Donatiekiosk – Moderne oplossing voor doneren op locatie in 2024

41% van de Amerikanen zegt dat ze in een normale week geen enkele transactie met contant geld doen. Dit is geweldig nieuws voor non-profitorganisaties die stappen hebben ondernomen om hun online donatie formulieren te optimaliseren, aan te passen en op de markt te brengen. Maar hoe navigeer je met contactloze betalingen als je persoonlijk fondsen…

7 minutes read
Donatiekiosk – Moderne oplossing voor doneren op locatie in 2024

41% van de Amerikanen zegt dat ze in een normale week geen enkele transactie met contant geld doen. Dit is geweldig nieuws voor non-profitorganisaties die stappen hebben ondernomen om hun online donatie formulieren te optimaliseren, aan te passen en op de markt te brengen. Maar hoe navigeer je met contactloze betalingen als je persoonlijk fondsen werft? Een collectebus voor contant geld is niet meer voldoende, gelukkig is dit waar een donatie kiosk echt schittert!

Innovatieve en gebruiksvriendelijke donatiezuilen zoals Donorbox Live™ Kiosk kunnen een positieve impact hebben op uw fondsenwerving strategie en donateurs betrekken bij uw missie. Onze dynamische app verandert elke iPad of Android-tablet in een donatie zuil waarmee donateurs hun creditcard of pinpas kunnen tikken, dippen of swipen of digitale portemonnees kunnen gebruiken om snel en overal contantloze donaties te doen.

Ervoor zorgen dat uw donatiezuil succesvol is, vergt wat planning. Branding, bewegwijzering en waar u het plaatst, spelen allemaal een belangrijke rol in uw persoonlijke fondsenwerving strategie. Laten we de voordelen van het geven van kiosken verkennen. Bovendien delen we perfecte ideeën voor plaatsing en best practice-tips om u te helpen het maximale uit uw kiosk te halen!


Voordelen van donatie kiosken

Aan de slag met Donorbox Live Kiosk

Kiosken zoals Donorbox Live™ Kiosk, stelt u in staat om meer giften te verzamelen terwijl u persoonlijk fondsen werft door donateurs een soepele, contantloze donatie-ervaring te bieden.

  • De aanpasbare interface zorgt ervoor dat uw merk centraal staat.
  • Donateurs kunnen contantloze betaalmethoden zoals creditcards, smartphones en zelfs smartwatches gebruiken om bij te dragen.
  • Elke donatie stroomt rechtstreeks naar uw Donorbox-account, waardoor u realtime inzicht krijgt in de fondsenwervingsprestaties van uw evenement.

Hoe u uw donatie kiosk strategisch plaatst

Waar u uw Donorbox Live™-kiosk plaatst, is zo belangrijk. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor uw doel, moet u ervoor zorgen dat uw kiosk op een plek staat die de zichtbaarheid maximaliseert en de betrokkenheid van donateurs stimuleert. Hier zijn een paar ideeën: 


Kerken 

Donorbox Live™ Kiosk stimuleert trouwe giften in aanbidding ruimtes. Een goed geplaatste donatie kiosk wordt een zachte duw in de rug voor gemeenteleden en voorbijgangers. Het weeft contantloos gemak en directe vrijgevigheid in de structuur van uw geloofsgemeenschap.


Ideeën voor het plaatsen van kiosken voor kerken

  • Ingangen en uitgangen van kerkens: Plaats uw kiosk bij de ingang en uitgang om donaties te verzamelen als leden de dienst binnenkomen of verlaten.
  • Gemeentehuizen: Gemeenschappelijke ruimtes waar mensen na de dienst samenkomen, zijn geweldige plekken voor uw kiosk.
  • Evenementenlocaties: Bruiloften, dopen of door de kerk gesponsorde gemeenschapsevenementen bieden perfecte kansen voor persoonlijke fondsenwerving en zijn perfect voor donatiekiosken.
  • Kerkkantoren: Door een kiosk in uw kerkkantoor te plaatsen, kunt u doordeweekse bezoekers aanmoedigen om uw kerk te steunen.

Best practicesen Tips voor kerken 

  • Maak gebruik van de tijd voor en na preken: Vermeld uw kiosk voor of na uw preek of tijdens bestuurlijke mededelingen. Zorg ervoor dat u uw gemeente aanmoedigt om de kiosk te bezoeken en te doneren.
  • Neem uw kiosk op in seizoensgebonden donatiecampagnes en feestdagen: Markeer uw donatiekiosken tijdens drukke tijden zoals Kerstmis en Pasen om donaties tijdens de feestdagen onder de aandacht te houden.
  • Bied gepersonaliseerde digitale ontvangstbewijzen aan: Zorg ervoor dat uw donatiebewijzen gepersonaliseerd zijn en direct via e-mail of sms naar supporters worden verzonden voor belastingdoeleinden.
  • Vergeet niet om matching gifts te promoten: Schakel de hulp in van uw gemeente om matching gifts te verkrijgen van hun werkgevers of bedrijfseigenaren die uw kerk bezoeken. Uw donatiekiosk is een geweldig hulpmiddel om gift matching te stroomlijnen.

Non-profitorganisaties voor dierenwelzijn

Een Donorbox Live™-kiosk bij u in de buurt dier shelter biedt bezoekers een handige manier om hun medeleven en steun te uiten met een donatie. Geef supporters een direct gevoel van voldoening – wetende dat ze de dieren kunnen steunen die net indruk op hen hebben gemaakt – contant of niet.


Ideeën voor het plaatsen van kiosken voor dierenasiels 

  • Dierenasiels en adoptiecentra: Plaats kiosken in uw lobby waar bezoekers eerder een sterke emotionele band met de dieren voelen.
  • Dierenwinkels en dierenklinieken: Werk samen met lokale bedrijven zoals dierenartsen en dierenwinkels waar veel huisdiereigenaren komen.
  • Gemeenschapsevenementen en dierenbeurzen: Meld u aan voor gemeenschapsevenementen en beurzen in uw omgeving en neem uw kiosk op in uw stand of display. Dit is een geweldige tactiek om dierenliefhebbers te bereiken waar ze het vaakst samenkomen, bijvoorbeeld bij adoptieacties of dierenshows.
  • Hondenparken: Hoewel hiervoor een personeelslid nodig is om het te beheren, is uw donatie draagbaar, zodat u pop-up-oproepen kunt plannen bij hondenparken of andere openbare ruimtes waar uw ideale donor zou kunnen rondhangen.

Best practices en tips voor dierenasiels 

  • Onderschat de kracht van storytelling niet: Donorbox Live™ Kiosk biedt ongelooflijke personalisatiemogelijkheden, waardoor u een sterke, hartverwarmende call-to-action kunt opnemen. Voeg pamfletten of flyers toe met verhalen over de dieren die je hebt gered of die nog steeds wachten op hun eeuwige families.
  • Niet iedereen kan adopteren, maar de meesten kunnen doneren: De primaire missie van je organisatie is misschien om dieren een nieuw thuis te geven, maar er zijn veel mensen die niet kunnen adopteren of er nog niet klaar voor zijn. Laat ze niet achter! Voeg een terugkerende donatie toe aan uw kiosk waarmee donateurs langdurige zorg voor uw dieren kunnen sponsoren.

Masjids

Een Masjid donatiekiosk kan uw fondsenwerving op locatie versterken met zijn eenvoud, gemak en snelle betaalmethoden. Met de Donorbox Live ™ Kiosk is het bijvoorbeeld een fluitje van een cent om persoonlijke donaties te accepteren. Uw donateurs kunnen snel contactloos betalen met deze app in uw moskee.


Ideeën voor het plaatsen van kiosken voor moskeeën

  • Moskeeën: Plaats uw kiosk bij de ingang van uw moskee, in gemeenschappelijke ruimtes of in de buurt van wudhu-gebieden waar gelovigen samenkomen.
  • Gemeenschapscentra: Islamitische gemeenschapscentra waar educatieve of sociale activiteiten worden gehouden, zijn geweldige plekken om een ​​donatiekiosk op te zetten en mensen te bereiken die mogelijk geen gelovigen in uw moskee zijn.
  • Religieuze gelegenheden en evenementen: Eid-vieringen, Ramadan Iftars of liefdadigheidsbazaars bieden de perfecte gelegenheid om contact te maken met uw gemeenschap, het essentiële werk dat u doet te delen en die broodnodige donaties te verzamelen. Zet een kiosk op festivals en evenementen en voeg video’s of afbeeldingen toe over de verschillende doelen die u steunt en de impact die uw fondsenwerving zal hebben.
  • Islamitische scholen: Ouders en bezoekers brengen vaak veel tijd door op school, of ze nu wachten tot sport- of culturele activiteiten en madrassa’s afgelopen zijn. Werk samen met scholen in uw gemeenschap en zet een kiosk op, hetzij als pop-up tijdens grote schoolevenementen of als een permanent station in de schoollobby.

Best practices en tips voor moskeeën

  • Bied zakat- en sadaqahopties aan: Vergeet niet om opties voor specifieke soorten giften (zoals zakat, sadaqah) duidelijk te labelen.
  • Ramadan is een geweldige tijd om uw gemeenschap te verzamelen rond een gemeenschappelijk doel: Geven is altijd belangrijk in de islam, vooral tijdens de ramadan. De beloningen voor goede daden tijdens de Heilige Maand worden vermenigvuldigd. Zorg ervoor dat uw gemeenschap op de hoogte is van de doelen die u bepleit. Ga een stapje verder door de positieve impact van bijdragen te communiceren en vergeet niet om uw donatiekiosk te benadrukken.

Musea en kunstgalerijen

Introduceer een naadloze mix van cultuur en gemak in uw museum met Donorbox Live™ Kiosk. Bied uw vaste klanten een autonome, contantloze donatieoptie, terwijl u de potentiële bijdrage en contactgegevens van elke nieuwe bezoeker vastlegt. Stroomlijn de administratie, verhoog de omzet en efficiëntie, zodat u zich kunt richten op uw missie en tentoonstellingen.


Ideeën voor het plaatsen van een donatie kiosk voor musea en kunstgalerijen

  • Maximaliseer uw ontvangstruimte: Uw hoofdontvangstruimte of loket zorgt voor maximale zichtbaarheid en moedigt gasten aan om direct bij aankomst een bijdrage te leveren.
  • Verkooppunt in de cadeauwinkel: Iinclusief uw kiosk bij het verkooppunt kan bezoekers motiveren om uw museum te steunen.
  • Expositie-uitgangen: Mensen verlaten kunstgalerieën en musea meestal met een blij en ontroerd gevoel door de schoonheid die ze hebben ervaren. Door uw kiosk bij de uitgang te plaatsen, kunt u de aandacht van bezoekers trekken wanneer ze zich geïnspireerd voelen om uw instelling te steunen.
  • Buitenruimtes: Als uw museum een ​​buitentuin of een beeldententoonstelling heeft, overweeg dan om daar ook kiosken te plaatsen.

Best practices en tips voor musea en kunstgalerieën

  • Maak het zichtbaar: Voeg duidelijke, aantrekkelijke bewegwijzering toe diebelicht uw doel en de impact die donaties op uw instelling zullen hebben.
  • Benadruk de impact van donaties: Pas uw kioskberichten aan zodat deze aansluiten bij specifieke tentoonstellingen, evenementen of campagnes. U hebt misschien een populaire tentoonstelling over het oude Egypte en financiering kan de groei van die collectie ondersteunen. Een oproep tot actie zoals “Steun onze nieuwe tentoonstelling over het oude Egypte!” kan de aandacht van bezoekers trekken.
  • Zorg dat uw kiosk toegankelijk is: Uw kiosk moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor alle bezoekers, inclusief bezoekers met een beperking. Denk aan de hoogte, de leesbaarheid van uw scherm en de taal.
  • Ontwerp een interactieve ervaring: Gebruik interactieve schermen of visuele elementen om donateurs aan te trekken en hen te laten investeren in uw missie.

Tips voor donatiekiosken voor alle non-profitorganisaties

Moderne fondsenwervingsmethoden zijn een must-have geworden voor non-profitorganisaties. Hoe makkelijker u het mensen maakt om te doneren, hoe groter de kans dat u donaties krijgt! Donatiekiosken zijn een van de beste oplossingen om moderne donaties op locatie aan donoren te introduceren.


De volgende tips helpen ervoor te zorgen dat uw kiosk is geoptimaliseerd om de beste resultaten te leveren voor persoonlijke fondsenwerving: 

  • Verhoogde zichtbaarheid en toegankelijkheid: Kiosken voor donaties moeten altijd worden geplaatst op plekken met veel verkeer, waar ze gemakkelijk toegankelijk en opvallend zijn.
  • In het oog springende bewegwijzering: Gebruik duidelijke, overtuigende bewegwijzering om de aandacht te vestigen op uw kiosk en uw doel te benadrukken. Vergeet niet om het op brand te houden!
  • Maak het zo gebruiksvriendelijk mogelijk: Uw donatieproces moet snel en eenvoudig zijn, met duidelijke instructies en minimale stappen.
  • Beveiliging is niet onderhandelbaar: Investeer in een platform dat prioriteit geeft aan de beveiliging van uw gegevens en de informatie van uw donor.
  • Pas uw kiosk aan voor een onvergetelijke donatie-ervaring: Pas uw berichten, kleuren en call-to-action aan op specifieke oproepen. Dit helpt donoren zich verbonden te voelen met uw organisatie en het werk dat hun donatie zal ondersteunen.
  • Vergeet niet om dankjewel te zeggen: Voeg een oprecht bedankbericht toe aan je gepersonaliseerde ontvangstbewijs. Vergeet niet om een ​​optie toe te voegen om je aan te melden voor je nieuwsbrief of terugkerende donaties.

Klaar om persoonlijke fondsenwerving op te voeren?

Gevende kiosken zijn een geweldige manier om je missie dichter bij de mensen te brengen die erom geven. Door uw donatiezuil optimaal te plaatsen, creëert u een naadloze donatie-ervaring die uw band met uw donateurs vergroot en verdiept.

Donorbox is er om u te helpen en in staat te stellen meer op te halen met minder moeite, zodat u zich kunt richten op het helpen van degenen die het nodig hebben.

Lees meer over Donorbox Live ™ Kiosk op onze website. Bekijk ook het brede scala aan extra functiesvan Donorbox, , van Donorbox. integraties, en meer, en meld je gratis aan om als een professional te beginnen met fondsenwerving.

Wil je gratis hulpmiddelen om fondsenwerving en donatie beheer te verbeteren? Bezoek onze Nonprofit Blog of bekijk de Donorbox Bibliotheek.

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!