Meer Online Donaties ophalen in 7 stappen | Donorbox

Meer Online Donaties ophalen in 7 stappen | Donorbox

online donaties ophalen

Online donaties ophalen? Donaties in contanten en cheques worden opgestuurd of verzameld bij evenementen. Uw organisatie heeft misschien een groot aantal oudere donateurs die vertrouwd zijn met het cheque- en geldsysteem, maar onze huidige pandemie heeft veel van deze opties beperkt.

Online systemen worden snel de favoriete manier om donaties in te zamelen. Om online donaties te accepteren, heeft uw organisatie een manier nodig om donaties op uw website te verzamelen, donorinformatie op te slaan en deze nieuwe manieren van geven te promoten. Dit artikel leidt je door zeven stappen om je te helpen eenvoudig meer donaties online te verzamelen.

7 stappen om online donaties op te halen

  1. Maak een donatie formulier
  2. Start een crowdfunding pagina
  3. Start met terugkerende donaties
  4. Moedig het matchen van bedrijfsgeschenken aan
  5. Creer urgentie en start een doelmeter
  6. Start een sms campagne
  7. Deel je donatie pagina’s 

Maar voordat we verder gaan met de stappen, is het belangrijk dat je weet hoe je meer online donaties kunt accepteren en beheren. Als u eenmaal het idee heeft hoe u uw donor-/donateur gegevens kunt opslaan, een aantal vervelende processen gemakkelijk kunt automatiseren en ze effectief kunt promoten, is het een fluitje van een cent om online donaties te verzamelen.


Hoe u meer online donaties kunt accepteren (en beheren)

Voordat u kunt profiteren van online donaties, heeft u een systeem nodig om het proces gemakkelijker te maken. Het inzamelen van donaties is daar slechts een onderdeel van. Terwijl je online donatie systemen onderzoekt, moet je er een vinden die helpt bij het beheer en het werven van donoren en sommige van deze acties automatisch plannen.

accept donations online


1. Verzameling

Online donaties inzamelen is makkelijker dan velen zich realiseren. Er zijn verschillende verwerkingssystemen. Sommige zijn gericht op non-profitorganisaties en andere kunnen worden gebruikt voor zowel non-profit- als for-profitbedrijven, zoals Paypal en Stripe. Donateurs kunnen creditcards of hun bankrekening gebruiken om hun giften te doen. Bij deze transacties zijn verwerkingskosten inbegrepen, maar het gemak en de veiligheid van online donaties prevaleren voor veel donoren boven de kosten.


2. Opslaan

De beste online betalingsverwerkers omvatten een donatie beheersysteem. Dit is essentieel om de relatie met donateurs te versterken en meer fondsen te werven. Donorbeheersystemen met donorprofielen, donatie segmentatie en rapportage tools zullen uw organisatie aanzienlijk ten goede kom


3. Automatisering

De tijd van een non-profit inzamelingsactie is beperkt en ze moeten deze efficiënt besteden. Online donatiesystemen die sommige acties automatiseren, zijn een goede besteding van geld voor een organisatie.

Donateur geschenken die wekelijks, maandelijks, driemaandelijks en jaarlijks online kunnen worden verzameld, zullen indruk maken op uw donateurs en het leven van uw personeel gemakkelijker maken. Donorbox bevat automatische meldingen aan non-profitorganisaties voor verjaardagen van donateurs en wijzigingen in terugkerende donaties. Donatie afschriften kunnen ook worden geautomatiseerd om uw personeel minder te belasten.


4. Promotie

Na het kiezen van een online donatie systeem, is het van vitaal belang om de mogelijkheid om online te doneren bij uw donateurs te promoten. Als u met uw donatie beheersysteem uw donateurs kunt segmenteren, kunt u gerichte campagnes naar uw donateurs sturen.

Vind gemakkelijk donateurs die al online hebben gegeven. Splits deze donateurs op in kleine, middelgrote en grote donateurs en stuur e-mails naar elke groep. U kunt donatie formulieren maken met bedragen die zijn gericht op elke groep en programma’s die specifieke donateurs aanspreken.


Online donaties ophalen: de 7 stappen

Na het kiezen van een online donatiesysteem dat manieren biedt om donaties te verzamelen, donorinformatie op te slaan en online campagnes te promoten, is het tijd om online donaties te accepteren. We hebben hieronder zeven stappen opgesomd om u te helpen meer donaties online te verzamelen.


1. Maak een donatie formulier

 

Donatie formulieren kunnen worden gemaakt voor algemene donaties en individuele campagnes.

Online donatieformulieren mogen de donor niet overweldigen. Verzamel alleen de benodigde donorinformatie en vermeld indien mogelijk donatiebedragen die passen binnen het budget van de donor. Donorbox-donatieformulieren maken het gemakkelijk om online donaties te verzamelen met voorgestelde bedragen, donatieniveaus, herdenkingsdonaties, bedrijfsgerelateerde geschenken en terugkerende donatie-opties.

Er zijn twee verschillende donatieformulieren die uw organisatie kan gebruiken om donaties op uw website te accepteren. Embedded en pop-up formulieren hebben elk voor- en nadelen. Kiezen welk formulier u wilt gebruiken en wanneer u het wilt gebruiken, hangt af van uw doelen.

Integreren

Ingesloten formulieren bevinden zich op de bestemmingspagina’s van uw website. Elke e-mail- en sociale-mediacampagne die uw organisatie verstuurt, linkt donateurs naar een bestemmingspagina op uw website. Deze pagina’s zijn een essentieel onderdeel van de marketing voor nieuwe donateurs. Deze pagina’s zijn een andere manier om vragen te beantwoorden en websitebezoekers meer informatie over uw organisatie te geven.

Zodra uw donateurs uw bestemmingspagina hebben bereikt en hebben besloten om te doneren, is een ingesloten formulier de beste optie om online donaties te verzamelen. Deze formulieren kunnen ook worden aangepast aan de rest van uw website. Ingesloten formulieren kunnen ook meer informatie verzamelen dan pop-ups en zijn beter voor nieuwe donateurs. Zo ziet een ingesloten Donorbox-donatieformulier eruit op een non-profitwebsite:

collect donations online

Verzamel namen, adressen en e-mails van donateurs, samen met informatie over de programma’s die hen het meest interesseren. Ingesloten formulieren bieden donateurs ook opties voor donatie bedragen die u zullen helpen bij toekomstige campagnes.

Pop-ups

Pop-up donatie formulieren zijn bedoeld voor degenen die weten dat ze willen doneren. Op deze formulieren is geen extra ruimte om donateurs te overtuigen, ze werken dus als een oproep tot actie voor donateurs. Pop-upformulieren kunnen het meest effectief zijn als de timing goed is. Gebruik dit formulier om het bezoekers die uw website binnenkomen of verlaten gemakkelijk te maken.

trueout.org maakt optimaal gebruik van een Donorbox-pop-upformulier om hun websitebezoekers aan te moedigen snel aan hun goede doel te doneren.

accept donations online

Get Started With Donorbox


2. Start een crowdfunding pagina

Het is zeldzaam om iemand te vinden die nog geen crowdfunding-campagne online heeft gezien. Of deze campagnes nu om donaties vragen in plaats van verjaardagscadeaus of bedoeld zijn om geld in te zamelen voor een gezin dat moeilijke tijden doormaakt, mensen voelen zich steeds comfortabeler om hun vrienden en familie om donaties te vragen.

Crowdfundingcampagnes zijn populair geworden vanwege de gemakkelijke manier om deze campagnes te delen. Nadat ze hadden gezien hoeveel mensen crowdfunding begonnen te gebruiken om de nodige fondsen voor individuen in te zamelen, begonnen non-profitorganisaties op de kar te springen. Crowdfunding wordt snel de eerste keuze voor veel fondsenwervers.

Organisaties hebben het meeste succes met crowdfunding wanneer ze worden gebruikt om fondsen te werven voor specifieke programma’s. Donorbox biedt crowdfundingpagina’s die voor elke campagne kunnen worden aangepast. Vertel het verhaal van je organisatie en deel foto’s en video’s op je crowdfundingpagina. Plaats regelmatig online updates over de successen van uw campagne. Geef donateurs de mogelijkheid zich te abonneren en persoonlijke e-mails te sturen om de betrokkenheid van donateurs te stimuleren.

Zie hoe succesvol Seeds Wilderness Therapy een crowdfundingcampagne op Donorbox voert om gezinnen met worstelende tieners te helpen.

accept donations


3. Start met Terugkerende donaties

Als non-profitorganisatie zijn er maar weinig dingen beter dan een terugkerende donateur. Terugkerende donaties kunnen wekelijks, maandelijks, driemaandelijks en jaarlijks worden geïncasseerd. Deze donaties zijn betrouwbaar en kunnen bijdragen aan het jaarlijkse budget van een organisatie.

Deze donoren zijn ook klaar voor het opbouwen van relaties. Ze hebben al laten zien dat ze uw organisatie voldoende vertrouwen om regelmatig te geven. Hoe meer u over deze donateurs te weten komt, hoe dieper uw relatie met hen kan groeien.

Het gemak van het automatisch verzamelen van deze donaties geeft donateurs en non-profitorganisaties gemoedsrust. Donateurs hoeven hun tijd niet elke maand te verspillen aan het bezoeken van uw website om te doneren, en uw organisatie kan op deze donaties rekenen en deze elk jaar aan hun budget toevoegen.

Online donatiesystemen die terugkerende donaties verzamelen zijn gemakkelijk te vinden, maar sommige systemen, zoals Donorbox, bieden donateurs meer voordelen. Met een login en wachtwoord kunnen donateurs hun periodieke donaties zelf upgraden en beheren. Non-profitorganisaties ontvangen automatische meldingen wanneer terugkerende donaties verlopen en wanneer donateurs de donatiebedragen wijzigen.
Meer over deze brontekstBrontekst vereist voor aanvullende vertaalinformatie
Feedback sturen
Zijvensters


4. Encourage company gift matching

 

Veel bedrijven bieden bijpassende geschenken aan als extra personeelsvoordeel. De voor de hand liggende bonus van deze terugkerende geschenken is het extra bedrag van de bedrijven.

Als donateurs niet zeker weten of hun bedrijf bijpassende donaties aanbiedt, kunnen ze Double the Donation bezoeken. Donorbox is een samenwerking aangegaan met Double the Donation om het toevoegen van dit aan uw website gemakkelijker te maken.

accept donations online

 

Een andere manier om meer donaties aan te moedigen, is door een campagne te starten waarin het bijpassende geschenk van een bedrijf onder de aandacht wordt gebracht. Als je een relatie hebt opgebouwd met een lokaal bedrijf en een gemeenschapspartnerschap bent aangegaan, vraag dan of ze bereid zijn het donatiebedrag van een campagne te evenaren in ruil voor gratis advertenties. Veel bedrijven staan open voor deze optie in plaats van een andere evenementsponsoring.

Zodra je de buy-in van het bedrijf hebt, kun je beginnen met het verzenden van communicatiestukken waarin mensen worden gevraagd om te doneren om het overeenkomende bedrag te bereiken. Geef ze een specifieke einddatum voor de campagne en stimuleer opwinding en betrokkenheid bij de campagne.


5. Start met een doelmeter

Matching gift campagnes zijn een geweldige manier om urgentie te creëren bij uw donateurs. Een andere manier is om een doelmeter op te nemen op de bestemmingspagina van de campagnewebsite en op elk communicatiestuk dat u naar donateurs stuurt. Doelmeters, of thermometers voor fondsenwerving, zijn een visuele manier om bij te houden hoe een campagne presteert.

Non-profitorganisaties kunnen deze thermometers toevoegen aan bestemmingspagina’s van websites en alle communicatiestukken die ze naar donateurs sturen. Veel mensen leren visueel, en dit beeld van hoe een campagne presteert, moedigt sneller aan tot actie dan welke verbale post dan ook. Tarjimly is een goed voorbeeld van een non-profitorganisatie die de voordelen van een doelmeter zo goed mogelijk benut.

accept donations

Het is ook bemoedigend voor donateurs om te zien dat hun individuele donatie direct effect heeft op een campagne. Als het uw campagnedoel is om een bepaald bedrag te behalen om een passend relatiegeschenk te krijgen, zullen uw donateurs enthousiaster worden als ze kunnen zien hoe dicht u bij dat doel bent. Donateurs kunnen zelfs meer geven als hun donatie uw campagne over het doel duwt. 


6. Start met sms campagnes

Online donaties zijn niet alleen voor sociale media. Online campagnes kunnen e-mails en tekst-om-te-geven-campagnes bevatten. Naarmate de technologie verbeterde, ontdekten meer non-profitorganisaties dat tekst-om-te-geven-campagnes goed werkten voor hun organisaties.

Tekst-naar-geven-campagnes waren aanvankelijk alleen succesvol voor grote merknaamorganisaties, zoals het Rode Kruis. In het verleden kwam er een nieuwsbericht uit over een overstroming, tornado of orkaan die een grote locatie trof en honderden mensen werden getroffen. Het Rode Kruis zou de campagne-informatie alleen maar naar het nieuws en hun miljoenen supporters moeten sturen om een ​​snelle reactie te zien.

Tegenwoordig hoeft er geen tragedie te zijn voor mensen om tekst-om-te-geven te gebruiken. Non-profitorganisaties en zelfs kerken zijn begonnen met het gebruiken van tekst-om-te-geven-campagnes als manieren om supporters te bereiken. In plaats van elke zondag om een ​​offer te vragen, kunnen kerken gewoon een tekst-om-te-geven-campagne starten. Jongere donateurs staan ​​het meest open voor dit soort campagnes.

Met Donorbox is het gemakkelijk en handig. Je krijgt een unieke campagne-ID en een sms-nummer zodra je tekst-om-te-geven inschakelt. Uw donateurs moeten die ID naar het nummer sturen en op hun beurt ontvangen ze een mobielvriendelijke donatiepaginalink om de donatie te doen. De volgende keer dat ze dezelfde donatie willen herhalen, gaat het nog sneller, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding.

accept donations online


7. Deel uw donatiepagina in inzamelingsbrieven

Het feit dat uw non-profitorganisatie online donaties inzamelt, betekent niet dat al uw verzoeken online moeten zijn. Veel non-profitorganisaties hebben een groot aantal donoren die ouder zijn en zich meer op hun gemak voelen met gemailde sollicitatiebrieven. Deze donateurs sturen vaak cheques of geven zelfs geld. Sommige van deze donateurs zullen nooit online geven.

U kunt andere donateurs overtuigen, maar zij kennen of begrijpen online doneren misschien niet. Door contact met ze op te nemen op de manier waarop ze zich prettig voelen, ben je al begonnen met het opbouwen van vertrouwen.

Fondsenwervingsbrieven kunnen online donaties aanmoedigen door simpelweg de optie te vermelden en een link op te nemen in de brief of e-mail. Als je net begint met het accepteren van online donaties, kun je ook een brief sturen waarin je uitlegt waarom en hoe dit soort donatie donoren zoals zij kan helpen.

Door ze feiten te geven over de veiligheid en het gemak van online geven, kunnen meer donateurs worden aangemoedigd om deze nieuwe optie te proberen. Door details te delen over de fraudepreventie– en beschermingsservices van uw online systeem, kunnen ze ervoor zorgen dat uw organisatie om hun zorgen geeft. Hen op de hoogte stellen van manieren waarop online geven hen kan redden en het geld van de organisatie kan ook hun aandacht trekken.

Fondsenwervingsbrieven kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om online en offline meer donaties te verzamelen.


Onze Conclusies

Donateurs vinden het prettiger om online te geven, en deze trend wordt alleen maar groter. Door ervoor te kiezen om geen online donaties aan uw website toe te voegen, loopt u duizenden dollars mis. Online donaties accepteren is niet zo moeilijk of duur als het ooit was. Online donatie toepassingen, zoals Donorbox, maken het een betaalbare optie voor zelfs de kleinste organisatie.

Naarmate u donaties op uw website begint te accepteren, kunt u meer leren over hoe u online meer geld kunt inzamelen. Bezoek onze blog voor tips om u te helpen slagen in uw online geven.

Donors are more comfortable giving online, and this trend is only growing. By choosing not to add online giving to your website, you are missing out on thousands of dollars. Accepting donations online is not as difficult or expensive as it once was. Online donation applications, like Donorbox, make it an affordable option for even the smallest organization.

As you start to accept donations on your website, you can learn more about how to raise more funds online. Visit our blog for tips to help you succeed in your online giving.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)