De ultieme handleiding voor Peer to Peer Fundraising

De ultieme handleiding voor Peer to Peer Fundraising

peer to peer fundraising

De peer to peer fundraising van Donorbox is nu live. Het volgt het standaard P2P-fondsenwervingsproces en zal u helpen uw beste supporters aan te moedigen om voor u geld in te zamelen.

Donorbox biedt tot 31 december 2021 een gratis proefperiode aan voor alle non-profitorganisaties om het meeste uit dit inzamelingsseizoen aan het einde van het jaar te halen. Onze peer-to-peer fondsenwerving is eenvoudig te activeren (alleen een schakelaar om te zetten!), eenvoudig te gebruiken (voor non-profitorganisaties en fondsenwervers) en geweldig voor uw non-profit outreach-inspanningen.

In dit artikel leggen we de stappen uit voor het opzetten van een peer-to-peer fondsenwervingscampagne op Donorbox, en beantwoorden we ook enkele veelgestelde vragen hierover. Maar eerst…


Hoe werkt de Donorbox peer to peer platform??

online peer to peer fundraising

Donorbox peer to peer fundraising begint met het omschakelen van een schakelaar om uw bestaande online fondsenwervingscampagne om te zetten in een peer-to-peer fondsenwervingscampagne.

Het is zo simpel!

Nadat u de overstap hebt gemaakt, krijgt u een optie om te beslissen of het een P2P-campagne op uitnodiging is of dat deze ook openstaat voor al uw campagnebezoekers. Vervolgens nodig je je supporters uit om geld in te zamelen voor je campagne.

Zodra uw inzamelingsacties inloggen bij Donorbox, kunnen ze eenvoudig hun individuele campagne pagina’s aanpassen en aan de slag gaan.

Last but not least gaan alle donaties van uw inzamelingsacties naar uw oorspronkelijke campagne-account.

Dat is het – terwijl uw supporters geld inzamelen voor uw goede doel, zult u niet alleen het bedrag zien toenemen, maar ook uw donateurswerving stimuleren door de kracht van hun netwerken!


Starten met Peer to Peer fundraising

Het opzetten van een peer-to-peer fondsenwervingscampagne op Donorbox is een eenvoudig proces van 5 stappen-

  1. Toggle the Switch
  2. Nodig Fondsenwervers uit
  3. Uw genodigde accepteert de uitnodiging
  4. Je inzamelingsactie past zijn inzamelingspagina aan
  5. Jij en je inzamelingsactie zijn klaar om donaties te ontvangen

Stap 1 – Peer to Peer functie inschakelen

Selecteer uw campagne (die u wilt omzetten in een peer-to-peer fondsenwervingscampagne) op het Donorbox-dashboard, klik op het pictogram “Bewerken” in de rechterbovenhoek van de campagne en schakel vervolgens de peer-to-peer fondsenwerving schakelaar.

peer to peer fundraising software

Als je geen bestaande campagne op Donorbox hebt of je wilt een nieuwe starten, maak dan een nieuwe campagne aan door de stappen hier te volgen.

Je zult zien dat de optie ‘Alleen uitgenodigde inzamelingsacties toestaan’ standaard is aangevinkt in het vak voor peer-to-peer-inzamelingsacties. Als je anders wilt, kun je het vinkje weghalen. Als u het vinkje uitschakelt, weerhoudt u er niet van om inzamelingsacties uit te nodigen; alleen dat anderen die uw campagne bezoeken ook in staat zullen zijn om geld in te zamelen.

Hier ziet u hoe uw campagne eruitziet als u deze niet aangevinkt houdt (een knop toegevoegd zodat uw campagnebezoekers zich kunnen aanmelden om geld in te zamelen). Bekijk in deze notitie hoe het werkt.

 

peer to peer fundraising software


Stap 2 – Invite Fundraisers

In  het vakje voor peer to peer fundraising zie je een optie om inzamelingsacties uit te nodigen. Klik erop om je eerste uit te nodigenfundraiser.

Je wordt naar de onderstaande pagina geleid waar je de knop ‘Invite Fundraiser’ ziet. Klik erop.

peer to peer fundraising software

Vul het onderstaande formulier in om een uitnodiging te sturen naar uw donateur, vrijwilliger, vriend, bestuurslid of iedereen die u geschikt acht voor deze rol.

peer to peer fundraising platforms

Uit de onderstaande lijst met records kunt u een uitnodiging opnieuw verzenden als u denkt dat uw genodigde de eerdere uitnodiging heeft gemist.

peer to peer fundraising platforms

Uw genodigde ontvangt een e-mailuitnodiging zoals hieronder met een link om een account op Donorbox aan te maken en aan de slag te gaan.

peer to peer fundraising platforms

Belangrijk – Uw donateurs hebben al een account op Donorbox en in dat geval kunnen ze gewoon inloggen en je uitnodiging accepteren om geld in te zamelen.


Stap 3 – De uitnodiging wordt geaccepteerd

Bij het aanmaken van een account (of als ze een account hebben, bij het inloggen), ziet uw genodigde de knop “Uitnodiging accepteren”.

peer to peer fundraising platforms

As they click on it, they’ll be taken to the fundraising page creator.


Stap 4 – Inzamelingspagina aanpassen

Notitie – Voor fondsenwervers die ervoor kiezen geld in te zamelen voor uw campagne door op de knop te klikken die in stap 1 wordt weergegeven, worden stap 2 en 3 automatisch overgeslagen. Ze voeren gewoon hun naam en e-mailadres in en ontvangen vervolgens een e-mail van Donorbox om hun fondsenwervingscampagne te maken, d.w.z. ze komen direct bij stap 4.

Je inzamelingsactie heeft de mogelijkheid om zijn eigen foto te uploaden en een achtergrondafbeelding aan zijn pagina toe te voegen. (zie de afbeelding hieronder)

peer to peer fundraising platforms

Als je naar beneden scrolt, ziet je inzamelingsactie een veld waar ze hun persoonlijke verhaal aan de campagne kunnen toevoegen.

peer to peer fundraising

De inzamelingsactie kan hun individuele doel (algemeen inzamelingsdoel of voor een maand) aan de campagne toevoegen en het donatie bewijs naar eigen wens bewerken.

peer to peer fundraising

Zodra ze klaar zijn met het aanpassen van hun inzamelingspagina, moeten ze klikken op ‘Campagne maken’. Ze zien de onderstaande pagina van waaruit ze een voorbeeld kunnen bekijken van de inzamelingspagina die ze zojuist hebben gemaakt, of ze kunnen de pagina verder bewerken.

peer to peer fundraising


Stap 5 – Helemaal klaar om Donaties te ontvangen

Laten we eerst eens kijken naar een voorbeeldpagina voor inzamelingsacties –

peer-to-peer fundraising

 

Nu je inzamelingsactie een inzamelingspagina heeft, kun je ze vragen om hun inzamelingsactie bekend te maken en de link binnen hun netwerk te delen.

Nu zijn ze helemaal klaar om donaties te ontvangen. En zo ben jij.

Alle donaties van elk van de accounts van je inzamelingsactie gaan naar je oorspronkelijke fondsenwerving account. Geen gedoe met geld overmaken en geen vertraging bij het starten van het werk!


Nu is het aan jou om er een success van maken

peer-to-peer fundraising

Peer to peer fundraising

is de meest effectieve manier om uw supporters te betrekken, uw zaak in de schijnwerpers te zetten en uw inspanningen om donateurs te werven een boost te geven. Dit type campagne is zeer deelbaar en biedt een gratis marketingmethode.

Verspil dus geen tijd meer – ga nu aan de slag met de gratis proefperiode van Donorbox en haal het meeste uit uw inzamelingsactie aan het einde van het jaar!

Voor het geval je meer wilt weten over peer-to-peer fondsenwerving, hier is een gedetailleerde blog die we voor je hebben geschreven.

Donorbox is een betaalbare oplossing voor fondsenwerving die ook dienst doet als donatie beheer tool en een aantal geavanceerde functies en integraties biedt om u te helpen effectief geld in te zamelen. Het is gratis om aan de slag te gaan en er is geen maandelijks contract aan verbonden. Neem gerust een kijkje op onze website om meer te weten.

 


 Veelgestelde vragen (FAQ’s) over de functie peer to peer fundraising van Donorbox

peer to peer fundraising

We beantwoorden enkele veelgestelde vragen die u mogelijk heeft over de peer-to-peer-inzamelingsfunctie van Donorbox.


1. Is Donorbox peer to peer fondsenwerving gratis?

De peer to peer fondsenwerving functie van Donorbox is getest tot 31 december 2021. Het is tot die tijd gratis beschikbaar voor alle non-profitorganisaties om hen te helpen het beste uit het inzamelingsseizoen aan het einde van het jaar te halen.


2. Kan ik de peer-to-peer fondsenwerving functie van Donorbox gebruiken voor mijn live campagnes op Donorbox of is het alleen bedoeld om te testen?

De peer-to-peer fondsenwerving  van Donorbox is helemaal klaar en zal werken aan live campagnes. Alle non-profitorganisaties die een live campagne op Donorbox hebben, kunnen deze functie gaan gebruiken. Ze kunnen ook een nieuwe campagne maken en peer-to-peer fondsenwerving daarop inschakelen.


3. Hoeveel kost de peer to peer fondsenwerving op Donorbox na de proefperiode?

Na 31 december 2021 zal het Donorbox-team de bestaande functies evalueren, evenals de nieuwe die we kunnen toevoegen aan onze peer-to-peer fondsenwerving om deze robuuster te maken. Dienovereenkomstig wordt de prijs bepaald. U kunt er zeker van zijn dat eventuele wijzigingen in de prijzen of functies uw bestaande peer-to-peer fondsenwervingscampagnes op Donorbox niet zullen stoppen met werken.


4. Moet ik handmatig een inzamelingsactie uitnodigen voor mijn Donorbox campagne?

Het is geen handmatig proces. Om een inzamelingsactie uit te nodigen, heb je alleen hun voor- en achternaam en e-mailadres nodig. Zodra je de details op Donorbox invoert, ontvangen ze een e-mail en worden ze begeleid om in te loggen en hun campagne op het platform aan te passen.


5. Ik ben nieuw bij Donorbox. Moet ik een bedrag betalen om de functie voor peer-to-peer fondsenwerving te gebruiken?

Donorbox vereist geen opstartkosten of maandelijks contract. U kunt zich gratis aanmelden met basisgegevens (geen documentatie vereist) en uw eerste fondsenwervingscampagne bij ons opzetten. Tot 31 december 2021 is onze peer-to-peer fondsenwerving functie ook gratis beschikbaar, dus er zijn geen extra kosten voor het gebruik ervan. U kunt hier meer te weten komen over onze prijsstructuur.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)