Hoe kies je de beste donatie software voor een non-profitorganisatie

Hoe kies je de beste donatie software voor een non-profitorganisatie

Donatie software

Wat is de beste donatie software? Als non-profit professional weet u hoe belangrijk uw donateurs zijn. Zonder hen zou je niet de steun hebben die je nodig hebt om je missie te voltooien. U weet dat u veel tijd besteedt aan het nadenken over hoe u nieuwe donateurs kunt krijgen, maar besteedt u ook voldoende tijd aan het nadenken over hoe u de donorrelaties die u heeft, kunt optimaliseren? Donatie management is dus erg belangrijk.

Dat is waar donorbeheersoftware om de hoek komt kijken. Met dit essentiële hulpmiddel kan uw organisatie op een gebruiksvriendelijke manier donorinformatie organiseren, zodat u elk aspect van de donorrelatie kunt volgen, van de eerste donatie tot de demografische gegevens van de donor tot de laatste communicatie die u met hen gehad.

Als u net op zoek bent naar de juiste software voor donorbeheer voor uw non-profitorganisatie, dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel helpen we u erachter te komen naar welke belangrijke functies u moet zoeken en welke software het beste past bij de behoeften van uw organisatie.

We kijken naar het volgende:

Het vinden van de juiste software kan lastig zijn. Maar met de juiste kennis bij de hand, kunt u software vinden die werkt voor al uw donatie gerelateerde behoeften – en meer!


Wat is Donor Management Software?

donor management software

Donor management software is een tool die non-profitorganisaties helpt donorgegevens bij te houden en te analyseren om hun relaties met nieuwe en bestaande donoren te begrijpen en te versterken.

Donorbeheersoftware helpt uw organisatie vaak om informatie op te slaan, zoals de naam van de donor, het adres van de donor, het bedrag van de gift, de frequentie van de gift en meer. Met de juiste software zou u deze gegevens moeten kunnen sorteren met specifieke filters om u te helpen deze gegevens beter te begrijpen. Sommige software doet zelfs aanbevelingen voor het verhogen van uw donaties.


Waarom zouden non-profitorganisaties investeren in software voor donorbeheer?

Als u donaties heeft ingezameld, is de kans groot dat u een soort beheersysteem heeft voor informatie over uw donateur. Een spreadsheet, een lijst of – nog ingewikkelder – u vertrouwt alleen op het geheugen van uw personeel.

Investeren in software voor donorbeheer is belangrijk voor elke vorm van groei. Hoewel uw methoden op dit moment misschien werken, weet u als geen ander waar de zwakke punten liggen: uw personeel legt niet altijd de juiste informatie vast (of weet niet welke informatie waardevol is voor uw administratie), uw spreadsheets worden slecht beheerd en zijn moeilijk te delen uw organisatie, en u hebt een betere manier nodig om gegevens te sorteren die voor u werkt.

Donatie beheer software helpt u uw groei te beheersen door uw donorgegevens uit het verleden te analyseren om u te helpen sterke relaties met die donoren op te bouwen en relaties met nieuwe donoren op te bouwen.

Als het tijd is voor een efficiëntere manier om uw donorinformatie te beheren, dan is het tijd om te investeren in software voor donorbeheer om meer (en consistentere!) donaties binnen te halen.


8 belangrijke kenmerken van donatie software

Niet elke software voor donorbeheer is hetzelfde. Welke functies zijn het belangrijkst voor een soepel donatie beheerproces? Lees verder om meer te weten te komen over de belangrijkste functies waar u op moet letten bij het kiezen van software voor donorbeheer voor uw non-profitorganisatie.

donor management software


Fondsenwerving Mogelijkheden


1. Meerdere fondsenwerving opties

Een eerste vereiste voor een goede tool voor donorbeheer zijn sterke capaciteiten voor fondsenwerving. Biedt het platform een ​​donatie formulier / speciale fondsenwerving pagina aan? Is het platform geoptimaliseerd voor terugkerende donaties? Een sterke oplossing voor fondsenwerving biedt waarschijnlijk de beste functies voor donor- en donatie beheer, aangezien ze het product bouwen voor de unieke vereisten van fondsenwerving voor non-profitorganisaties. Naast het aanmoedigen van terugkerende donaties, moet uw donatie software beheer platform u in staat stellen om aanpasbare donatie knoppen te hebben. Donatie knoppen zijn de belangrijkste call-to-action die u aan uw donateurs geeft – dit is waar het donatie traject begint!

Crowdfunding campagnes zijn een efficiënte manier om donaties op te halen door te focussen op een enkel doel of een project. Kan uw donateur kiezen voor bedrijfsgeschenken? Bijpassende geschenken voor medewerkers zijn een onmiskenbaar belangrijk kenmerk van een goed platform voor donorbeheer/fondsenwerving. Donorbox donatie formulieren bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om de optie voor het matchen van bedrijven op het donatie formulier te selecteren – zodat de donateur eenvoudig zijn werkgever kan selecteren en tot tweemaal zijn donatie bedrag aan uw doel kan geven.

Fondsenwerving en donatie beheer functies zijn met elkaar verbonden, u wilt letten op alle basisfuncties voor fondsenwerving bij het selecteren van uw donatie beheer tool.

tips for fundraising


2. Flexible betaling mogelijkheden

Betalingsverwerking is belangrijk voor uw donateurs. U wilt uw donateurs meerdere, flexibele betalingsopties bieden en de bron en methode van de donaties die u ontvangt kunnen volgen. Met elk goed donatie platform kun je donaties accepteren via kaarten, portemonnees en bankoverschrijvingen. Sommige alternatieve betaling gateways zijn populairder in bepaalde landen. Bancontact-kaarten zijn bijvoorbeeld een populaire elektronische betaalmethode in België. Als je doeldonoren uit België komen, wil je er misschien zeker van zijn dat je openstaat voor hun favoriete betaalmethode.

Met Donorbox kunnen non-profitorganisaties donaties accepteren via kaarten, Apple Pay, goedkope ACH- en SEPA-bankoverschrijvingen, Google Pay en PayPal. Daarom wordt het gemakkelijk en handig voor de donor. Non-profitorganisaties hoeven alleen hun Stripe- of PayPal-accounts aan Donorbox te koppelen om aan de slag te gaan. En ga vervolgens verder met het inschakelen van de betaalmethoden die u aan uw donateurs wilt aanbieden.

U kunt uw donatie database ook sorteren op basis van betalingsmethoden – uw donaties analyseren en inzicht krijgen in uw donateurs.


Donatie Management


3. Terugkerende donaties

Terugkerende donateurs zijn belangrijk. Uw donatie beheer platform moet zijn uitgerust om uw terugkerende donaties te beheren en te verbeteren. Dit betekent dat u verschillende terugkerende donatie-intervallen moet kunnen toevoegen en uw voorkeursinterval op uw donatie formulier moet kunnen markeren. Stel uw eigen donatieniveaus in die het beste voor u werken en stel de donatie bedragen voor op uw donatie formulier. Met Donorbox kunt u bijvoorbeeld vooraf een donatiebedrag selecteren, zodat u de keuze voor de donateur gemakkelijk kunt maken. Je donateur kan er nog steeds voor kiezen om een ​​aangepast bedrag te geven.

Kleine functies kunnen geweldige resultaten opleveren. Bijvoorbeeld: het toevoegen van een korte beschrijving van de impact op een bepaald donatiebedrag kan een game-changer zijn bij het verbeteren van uw gemiddelde terugkerende donatie bedrag. Simpel gezegd, u wilt een donorbeheerplatform kiezen waarmee u kleine aanpassingen kunt toevoegen die een groot potentieel hebben.

Een van de eerste dingen die uw donatie beheer software moet doen? Maak donorinformatie gemakkelijk toegankelijk voor u. Een donorprofiel is essentieel voor u om informatie bij te houden, zoals hun giften, interacties, contactgegevens en andere belangrijke details.

Met uw software voor donorbeheer moet u alle soorten donateurs kunnen volgen, van uw grootste, terugkerende donateurs tot eenmalige donateurs en zelfs donateurs in natura. Zoek daarom naar software met een gebruiksvriendelijke interface om het u en uw personeel gemakkelijk te maken. Elke donor moet een uniek profiel hebben met belangrijke informatie en communicatie die uw personeel met hen heeft. Dit betekent dat alle informatie die u nodig heeft op één plek staat en slechts een klik verwijderd is.

Met Donorbox kunt u donorinformatie en contactgegevens bewerken en toevoegen. U kunt ook twee adressen toevoegen en de laatste contactgegevens van een specifiek donorprofiel bijwerken. Werk die nieuwe donatie contactgegevens eenvoudig bij in uw donordatabase en mis nooit meer het verzenden van een belangrijk bericht dat ze moeten zien.

Kunnen uw donateurs hun plan voor terugkerende donaties beheren?

Terugkerende donateurs verbinden zich ertoe de missie van uw non-profitorganisatie te ondersteunen. Het betekent dat u hen de flexibiliteit moet bieden om hun donaties te beheren. Donorbox maakt automatisch donoraccounts aan voor uw terugkerende donateurs. De accountgegevens worden onmiddellijk naar de donateur gemaild, zodat uw donateur eenvoudig zijn terugkerende donatie plan kan beheren – de donatie periode verlengen of bewerken, zijn kaart-/betalingsinformatie bijwerken of zijn terugkerende plan annuleren. Door uw terugkerende donateurs te machtigen, vergroot u ook het vertrouwen van donateurs in uw organisatie, biedt het een gemakkelijke donatie-ervaring en helpt u een sterke relatie met hen op te bouwen. U wilt er zeker van zijn dat het donordashboard heel gemakkelijk te gebruiken is.


 4. Donateur database en donaties segmenteren

Segmentation verwijst naar het sorteren van uw database van donoren met specifieke criteria in gedachten. Dit is een belangrijke functie van elk donatie beheersysteem om de volgende redenen:

 • Hiermee kunt u e-maillijsten genereren op basis van specifieke eigenschappen zoals locatie, leeftijd en het opgegeven bedrag. Dit helpt u ook om op een gerichte, meer gepersonaliseerde manier met donateurs te communiceren.
 • Het helpt u uw gegevens duidelijker te zien. Zijn de meeste van uw donateurs lokaal? Heeft u weinig jongeren in uw donateursbestand? Zodra u over deze gegevens beschikt, kan het u helpen beslissingen te nemen over welke soorten donateurs het meest aangetrokken worden door uw organisatie. U kunt ook overwegen uw berichten te wijzigen om nieuwe demografische gegevens te targeten.
 • U kunt snel en gemakkelijk toegang krijgen tot informatie over specifieke donateurs, zoals hoe ze het liefst gecontacteerd worden, en u kunt uw communicatie rondom deze informatie plannen. Bovendien verbetert dit uw interacties met donateurs en helpt het een positieve relatie op te bouwen.

Geweldige software voor donorbeheer helpt je zelfs om rapporten op te stellen als je op zoek bent naar specifieke soorten donoren, zodat je een duidelijke, gemakkelijk leesbare lijst hebt om je organisatie te helpen groeien.

Als non-profitorganisatie is het belangrijk om uw gegevens te kunnen sorteren om te kijken naar wat voor soort donaties en welke soorten donateurs uw organisatie het meest ontvangt. Daarom kunt u het met een tool als Donorbox gemakkelijk doen. U kunt sorteren op zaken als terugkerende donatie-interval, het aantal donaties, het totale gegeven bedrag, de locatie en het tijdstip van donatie.

De volgende afbeelding laat zien hoe deze sortering eruitziet op uw Donorbox-dashboard:

donor management system


5. Zorg voor een schoon donateursbestand – Contacten samenvoegen

Overweeg alle verschillende manieren waarop u donaties accepteert. Online, contant of per cheque, via de post, via sociale media. Door software te kiezen waarmee u handmatig donorgegevens kunt toevoegen wanneer dat nodig is, kunt u er zeker van zijn dat al deze transacties worden geregistreerd en dat uw gegevens gemakkelijk te vinden zijn.

U moet op zoek gaan naar software die herhaalde donorrecords samenvoegt, zodat uw database zo duidelijk en georganiseerd mogelijk is. Bovendien moet uw donorbeheertool u helpen een schone donordatabase te behouden. Dit betekent dat u oude informatie moet kunnen bijwerken, dubbele contacten moet kunnen samenvoegen en donateurs moet kunnen sorteren op basis van verschillende filters. Dergelijke filters omvatten donatie-interval, donatiefrequentie, betalingsmethode, valuta, donatie plan, locatie, donatie bedrag, enz. U moet desgewenst ook gemakkelijk de donorlijst kunnen downloaden.


6. Donaties automatiseren

Het handmatig verzenden van donatie bewijzen kan een vermoeiend proces zijn dat moeilijk goed uit te voeren is. Dit slorpt ook de tijd van uw personeel op. Als uw organisatie geen fondsenwervingsplatform heeft dat de ontvangsten van donaties automatiseert, is het tijd om donorbeheersoftware zoals Donorbox te vinden die ook dient als een gebruiksvriendelijk fondsenwervingsplatform.

Wanneer donateurs een donatie geven met behulp van uw door Donorbox aangedreven online donatieformulier, ontvangen ze een automatische bedankmail en een donatiebewijs. Bovendien maakt Donorbox het eindejaarsontvangstproces eenvoudig, zodat uw personeel niet hoeft te klauteren om ervoor te zorgen dat al uw donateurs het juiste ontvangstbewijs hebben.

Voeg eenvoudig uw informatie toe aan de sjabloon en personaliseer het bericht zodat het overeenkomt met de berichten van uw organisatie. U kunt zowel e-mails als PDF’s tegelijkertijd genereren. Controleer bijvoorbeeld deze sjablooneditor.

donor management system


Donatie Tracking & Integraties


7. Donateur betrokkenheid verbeteren

Oké, je hebt je donatie beheersoftware gebruikt om je donorlijsten te segmenteren en gerichte communicatie te verzenden. Geweldig! Volgende stap? Leg die communicatie vast in uw software, zodat u precies weet met wie er al contact is opgenomen.

Het kiezen van software voor donorbeheer waarmee u donorcommunicatie kunt vastleggen, is van cruciaal belang om uw communicatie bij te houden. Met Donorbox is het eenvoudig om communicatie aan het profiel van elke donor toe te voegen. Ga gewoon naar het profiel, klik op ‘Communicatie’ en voer de informatie in.

Deze tool is vooral handig om interacties met teeltcontacten vast te leggen, zodat jij en je personeel uitstekende communicators zijn.

donor management system

Outreach-meldingen

Het kan vaak lastig zijn om de beste tijd te vinden om contact op te nemen met donateurs. Zoek daarom, om contact te houden met uw donateurs, software waarmee u geautomatiseerde taken en herinneringen kunt instellen om de relatie met donateurs te behouden. Dit kan zo simpel zijn als herinneringen om contact op te nemen met een topdonor op hun verjaardag of zelfs zo groot als een herinnering aan het voorbereiden van subsidiemateriaal voor een aanstaande deadline voor een voorstel. Daarom helpt het om software te kiezen die je notificaties geeft van belangrijke donormomenten zoals:

De eerste verjaardag van hun eerste donatie.

Je kunt een e-mail sturen om deze mijlpaal te vieren (en hen vragen om de gelegenheid te markeren met een nieuwe donatie!).

Wanneer een donateur zijn periodieke donatie opzegt.

Dit is een kans om feedback te krijgen. Denk eraan, wees niet opdringerig – u weet niet hoe de financiële situatie van uw donor is veranderd – maar als ze om een ​​andere reden hebben geannuleerd, is dat handig om te weten, zodat u uw strategie kunt aanpassen. Het laat ook zien dat je om hen geeft en dat je het jammer vindt om ze te zien vertrekken!

Hun eerste donatie.

Dit is spannend! Als je een tool als Donorbox gebruikt, wordt je bedankmail al automatisch verzonden. Maar als u deze melding krijgt, kunt u uw donor persoonlijk bedanken en laten zien hoeveel u hun interesse in uw organisatie en missie waardeert.

Wanneer een donateur zijn terugkerende donatie bedrag verhoogt.

Het aanbieden van terugkerende donaties is een uitstekende manier om uw totale donaties te verhogen, dus het is belangrijk om eventuele verhogingen te markeren met een goede waardering van de donor. Zodra u deze melding heeft ontvangen, moet u contact opnemen met uw donor en hem laten weten hoe geweldig deze toename is. Probeer ze echte, concrete dingen te geven die hun geld voor elk interval kan gebruiken. Als ze bijvoorbeeld $ 50 per maand geven, leg dan uit hoe dat een maand lang brokjes oplevert voor twee honden in uw opvangcentrum.

Met Donorbox ontvang je meldingen voor al deze momenten. Dit zijn het soort dingen dat bijna onmogelijk te volgen is in een spreadsheet of via een andere methode. Het hebben van software voor donorbeheer die u deze waarschuwingen geeft, verwijdert een aantal arbeidsintensieve taken voor uw personeel (kun je je voorstellen dat je verjaardagen van donaties aan je Outlook-agenda toevoegt? Yikes!) . Zo ziet het eruit –

Naast het informeren over belangrijke momenten om contact op te nemen met uw donateurs, moet u op zoek gaan naar software voor donorbeheer die e-mailen gemakkelijk maakt. Dit betekent dat u uw donorbeheersoftware moet kunnen gebruiken om lijsten te genereren en om automatisch e-mails te personaliseren, zodat uw donateurs weten dat wat ze ontvangen voor hen bedoeld is. U kunt ook segmenten gebruiken om specifieke soorten e-mails naar specifieke soorten donateurs te sturen.

Donatie beheer software zoals Donorbox integreert naadloos met e-mailmarketingp latforms zoals Salesforce en Mailchimp. Dit betekent dat u de donorbetrokkenheid nog verder kunt vergroten. Uw donateurs kunnen geautomatiseerde, gepersonaliseerde bedankmails ontvangen zonder dat u een vinger uitsteekt. Hoe persoonlijker u uw bereik kunt maken, hoe meer werk het zal doen om sterke donorrelaties op te bouwen en zelfs nieuwe donoren aan te moedigen om te geven.


8. Integraties met bestaande workflows

Een van de belangrijkste kenmerken om naar te zoeken? Mogelijkheid om te integreren met de tools waar u en uw team al op vertrouwen.

Enkele belangrijke integraties om te overwegen zijn:

 • Email marketing. Als uw team platforms zoals Mailchimp, Salesforce of Constant Contact gebruikt, moet u op zoek gaan naar software voor donorbeheer die compatibel is met uw platform.
 • Verwerking van betalingen. Welke software voor donorbeheer u ook kiest, deze moet uw favoriete betalingsverwerkers kunnen gebruiken om donaties zoals PayPal en Stripe te verzamelen. Bovendien kan uw software mobiele betalingssystemen zoals Google Pay of Apple Pay gebruiken om uw donateurs keuzes te geven, niets vergelijkbaars.
 • Content management systeem. Kies een software die een one-stop-shop is, met andere woorden, iets dat je helpt de tools die je al hebt, zoals je WordPress-, Squarespace- of Wix-sites, om te zetten in krachtige fondsenwervingsplatforms. Met Donorbox kunt u eenvoudig uw gepersonaliseerde online donatieformulieren integreren om het meeste uit uw online aanwezigheid te halen.
 • Boekhouding software. U moet op zoek gaan naar software voor donorbeheer die kan worden geïntegreerd met uw boekhoudsoftware zoals Quickbooks om de boekhouding voor uw organisatie een fluitje van een cent te maken.

Het punt van het kiezen van software is om uw leven gemakkelijker te maken. Maak het daarom niet ingewikkelder door software te kiezen die niet werkt met de workflows die u al hebt ingesteld!


5 beste donatie beheer software voor non-profitorganisaties in 2021

Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd om te beslissen waar je moet zoeken. In dit gedeelte schetsen we de top 5 softwareopties voor donorbeheer voor non-profitorganisaties in 2021, zodat u kunt beslissen welke het beste past bij de behoeften van uw organisatie.


1. Donorbox

nonprofit donor management software

Donorbox wordt vertrouwd door meer dan 35.000 non-profitorganisaties en is uw one-stop-shop voor donorbeheer en fondsenwerving.

Beheer uw donorinformatie in een gebruiksvriendelijke database die toegankelijk is via uw Donorbox dashboard. Via deze tool kunt u nieuwe donateurs toevoegen, donorrecords samenvoegen, donorinformatie segmenteren, donorcommunicatie vastleggen en meer. U verliest nooit informatie over donoren uit het oog, omdat het net zo eenvoudig is om het vast te leggen als om ernaar te zoeken.

Daarnaast heeft het ook krachtige mogelijkheden voor fondsenwerving, crowdfunding en het maken en beheren van online donatie formulieren. Donaties van deze tools kunnen probleemloos worden geïntegreerd in uw database voor donorbeheer. Het gebruik van één tool voor beide aspecten van fondsenwerving – het verzamelen van donaties en het beheren van donorgegevens – betekent minder werk voor u en de eenvoudigere organisatie in het algemeen.

Belangrijkste functies voor donorbeheer:

 • Maak unieke donorprofielen
 • Donateurcommunicatie volgen
 • Ontvang meldingen over donormomenten
 • Gebruik geavanceerde donorfilters om uw donorgegevens te segmenteren
 • Verstuur gepersonaliseerde e-mails
 • Offline donorrecords samenvoegen met bestaande records
 • Integreer met e-mailmarketing, contentbeheer, betalingsverwerkers en boekhoudsoftware
 • Automatiseer zowel bedankmails als ontvangstbewijzen voor donaties, inclusief belastingontvangsten aan het einde van het jaar

Prijzen: Donorbox rekent een vergoeding van 1,5%, zodat u pas begint te betalen wanneer uw organisatie donaties begint te ontvangen via Donorbox. U betaalt alleen wanneer Donorbox al voor u aan het werk is en belangrijke donatie-inkomsten voor uw organisatie genereert. Bovendien is het 100% gratis om aan de slag te gaan – geen opstartkosten of contracten.

Dat betekent dat als u € 500 aan donaties inzamelt, uw Donorbox-vergoeding slechts € 7,50 is. En je hebt de mogelijkheid om donateurs te vragen om kosten te dekken op je online donatief ormulier, waardoor je organisatie nog meer bespaart.

 

Get Started With Donorbox


2. Bloomerang

nonprofit donor management software

 

Bloomerang is opgericht in 2012 en biedt tools voor donorbeheer om uw organisatie te helpen op de hoogte te blijven van haar donorgegevens. Ze bieden wat extra bruikbaarheid, zoals vrijwilligersbeheer en het volgen van lidmaatschappen.

Belangrijkste functies voor donatie beheer:

 • Tijdlijn van donormomenten in donorrecords
 • E-mailontwerp en -distributie
 • Trendrapportage
 • Donor segmentatie
 • Donor-enquêtes

Prijzen: Bloomerang brengt een maandelijks bedrag in rekening op basis van het aantal donorrecords dat u in uw database heeft. Hun algemene prijzen beginnen bij $ 99 per maand voor 0-1.000 records, maar ze hebben ook kleine winkelprijzen met beperkte functies.


3. Kindful

best donor management software

Kindful is een product van Bloomerang met een iets meer gestroomlijnde benadering van donormanagement. Met hun app kunnen organisaties donorinformatie in een gemakkelijk toegankelijke database bewaren. Ze hebben tools en een Data Services-team om u te helpen bij het uploaden van gegevens die u in andere databases hebt opgeslagen.

Belangrijkste functies voor donorbeheer:

 • Donorgegevens
 • Donor segmentatie
 • Inzichten in rijkdom
 • Taak beheer
 • Donateurgegevens samenvoegen

Prijzen: Kindful brengt een maandelijks bedrag in rekening (jaarlijks gefactureerd) op basis van het aantal donorrecords dat u in uw database heeft. De vergoeding begint bij $ 100 per maand voor 1.000 contacten, maar loopt op tot $ 200 per maand voor 5.000 contacten.

 


4. DonorPerfect

best donor management software

DonorPerfect biedt een verscheidenheid aan tools om donorbeheer eenvoudig te maken, met een speciale nadruk op ontwikkelingsteams die op afstand zijn en wat extra ondersteuning nodig hebben via online tools zoals virtuele onboarding en een webinar-serie. Ze hebben ook een aantal mogelijkheden voor fondsenwerving, waaronder evenementen beheer.

Belangrijkste functies voor donorbeheer:

 • Constant Contact e-mailmarketing integratie
 • Donortargeting
 • Taaktoewijzingen en waarschuwingen
 • Rapporten en inzichten

Prijzen: DonorPerfect brengt een maandelijks bedrag in rekening op basis van het aantal donorrecords dat u in uw database heeft, beginnend bij $ 99 per maand voor 1.000 samenstellende records. Bovendien wordt de vergoeding verhoogd tot $ 179 per maand voor 2.500 samenstellende records.


5. Virtuous

donor management software

 

Virtuous is gevestigd in Phoenix, AZ, en biedt een aantal krachtige opties voor donorbeheer om uw donorgegevens bij elkaar te houden via meerdere kanalen en velden. Ze zijn ook bruikbaar voor vrijwilligersbeheer en evenementenbeheer, afhankelijk van de behoeften van uw organisatie.

Belangrijkste functies voor donorbeheer:

 • Donor segmentatie
 • Campagneprestaties bijhouden
 • Gepersonaliseerde communicatie
 • Geautomatiseerde bedankmails
 • Online donorportaal

Prijzen: Virtuous brengt twee maandelijkse kosten in rekening: één voor “Responsive CRM” en één voor “Automatisering en e-mail”. Bij 1.000 contacten zijn deze twee gebundelde kosten $ 350 per maand. Om online geven toe te voegen, is de vergoeding een extra $ 100 per maand. U kunt ook dingen toevoegen als extra gebruikers en extra e-mails voor extra maandelijkse kosten.


Welke software voor donatie beheer is geschikt voor uw non-profitorganisatie?

donor management software

Als uw organisatie klaar is voor de volgende stap, is het tijd om te investeren in software voor donorbeheer.

Om u te helpen bij het nemen van uw beslissing, kunt u overwegen om met de belangrijkste leden van uw team op het gebied van ontwikkeling, administratie en marketing om te gaan. U moet met hen samenwerken om het volgende vast te stellen:

 1. Maak een lijst met functies waarvan zij denken dat ze het nuttigst zijn voor hun afdeling. En vergelijk die lijsten vervolgens om uw hoofdlijst met vereiste functies te maken.
 2. Denk aan uw budget. Heeft uw organisatie te maken met hoge maandelijkse kosten? Is het logischer om een ​​vergoeding te laten afhangen van de daadwerkelijke donaties die u ontvangt om uw missie te ondersteunen?
 3. Stel een groeiplan op. Zorg voor duidelijke doelen over uw fondsenwervingsinspanningen, hoeveel nieuwe donateurs u wilt werven en hoe eventuele groei de workflow van uw team zal beïnvloeden.
 4. Vraag uw team naar nuttige integraties die ze nodig hebben. Houdt uw accountmanager van Quickbooks? Is jouw marketingmedewerker geobsedeerd door Mailchimp? Ontdek welke integraties prioriteit moeten krijgen.

Zodra je input hebt gekregen van je belangrijkste spelers, kun je de lijst met functies hierboven bekijken. Kies uit hen de software voor donorbeheer die geschikt is voor uw behoeften, nu en in de toekomst.

Bekijk de rest van onze non-profitblog voor meer tips over donorbeheer.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)