Hoe kan ik online donaties ontvangen met Sripe

Ontdek hoe je donaties kunt stimuleren en het geefproces kunt vereenvoudigen voor jouw non-profitorganisatie met Stripe. In dit artikel leer je hoe Stripe Donatie je kan helpen bij het accepteren van online donaties en het vergroten van betrokkenheid bij je goede doel. Ontdek de voordelen en functionaliteiten van deze krachtige betaaloplossing voor non-profitorganisaties.

8 minutes read
Hoe kan ik online donaties ontvangen met Sripe

Donorbox is een state-of-the-art, krachtige en effectieve fondsenwerving software die non-profit organisaties in staat stelt om online donaties te verzamelen en te verwerken en langdurige relaties op te bouwen met donateurs.

Ons donatieplatform helpt verschillende organisaties geld in te zamelen voor welke missie of doel ze ook hebben. Donorbox wordt onder andere gebruikt door non-profitorganisaties, kerken, universiteiten, politici en medische onderzoeksorganisaties.

Meer dan 50.000 organisaties uit 40 landen over de hele wereld gebruiken Donorbox om online geld in te zamelen. Mensen houden van Donorbox omdat het gemakkelijk is om te beginnen met het accepteren van donaties. Er is geen kennis van coderen nodig om Donorbox op uw website in te stellen. En geloof ons het is net zo eenvoudig om Stripe te gebruiken als een betalingsverwerker met Donorbox.

Laten we beginnen met wat een betalingsverwerker is en dan duiken we in de kracht van Stripe als een betalingsverwerker.


Wat is een betalingsverwerker?

Een betalingsverwerker is een bedrijf dat transacties afhandelt zodat uw donateurs online donaties kunnen doen. Dat betekent dat het betalingsverwerkingsbedrijf informatie van de credit- of debetkaart van uw klant communiceert en doorstuurt naar zowel uw bank als de bank van uw donateur.

Als er genoeg geld op de kaart van uw donateur staat en deze geldig is, gaat de transactie door. En dit alles gebeurt in een kwestie van seconden. Stripe biedt de technische, fraudepreventie en bankinfrastructuur die nodig zijn om online betalingssystemen te laten werken.

Als u meer wilt leren over non-profit donatie verwerking, bekijk dan onze gids hier.


Wat is Stripe?

Donorbox gebruikt Stripe als onze payment processor.

Met Stripe kunt u betaald worden met alle grote credit/debitcards van klanten over de hele wereld op het web of in mobiele apps. Het werd gelanceerd voor het publiek in 2011 en sindsdien hebben ze honderden miljarden verwerkt voor miljoenen wereldwijde bedrijven.

Als u één betalingsverwerker gaat gebruiken, raden wij Stripe aan. Met 89% + Nederlandse volwassenen die een betaling hebben gedaan via Stripe, zou het uw voor de hand liggende keuze moeten zijn voor het accepteren van donaties. Maar wij bieden ook PayPal als optie aan. U kunt beide aanbieden om het breedste scala aan donorbehoeften en -voorkeuren te dekken.


Is Stripe veilig?

Ja. Stripe overtreft de strengste veiligheidsnormen:

 • SSL Beschermd: Alle transacties zijn SSL (Secure Socket Layer) beveiligd. Uw informatie en die van uw donateur worden veilig verzonden tijdens de verwerking van alle betalingen.
 • PCI-Volgend: Stripe is een PCI Service Provider Level 1, wat de hoogste graad van beveiliging voor betalingsverwerking is. U kunt er zeker van zijn dat de informatie van uw donateur veilig en beveiligd is.
 • Gecodeerd: Alle creditcardnummers worden versleuteld en veilig opgeslagen in Stripe’s state of the art datacenter. Dit garandeert zowel de veiligheid als de integriteit van de informatie van uw donateur.
 • Fraudedetectie met machinaal leren: Stripe’s radar-fraudedetectiesysteem is slimmer als het gaat om het blokkeren van fraude en het toelaten van legitieme donateurs. Niet alleen dat, het past zich snel aan veranderende fraudepatronen en uw non-profit veiligheidsbehoeften aan.
  Er worden geen financiële gegevens opgeslagen door Donorbox.

Wat betekent dit allemaal? Het betekent dat Stripe fondsenwerving zeer veilig is. Ze overtreffen de veiligheidsnormen van de industrie en worden vertrouwd door duizenden bedrijven van elke omvang over de hele wereld, waaronder veel Fortune 500-bedrijven.


Kan ik Stripe gebruiken voor online donaties?

Ja. Stripe is de snelst groeiende betalingsverwerker van vandaag, met ongeveer 13.000 verzoeken per seconde in 35+ landen en 135+ valuta’s. Laten we eens kijken naar een aantal van de grootste voordelen die uw donatieverwerking met Donorbox zeker een boost zullen geven.


1. Donateurs kunnen elke credit/debit card gebruiken

Gebruikers in Nederland kunnen elk van deze credit/debetkaarten gebruiken om hun online donaties te doen:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Discover
 • JCB
 • Diners Club
 • etc.

2. Enkele betalingsmogelijkheden

Stripe ondersteunt ook een reeks aanvullende betaalmethoden, waaronder:


3. Stripe’s ongelofelijke uptime

Stelt u zich eens een uptime van 99,99% voor! Dat is wat Stripe u biedt als betalingsverwerker. Het betekent alleen dat je altijd klaar bent om donaties van je supporters te accepteren en te verwerken – 365 dagen per jaar en 24/7. Minder downtime is gelijk aan blije donateurs!


4. Automatische updates voor opgeslagen kaarten

Wanneer de opgeslagen kaart van je donateurs vervalt of zij om een andere reden een nieuwe kaart krijgen, probeert Stripe automatisch de opgeslagen kaartinformatie bij te werken. De meeste kaartuitgevers in Nederland ondersteunen deze functie en verstrekken de informatie. Zo kan Stripe automatisch de meeste American Express, Visa, Master cards, en Discover cards in Nederland updaten.


5. Niet alleen veilig, maar ultra-veilig

We hebben het al gehad over Stripe’s radar fraude-detectie systeem. Maar dat is niet alles; het biedt u een extra verificatielaag die u beschermt tegen frauduleuze kaartbetalingen. Het verlaagt het risico op terugboekingen met een functie genaamd dynamische 3D secure, van toepassing op transacties met een hoog risico. Dus de volgende keer dat u een grote donatie of een grote gift verwacht, weet u dat Stripe u gedekt heeft.


Waar gaat het geld heen?

Wanneer u een donatie ontvangt, wordt het geld naar uw Stripe-account gestuurd. Uitbetalingen worden dan gedaan naar de bankrekening die je hebt gekoppeld aan Stripe. Deze betaling wordt verwerkt door Stripe, maar voor zover de donateur weet, betalen ze rechtstreeks aan jou. In tegenstelling tot PayPal, hoeven ze zich niet aan te melden bij Stripe om u te betalen – ze voeren gewoon hun factuurgegevens rechtstreeks in uw Donorbox donatieformulier in en dat is het!


Hoe gebeurt de uitbetaling??

U kunt een uitbetaling schema instellen op uw Stripe dashboard. Standaard is het dagelijks automatisch. Maar u kunt het veranderen in wekelijks en maandelijks, en zelfs handmatig uitbetalen. Houd er rekening mee dat het u controle geeft over wanneer uw geworven fondsen worden uitbetaald. Niet wanneer het daadwerkelijk beschikbaar zal zijn, want dat wordt bepaald door de uitbetaling snelheid die per land verschilt.

Stripe ondersteunt 1-2 dagen bank uitbetalingen in de NL en het duurt hooguit een week gemiddeld internationaal.


Hoe werken Donorbox en Stripe samen?

Als onderdeel van het Donorbox installatieproces, wordt u gevraagd om een betalingsverwerker te selecteren en wanneer u Stripe selecteert, wordt u gevraagd om alle informatie in te voeren die u nodig heeft om een account bij hen te registreren. Beide account instellingen worden door de Donorbox software afgehandeld als onderdeel van het eigen setup proces, wat het erg gemakkelijk maakt.

Wanneer je klaar bent met de setup heb je zowel een Donorbox account als een aparte Stripe account. Gedoneerde gelden worden door Stripe automatisch overgemaakt naar de door u aangegeven bankrekening. U hoeft niets te doen.

Een van de beste voordelen van het gebruik van Donorbox samen met Stripe is dat er geen codering nodig is — u kunt gewoon uw ingevulde Donorbox donatieformulier invoegen op uw website.

Donorbox heeft non-profitorganisaties over de hele wereld al geholpen om 1 miljard dollar aan online donaties binnen te halen. Onze oprichter Charles Zhang en Stripe’s platform partnerships Jared Davis bespreken hoe deze betalingsverwerker helpt om uw donaties een superboost te geven in het onderstaande Donorbox Webinar. Kijk voor nuttige inzichten over Stripe + Donorbox.


Hoe stel ik Donorbox in met Stripe?

Als u klaar bent om te beginnen met online fondsenwerving, begin dan met het opzetten van uw Donorbox account.

De eerste stap is het aanmaken van een Org (kort voor ‘Organisatie’) account. Het is een heel eenvoudig proces en we hebben geen geüploade documentatie nodig.


Stap 1

Ga naar de donorbox website en klik op “Registratie Org”


Stap 2

Vul het formulier op het scherm in om uw Donorbox Org account aan te maken. Klik op Aanmelden als u klaar bent. U ontvangt een bevestiging per e-mail die u moet aanklikken om te bevestigen.


Stap 3

Vertel ons op het volgende scherm iets meer over uw organisatie en klik dan op Klaar. U kunt deze informatie later bewerken door hier te klikken. U ontvangt een bevestiging per e-mail waarop u moet klikken om uw nieuwe Donorbox account te bevestigen.

Na registratie wordt u direct naar uw Dashboard gebracht zodat u aan de slag kunt met het aanmaken van uw eerste Donorbox donatie formulier. Je zult dit scherm zien.

U kunt uw eerste campagne vanaf deze pagina aanmaken, of dat later doen. Om eerst Stripe in te stellen, klikt u op Dashboard om naar dit scherm te gaan:


Stap 4

Klik op “Maak uw Stripe account aan”

Vervolgens komt u op het scherm waar u uw Stripe account gegevens invult om u te registreren bij Stripe. Donorbox zal u vragen om uw bedrijfsgegevens (adres, telefoon, soort bedrijf, enz.). Dan wordt u gevraagd om uw bankgegevens in te voeren (rekeningnummer, routing nummer). Tenslotte voert u een e-mail in en kiest u een wachtwoord voor Stripe en klikt u op “Autoriseer toegang tot deze account”.

donate stripe

Zodra u het formulier heeft ingevuld en verzonden, wordt u teruggestuurd naar uw Donorbox dashboard, en bent u klaar om te beginnen!

Gefeliciteerd! U heeft Donorbox ingesteld met Stripe.

 


Stap 5

Nu kunt u teruggaan en uw eerste campagne en donatieformulier instellen met behulp van de Form Builder die hieronder wordt weergegeven. Voor meer informatie over het instellen van je donatie formulier en hoe je het kunt insluiten op je website, volg je de aanvullende instructies in onze Aan de slag-handleiding.

 


Dit zijn slechts enkele van de meest populaire functies van Donorbox!

 • Maandelijkse, jaarlijkse, wekelijkse en driemaandelijkse terugkerende donaties: Het kost slechts 1 klik om een terugkerende donatie in te stellen. Er zijn geen extra registratieschermen of informatie vereist.
 • Donateurs dekken kosten: Geef donateurs de optie om de verwerkingskosten van hun donaties te dekken. De vergoeding zal worden toegevoegd, zodat slechts 1 donatie wordt verwerkt.
 • Bedrijf Matching Donaties: Haal andere organisaties en bedrijven over om te doneren aan je campagne. Donorbox-formulieren ondersteunen bedrijfsdonaties.
 • Pop-up donatie formulieren: Laat je donatieformulier verschijnen op het scherm, met één druk op de knop. Wij leveren de code. Het enige wat u hoeft te doen is kopiëren en plakken.
 • Crowdfunding: Crowdfunding campagnes werken geweldig wanneer u een enorm fonds moet werven binnen een beperkte periode. Het is ook effectief wanneer u een evenement heeft waarvoor u momentum wilt creëren en tegelijkertijd fondsen wilt werven. Met Donorbox, kunt u gemakkelijk deze optie van uw geselecteerde campagne inschakelen door slechts een schakelaar om te zetten.
 • Peer-to-peer fondsenwerving: Nodig uw supporters, vrijwilligers, bestuursleden en vrienden uit om voor u fondsen te werven met de eenvoudige en krachtige peer-to-peer fondsenwerving functie van Donorbox.
 • Social media: Deel uw campagne op Facebook, Twitter en LinkedIn om meer interesse te wekken en bekendheid te verspreiden.
 • Donor Wall: Toon al uw donorberichten en opmerkingen op de eigen Donor Wall van uw campagne.
 • Doelenmeter: Deel uw fondsenwervingsvoortgang met de wereld met behulp van onze doelmeter. Voeg het toe als onderdeel van uw formulierontwerp of sluit het apart in.
 • Donorprofiel: Elke terugkerende donateur krijgt automatisch een donateurprofiel toegewezen, compleet met inloggegevens en een wachtwoord. Donoren kunnen hun eigen terugkerende donatieplannen bewerken.
 • Stel aangepaste vragen aan donateurs: Voeg tot 10 aangepaste vragen toe om meer te weten te komen over uw donoren. Antwoorden kunnen worden gegeven in de vorm van tekst, keuzerondjes, selectievakjes en vervolgkeuzelijsten.
 • Maak notities over donaties: Voeg snelle interne notities toe aan elke donor en donatie. Onze notities helpen u uw records met een meer persoonlijke touch te beheren.
 • Verzamel adres, telefoon, werk: Verzamel de contactinformatie van uw donateurs op een eenvoudige manier. Stel deze informatie in als optioneel, of verplicht indien nodig (zoals bij een politieke fondsenwerving).
 • Pas kleuren aan: Donorbox donatieformulieren kunnen zo worden ingesteld dat ze bij elk kleurenschema passen, zodat ze bij de look en feel van uw website passen.
 • Uw eigen donatie pagina: Ontvang gratis uw eigen donatiepagina, aangepast met uw eigen logo en achtergrond – gehost op onze SSL-servers.
 • Fiscaal ontvangstbewijs: Elke donateur ontvangt automatisch een fiscaal ontvangstbewijs voor elke donatie. Het Donorbox ontvangstbewijs sjabloon is volledig aanpasbaar om alle benodigde informatie te bevatten.
 • Belastingontvangst aan het einde van het jaar: Stuur eenvoudig een fiscaal ontvangstbewijs voor het einde van het jaar naar alle donateurs, met details over de donaties die zij dat jaar hebben gedaan. Perfect voor het belasting seizoen!
 • Integreer Donorbox met uw favoriete apps: Salesforce, Zapier/API, of MailChimp voor e-mailmarketing.

Get Started With Donorbox


Wat zijn de kosten??

Donorbox is gratis om mee te beginnen. Donorbox rekent een kleine platformvergoeding van 1,5% voor de donaties van de maand. Onze tarieven zijn de laagste in de markt, en we rekenen geen setup kosten. Donorbox geeft u ook de mogelijkheid om donateurs te vragen om de verwerkingskosten te dekken in hun donatie, wat velen bereid zullen zijn om te doen.

Stripe rekent 2,2% – 2,9% + $0,30 verwerkingskosten per donatie. Bekijk onze prijzen gids voor details over hoe uw betalingsverwerking en Donorbox kosten eruit kunnen zien, plus een vergelijking van deze kosten in vergelijking met een aantal van onze concurrenten.


Krijgen non-profitorganisaties het gereduceerde tarief van Stripe??

Ja! Als u een geregistreerde non-profit bent, kunt u contact opnemen met Stripe op sales+. In de NL is het stripe non-profit kortingstarief gewoonlijk 2,2% + $0,30. Als uw organisatie zich buiten de NL bevindt, kan het tarief hoger of lager zijn. Het is het beste om direct contact op te nemen met Stripe voor de laatste kortingen en vereisten.


Hoe snel ontvangen wij het geld??

Stripe maakt automatisch donatie geld over van je Stripe-account naar je bankrekening op basis van het overschrijving schema dat op je dashboard staat vermeld.

In de VS en Australië worden de overschrijvingen elke twee werkdagen automatisch voltooid. Je eerste overschrijving kan echter iets langer duren (ongeveer 7 dagen). In de meeste andere landen worden de overschrijvingen om de 7 werkdagen voltooid.

Voor meer informatie over de exacte overboekingstijd in uw land, klikt u hier. U kunt ook inloggen op Stripe met uw Stripe e-mail en wachtwoord om toegang te krijgen tot een overzicht van uw vorige en komende overschrijvingen op uw Stripe dashboard, zoals hieronder weergegeven.

 

stripe for nonprofits

 

Voor meer informatie en details, bekijk onze FAQ om u te helpen met het verzamelen van online donaties met Donorbox.

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

 • linkedin
 • soundcloud

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!