5 populaire Fondsenwerving Trends 2022

5 populaire Fondsenwerving Trends 2022

fondsenwerving trends

Fondsenwerving Trends 2022 voor non-profitorganisaties kunnen elk jaar veranderen, en hoewel het niet realistisch is voor alle non-profitorganisaties om ze te volgen, is het een voordeel om te weten wat andere organisaties doen. De Covid-pandemie heeft een nieuwe wereld gecreëerd voor non-profitorganisaties en fondsenwerving. Het leidde tot fondsenwerving trends 2022 die flexibeler, veiliger, hybride en aantrekkelijker zijn. Terwijl ze meer lezen over deze fondsenwerving trends 2022, moeten non-profitorganisaties kijken of ze passen bij hun budget en donateursbestand. Zoek naar manieren waarop elke trend uw donorimpact kan vergroten en de relaties met uw donateursbestand kan versterken.

  1. Flexibele donatie Opties
  2. Community focus Fondsenwerving
  3. Hybrid Evenementen
  4. Donaties door bedrijven
  5. Donatie advies Fondsen

1. Flexibele Donatie Opties

fundraising trends 2022

Donateurs van non-profitorganisaties zijn net zo gevarieerd als je zou verwachten. Hoewel sommige donateurs liever brochures per post ontvangen en een cheque opsturen, is een aanzienlijk aantal donateurs online gegaan. Het is jouw taak als non-profitorganisatie om donateurs te bereiken waar ze zijn en hen opties te geven die het beste voor hen werken.

Online doneren groeit en heeft vele donatie-opties geopend voor supporters. Deze opties kunnen uw non-profitorganisatie helpen donateurs te overtuigen om meer te geven in 2022. Door de volgende opties toe te voegen aan uw fondsenwerving strategie, kan uw organisatie donateurs verleiden meer te geven en mogelijk een nieuw publiek te bereiken.


1.1 QR codes

QR codes werd populair in 2010. Het leek alsof elk bedrijf en non-profit QR-codes in hun marketing opnam. Deze codes leken een tijdje uit de gratie te zijn geraakt, maar onze nieuwe online wereld heeft ze weer mainstream gemaakt. Restaurants gebruiken ze om menu’s te delen, luchthavens verstrekken tickets via QR-codes en non-profitorganisaties gebruiken ze om donateurs snel naar fondsenwerving pagina’s te linken.

Met Donorbox krijg je bij elke campagne een gratis QR-code. Non-profitorganisaties kunnen het downloaden en gebruiken bij evenementen, voor hun e-mails, marketing content en uitnodigingen.


1.3 Google Pay & Apple Pay

Veel non-profitorganisaties hebben Google Pay en Apple Pay toegevoegd aan hun online inzamelingspagina’s. Donoren hebben het gemak gevonden om overal te betalen, en de veiligheidsmaatregelen die deze tools bieden, zijn een dwingende reden om ze voor donaties te gebruiken.

fundraising trends 2022


1.4 PayPal, Stripe, Venmo

Net als Google en Apple Pay zijn veel donateurs op zoek naar andere bedrijven om te gebruiken bij het doneren. PayPal, Stripe en Venmo geven donateurs allemaal de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf hun telefoon te betalen. Nogmaals, het gemak en de veiligheid van het gebruik van deze bedrijven maken ze tot een populaire keuze.

fundraising trends 2022


1.6 Cryptocurrency

Cryptocurrency maakt zelfs wegen in non-profitorganisaties, met een paar honderd organisaties die op deze trend springen. Cryptocurrency groeit in invloed. Dankzij de veerkracht en afstand tot de aandelenmarkt, kijken meer mensen naar het kopen van cryptocurrency van bedrijven als Bitcoin en Ethereum.

Organisaties zoals het Rode Kruis  accepteren cryptocurrency donaties.


2. Community focus Fondsenwerving

nonprofit trends 2022

De Black Lives Matter-beweging opende onze ogen voor de realiteit van racisme. Elke industrie moet het feit onder ogen zien dat gemeenschappen vaak buitengesloten worden. Non-profitorganisaties zijn niet anders, en gemeenschap gerichte fondsenwerving is ontworpen om opnieuw na te denken over hoe liefdadigheidsinstellingen werken.

Sociale media veranderen de manier waarop we veel dingen doen, en fondsenwerving is niet anders. Omdat veel jonge fondsenwervers en donateurs interesse hebben getoond in sociale rechtvaardigheid, gaan veel organisaties over op een gemeenschapsgericht model. Dit model richt zich op rechtvaardigheid en sociale rechtvaardigheid en concentreert zich op een hele getroffen gemeenschap in plaats van op een enkele organisatie.

De waarden van gemeenschapsgerichte fondsenwerving draaien om de overtuiging dat non-profitorganisaties moeten samenwerken om maatschappelijke problemen aan te pakken. De principes van de beweging delen ook de noodzaak om alle leden van de samenleving bij het werk te betrekken en benadrukken de overtuiging dat non-profitorganisaties baat zouden hebben bij het plaatsen in leidinggevende posities van degenen die het meest worden getroffen door onrecht.


2.1 Peer-to-peer fondsenwerving

De beste manier om uw gemeenschap te betrekken en erbij te betrekken, is door hen de kans te geven om uw zaak actief te steunen. Nodig ze uit en laat ze fondsenwerving pagina’s voor zichzelf maken en geld inzamelen bij hun vrienden, familie en netwerk. Ze zullen niet alleen uw geld verhogen, maar zullen ook pleitbezorgers worden voor uw zaak. Meer mensen zullen uw organisatie leren kennen. Je bouwt nieuwe relaties op.

nonprofit trends 2022


2.2 Lidmaatschap Campagnes

Met lidmaatschap campagnes kunnen non-profitorganisaties een loyale supporter basis voor zichzelf creëren en behouden. Ze stellen je in staat om duurzame relaties op te bouwen binnen je gemeenschap, ze het gevoel te geven dat ze meer betrokken zijn bij het goede werk dat je doet, en hun vriendelijkheid te erkennen met speciale voordelen en voordelen.

Met Donorbox lidmaatschappen kunt u toegewijde en onbeperkte lidmaatschap niveaus creëren volgens uw lidmaatschap programma en een maandelijkse/jaarlijkse lidmaatschap campagne hebben die in uw financieringsbehoeften voorziet en de gemeenschap voor altijd betrokken houdt.

nonprofit trends 2022


3. Online Evenementen

nonprofit fundraising trends

De Covid 19 pandemie heeft ons leven op meer manieren veranderd dan we kunnen tellen. Een van de belangrijkste verschillen voor non-profitorganisaties was het begin van virtuele evenementen. Toen vaccins op grote schaal beschikbaar kwamen en dingen begonnen te openen, begonnen non-profitorganisaties weer persoonlijke evenementen te houden, maar deze keer behielden een paar voordelen van virtuele fondsenwerving. Deze mix van virtuele en persoonlijke evenementen wordt hybride evenementen of hybride fondsenwerving genoemd.

 


3.1 Mobiel bidding veilingen

Online stille en live veilingen waren verrassend populair en financieel gunstig tijdens het ergste van de pandemie. Non-profitorganisaties hebben hun inkomsten en bereik zien stijgen door mobiele veilingen aan het evenement toe te voegen.

Non-profitorganisaties kunnen tekstberichten gebruiken en online donatie pagina’s opzetten om biedingen van supporters in het hele land te verzamelen. Ook bieden platforms zoals ClickBid, Handbid, enz. geavanceerde mobiele bied opties voor non-profitevenementen.


3.2 Live streams

Livestreaming was een andere manier waarop non-profitorganisaties evenementen konden houden tijdens de pandemie. Door video’s en livestreams van de locatie van een non-profitorganisatie te delen of supporters in hun huizen te streamen, kunnen organisaties mensen het gevoel geven dat ze samen vieren en meer van het evenement genieten. Zelfs kerken zijn op de trend van live streaming gesprongen en hebben online diensten en lessen gedeeld met hun parochianen. Nu we weer normaal beginnen te worden, kunnen non-profitorganisaties nog steeds evenementen live streamen voor alle supporters.


4. Donaties ophalen bij bedrijven

fundraising trends for 2022

Naarmate meer mensen weglopen van het zakelijke werk, zoeken bedrijven naar manieren om hun werknemers zich nuttig en gelukkig te laten voelen. Bijpassende cadeaus en cadeaus op de werkplek bestaan al tientallen jaren. The Great Resignation heeft meer aandacht gevestigd op het belang van het vinden van manieren voor bedrijven om een verschil te maken in hun gemeenschap.


4.1 Relatiegeschenken

Non-profitorganisaties zijn altijd op zoek naar sponsoring door bedrijven, maar er is een andere manier waarop organisaties kunnen profiteren van de interesse van bedrijven in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veel bedrijven matchen de geschenken van werknemers. Dit betekent dat u de kans krijgt om de donaties van uw donateurs te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen. Non-profitorganisaties kunnen op deze trend inspelen met de Double the Donation-widget op hun donatie formulieren, zoals in de onderstaande afbeelding.

 

nonprofit fundraising trends


4.2 Vrijwilligers dagen

Bedrijven maken het hun werknemers ook gemakkelijker om vrijwilligerswerk te doen met het goede doel van hun keuze. Sommige bedrijven hebben hun eigen vrijwilligersdagen. Anderen bieden hun werknemers betaalde vrije dagen aan om vrijwilligerswerk te doen. Dit werknemersvoordeel is al door verschillende grote bedrijven overgenomen en blijft een krachtige stimulans voor werknemers.

Bedrijven zoals Apple, Microsoft, Deloitte, BlueCross BlueShield, Intuit, enz. hebben toegewijde vrijwilligersprogramma’s om iets terug te geven aan de gemeenschap.


5. Donatie fondsen

fundraising trends for 2022

Donor-Advised Funds (DAF’s) bestaan ​​al sinds 1931, maar zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. Meer donoren creëren en gebruiken deze fondsen, en non-profitorganisaties beginnen zich te realiseren wat een uitstekende indicator ze zijn voor belangrijke donorvooruitzichten.

Zoals elke aandelen-, obligatie- of rentedragende rekening, zijn ze nauw verbonden met het succes en falen van de aandelenmarkt, maar omdat de aandelenmarkt het momenteel zo goed doet, zijn deze fondsen in populariteit gegroeid. Bedrijven zoals Vanguard en Fidelity zijn begonnen deze donoroptie bij hun consumenten te promoten.

Donateurs kunnen zo vaak als ze willen bijdragen aan deze fondsen en krijgen onmiddellijk belastingaftrek. Ze hebben ook veel meer flexibiliteit om de fondsen te gebruiken om subsidies te verstrekken aan hun favoriete goede doelen. Door te onderzoeken welke van hun donateurs DAF’s hebben, kunnen non-profitorganisaties zien wie het potentieel heeft om een ​​significante gift te doen.

Verschillende non-profitorganisaties hebben hun krachten gebundeld om DAF-bijdragen aan te moedigen met de #HalfMyDAF-beweging. Dankzij deze beweging schonken donateurs in 2020 meer dan $ 8,6 miljoen aan goede doelen.


Onze Conclusies

2022 fundraising trends

Terwijl de economie, technologie en het dagelijks leven blijven veranderen, duiken trends op het gebied van fondsenwerving op om non-profitorganisaties te helpen zich aan te passen. De meeste Fondsenwerving trends 2022 die in dit artikel worden genoemd, zijn niet nieuw, maar dankzij de pandemie hebben ze een nieuwe populariteit gevonden. Online evenementen en online schenkingen groeien, en non-profitorganisaties die deze trends negeren, lopen het risico verouderd te raken.

Online tools zoals Donorbox kunnen het toevoegen van deze trends aan uw organisatie zo eenvoudig maken als klikken op een knop. Bezoek onze website voor meer informatie over de online donatie processor van Donorbox, de functies voor fondsenwerving, integraties en het donateur beheersysteem.

Als uw non-profitorganisatie meer manieren wil om online geld in te zamelen en de relaties met uw donateurs te versterken, bezoek dan onze blog.

 

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)