Donatieknop op website maken, Donatieknoppen zijn de gemakkelijkste en een van de krachtigste tools die een non-profitorganisatie aan haar website kan toevoegen. Een kleurrijke knop en een paar korte woorden herinneren donateurs eraan waarom ze de website in de eerste plaats hebben bezocht. De meeste online donatietools bevatten een eenvoudig proces om je op weg te helpen.

Dit artikel helpt je te begrijpen waarom donatieknoppen een cruciaal onderdeel van je website zijn, hoe je er gemakkelijk een kunt toevoegen en een paar laatste dingen die je moet controleren voordat je deze openbaar maakt.

  1. Wat is een donatieknop?
  2. Waarom is een donatieknop zo belangrijk?
  3. Hoe maak je een donatie knop
  4. 5 Donatie knop voorbeelden
  5. 9 handige tips voor een effectieve donatieknop?

Donatieknop op website? Wat is een donatieknop

donation button

De belangrijkste manier waarop non-profitwebsites verschillen van bedrijven met winstoogmerk, is via een donatieknop. Donatieknoppen zijn een van de belangrijkste redenen waarom mensen wel of niet aan een non-profitorganisatie geven. Stel je voor dat je klaar bent om aan een organisatie te geven. Je hebt een paar minuten van je drukke dag genomen om hun website te bezoeken, maar je ziet niet meteen een donatieknop. Besteed je er tijd aan om ernaar te zoeken of ga je naar iets anders? Mensen hebben een korte aandachtsspanne en als de donatieknop van uw organisatie niet in het oog springt, verliest u elke kans op hun gift.

Donatieknoppen verbinden supporters met de donatiepagina of het formulier van een non-profitorganisatie en maken het gemakkelijk om te doneren. Donatieknoppen op de website zijn zo succesvol geweest in het inspireren van geschenken, dat bedrijven als Facebook en Instagram aan boord zijn gesprongen. Deze bedrijven bieden non-profitorganisaties nu de kans om een ​​donatieknop toe te voegen aan hun social media-pagina. Non-profit supporters zijn gewend om een ​​donatieknop te zien op een website en social media. Als het er niet is, steekt het uit als een pijnlijke duim.


Waarom is een donatie knop zo belangrijk ?

donate button

Mensen die een website van een non-profitorganisatie bezoeken, zijn daar om verschillende redenen. Sommigen willen meer te weten komen over de organisatie voordat ze een gift doen. Andere websitebezoekers zijn concurrenten die op zoek zijn naar manieren om verbinding te maken of te concurreren. Ten slotte bezoeken sommigen uw website om te doneren. Deze laatste groep websitebezoekers zou een betrouwbare bron van inkomsten moeten zijn. En daarom zijn donatieknoppen een essentieel onderdeel van een non-profitwebsite. Laten we de voordelen eens nader bekijken.


1. Ze vermenigvuldigen donaties

Het toevoegen van een opvallende donatieknop op uw website kan het aantal donaties met 190% verhogen. Dat is een astronomisch getal en een waar non-profitorganisaties moeite mee hebben om te geloven. Als je erover nadenkt, is het echter logisch. Als het eerste wat je ziet wanneer je de website van een non-profitorganisatie bezoekt een donatieknop is, is de kans groter dat je een cadeau stuurt. Dit geldt vooral als u een mobiel apparaat gebruikt.

Wanneer u een mobielvriendelijke non-profitwebsite bezoekt, ziet u bovenaan de pagina waarschijnlijk een kleurrijke knop die u vraagt om te doneren. U zoekt waarschijnlijk op de website terwijl u iets anders doet en bent in de eerste plaats alleen naar de website gegaan om te doneren. Als de non-profitorganisatie het gemakkelijk maakt om op de knop te klikken en te doneren, zul je je beter voelen over de organisatie en misschien zelfs een beetje genereuzer.


2. Ze maken het gemakkelijk om de donatiepagina te vinden

De meeste non-profitorganisaties hebben het donatieformulier niet direct op de startpagina van hun website. De homepage is meer bedoeld om het bewustzijn te vergroten, verhalen, links en de impact uit te lichten. Het is de donatieknop bovenaan of een belangrijkere positie die helpt om het donatie formulier/donatiepagina gemakkelijk te vinden. Uw potentiële donateurs waarderen het gemak wanneer zij naast hen ander belangrijk werk te doen hebben.


3. Ze verbeteren de branding

Branding is essentieel om uw non-profitorganisatie te promoten bij een nieuw publiek. Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop organisaties hun merk in het geheugen van mensen verstevigen, is met specifieke kleuren en lettertypen. Uw donatieknop is een van de beste plaatsen om de primaire kleur van uw organisatie te gebruiken, een opvallend contrast te gebruiken om het op te laten vallen en een lettertype om de naamsbekendheid te vergroten.


Hoe maak je een donatieknop?

Het toevoegen van een donatieknop aan uw website is niet zo moeilijk als u misschien denkt. Veel online donatietools bevatten een donatieknop met hun functies. Wanneer je onderzoek doet naar verschillende online donatietools, bezoek dan hun website om erachter te komen hoe gemakkelijk het is om er een te maken met hun service.

Donorbox biedt twee integreerbare typen donatieknoppen voor non-profitorganisaties; de ene linkt naar de donorpagina van de organisatie en de andere laat een pop-updonatieformulier op het scherm verschijnen. Elk van deze donatieknoppen kan worden aangepast aan de branding van uw non-profitorganisatie. Bovendien kunnen deze knoppen eenvoudig worden ingesteld op de meeste website CMS platformen.

De Salvadoran American Foundation doet uitstekend werk door twee donatieknoppen op hun startpagina op te nemen. Degene bovenaan linkt naar hun donatiepagina en formulier en degene op de heldafbeelding maakt een pop-upformulier (2e afbeelding) direct op de startpagina geopend.

 

how to add a donate button

how to add a donate button

Extra tip: als je een sterk aangepast ontwerp voor je donatieknop wilt dat bij je website past, kan een online ontwerpservice zoals Canva erg handig zijn. Nadat de gewenste afbeelding is gemaakt, kunnen organisaties deze toevoegen aan de startpagina van hun website en deze koppelen aan hun donatiepagina.


5 Donatieknop Best practices die u niet mag missen

donate button

Iedereen die een website zonder winstoogmerk bezoekt, weet dat de organisatie hun donatie wil en nodig heeft. Ze zijn niet verrast of gestoord door een kleurrijke knop die hen vraagt om nu te doneren. Deze verwachting is een geschenk aan non-profitorganisaties. Omdat organisaties zich geen zorgen hoeven te maken als ze vragen, is de volgende vraag hoe ze het moeten vragen.


1. Waar plaats je een donatieknop?

De locatie van een donatieknop is een vraag zonder een afgesproken antwoord. Sommige non-profitorganisaties plaatsen het in de rechterbovenhoek van hun startpagina, anderen linksboven, anderen plaatsen het in het midden. Het punt is dat een donatieknop binnen enkele seconden na het klikken op een website gemakkelijk te zien en te vinden moet zijn.

Zorg er bij het maken van uw donatieknop voor dat deze niet alleen op de startpagina staat. Uw non-profitorganisatie wil het gemakkelijk maken om de donatiepagina te vinden, waar iemand ook op uw website terechtkomt. Zorg er dus voor dat uw donatieknop bovenaan de navigatiebalk en de voettekst van de website staat, zodat deze op elke webpagina te vinden is. De website van For the Love of Alex heeft bijvoorbeeld de donatieknop rechtsboven in de hoek en is plakkerig op alle pagina’s.

 

donate button


2. Wat zijn de beste kleuren voor een donatieknop?

De kleur van uw donatieknop is een ander twistpunt. De realiteit is dat elke kleur prima is. Het doel is om op te vallen. Als uw website voornamelijk blauw is, kunt u uw donatieknop rood of oranje maken. Ongeacht de kleur die u kiest, u wilt deze omringen met witruimte om de aandacht te trekken.

De felrode kleur van de donatieknop van de St. John of Jerusalem Eye Hospital Group is moeilijk te missen tegen de gele achtergrond.

donation button


3. Wat moet er op uw donatieknop staan?

Het vinden van de juiste woorden voor uw donatieknop hoeft niet tijdrovend te zijn. Sommige non-profitorganisaties gebruiken Donate, anderen kiezen voor ‘Steun ons’ of ‘Make an Impact’. Het is belangrijk om het kort en duidelijk te houden. Als mensen in de war zijn door wat je vraagt, zullen ze veel minder snel geven.


4. Zorg ervoor dat het is aangesloten

Het belangrijkste van uw donatieknop is dat deze naar de juiste pagina linkt. Zorg er bij het maken van de donatieknop voor uw website voor dat er geen verbroken links zijn en dat het niet lang duurt voordat bezoekers worden doorgestuurd naar de donatiepagina.


5. Zorg ervoor dat uw donatiepagina snel wordt geladen

Meer mensen bezoeken non-profitwebsites op hun telefoon. Volgens de laatste statistieken verlaat 1 op de 4 websitebezoekers de website als het langer dan 4 seconden duurt om te laden. Een gemakkelijke manier om het aantal donaties te verhogen, is door uw site te onderzoeken en te zien waar u mogelijk websitebezoekers verliest. Als mensen vertrekken omdat het te lang duurt om op de donatiepagina te komen, neem dan contact op met uw websitebeheerder en breng de nodige wijzigingen aan.


9 Essentiële controles voordat u uw donatieknop openbaar maakt

donation button

Het doel van een website-donatieknop is om supporters naar uw donatiepagina te linken. Maar zoals al duidelijk is, is het uiteindelijke doel om hen te inspireren tot het doen van een donatie. Daarom moeten non-profitorganisaties, voordat ze een donatieknop toevoegen en deze openbaar maken, ervoor zorgen dat de pagina is ingesteld om geschenken te verleiden en niet af te weren.


1. Komt de branding van uw donatieformulier overeen met de rest van uw website?

Donors moeten een organisatie vertrouwen voordat ze bereid zijn te geven. Een van de beste manieren om dat vertrouwen te stimuleren, is met branding. Als uw donatieknop ze naar een andere website brengt, moet uw donatiepagina overeenkomen met de kleuren en lettertypen van de rest van uw website om hun vertrouwen te behouden. U kunt dit proces eenvoudiger maken als u een donatietool kiest waarmee uw non-profitorganisatie donatiepagina’s kan aanpassen.

De Sobriety Foundation heeft dezelfde afbeelding en kleuren op hun donatiepagina opgenomen als de startpagina van hun website. Deze branding verzekert donateurs dat ze rechtstreeks aan de organisatie geven.

donation button


2. Is het mobielvriendelijk?

33% van alle online donaties vond plaats op mobiele telefoons. Als uw online donatieformulier niet voor deze doelgroep is gemaakt, verliest u een aanzienlijk bedrag. Het is essentieel om met uw online donatietool te controleren of deze een mobielvriendelijke versie bevat. U moet ook zelf het donatieformulier op een mobiele telefoon controleren om te zien welke problemen zich kunnen voordoen. Het is misschien tijd om eerst uw donatieformulier en andere webpagina’s voor een mobiel publiek te maken.

Donorbox-formulieren en gehoste donatiepagina’s worden automatisch mobiel geoptimaliseerd. De onderstaande afbeelding laat zien hoe een door Donorbox gehoste donatiepagina eruitziet op desktop en mobiel.

donation button


3. Kunnen donateurs een periodieke donatie doen?

Terugkerende donaties zijn een uitstekende bron van betrouwbare inkomsten. Terugkerende donateurs zijn vaak gepassioneerde supporters van de missie van de organisatie, geven meer door de jaren heen en kunnen zelfs grote donoren worden of een percentage van hun nalatenschap achterlaten in een geplande gift. Non-profitorganisaties profiteren enorm door donateurs aan te moedigen terugkerende geschenken te geven.

Een van de gemakkelijkste manieren om deze geschenken aan te moedigen, is door een wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse donatieoptie op uw donatieformulier op te nemen. Met veel online donatietools kunnen donateurs hun eigen terugkerende giften beheren. Donateurs waarderen deze controle over hun giften en zullen zich eerder aanmelden. Bekijk Muso’s terugkerende donatieformulier in de onderstaande afbeelding. Ze hebben ook het gewenste terugkerende interval benadrukt om meer maandelijkse donaties te stimuleren.

donation button for website


4. Bevat uw donatieformulier donatieniveaus?

Bezoekers van je donatiepagina zijn misschien geïnteresseerd in geven, maar hebben misschien geen sterk gevoel over het bedrag. Daarom is het hebben van donatieniveaus een uitstekende aanvulling. Wanneer supporters op je pagina klikken en een lijst met vijf verschillende donatiebedragen zien, zullen ze waarschijnlijk een hoger bedrag kiezen dan oorspronkelijk gepland. Door donateurs te targeten met specifieke campagnes en donatiebedragen, kun je donatieniveaus kiezen die beginnen met de gemiddelde donatie en vanaf daar worden verhoogd. Het resultaat is een toename van giftbedragen en inkomsten voor de organisatie.

Controleer het donatieformulier en de niveaus in de onderstaande afbeelding. De impact is duidelijk vermeld onder elk bedrag om de donaties te helpen verhogen.

donation button for website


5. Heb je de optie van een bijpassend cadeau erbij gezet?

Donateurs zijn zich er misschien niet van bewust dat hun bedrijf overeenkomt met donaties. Steeds meer bedrijven willen een verschil maken in hun gemeenschap en zijn zich sterk bewust van hoe hun betrokkenheid eruitziet voor klanten en medewerkers. Uw non-profitorganisatie kan profiteren van de wens van elk bedrijf om betrokken te zijn door een bijpassende geschenkoptie toe te voegen aan uw donatieformulier.

Deze optie zal niet alleen de aandacht van de donor trekken, maar ook die van het bedrijf. U kunt mogelijk relaties aangaan met de werkgevers van uw donoren die alle organisaties ten goede komen.

Donorbox integreert met Double the Donation om non-profitgebruikers de kans te geven om een bedrijfsmatching-widget toe te voegen aan hun donatieformulieren. Het donatieformulier van Vibrant zou daar uw ideale voorbeeld van moeten zijn, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

 

donation button for nonprofits


6. Verzamelt u donatie gegevens?

Het inzamelen van donaties is niet het enige doel van een donatieformulier. Non-profitorganisaties die contact- en demografische informatie verzamelen, samen met de belangen van een supporter, ontwikkelen een manier om relaties met hun donateurs op te bouwen en te versterken. Hoewel het belangrijk is om niet te veel informatie te vragen en donateurs af te schrikken, moet uw non-profitorganisatie in korte tijd zoveel mogelijk verzamelen.

Extra tip #1: Deze informatie moet worden opgeslagen in een donatie beheersysteem zodat non-profitorganisaties er verstandig gebruik van kunnen maken. Zorg er bij het zoeken naar een online donatietool voor dat er een donorbeheersysteem wordt aangeboden.

Extra tip #2: Door meer donorinformatie te verzamelen, kan uw non-profitorganisatie donoren in verschillende niveaus segmenteren en toekomstige campagnes op elk donortype richten. Deze targetingstrategie verhoogt de fondsen en helpt uw organisatie om relaties voor de lange termijn beter te ontwikkelen.


7. Campagne maken met donatieknop

De meeste non-profitorganisaties hebben verschillende programma’s of campagnes om de impact te vergroten of hun faciliteiten te verbeteren. Door uw donateurs de kans te geven om uit hen te kiezen en hun donaties aan te wijzen, vergroot u het gevoel van controle, vertrouwen en transparantie. Bovendien helpt het u bij het ontvangen en toewijzen van fondsen voor prioritaire programma’s en campagnes, het op de markt brengen van de opties, het beoordelen en maken van impactrapporten met ontvangen donaties, en meer. Dit is wat een van onze non-profitgebruikers doet om dit recht te implementeren via het donatieformulier.

donation button for nonprofits


8. Heb je verschillende betaalmogelijkheden?

Veel recente trends op het gebied van inzamelingsacties draaien om een toename van het aantal betalingsopties voor donaties. Sommige van de belangrijkste donoren van uw organisatie willen misschien Automated Clearing House (ACH) gebruiken vanwege de lagere kosten die gepaard gaan met grotere bedragen. Millennial-donors zijn gewend geraakt aan het gebruik van tools zoals Google Pay en Apple Pay, PayPal, Stripe en Venmo vanwege de veiligheid en het gemak. Door meer betalingsopties op uw donatieformulier op te nemen, krijgen uw supporters een goed gevoel over hun ervaring en uw non-profit.

donation button for nonprofits


9. Ontvangen uw donateurs automatisch een e-mailontvangst?

Ten slotte is het essentieel om een automatisch systeem op te zetten zodat donateurs een donatiebewijs kunnen ontvangen nadat ze online hebben gegeven. De IRS vereist dat non-profitorganisaties een ontvangstbewijs sturen voor elke donatie. Door een automatisch systeem voor deze praktijk te creëren, kan uw non-profitorganisatie deze alledaagse taak wegnemen. Veel online donatietools bevatten een sjabloon die non-profitorganisaties kunnen gebruiken om hun eigen ontvangstbewijs te maken, donateurs tevreden te houden en belastingconform te blijven.


De conclusies

donation button

Donatieknoppen zouden niet moeilijk moeten zijn om te maken, maar het belang van het opnemen van een op uw website kan niet genoeg worden benadrukt. Een gemakkelijk te vinden donatieknop is een manier om meer geschenken aan te moedigen en de relatie met uw donateurs te versterken. Het toevoegen van een donatieknop omvat de knop en het donatieformulier waaraan deze is gekoppeld.

Vergeet niet te controleren of uw donatieknop is gekoppeld aan uw donatiepagina of -formulier en controleer of het donatieformulier is gemaakt om uw donateurs zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Als u een donatieknop voor uw website, een pop-upformulier of een eenvoudige maar effectieve donatiepagina nodig heeft voor uw fondsenwervingsbehoeften, bekijk dan onze website voor een lijst met functies die we tegen betaalbare prijzen kunnen aanbieden.

Bekijk hier onze blog voor aanvullende ondersteuning bij fondsenwerving, tips en managementbronnen voor non-profitorganisaties. Abonneer u op onze nieuwsbrief voor een samengestelde lijst met de beste bronnen die elke maand in uw inbox wordt bezorgd.
More about this source textSource text required for additional translation information

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)