Linktree Voor Goede Doelen ? Social media zijn een essentieel hulpmiddel geworden voor non-profitorganisaties om het woord over hun organisatie te verspreiden en hun missie met een groter publiek te delen. Hoewel de voordelen van het gebruik van sociale media bekend zijn, zijn er enkele problemen die hun aantrekkingskracht beperken. De oprichters van Linktree merkten de problemen op met social media-accounts zoals Instagram en besloten om hun eigen tool te maken om het probleem op te lossen.
Veel social media-accounts bieden maar één link in je bio, en dat stelt grenzen aan het verhaal dat je organisatie kan vertellen en hoeveel impact je echt kunt hebben. Met tools zoals Linktree kunnen non-profitorganisaties meerdere links toevoegen aan dezelfde plaats en precies delen wat ze willen met deze nieuwe groep mensen. Non-profitorganisaties kunnen op een aantal manieren profiteren van Linktree. Dit artikel geeft lezers een beter idee van wat Linktree biedt, hoe non-profitorganisaties hiervan kunnen profiteren en andere tools die dezelfde voordelen kunnen bieden.
- Wat is Linktree?
- Hoe kunnen Nonprofits hier een voordeel uithalen?
- Wat zijn de alternatieven?
Wat is Linktree?
Linktree is in 2016 door twee broers gemaakt om de tijd die nodig is om dezelfde informatie steeds opnieuw in te voeren, te verminderen. Deze broers waren het zat om dezelfde links toe te voegen aan elk bericht dat ze aan hun sociale-mediapagina hadden toegevoegd. Dankzij hun frustratie stelt Linktree nu bedrijven, non-profitorganisaties en individuen in staat om met één klik talloze links op hun sociale media-accounts te delen.
In ruil voor een maandelijks bedrag maken bedrijven op Linktree een landingspagina met een link die aan alle social media accounts kan worden toegevoegd. Leden van Linktree kunnen hun bestemmingspagina bijwerken zodat deze overeenkomt met de branding van hun bedrijf, de links markeren waarop ze de aandacht willen vestigen en nieuwe links plannen.
Gratis lidmaatschap bij Linktree geeft bedrijven en non-profitorganisaties de mogelijkheid om onbeperkte links toe te voegen en video’s in te sluiten op hun bestemmingspagina en online betalingen te innen. Bedrijven kunnen hun bestemmingspagina ook aanpassen met ingebouwde thema’s en het aantal weergaven en klikken bijhouden dat ze ontvangen. Linktree biedt ook een PRO-abonnement voor zes dollar per maand. Dit lidmaatschap geeft bedrijven en non-profitorganisaties”
- Aanpasbare bestemmingspagina’s,
- De optie om te plannen wanneer links live en uit gaan,
- De mogelijkheid om e-mails en telefoonnummers van donateurs te verzamelen.
Linktree voor Goede Doelen: Hoe kan ik hiervan Profiteren?
Aangezien veel non-profitorganisaties afhankelijk zijn geworden van social media, is het van vitaal belang dat organisaties sociale media optimaal benutten. Veel social media accounts staan slechts één link toe, en de meeste non-profitorganisaties linken naar hun startpagina of donatiepagina.
Helaas vertelt die link niet altijd het verhaal van de organisatie. De mensen die op uw link klikken, zien niet meteen wat ze willen en komen misschien nooit meer terug. In plaats van mensen naar één pagina te sturen, geeft Linktree ze meerdere linkopties om te beslissen waar ze naartoe gaan.
Laten we eens kijken naar de voordelen van het gebruik van Linktree voor non-profitorganisaties –
1. Meerdere links
Met Linktree kunnen non-profitorganisaties alle gewenste links op één pagina delen. Deze links kunnen een donatie pagina, een startpagina, een programmapagina, belangrijke posts op sociale media en zelfs externe artikelen over de organisatie bevatten. Deze links geven bezoekers een beter idee van het verhaal, de activiteiten en doelen van de non-profitorganisatie.
2. Gratis lidmaatschap voor veel non-profitorganisaties
Naast het toestaan van non-profitorganisaties om meer te koppelen aan hun sociale media-accounts, biedt Linktree hun PRO-lidmaatschap gratis aan veel non-profitorganisaties. Non-profitorganisaties moeten eerst een Linktree-account aanmaken en vervolgens de non-profitsubsidie aanvragen. Organisaties hebben bij hun aanvraag een bewijs van non-profitstatus nodig.
De gratis optie geeft non-profitorganisaties weinig redenen om Linktree niet uit te proberen. De realiteit is dat deze tool uitstekend is voor sociale media-accounts waar je maar één link kunt delen, zoals Instagram. Op deze sociale-mediasites kunnen non-profitorganisaties slechts één link toevoegen aan hun bio, maar het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is voor die markt.
Natuurlijk wil je mensen naar je website linken, maar welke landingspagina? Met Linktree kunt u links delen die de aandacht vestigen op wat u wilt dat mensen opmerken.
Dit geldt met name wanneer een non-profitorganisatie meerdere accounts heeft waarop mensen online kunnen doneren. Veel non-profitorganisaties zijn begonnen met crowdfunding en peer-to-peer fondsenwervingscampagnes. Deze campagnes zijn een manier om donateurs aan te moedigen deel te nemen aan de fondsenwervende doelen van de non-profitorganisatie.
Deze pagina’s hebben ook het extra voordeel dat ze een groot aantal mensen bereiken die anders niet over de organisatie zouden hebben gehoord.
Non-profitorganisaties moeten zich mogelijk ook aanmelden voor extra online donatie verwerkers om deze campagnes uit te voeren. Als een organisatie geld inzamelt voor verschillende programma’s of bevolkingsgroepen met behulp van hun andere online verzameltools, laat Linktree hen alle links naar deze inzamelingsacties delen op hun sociale media-accounts.
Voorbeeld: The Jamettes viert vrouwelijke muzikanten door de eeuwen heen. Ze houden verschillende programma’s en evenementen om geld in te zamelen voor lokale non-profitorganisaties zoals WeHelp NOLA en meer. Bekijk hun Linktree pagina met talloze links naar donatie pagina’s om hun volgers te helpen degene te bereiken die ze willen. Het is eenvoudig, inclusief hun logo en alle links naar hun donatie pagina’s.
3. Online Donaties ophalen
Over online donaties gesproken, Linktree staat non-profitorganisaties ook toe om donaties te verzamelen met hun Support Me-link. Zodra de organisatie een account heeft, moet het PayPal of Square als betalingsprovider kiezen. Dan kunnen ze de link toevoegen.
Linktree geeft non-profitorganisaties de kans om hun bedragen aan te passen en een optie voor donateurs om hun eigen bedrag te kiezen. Non-profitorganisaties kunnen voor elk bedrag ook tekst toevoegen met beschrijvingen van waar het geld naartoe gaat.
Wat zijn de alternatieven?
Linktree is een geweldig idee, maar aangezien bezoekers naar de website van Linktree worden gestuurd in plaats van naar uw eigen website, kan het donateurs ertoe aanzetten om andere online bronnen te bezoeken in plaats van uw website als u niet voorzichtig bent. Bovendien gaat het verkeer tenslotte naar Linktree, niet rechtstreeks naar uw website of bestemmingspagina’s. Sommige van uw volgers kunnen zelfs hun interesse verliezen op de Linktree pagina en overwegen uw links niet te bezoeken. Als u het gratis abonnement probeert, heeft u beperkte toegang tot analyses. Bovendien zal de branding van uw non-profitorganisatie in grote mate worden beïnvloed. In plaats daarvan zou een eigen website link een lange weg gaan.
Met Linktree kunnen non-profitorganisaties zonder extra moeite talloze links naar social media toevoegen. Dat is waar, maar als uw organisatie bereid is de tijd te nemen, kunt u hetzelfde doen op uw eigen website.
1. Maak je eigen landingspagina
Non-profitorganisaties kunnen, net als Linktree, een bestemmingspagina maken op hun eigen website die de links deelt die ze willen markeren, en de pagina vervolgens koppelen aan Instagram en andere sociale media-accounts. Het kan even duren, maar er zijn verschillende voordelen om dit alleen te doen. Ten eerste past de landingspagina op uw eigen website automatisch bij de branding van uw organisatie, dus er is geen extra ontwerpwerk.
2. Verzamel donaties op je website
Linktree heeft de mogelijkheid toegevoegd om online donaties te verzamelen via hun website. Maar uw website zou een eigen online donatie verwerker moeten hebben. Online doneren is voor veel donateurs de gewenste manier van doneren geworden. Non-profitorganisaties die geen online donatie formulieren op hun websites hebben, lopen veel mis!
Donorbox is een niet-contractuele, betaalbare optie voor non-profitorganisaties. Met onze online donatie processor kunnen non-profitorganisaties hun eigen donatie pagina’s maken die worden gehost op Donorbox of pop-up formulieren/ingesloten formulieren toevoegen aan hun website. Hier is een goed voorbeeld van een donatie pagina voor non-profitorganisaties op Donorbox:
Non-profitorganisaties die Donorbox gebruiken, kunnen Stripe of Paypal als betalingsverwerker gebruiken. De vergoedingen zijn vergelijkbaar, en met Donorbox kunnen non-profitorganisaties donateurs vragen om de verwerkingskosten van 2,2% + $ 0,30 en de platform vergoeding van 1,5% van Donorbox te dekken.
Het voordeel van een online donatie knop op je website stopt niet bij de eerste donatie. Met Donorbox kunnen donateurs met weinig extra moeite wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse donaties plannen. Donorbox doet ook dienst als donatie beheer tool waarmee non-profitorganisaties donorgegevens kunnen segmenteren en beheren, terwijl donoren een eigen profiel hebben om hun donatie plannen te beheren.
Onze Conclusies
Dankzij social media hebben non-profitorganisaties meer aandacht gekregen en geld ingezameld via de connecties van hun supporters. Hoewel sociale media een noodzakelijk hulpmiddel zijn, zijn er nog steeds beperkingen aan hoe het kan worden gebruikt en organisaties ten goede komen. Veel social-media-accounts staan slechts één link in de bio-sectie toe, waardoor de opties om het verhaal van een non-profitorganisatie te vertellen, worden beperkt. Linktree en andere soortgelijke bedrijven zijn tussenbeide gekomen en hebben bedrijven en non-profitorganisaties betere controle gegeven over waar bezoekers naartoe gaan. Hoewel deze tools nuttig kunnen zijn, kunnen non-profitorganisaties beter een bestemmingspagina op hun eigen website maken om hetzelfde te doen.
Non-profitorganisaties kunnen veel leren van de bedrijven die deze tools voor sociale media maken. Bezoek onze blog voor meer informatie over online fondsenwerving tools en -campagnes. Donorbox blijft een van de meest betaalbare opties voor non-profitorganisaties. Bezoek onze website voor een lijst met functies.