Donorbox Donation Driver AI: uw assistent voor gegevens- en copywriting

Kunstmatige intelligentie (of AI) is meer dan alleen een modewoord: het is een onstuitbare kracht die non-profitorganisaties overal ter wereld helpt hun fondsenwerving naar een hoger niveau te tillen. Donorbox DonationDriver AI combineert de kracht van AI met alle gegevens die beschikbaar zijn in uw Donorbox-account om non-profitorganisaties te helpen weloverwogen beslissingen te nemen, overtuigend…

4 minutes read
Donorbox Donation Driver AI: uw assistent voor gegevens- en copywriting

Kunstmatige intelligentie (of AI) is meer dan alleen een modewoord: het is een onstuitbare kracht die non-profitorganisaties overal ter wereld helpt hun fondsenwerving naar een hoger niveau te tillen. Donorbox DonationDriver AI combineert de kracht van AI met alle gegevens die beschikbaar zijn in uw Donorbox-account om non-profitorganisaties te helpen weloverwogen beslissingen te nemen, overtuigend outreach-materiaal te maken en betere strategieën te ontwikkelen.

Laten we eens kijken wat deze assistent voor u kan doen!


Hoe DonationDriver AI werkt 

Als u een Premium Donorbox-account heeft, kan uw DonationDriver Assistant u helpen uw gegevens te sorteren, uw fondsenwervingsstrategie te ontwikkelen en aanpasbare teksten te schrijven.

Typ eenvoudigweg uw vraag of prompt in DonationDriver AI en uw AI-assistent zal antwoorden met de gegevens of een kopie die u heeft aangevraagd. Hier wordt nader bekeken hoe elk type zoekopdracht werkt.

 


1. Data 

Donorbox DonationDriver AI helpt u bij het sorteren en ophalen van al uw donatie- en donorgegevens in uw account. Dit omvat het volgende:

  • Persoonlijke gegevens van donateurs, zoals naam, e-mailadres en postadres.
  • Donatie-informatie zoals bedrag, betaalmethode en datum van donatie.
  • Campagnenamen en donatiebedragen/totalen, inclusief evenementen- en lidmaatschapscampagnes.

Uw Assistent kan u bijvoorbeeld vertellen wie uw top 10 donateurs vorig jaar waren en hun namen en e-mailadressen opgeven voor een gerichte campagne. U kunt deze resultaten eenvoudig downloaden als CSV-bestand.

U kunt deze gegevens ook omzetten in een staaf-, cirkel- of lijndiagram om de reactie van uw assistent te visualiseren.

 

Screenshot showing the option to turn your AI Assistant results

Dit helpt u bij het analyseren van de effectiviteit van uw fondsenwerving, het opstellen van lijsten voor gerichte outreach, het plannen van uw donorbeheerstrategie en meer.


2. Copywriting

Het writer’s block bestaat echt. Wanneer u inspiratie nodig heeft voor een overtuigend exemplaar, biedt uw DonationDriver Assistant een startpunt dat u volledig kunt aanpassen aan uw stem, toon en behoeften.

Vraag uw assistent om de volgende materialen op te schrijven:

En meer!

Typ uw vraag in de assistent en de gevraagde tekst wordt gegenereerd. U kunt de gegenereerde tekst kopiëren en in een ander document plakken om deze aan te passen aan uw merkstem en eventuele andere vereisten.

 

Screenshot showing how the copywriting feature looks for Donorbox DonationDriver AI.

Sign Up for Premium


Hoe Donorbox Donatie Driver AI te gebruiken


1. Aanmelden voor Premium 

Als u nog geen Premium Donorbox-gebruiker bent, kunt u zich eenvoudig aanmelden voor een abonnement op maat! Boek eenvoudig een Premium Demo om in contact te komen met ons verkoopteam.

Profiteer van lagere platformkosten en keuze uit verschillende voordelen, zoals een toegewijde accountmanager, begeleide onboarding, prioritaire technische ondersteuning, krachtige integraties en meer. Leer hier meer!

 


2. Zoek uw DonationDriver-assistent

Log in op uw Donorbox-account. Scroll aan de linkerkant van uw scherm naar het gedeelte ‘Inschakelen’ van uw accountmenu. Daar vindt u het label ‘AI Assistant’. Klik op deze optie!


3. Maak je query


3.1 Maak een keuze uit de aangeboden zoekopdrachten

Voor snelle toegang tot uw gegevens selecteert u eenvoudigweg een zoekopdracht uit de weergegeven lijst. Selecteer het tabblad Gegevens voor gegevensgerelateerde vragen en het tabblad Copywriting om tekst te genereren.

Screenshot showing where to access the Data and Copywriting provided queries on DonationDriver AI.

 

Klik eenvoudig op de zoekopdracht die u wilt testen en bekijk de resultaten!


3.2 Typ uw eigen zoekopdracht

Bent u op zoek naar unieke gegevens of kopieën die niet door onze verstrekte zoekopdrachten worden gedekt? Voel je vrij om je eigen vraag in het vak te typen en op ‘Vragen’ te klikken! Hieronder delen we vier tips voor het gebruik van DonationDriver AI waarmee u de perfecte zoekopdracht kunt opstellen.

Screenshot shows the option to type your own query into DonationDriver AI.


4. Download of visualiseer uw gegevens

Voor gegevens query’s heeft u twee opties:


4.1 Download 

Zodra u alle benodigde informatie heeft, klikt u op de knop “CSV downloaden”. Hernoem het bestand zodat u het later gemakkelijk kunt openen en gebruik het om gesegmenteerde e-mailcampagnes, mailings en meer te verzenden.

Screenshot showing the location of the "Download CSV" button on DonationDriver AI.


4.2 Visualiseer

Indien gewenst kunt u uw gegevens eenvoudig visualiseren als staaf-, cirkel- of lijndiagram door op de bijbehorende knop te klikken. Als uw gegevens niet in grafieken kunnen worden weergegeven, ziet u in deze gebieden lege diagrammen.

Screenshot showing all the data visualization options available on DonationDriver AI.


5. Bewaar uw exemplaar

Nadat u de gewenste kopie heeft gegenereerd, kopieert en plakt u deze eenvoudig in een ander document om het aan uw wensen aan te passen.

Screenshot showing the DonationDriver copywriting feature.


4 Tips voor het gebruik van DonationDriver AI

Onze AI-assistent is eenvoudig te gebruiken. Maar bij alles wat met AI te maken heeft, is het belangrijk om deze vier belangrijke tips te kennen om de beste reacties te krijgen en het meeste uit uw Assistent te halen.


1. Wees Specifiek 

Hoe specifieker u bent, hoe beter uw resultaten zullen zijn. Denk aan uw AI-assistent zoals u aan een menselijke assistent zou doen. Als iemand niet vooraf over alle benodigde informatie beschikt, kan hij of zij u niet het beste antwoord op uw vraag geven.

Hier zijn bijvoorbeeld twee query’s:

Laat mij al mijn topdonoren zien
Laat mij alle donateurs zien die in 2023 meer dan $ 5000 hebben gedoneerd

De tweede zoekopdracht is specifieker en zal resulteren in meer bruikbare gegevens.


2. Vraag naar alles wat je nodig hebt

Vergelijkbaar met het bovenstaande punt: wees niet bang om alle informatie te vragen die u nodig heeft in uw vragen!

Als u bijvoorbeeld een lijst voor een e-mailcampagne ophaalt, wat moet u dan aan uw Assistent vragen? E-mailadressen natuurlijk!

Uw vraag zou ongeveer zo kunnen zijn:

Geef me een lijst van alle donateurs die de afgelopen maand hebben gegeven, en geef hun namen en e-mailadressen op

En je krijgt dan de bijbehorende lijst. Als u de donatiebedragen wilt toevoegen, kunt u nog specifieker worden:

Geef me een lijst van alle donateurs die de afgelopen maand hebben gegeven en geef hun namen, e-mailadressen en donatiebedrag op

Zorg ervoor dat u uw DonationDriver Assistant vraagt ​​naar alles wat u nodig heeft om uw leven gemakkelijk te maken!


3. Probeer nogmaals

Als u niet meteen de informatie krijgt waarnaar u op zoek bent, hoeft u zich geen zorgen te maken. Soms volstaat het simpelweg anders formuleren van uw vraag!

Probeer het opnieuw met een andere bewoording of herschik de dingen die je zoekt. Mogelijk formuleert u uw vraag niet met woorden die de AI-tool begrijpt.


4. Altijd een  double-check 

Niemand is perfect – en dit geldt ook voor AI! Controleer altijd nogmaals de informatie die DonationDriver AI verzamelt met uw gegevens om er zeker van te zijn dat deze correct is voordat u definitieve beslissingen neemt.


Conclusie

AI is een blijvertje – en het is tijd om het te gebruiken om slimmer geld in te zamelen. Of u nu een AI-professional bent of net begint, Donorbox DonationDriver AI maakt het ophalen van de gegevens en kopiëren die u nodig hebt net zo eenvoudig als het typen van een vraag.

Klaar om uw AI-assistent te ontmoeten? Meld u aan voor een Premium Demo om uw fondsenwerving behoeften te bespreken met onze Donorbox-experts! Ze helpen je een persoonlijk plan samen te stellen vol krachtige tools en extraatjes voor fondsenwerving.

Voor meer fondsenwervingstips kun je de rest van ons Non-profitblog raadplegen. Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het beste van de blog rechtstreeks in uw inbox!

 

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!