Podcast Starten: Hoe online donaties accepteren

Podcast Starten: Hoe online donaties accepteren

podcast starten

Een Podcast starten is eigenlijk niet nieuw, maar ze zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Tegenwoordig zijn er meer dan 2 miljoen podcasts om uit te kiezen, en je kunt er een vinden over letterlijk elk onderwerp. Deze podcasts kunnen vermakelijk en informatief zijn en zijn gemakkelijk te beluisteren bij andere projecten.

Het runnen van een podcast is misschien goedkoper dan andere vormen van media, maar is tijdrovend en brengt zijn eigen kosten met zich mee. Individuen en organisaties die deze podcasts maken, moeten manieren vinden om de kosten te dekken. Donorbox is een geweldige tool voor het verzamelen van donaties voor een podcast en een die betaalbaar is en veel functies bevat.

In dit artikel vertellen we je hoe je in 4 eenvoudige stappen geld inzamelt, een podcast starten met Donorbox.

 1. Maak een Donorbox account
 2. Maak een campaigne formulier
 3. Voeg een betalingsverwerker toe
 4. Starten Maar

Extra artikelen informatie om te lezen:


Podcast Starten: hoe kan ik donaties accepteren?

Laten we eens kijken hoe gemakkelijk het is om geld in te zamelen voor je podcast

accept donations for podcasts


Stap 1 – Maak een Donorbox account

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, hoef je geen non-profit organisatie te zijn om een account aan te maken bij Donorbox. In slechts enkele minuten kunt u zich aanmelden voor een Donorbox-account en beginnen met het maken van uw eerste campagne. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres, wachtwoord en een paar andere essentiële details; geen documenten nodig. Het beste van alles is dat het gratis is om je aan te melden bij Donorbox!


Stap 2 – Maak een Donatie Campagne pagina

je een account hebt, kunnen non-profitorganisaties, bedrijven en persoonlijk een donatie van campagne formulier maken. Klik op de knop ‘Campagne maken’ op uw Donorbox-dashboard.

how do podcasts raise money

Dit opent onze campagne maker. Hier kunt u uw campagne een naam geven, een campagne beschrijving toevoegen om uw donateurs precies te laten weten waar ze aan bijdragen, de taal van valuta van uw formulier en meer.

how do podcasts raise money

U wordt bij elke stap begeleid bij het samenstellen van uw campagne formulier. Ze zijn behoorlijk aanpasbaar – voeg vooraf ingevulde donatie bedragen toe aan uw formulier, maak een donatie niveau aan voor uw podcast behoeften en bewerk uw geautomatiseerde e-mailontvangsten. U kunt ook aangepaste vragen toevoegen en verschillende terugkerende intervallen inschakelen.

Met Donorbox krijg je automatisch ook een campagne pagina, die je kunt aanpassen aan de branding van je podcast. Je kunt er je logo aan toevoegen, de merkkleur kiezen, een afbeelding naar keuze toevoegen aan de achtergrond, een donatie thermometer hebben om bij te houden hoe snel je je doel bereikt, en een donor muur waar mensen steunbetuigingen kunnen achterlaten.

how do podcasts raise money


Stap 3 – Betaling processor toevoegen

how do podcasts raise money

Voordat u klaar bent, moet u een betalingsverwerker kiezen. Donorbox werkt samen met Stripe en Paypal, en u kunt een van beide kiezen. Beide zijn inclusief verwerkingskosten van 2,9% + $ 0,30 per donatie. Als u een geregistreerde non-profitorganisatie bent, zijn er gereduceerde prijzen beschikbaar.

We hebben een gedetailleerde blog over hoe u verbinding kunt maken met Stripe en Paypal en donaties kunt accepteren op Donorbox. Controleer het hier.


Stap 4 – Starten!

Nadat je alle details hebt afgerond, ben je eindelijk klaar om live te gaan en donaties te accepteren. Er zijn 4 manieren waarop u het kunt doen –

Donorbox kan eenvoudig worden geïntegreerd met de meeste websitebouwers en hulpprogramma’s zoals Weebly, WordPress, Wix, Joomla, Squarespace, Mailchimp, Salesforce Nonprofit Starter Pack en meer. Bekijk hier onze lijst met integraties.


Waarom Donorbox kiezen en niet Patreon of Paypal

Veel podcasters gebruiken Patreon of Paypal om donaties te verzamelen, maar er is een andere keuze, Donorbox, die goedkoper is en veel meer voordelen biedt.

donation platforms for podcasts


1. Kosten

Patreon is een op lidmaatschap gebaseerd platform voor makers, dat snel een populaire tool voor podcasts is geworden, maar hun vergoedingen kunnen snel in uw donaties drukken. Patreon’s platformvergoeding van 5% (voor de lite-versie), samen met de toevoeging van 2,9% + $ 0,30 verwerkingskosten, kan het bedrag dat u verzamelt, beperken. Bij hogere abonnementen gaat het tot 8% (Pro) en 12% (Premium).

PayPal heeft creditcard verwerkingskosten van 2,9% + 30¢.

Donorbox is gratis om mee te beginnen en vereist geen maandelijkse kosten of contracten. Het biedt dezelfde verwerkingskosten als Patreon, maar onze 1,5% platformkosten maken ons de meest betaalbare optie die er is. Op Donorbox heb je ook de mogelijkheid om je donateurs te vragen om de verwerkingskosten te dekken met een eenvoudig selectievakje op het donatie formulier. Het totale bedrag van hun donatie gaat dus naar jouw podcast. U kunt de prijsgegevens hier op onze website bekijken.

We hebben deze prijstabel gemaakt als vergelijking tussen Donorbox, Patreon en PayPal:

donation platforms for podcasts


2. Voordelen

Patreon en Donorbox gebruiken PayPal als hun betalingsverwerker, dus je vraagt ​​je misschien af ​​waarom ik niet gewoon PayPal gebruik? Dat is een goede vraag, en het antwoord is wat je ervoor terugkrijgt.

PayPal is een vertrouwd online betalingssysteem dat door miljoenen mensen wordt gebruikt, maar daar houden hun diensten op. Donorbox biedt nog veel meer.

Hier is een lijst met voordelen van Donorbox ten opzichte van Patreon en PayPal –

 • Terugkerende donaties – Patreon en PayPal bieden maandelijks terugkerende betalingen, maar met Donorbox krijg je maandelijkse, wekelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse terugkerende donaties betalingsopties.
 • Donatie platform – Met Donorbox hebben uw donateurs meer flexibiliteit bij het beheren van hun plannen voor terugkerende donaties. PayPal laat ze dat niet doen.
 • Maatwerk en branding – Uw campagne formulieren zijn veel meer op maat gemaakt en gebrandmerkt met Donorbox. U kunt uw donateurs enkele essentiële vragen stellen voor een betere communicatie in de toekomst. Bij de andere twee tools is dat er helaas niet.
  Maximale donaties – U kunt donateurs vragen om de verwerkingskosten te dekken met Donorbox en zo het meeste uit uw donaties halen. PayPal en Patreon geven je die optie niet.
 • Lidmaatschap – Met Donorbox kunt u meerdere lidmaatschap /niveaus (voorgestelde bedragen en korte beschrijvingen) maken binnen het eenvoudige donatieformulier. Het zorgt ervoor dat uw website er netjes en overzichtelijk uitziet. Met Patreon is dat niet hoe het werkt. Klantgerichtheid is minimaal.
 • Donatiebonnen – Je hebt met Donorbox de mogelijkheid om eenmalige, terugkerende en jaarlijkse donatiebonnen te ontvangen. Geen van de andere twee tools geeft zoveel vrijheid met bonnen en hun aanpassingen. Met PayPal kunt u zelfs helemaal niets verzenden.
  Hoe sneller, hoe beter – Donorbox raadt zijn gebruikers aan om Stripe als betalingsverwerker te gebruiken. Hiermee wordt de betaling direct verwerkt en op uw account gestort. Maar PayPal (ook Patreon aangezien het ook PayPal gebruikt) vertraagt ​​het proces omdat het bedrag eerst naar zijn rekening gaat en dan moet je het naar je bankrekening overmaken.
 • Donatie beheerDonatie beheer en -communicatie zijn op hun best op Donorbox. Je hebt integratiemogelijkheden zoals Mailchimp, Salesforce, Zapier. Donorbox zelf biedt u een gemakkelijke manier om uw donateurs binnen de tool te onderhouden en te segmenteren. Maar PayPal heeft dergelijke opties niet. Patreon ook niet.
 • Verhoogde donaties – U kunt een doelthermometer, donormuur, crowdfunding en bedrijfsmatchingfuncties aan uw campagneformulier toevoegen om donaties te stimuleren en uw donateurs voor een lange tijd betrokken te houden. Noch Patreon, noch PayPal bieden u zoveel opties en flexibiliteit om donaties te accepteren en te stimuleren.

We hebben een blog over waarom veel non-profitorganisaties Donorbox verkiezen boven PayPal. Lees het hier eens.


Hoe gebruiken andere podcasts Donorbox om donaties te accepteren?

Er zijn al verschillende podcasts die Donorbox gebruiken om donaties te accepteren. Hieronder staan enkele voorbeelden die u ideeën kunnen geven over hoe u de beste respons van uw donateurs kunt krijgen.

donation platforms for podcasts


1. Pulpit Fiction

Podcast donation

Pulpit Fiction is een podcast voor predikers en bijbelgeeks. Ze brengen 60 shows per jaar uit en geven interviews en bijbellessen voor hun luisteraars. Hun donatiepagina doet geweldig werk door precies uit te leggen hoe een donatie helpt bij het opzetten van een show. Bekijk de pagina voor het effectieve donatie formulier – de voorgestelde bedragen, donatie niveaus, het maandelijks terugkerende interval en het snelle 3-fasen donatie proces.


2. The Future is Beautiful

Podcast donation

The Future is Beautiful makers schreven een boek en hebben een podcast om ons allemaal te inspireren om pleitbezorgers te worden voor het creëren van een mooie wereld. Hun podcast interviewt mensen die de wereld veranderen en verkent manieren waarop politiek, spiritualiteit, duurzaamheid en creativiteit worden gecombineerd.

Hun donatie pagina doet uitstekend werk door mensen aan te moedigen om mecenassen te worden met een maandelijks en jaarlijks terugkerend donatie plan en om contact te maken met anderen over de hele wereld.


3. US People

Podcast donation

US People is de prachtige website van de professionele fotograaf, schrijver en podcaster, Savia Rocks. Hun donatie pagina is aantrekkelijk, dankzij de afbeeldingen en inhoud. US People doet uitstekend werk door terugkerende donaties aan te vragen en uit te leggen hoe hun luisteraars profiteren van deelname aan andere klanten.

Deze podcast heeft ook een financieel doel en een donatie thermometer toegevoegd die een gevoel van urgentie creëert en luisteraars aanmoedigt om meer te geven om het doel te bereiken.


Onze Conclusies

accept donations for podcasts

Door een podcast te maken, ben je lid geworden van een elitegroep van individuen die hun ervaring en expertise met de wereld delen. We weten hoeveel werk je in je show steekt en willen je helpen het nodige geld in te zamelen om door te gaan. Met dat in gedachten hebben we een artikel geschreven met andere podcasts om je te inspireren.

Als je klaar bent om donaties van je luisteraars te verzamelen, helpen we je graag. Lees meer over de functies die we te bieden hebben op onze website. Als je op zoek bent naar meer tips en bronnen om online geld in te zamelen, bekijk dan onze blog.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)