7 Beste PayPal Alternatief systemen in 2022

7 Beste PayPal Alternatief systemen in 2022

paypal alternatief

Paypal alternatief: Er is geen twijfel dat PayPal een populaire optie is voor het verwerken van allerlei soorten betalingen. Veel non-profitorganisaties vertrouwen op PayPal om donaties te innen. Hoewel het misschien een handige optie lijkt, heeft PayPal enkele beperkingen die uw fondsenwerving inspanningen kunnen belemmeren. Om te beginnen mist het fondsenwervende functies en branding-mogelijkheden. Hoewel je altijd met PayPal kunt beginnen voor je basisbehoeften op het gebied van fondsenwerving, zul je op de lange termijn teleurgesteld zijn als je de vele nadelen ontdekt.

In dit bericht onderzoeken we het beste paypal alternatief  voor non-profitorganisaties.

 1. Donorbox
 2. Bloomerang
 3. Authorize.net
 4. Cybersource
 5. Stripe
 6. Venmo
 7. iATS Payments

Maar laten we eerst eens kijken waarom non-profitorganisaties vaak naar een PayPal-alternatieven zoeken.


Waarom zoeken non-profitorganisaties naar een PayPal alternatief ?

paypal alternatives for nonprofits

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van software voor het verwerken van donaties voordat u zich aanmeldt voor hun diensten. PayPal heeft een aantal nadelen als het gaat om fondsenwerving voor non-profitorganisaties.


Nadelen van het gebruik van PayPal voor fondsenwerving voor non-profitorganisaties

 1. Inefficiënt voor fondsenwerving – PayPal is niet gemaakt met het oog op fondsenwerving voor non-profitorganisaties, daarom ontbreken enkele van de functies die veel fondsenwervers als industriestandaard zouden beschouwen. Je kunt bijvoorbeeld niet verwachten dat je een boeiende fondsenwervingspagina maakt, geen manier om evenementpagina’s en ticketformulieren te maken, het donatieformulier is zo eenvoudig als het maar kan zijn, en meer.
 2. Ontoereikende opties voor terugkerende donaties – Met PayPal zijn terugkerende donaties beperkt tot maandelijks of niets. Er zijn geen opties voor wekelijkse, driemaandelijkse of jaarlijks terugkerende geschenken. Dit is een groot nadeel voor religieuze organisaties en kerken die wekelijkse tiendedonaties willen innen, maar ook voor lidmaatschap organisaties die de jaarlijkse bijdragen automatisch willen verlengen.
 3. Geen focus op de ervaring van donateurs – Donateurs kunnen niet inloggen en hun terugkerende giften aanpassen, hun informatie bijwerken, hun belastingbonnen downloaden en onderweg doneren. Al deze functies zijn belangrijk voor non-profitorganisaties om hun donateurs enige controle te bieden over hun donatieplannen en -bonnen, en over het algemeen een betrouwbare donatie-ervaring.
 4. Gebrek aan tracking en analyse – PayPal biedt geen tracking van conversies of het verzamelen van donorinformatie. Door campagnegegevens bij te houden en prestatieanalyses te begrijpen, kunnen non-profitorganisaties hun aanstaande fondsenwervingscampagnes beter plannen. Het helpt hen hun marketinginspanningen op te voeren en meer.
 5. Geen mogelijkheden voor branding – Het donatieformulier van PayPal kan zeer beperkt worden aangepast en staat u niet toe om de favoriete merkelementen van uw organisatie uit te drukken.
 6. Geen manier om verwerkingskosten te vermijden – Met PayPal is er geen optie om uw supporters te vragen om de verwerkingskosten voor donaties te dekken. Studies tonen aan dat 50% van de non-profitorganisaties deze optie heeft ingeschakeld op hun donatieformulieren en dat ongeveer 53,4% van de totale donaties wordt gedekt door donateurs wanneer ze deze optie zien.
 7. Geen optie voor anonieme donatie en donatie-aanduiding – PayPal biedt donateurs niet de mogelijkheid om een anonieme gift te doen, of om hun gift naar een specifiek project te sturen. Veel donateurs geven er de voorkeur aan om de controle te hebben om te beslissen waar hun donaties heen moeten en een dropdown als deze op het donatie formulier kan meer donaties aanmoedigen.
 8. Gebrek aan crowdfunding en peer-to-peer-functies – PayPal biedt geen crowdfunding functies zoals een bestemmingspagina, doelmeter, donormuur en updates voor supporters. Het heeft ook geen peer-to-peer fondsenwerving functies, zoals het toestaan van non-profitorganisaties om supporters uit te nodigen, automatische uitnodigingen te sturen, te helpen bij het opzetten van hun eigen fondsenwervingscampagnes en om te delen op hun sociale-medianetwerk, enz.
 9. Voorafgaande goedkeurings-/registratieproces is vereist – Er is een verificatieproces vereist om te bevestigen dat uw organisatie een liefdadigheidsinstelling is om toegang te krijgen tot de liefdadigheidsfuncties van PayPal.
 10. Niet de goedkoopste optie die er is – Als je een geregistreerde liefdadigheidsinstelling bent (en vooraf goedgekeurd door het PayPal-team), krijg je korting op de verwerkingskosten van 1,99% + $ 0,49 voor binnenlandse transacties. Voor het ontvangen van internationale donaties komt daar nog eens 1,50% bij. Dit kan veel zijn, vooral wanneer uw donateurs er niet voor kunnen kiezen om de kosten te dekken.
 11. Bezoekers worden weggehaald van uw website – PayPal is een oplossing van derden. Dit betekent dat uw donateurs de donatiepagina/uw website moeten verlaten om de donatie te voltooien. De kans is groot dat ze niet terugkeren naar uw website en soms zelfs het donatie proces halverwege stoppen en helemaal weggaan.
 12. Niet-aanpasbare kwitanties – PayPal staat je niet toe om donatie bewijzen voor je donateurs aan te passen en dit belemmert vaak hun indruk van je non-profitorganisatie.
 13. Apple Pay is niet beschikbaar als betaalmethode bij PayPal.

Het Beste PayPal Alternatief voor Non-profitorganisaties

As you can see, while PayPal is well-known, it lacks many of the features that allow fundraising professionals to meet donors’ needs and better serve their organizations.

Let’s explore some alternatives with better features and figure out which one might be best for your nonprofit.


Best All-in-One PayPal Alternative for Nonprofits


1. Donorbox

Donorbox is een naadloze alles-in-één oplossing voor fondsenwerving zonder winstoogmerk die wordt vertrouwd door meer dan 50.000 organisaties uit 40 landen over de hele wereld. In slechts 15 minuten ben je helemaal klaar om donaties te accepteren!

Donorbox is gebruiksvriendelijk en kan eenvoudig worden geïntegreerd met uw bestaande website zonder kennis van codering. Het biedt ook functies zoals crowdfunding, peer-to-peer fondsenwerving, tekst-om-te-geven, flexibele terugkerende schenkingen, donorbeheer, ticketing voor evenementen, lidmaatschapscampagnes en meer. Laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante aspecten van dit krachtige alternatief voor PayPal!

1.1 Veilige betalingsverwerking

Donorbox gebruikt Stripe als de belangrijkste betalingsprocessor, een vertrouwde, PCI-compatibele software. Het maakt ook gebruik van antifraude tools en SSL/TLS-coderingstechnologie om u en uw donateurs te beschermen. Het tokeniseert alle financiële gegevens en slaat de creditcard- of bankrekeninggegevens van uw supporters niet op.

1.2 Donatie formulieren

Met effectieve functies zoals eenvoudige branding, ondersteuning in meerdere valuta, donatieniveau, donatie-aanduiding, huldedonaties, werkgeversgeschenken matchen, aangepaste vragen, enz., kan Donorbox u helpen uw eenvoudige donatieformulieren om te zetten in een alles-in-één oplossing voor succesvol fondsenwerving.

1.3 Terugkerende donaties

Met Donorbox kunnen uw supporters hun eigen periodieke schenkingsplan opzetten en beheren. Dit verzekert uw donateurs dat ze een gevoel van controle, flexibiliteit en veiligheid hebben met betrekking tot hun donatie. Ze kunnen ook naar wens upgraden, downgraden of de frequentie van hun donatie wijzigen. Hier is een voorbeeld van een terugkerend Donorbox donatie formulier op de website van Muso.

paypal donation alternative

 

1.4 Crowdfunding en peer-to-peer campagnes

Tegenwoordig is je fondsenwerving strategie niet compleet zonder plannen voor crowdfunding of peer-to-peer-campagnes. Dit zijn de beste kansen voor u om het bereik van uw campagnes te vergroten, nieuwe donateurs te werven en het aantal donaties te vergroten. Met Donorbox kunt u dergelijke campagnes heel eenvoudig maken met slechts een paar schakelaars en selectievakjes. Het onderstaande voorbeeld is van een succesvolle crowdfunding campagne van Seeds Wilderness Therapy.

paypal alternatives for nonprofits

1.6 Geautomatiseerde en aangepaste belastingontvangsten

Uw donateurs ontvangen voor elke donatie automatisch een fiscaal bewijs per e-mail van Donorbox. Dit bespaart uw team veel tijd doordat u niet voor elke gift belastingbrieven hoeft op te stellen en te versturen. Het ontvangstbewijs sjabloon van Donorbox is volledig aanpasbaar, zodat u met het grootste gemak de informatie van uw organisatie of een speciaal bericht kunt toevoegen.

1.7 Donor management

Met Donorbox kan uw organisatie gemakkelijk donatie informatie verzamelen en beheren, en de records sorteren op basis van donatiebedrag, frequentie, datumbereik, locatie en meer. Je hebt een lijst met momentwaarschuwingen telkens wanneer een donateur zijn terugkerende abonnement opwaardeert of annuleert, een eerste cadeau doet of zijn verjaardag voltooit. Uw donateurs hebben een speciaal donateursportaal waar ze kunnen inloggen en hun terugkerende plannen kunnen beheren en QuickDonate om onderweg een donatie te doen.

1.8 Formulieren voor ticketverkoop en lidmaatschap campagnes

Uw fondsenwervingsplan omvat evenementen. Met Donorbox kun je eenvoudige formulieren voor evenement tickets maken, onbeperkte soorten tickets maken en de verkochte tickets en kopersinformatie in de backend beheren. Als je toevallig een lidmaatschap programma hebt, kun je Donorbox ook gebruiken om lidmaatscha scampagnes te maken en je leden hun maandelijkse en jaarlijkse lidmaatschapsplannen op de tool te laten beheren.

1.9 Marketing, analytics, en CRM integraties

Donorbox kan worden geïntegreerd met marketing-, CRM- en productiviteitstools zoals Mailchimp, Salesforce en Zapier. Het werkt ook naadloos samen met webdesignplatforms, waaronder WordPress, Squarespace, Wix, Weebly, Joomla en anderen. Klik hier om meer te lezen over de integraties van Donorbox.

1.10 Meerdere betalingsopties

Donorbox biedt een overvloed aan betalingsopties, waaronder creditcards/betaalkaarten, Britse automatische incasso, Canadese PAD’s, ACH-bankoverschrijving, Apple Pay, Google Pay, Venmo, PayPal Checkout en meer.

Prijzen: Donorbox vereist geen opstartkosten, geen maandelijkse kosten en geen contract. Er is ook geen documentatievereiste om u aan te melden. Het rekent een minimale platformvergoeding van 1,5% plus betalingsverwerkingskosten. Maar raad eens – u kunt geld besparen met Donorbox door donateurs in staat te stellen de verwerkingskosten te dekken!

Donorbox biedt ook non-profitorganisaties Donorbox Premium – de ultieme oplossing voor fondsenwerving om hun donatiepotentieel te realiseren met een toegewijde accountmanager, fondsenwervingscoach, prioriteitsondersteuning en technische wizards tegen de betaalbare prijzen van $ 399/maand (driemaandelijks betaald) en $ 375/maand (jaarlijks betaald) ).

Hier is een korte vergelijkingsvideo over hoe Donorbox je beter kan helpen met al je geldinzamelingsbehoeften:

Get Started With Donorbox


Best PayPal Alternative for Donor Management


2. Bloomerang

PayPal Alternatives for Nonprofits

Bloomerang is een donatie beheersysteem dat ook betalingsverwerking biedt via Stripe en Moolah. Met Bloomerang kun je donorinformatie bijhouden, donaties verzamelen via online formulieren, e-mails ontwerpen en meer. Bloomerang kan ook worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan marketing- en administratieve tools en apps.

Hoewel Bloomerang dezelfde functionaliteit biedt als een tool als Donorbox, is het prijsmodel anders. Een nadeel is dat naarmate de records van uw non-profitorganisatie groeien, uw prijzen bij Bloomerang ook zullen stijgen.

Prijzen: Bloomerang varieert van $ 99- $ 599 per maand, afhankelijk van het aantal records of contacten dat u in hun systeem bijhoudt. Voor 60.000 of meer records moet u contact opnemen met hun team. Je hebt opties voor meer add-ons. Er zijn ook extra verwerkingskosten voor betalingen van toepassing.


Best PayPal alternatief voor betalingsverwerker


3. Authorize.net

PayPal Alternatives for Nonprofits

Deze betalingsverwerker wordt beheerd door VISA. Met Authorize.net kunt u wereldwijde betalingen per creditcard, contactloze betaling en eCheck accepteren. Met geavanceerde fraudedetectie en de kracht van VISA erachter, is dit zeker een betrouwbare betalingsverwerker.

Elk systeem dat niet is ontworpen met non-profitorganisaties en donoren in gedachten, zal echter een deel van de functionaliteit missen die ontwikkelingsprofessionals nodig hebben. In dit geval biedt Authorize.net geen mogelijkheden voor crowdfunding of text-to-give campagnes. Bovendien kan taal als ‘factureringsabonnement’ in plaats van ‘maandelijks cadeau’ generiek, koud en onaangenaam aanvoelen voor donateurs.

Prijzen: Authorize.net heeft 2 abonnementen – de alles-in-één-optie waarbij ze u een verkopersaccount, een betalingsgateway en alleen een betalingsgateway-optie instellen. Ze brengen een maandelijkse gateway-vergoeding van $ 25 in rekening, plus transactiekosten die variëren afhankelijk van het abonnement dat u kiest. Lees hier meer over hun prijzen.


4. Cybersource

PayPal Alternatives for Nonprofits

Cybersource wordt ook mogelijk gemaakt door VISA. Dit PayPal-donatie alternatief biedt een focus op wereldwijde naleving en veiligheid. Als gevolg hiervan is dit een flexibele en handige optie voor internationale organisaties met een wereldwijd donorpubliek.

Met het wereldwijde betaling acceptatienetwerk van Cybersource kunt u donaties in maximaal 50 valuta’s accepteren van supporters in meer dan 190 landen en gebieden. U kunt ook geld accepteren uit digitale portemonnees en alternatieve betaalmethoden.

Prijzen: Cybersource publiceert geen prijzen op een zichtbare plek op hun website. Neem contact op met het verkoopteam van Cybersource om te informeren naar de prijzen.


5. Stripe

Stripe is een bekende wereldwijde betalingsverwerker die samenwerkt met vele andere softwaresystemen (waaronder Donorbox!) Het is een gerenommeerde verwerker en u kunt de donatieformulieren rechtstreeks insluiten op de website van uw non-profitorganisatie.

Stripe mist echter enkele van de functies die andere systemen ideaal maken voor fondsenwerving zonder winstoogmerk. Donateurs kunnen bijvoorbeeld niet inloggen en terugkerende geschenken beheren. En de aanpassingsopties zijn meer gericht op mensen met codeerkennis.

Hoewel Stripe een optie voor “terugkerende betaling” biedt, is deze ingesteld onder hun factureringstool voor bedrijven die klanten factureren met abonnementen of maandelijkse facturen. Ze richten hun diensten op traditionele bedrijven die producten en diensten verkopen, in plaats van non-profitorganisaties die fondsen werven en donorrelaties beheren.

Prijzen: De standaardprijs van Stripe is 2,9% creditcard verwerkingskosten plus 30 cent per succesvolle kaartafschrijving – maar als u zich aanmeldt en in aanmerking komt, biedt het een verlaagd tarief voor non-profitorganisaties. Lees hier meer over hun algemene voorwaarden. Er gelden andere kosten voor ACH-bankoverschrijvingen, debetbetalingen en aanvullende betalingsmethoden.


6. Venmo

PayPal Alternatives for Nonprofits

Venmo is een digitale portemonnee die geschikt is voor zowel particulieren als non-profitorganisaties. Non-profitorganisaties kunnen een zakelijk profiel maken om aan de slag te gaan. Aan de andere kant kunnen gebruikers de Venmo-app downloaden op hun Android– of iOS-telefoon, een account aanmaken en hun bankrekeningen en creditcards/betaalpassen hieraan koppelen om de betalingsservice te gaan gebruiken. Als alternatief kunnen gebruikers ook geld op hun Venmo-account zetten om op elk moment betalingen te doen.

Voor non-profitorganisaties is de beste eigenschap het voordeel van sociaal bewijs. Mensen kunnen hun transacties en opmerkingen delen met hun vrienden op Venmo’s “vriendenfeed”. Dat vergroot je kans om hun netwerk en meer mensen te bereiken. Bovendien is het handig voor je supporters. Het kost ze slechts een minuut om het donatieproces rechtstreeks vanuit hun portemonnee of de gekoppelde bankrekening te voltooien.

Venmo kan zowel een alternatief als een extra optie zijn. Kies een tool voor fondsenwerving die eenvoudig kan worden geïntegreerd met Venmo. Met Donorbox kunnen uw supporters doneren via de Venmo digitale portemonnee, zowel op mobiel als op desktop via PayPal Checkout. Het is enorm populair en geeft uw donateurs een snelle, trendy betalingsoptie.

alternatives to paypal for nonprofits

Prijzen: een zakelijk profiel betaalt een nominale vergoeding van 1,9% + $ 0,10 voor elke betaling die ze ontvangen van $ 1 of meer. Dit betekent dat als uw non-profitorganisatie een donatie van $ 100 ontvangt, $ 2 hiervan wordt afgetrokken als transactiekosten en u $ 98 ontvangt.


7. iATS Payments

PayPal Alternatives for Nonprofits

In tegenstelling tot sommige van de andere hierboven genoemde opties, is iATS specifiek gemaakt met non-profitorganisaties in gedachten. Met de mobiele app kun je onderweg veilig betalingen accepteren bij inzamelingsacties en evenementen. Hiermee kunnen uw donateurs er ook voor kiezen om de verwerkingskosten voor hun transacties te dekken. Meer dan 15.000 non-profitorganisaties vertrouwen hen met hun betalingsverwerking.

De online donatie formulieren van iATS zijn ongecompliceerd en eenvoudig in te stellen. Dat komt omdat ze hun formulieren hebben gebouwd als een “eenvoudige en betaalbare” optie. Maar dit betekent ook dat u geen donatie formulier kunt maken met een heleboel maatwerk en speciale functionaliteit zonder codeerkennis of een externe partner.

Prijzen: iATS geeft geen prijsinformatie op haar website. Neem voor meer informatie contact op met hun verkoopafdeling.


Nu is de keuze aan jou…

alternatives to paypal for nonprofits

Bij het kiezen van een betalingsverwerker is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen. Bedenk met welk systeem uw non-profitorganisatie de komende jaren en decennia het beste contact kan maken met uw donateurs. Overweeg ook of uw betalingsverwerker voldoende maatwerk en functies biedt die u nodig hebt. De mogelijkheid om een ​​mooie, vertrouwenwekkende donatiepagina te maken met flexibele opties voor terugkerende cadeaus, kan bijvoorbeeld beter presteren dan een generieke pagina die alleen maandelijkse donaties toestaat. Het is altijd raadzaam om een ​​systeem te kiezen dat alles op één plek regelt en het ook betaalbaar houdt voor uw non-profitorganisatie.

Met een gestroomlijnde, betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing als Donorbox zet u het beste beentje voor uw organisatie en kunt u uw tijd en energie besteden aan het werk dat er echt toe doet. Meld u hier gratis aan. Als u de tijd wilt nemen om onze functies door te nemen, bezoek dan onze website hier.

Kom meer te weten over enkele handige managementtips, trends en bronnen voor non-profitorganisaties op onze non-profitblog. Abonneer u op onze nieuwsbrief om elke maand een samengestelde lijst met tips en bronnen te ontvangen om uw fondsenwerving een boost te geven.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)