Hoe kunnen we het Donateursvertrouwen en loyaliteit verhogen ?

Hoe kunnen we het Donateursvertrouwen en loyaliteit verhogen ?

donateursvertrouwen

Donateursvertrouwen is het ideaal waarnaar alle non-profitorganisaties op zoek zijn, maar onze acties moedigen dit vaak niet aan. Donoren zijn loyaal aan non-profitorganisaties die ze vertrouwen en bewonderen, en ze tonen die loyaliteit op verschillende manieren. Non-profitorganisaties kunnen meer loyaliteit opwekken met meer communicatie en strategieën die zowel donoren als individuen targeten en behandelen.

Dit artikel biedt tips om de loyaliteit van donateurs te vergroten en manieren om de inspanningen van uw non-profitorganisatie bij te houden.

 1. Verschil tussen donorbehoud en donorloyaliteit
 2. 8 tips en best practices om de loyaliteit van donateurs te vergroten
 3. 6 Donor loyaliteit statistieken die elke non-profitorganisatie moet volgen

 Verschil tussen Donateursvertrouwen en donorloyaliteit

donor loyalty

Het belangrijkste verschil tussen Donateursvertrouwen en donorbehoud is aan welke kant u staat. Hoewel retentie een inspanning wordt voor de non-profitorganisaties, kan loyaliteit alleen van donoren komen. Maar nogmaals, donorloyaliteit zal niet komen tenzij de non-profitorganisatie zich inspant.

Zoals elke relatie, gebeurt het opbouwen van donorloyaliteit alleen wanneer non-profitorganisaties donoren als individuen behandelen. Naarmate u meer leert over de behoeften en interesses van elke donor, heeft uw communicatie met die donor betere resultaten. Donateurs beginnen te voelen dat hun zorgen en ideeën worden gehoord en raken meer geïnteresseerd en betrokken bij de organisatie. Donateurs die loyaal zijn, doen meer dan alleen geld geven. Ze zijn vaak je beste vrijwilligers en pleitbezorgers. Dergelijke donateurs worden niet alleen behouden, maar ze zijn ook voor altijd loyaal aan u.


8 Tips en best practices om de loyaliteit van donateurs te vergroten

donor loyalty

Er zijn stappen die non-profitorganisaties kunnen nemen om donorloyaliteit te stimuleren. Hoewel elke non-profitorganisatie de volgende tips kan volgen, zullen ze alleen echte relaties opbouwen als beide partijen erbij betrokken zijn en zich aanpassen aan elkaars behoeften. Wanneer u een loyaliteitsprogramma voor donateurs maakt, kunt u dit het beste uniek maken voor uw organisatie en individuele donateurs.

 1. Maak emotioneel contact met donateurs
 2. Feedback krijgen
 3. Heb een loyaliteitsprogramma voor donateurs
 4. Maak donorloyaliteit gemakkelijk
 5. Focus vanaf het begin op het creëren van een relatie
 6. Oefen gepersonaliseerde communicatie
 7. Geef donateurs een reden om loyaal te zijn
 8. Toon je waardering


1. Maak emotioneel contact met donateurs

De beste manier om in contact te komen met donateurs is door middel van storytelling. Wat uw non-profitorganisatie ook doet, er zijn verhalen die u kunt vertellen over hoe uw non-profitorganisatie levens heeft beïnvloed en een verschil heeft gemaakt in de gemeenschap.

Deze verhalen moeten zo persoonlijk mogelijk zijn. Als uw organisatie met mensen werkt, luisteren uw fondsenwervers vaak naar hen en communiceren ze met hen. Non-profitorganisaties die niet rechtstreeks met mensen werken, moeten met donateurs praten en leren waarom ze geven. Verhalen van donateurs kunnen net zo emotioneel en inspirerend zijn.

Pro-tip: houd het bij het vertellen van dit verhaal over de donateurs en de mensen die je helpt. Non-profitorganisaties die alleen vanuit het perspectief van de organisatie spreken, verliezen het vermogen om contact te maken met donateurs.


2. Krijg feedback

Feedback van donateurs, vrijwilligers en begunstigden is van onschatbare waarde. Donateurs en vrijwilligers kunnen je vertellen waarom ze geld en tijd geven. Begunstigden kunnen delen in het goede dat uw organisatie heeft gedaan. Door feedback van elk van deze groepen te krijgen, bouwt u vertrouwen op en stimuleert u betrokkenheid.

Hier volgen enkele manieren waarop uw organisatie feedback kan krijgen:

 • Vragenlijsten verzonden per e-mail of op social media
 • Telefoongesprekken met donateurs die in het verleden hebben gegeven
 • Persoonlijke ontmoetingen met grote donateurs
 • Voeg een verzoek om feedback toe aan uw donatie formulier
 • Onderzoek jezelf op het web


3. Tener un programa de fidelización de donantes

donor loyalty program

Aangezien uw non-profitorganisatie werkt aan het opbouwen en versterken van relaties met donateurs, kunt u het beste een loyaliteitsprogramma voor donateurs opzetten. Een donor loyaliteit programma omvat strategieën, een kalender, activiteiten en communicatie die u met elke donor voert. Non-profitorganisaties kunnen dit doen door middel van move management praktijken.

Via dit systeem kunnen non-profitorganisaties unieke doelen en plannen maken voor elke donor. Naarmate uw relatie met elke donor groeit, krijgt u meer informatie over de interesses en het vermogen van de donor om te geven. U kunt deze informatie toevoegen aan uw donordatabase en het loyaliteit plan aanpassen zodat het voor elk individu werkt.

 


4. Maak donorloyaliteit gemakkelijk

We hebben duidelijk gemaakt dat donorloyaliteit het perspectief van uw donateurs is, niet dat van u. Donateurs zijn om verschillende redenen loyaal. Ten eerste zijn donoren die het moeilijk vinden om aan uw organisatie te doneren, minder geneigd om opnieuw te geven.

4.1 Makkelijk online geven

Non-profitorganisaties moeten het doneren aan hun organisaties gemakkelijker maken. Het toevoegen van online donatie pagina’s en terugkerende formulieren aan uw website is essentieel voor het verzekeren van een langdurige relatie. Veel donateurs geven vanwege het gemak en de betalingszekerheid liever online dan per cheque of contant.

Gezondheidszorg voor daklozen Houston kan een goed voorbeeld voor u zijn. Hun donatie pagina is visueel aantrekkelijk, heeft een eenvoudig maar effectief formulier voor terugkerende donaties en bevat statistieken die de emoties van donoren opwekken en vertrouwen opbouwen.

tactics for building donor loyalty

4.2 Peer to peer campagne

Een andere manier waarop uw non-profitorganisatie donaties kan aanmoedigen, is door donateurs een manier te geven om het woord over uw organisatie te verspreiden. Dankzij peer-to-peer campagnes kunnen donateurs hun loyaliteit tonen door hun verhalen te delen en geld in te zamelen via deze online campagnes. Non-profitorganisaties kunnen de inspanningen van donateurs ondersteunen door updates over de programma’s, foto’s en succesverhalen van de organisatie te communiceren.

De peer-to-peer fondsenwerving functie van Donorbox kan u helpen uw donateurs en vrijwilligers uit te nodigen om voor u geld in te zamelen. Elk van je inzamelingsacties krijgt een aanpasbare fondsenwerving pagina met spannende add-ons. En alle donaties komen op uw oorspronkelijke campagne-account. Lees hier meer over peer-to-peer fondsenwerving van Donorbox.


5. Focus vanaf het begin op het creëren van een relatie met de donateur

donor loyalty program

Non-profitorganisaties moeten zich vanaf het begin richten op het opbouwen van relaties. Een van de beste manieren om dit te doen is door middel van een donatie welkom serie.

Non-profitorganisaties kunnen een reeks e-mails maken en verzenden naar donateurs die voor de eerste keer doneren. In deze e-mails kan uw non-profitorganisatie meer informatie delen over de missie van de organisatie en de programma’s die een impact hebben. Uw non-profitorganisatie kan ook de verschillende manieren delen waarop donateurs uw organisatie kunnen steunen.

Goed beheerde donorrelaties zijn de sleutel tot succesvolle fondsenwerving en donateur loyaliteit. Deze pro-tipvideo van Donorbox helpt je dat te bereiken met effectief relatiebeheer voor donateurs.6. Oefen gepersonaliseerde communicatie

De eerste stap om donorloyaliteit tot stand te brengen, is te weten te komen wat hen interesseert en hun betrokkenheid stimuleert. Non-profitorganisaties kunnen de loyaliteit van donateurs vergroten door de communicatie te personaliseren en donateurs de informatie te geven waar ze het meest om geven.

Een van de beste manieren om dit met alle donateurs te doen, is door ze te segmenteren in uw donateursdatabase. Hier zijn een paar vragen die u aan uw donateurs moet stellen:

 • Wanneer en hoe hebben ze de organisatie voor het eerst gedoneerd of gevonden?
 • Hoe vaak geven ze?
 • Welke oproepen drijven hun donaties?

Met het donatie systeem van Donorbox kunnen non-profitorganisaties essentiële informatie verzamelen, deze toevoegen aan de donordatabase en donoren gemakkelijk segmenteren met behulp van filters. U kunt ook integreren met Mailchimp voor geweldige communicatie met donateurs.


7. Geef donateurs een reden om loyaal te zijn

Naast het personaliseren van de communicatie met donateurs, kunnen non-profitorganisaties de loyaliteit van donateurs aanmoedigen door een lidmaatschap programma op te zetten. Non-profitorganisaties creëren lidmaatschap programma’s om terugkerende donaties en langdurige deelname te stimuleren. Lidmaatschap programma’s omvatten extraatjes zoals evenementen die alleen voor leden zijn of diepgaande informatie en updates.

Extra-tip: maak verschillende lidmaatschap niveaus aan, afhankelijk van uw donorsegmentatie. Elke groep donoren is anders en ze moeten worden benaderd met verschillende niveaus van lidmaatschap.


8. Toon je waardering

Een van de eenvoudigste manieren om donorloyaliteit aan te moedigen, is door ze te bedanken voor hun giften. Non-profitorganisaties moeten ontvangstbewijzen sturen voor elke donatie, maar dat mag niet de enige dank zijn die donateurs ontvangen. Organisaties kunnen ook persoonlijke bedankbriefjes sturen, donateur muren toevoegen aan hun websites en geschenken aanbieden om hun waardering te tonen.


6 Donor loyaliteit statistieken die elke non-profitorganisatie moet volgen

donor loyalty metrics

Naarmate u meer informatie over uw donateurs verzamelt en ze toevoegt aan uw donordatabase, moet u specifieke statistieken bijhouden om te zien hoe goed uw inspanningen presteren.


1. Donatie verlies

Nonprofits should keep track of the number and percentage of donors lost in a year. When collecting this information, it is essential to focus on the number of recurring donors lost in a year. This population can give your organization a realistic view of how donors feel about your nonprofit.


2. Donateur behoud in het eerste jaar

Het kan zijn dat een donateur zijn eerste donatie heeft gegeven op een evenement. In veel gevallen weten ze weinig tot niets over de non-profitorganisatie en zijn ze minder geneigd om opnieuw te geven. Maar donateurs die een tweede keer geven, hebben interesse getoond in uw organisatie en laten zien dat uw non-profitorganisatie stappen heeft ondernomen om deze relatie op te bouwen. Als je moeite hebt om donateurs vast te houden, is dit een gebied dat je moet aanpakken.


3. Levenslange waarde van donateurs

donor loyalty metrics

Het bedrag dat een donor in de loop der jaren heeft gegeven, is een uitstekende manier om niet alleen hun loyaliteit te meten, maar ook hun vermogen om te geven. Donateurs hebben misschien een groot bedrag aan de organisatie gegeven, maar uw fondsenwerving bureau heeft dit bedrag mogelijk gemist omdat het gespreid was. Donateur informatie op de lange termijn kan nuttig zijn bij het starten van een gepland loyaliteitsprogramma voor donateurs.


4. Donatie frequentie

Als uw non-profitorganisatie een programma voor terugkerende donateurs of een lidmaatschap programma heeft om regelmatige donaties te verhogen, moet u controleren hoe vaak uw terugkerende donateurs doneren. Dat zegt veel over hun loyaliteit en vertrouwen in uw organisatie.


5. Onderzoek sluiten

Naast het verzamelen van donatie gegevens, kunnen non-profitorganisaties ook donateurs die de organisatie hebben verlaten om meer informatie vragen. Een manier waarop u dit kunt doen, is door een enquête te sturen over waarom ze de organisatie hebben verlaten. U zult waarschijnlijk van de meesten geen antwoord krijgen, maar degenen die de enquête invullen, zullen u essentiële antwoorden geven die het probleem helpen oplossen.


6. Opmerkingen en aandelen op social media

A metric that many nonprofits may not be tracking is the response and share rate on their social media. This metric is one way to see how donors react to your posts and social media activities. Remember, writing a comment takes more time and effort and may show a more substantial interest in your organization.


Onze Conclusies

Het opbouwen en versterken van relaties met donateurs zorgt voor meer donorloyaliteit. Non-profitorganisaties kunnen dit doen door strategieën en unieke doelen te creëren voor individuele donoren en donorniveaus. Door middel van technieken voor verhuizing beheer, voortdurende communicatie en trackingstatistieken, zal uw non-profitorganisatie de loyaliteit van uw donateurs aan de organisatie beter begrijpen.

Donorbox stelt non-profitorganisaties in staat online donaties te accepteren, donateurs te beheren en effectieve communicatie te voeren. Onze online donatie processor is de meest betaalbare optie die er is en biedt aanvullende tools en integraties voor fondsenwerving die non-profitorganisaties kunnen helpen meer geld in te zamelen. Leer meer over onze functies en leer tips en trucs voor online fondsenwerving.

 

 

 

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)