De perfecte  #GivingTuesday campagne

De perfecte #GivingTuesday campagne

#GivingTuesday campagne kreeg zijn start als iets van een tegengif voor de door hyper gecommercialiseerde vakantie-winkelen Blitz die het hele weekend neemt na Thanksgiving van Black Friday naar Cyber ​​Monday. In 2012 lanceerde een paar slimme organisaties een fondsenwervende campagne tijdens deze golf van uitgaven en noemde het #ziving, een dag gewijd aan het teruggeven in de vorm van liefdadige donaties.

Gehouden op de eerste dinsdag na Thanksgiving, is #givingtuesday sindsdien een wereldwijde beweging geworden die gebruik maakt van sociale media, communautaire betrokkenheid, creatieve verhalen en feel-good vrijgevigheid. Veel non-profit- en gemeenschapsvoordeelorganisaties gebruiken ook #givingtuesday om hun jaar-eindapparatuurcampagnes te starten.

In 2021 is het geven van dinsdag allemaal ingesteld op 30 november.

Er zijn veel manieren om een ​​#givingtuesdaycampagne te lanceren en we gaan de basisprincipes dekken die je nodig hebt om er een in te stellen. Maar samen met dat, een paar woorden van de verstandigheid op wat #givingtuesday is goed voor, wat het niet is, en waar je je energie moet redden.

Wat werkt wel en wat niet .

#givingtuesday campagne is een uitstekende gelegenheid om uw publiek te activeren en een platform te maken voor uw kiesdistrict om uw werk te delen. Het kan uw sociale media-volgers veranderen in evangelisten en misschien zelfs overtuigen ze donoren te worden.

Dat gezegd hebbende, terwijl #givingtuesday  een deel van je eindejaarscampagne kan zijn, zou het niet je hele jaar-eindcampagne moeten zijn. Met andere woorden, vertrouw er niet op om deze eendaagse donatie knop om het grootste deel van uw donaties in te brengen voor het seizoen, en gebruik het niet om geschenken op hoog niveau van uw grote donoren te beveiligen die een veel persoonlijk contact vereisen .

Wat betekent dit? Zorg ervoor dat u geen enkele tijd in zakt in het produceren van een #givingtuesday. Houd het eenvoudig, leuk en kijk ernaar als slechts één facet van je totale oproep van het jaar.

giving tuesday

Hoe kan ik deelnemen.

Vanuit het hart is #Givingtuesday om vrijgevigheid en betrokkenheid, in welke vorm dan ook het beste bij u en uw werk. U hoeft niet deel te nemen aan een bepaalde groep of een specifiek fondsenwerventool gebruikt om deel te nemen aan #giving, hoewel er veel van die bestaat. Om het eenvoudig te houden, kunt u uw #givingtuesday rechtstreeks van uw sociale media starten met een link naar uw website, waar we gaan beginnen.

Start met een Landingspagina maken

Begin met het maken van een specifieke bestemmingspagina op uw website alleen voor uw #givingtuesday. Deze webpagina zou er vijf dingen op moeten hebben:

1.Een kort, verleidelijk verhaal over je werk, waarom het belangrijk is en waar het geld dat je verhoogt.
2.Een korte uitleg over wat #givingtuesday is.
3. Een ingebouwde donatieformulier (onze vrienden in Donorbox hebben een prachtige die je in vijftien minuten hebt opgezet.)
4. Een paar super eenvoudig te delen bronnen zoals grafische sociale media en monster tweets die iedereen kan pakken en plaatsen op hun eigen netwerken (meer op die hieronder.)
5. Een lijst met manieren waarop mensen betrokken raken bij je werk. Dit is voor mensen die mogelijk geen geld kunnen doneren, maar nog steeds op de een of andere manier je werk willen ondersteunen.

U kunt bijvoorbeeld de St. Jude Children’s Research Hospital’s Landpagina bekijken. Heb een voorbeeld van een fantastische # givingtuesday campagne die je graag zou willen delen? Laat hieronder een reactie achter!

Start met de juiste communicatie

Voordat we in uw communicatie komen, begrijp het eerst dat # givingtuesday campagne een dag digitaal bombardement kan zijn waar sommige mensen tientallen e-mails kunnen krijgen. Allemaal om geld. De hele dag lang.

Een advies : Probeer niet door het geluid te snijden met meer lawaai.

Respecteer je toegang tot de inboxen van mensen en pepert ze niet onophoudelijk met e-mails. Het laatste wat je wilt doen is iedereen genoeg irritant om je af te melden uit een exasperatie, vooral goed als je je jaar-end-appelcampagne start. In de regel vertoont u terughoudendheid met het verzenden van # Giving tuesday campagnes , vooral als u van plan bent om in december uit te sturen als onderdeel van uw bredere campagnes. Social media, aan de andere kant, biedt een beetje meer speelruimte en je wilt in die mix duiken met alles wat je hebt.

Dus wat moet je opstellen? Ten eerste, ga naar onze Geef Dinsdag Toolkit om inspiratie te doen en een handige verzameling gratis bronnen, toolkits en merkmaterialen te downloaden.

Minimaal wil je een aantal monster tweets opstellen en berichten dat mensen in hun sociale media kunnen kopiëren en plakken, samen met een aantal graphics die iemand in hun berichten kan slepen en neerzetten. Als u geen grafisch ontwerper bij de hand hebt om u te helpen, is Canva een ​​eenvoudige (en gratis) manier om een ​​aantal grafische afbeeldingen te maken met behulp van hun sociale media-sjablonen. Zorg ervoor dat u het Official #Givingtuesday-logo pakt om daar ook in te vallen.

Houd er altijd rekening mee dat wat je ook maakt, gemakkelijk moet zijn voor mensen om te delen. Zodra u uw communicatie hebt ingesteld, reiken, reiken en uw team en uw netwerk activeren om het woord van uw #ziving-campagne zo breed mogelijk te verspreiden.

Zorg dat je aanwezig bent op de dinsdag.

De grote dag is hier! En het is na de tryptofaan-waas van donderdag, het klauteren voor deals op vrijdag, het weekend van stressherstel, en de YEP-WE-ZIJN-TERUG-OP maandag.

Al uitgeput? Iedereen is. Dus vergeet multi-tasking en doe dinsdag ongeveer één ding: aanwezig zijn. Online, natuurlijk.

Het is tijd om zich voor je computer te nestelen met je warme KOFFIE naar keuze en bestel tijdens de lunch vanuit je favoriete restaurant. Breng de dag door met het houden van je publiek, het delen van real-time updates, retweeten, reageren, live streaming, en in dankbaarheid voor elke kleine vermelding.

De kans is groot dat je misschien verrast bent in wie er op gang komt. Mensen die je nooit als donateur-prospects beschouwd, kunnen op het moment geven en het zal zeker een donatie zijn die zinvol is voor hen. Mensen wiens leven positief beïnvloed is door je werk nu een platform hebben om je terug te geven door je #zivingtuindercampagne met hun netwerken te delen. Vaak zullen ze de eigen verhalen toevoegen die laten zien hoe je hebt geholpen hun wereld op een of andere manier een betere plek te maken.

Verzamel al die goedheid en deel het met je dichtstbijzijnde en liefste. Stuur dan Dank u opmerkt onmiddellijk aan uw nieuwe donoren en douche uw team, bord, vrijwilligers en bestanddelen met een waardering voor alles wat ze hebben gedaan. Iedereen houdt van een goede affirmatie en #zivingtuinder heeft de neiging om precies dat te geven. Het is de brandstof die u tot 31 december krijgt.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)