Crypto doneren: de ultieme gids hoe je dat doet

Crypto doneren en accepteren ? Cryptocurrency is tegenwoordig overal. Maar is dit een trend of is cryptocurrency een blijvertje? En als dit zo blijft: moet uw non-profitorganisatie dan donaties in crypto valuta gaan accepteren? Het antwoord is simpel: ja! Als de populariteit van crypto blijft aanhouden, zoals wordt verwacht, voorspelt het 2023 Annual Report on…

5 minutes read
Crypto doneren: de ultieme gids hoe je dat doet

Crypto doneren en accepteren ? Cryptocurrency is tegenwoordig overal. Maar is dit een trend of is cryptocurrency een blijvertje? En als dit zo blijft: moet uw non-profitorganisatie dan donaties in crypto valuta gaan accepteren?

Het antwoord is simpel: ja! Als de populariteit van crypto blijft aanhouden, zoals wordt verwacht, voorspelt het 2023 Annual Report on Crypto Philanthropy tot $10 miljard aan crypto donaties in de komende tien jaar. Dat is veel geld dat uw organisatie mogelijk misloopt als u geen gemakkelijke manier heeft om cryptocurrency-donaties te accepteren.

Maar vrees niet! Dit artikel begeleidt u door de ins en outs van crypto donaties, inclusief de redenen waarom uw non-profitorganisatie deze moet gaan accepteren en hoe u dit eenvoudig kunt doen met behulp van de nieuwe integratie van Donorbox met The Giving Block.

Voor meer informatie over crypto doneren en hoe deze uw organisatie ten goede kunnen komen, bekijkt u deze 20 minuten durende podcast van Alex Wilson, mede-oprichter van The Giving Block, en krijgt u de kennis die u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Laten we eerst dit soort donaties opsplitsen.

 


Wat zijn crypto donaties ? 

Cryptocurrency is een digitale valuta die is gemaakt met behulp van encryptie-algoritmen en blockchain-technologie. Bitcoin en Ethereum zijn voorbeelden van moderne cryptocurrency die aanzienlijke waarde hebben in andere valuta.

Donateurs kunnen er om verschillende redenen voor kiezen om cryptocurrency te geven in plaats van contant geld. Door hun crypto te doneren, kunnen ze bijvoorbeeld vermogenswinstbelasting vermijden als hun munten in waarde zijn gegroeid sinds ze ze in bezit hebben. In de meeste gevallen kunnen zij de waarde van hun schenking ook aftrekken van de belasting.

Normaal gesproken worden crypto donaties overgedragen van de crypto portemonnee van de donor naar die van een makelaar. De makelaar liquideert vervolgens de crypto en geeft de non-profitorganisatie de eerlijke marktwaarde van de verkochte valuta.

Donorbox heeft een eenvoudig te gebruiken integratie met The Giving Block die het accepteren van cryptocurrency donaties super eenvoudig maakt. Elke organisatie in de VS met een Donorbox Pro- of Premium-account kan de integratie inschakelen op hun donatie formulier.

Eenmaal ingeschakeld, kunnen donoren er eenvoudig voor kiezen om crypto te doneren, hun contactgegevens toe te voegen als ze een ontvangstbewijs willen ontvangen, en vervolgens ontvangen ze een QR-code en hexadecimale code om te doneren vanuit de crypto portemonnee van hun keuze. Het is snel en naadloos!

 

Screenshot of the Bitcoin donation form for crypto donations

Sign Up to Accept Crypto Donations!


5 Redenen waarom uw non-profitorganisatie crypto donaties zou moeten accepteren

Nu we weten wat crypto donaties zijn, laten we eens kijken naar enkele redenen waarom het accepteren van crypto currency donaties zowel non-profitorganisaties als donoren ten goede komt.


1. Trek nieuwe demografische groepen aan

Wanneer u uw fondsenwerving strategie openstelt voor crypto donaties, opent u de deur voor meer mensen om te doneren, vooral Millenials en Gen X.

Van de 45 miljoen cryptocurrency gebruikers in de VS alleen al vertegenwoordigen millennials 57% van het totale bezit, terwijl Gen X 20% voor hun rekening neemt. Het accepteren van crypto-donaties betekent het uitnodigen van Millennial- en Gen X-donoren die anders misschien niet aan filantropie zouden denken, om te overwegen uw belangrijke werk te steunen.

 


2. Aanzienlijke belastingvoordelen voor uw donateurs

Er is een goede reden waarom steeds meer donoren geïnteresseerd zijn in het doneren van crypto. Hierdoor worden crypto donoren op twee manieren geholpen met hun belastingen:

  • Als hun crypto aanzienlijk in waarde is gestegen, helpt doneren om het betalen van vermogenswinstbelasting te voorkomen. Als je dit doet, krijgt de non-profitorganisatie ook de volledige waarde van de crypto, terwijl voor de verkoop ervan eerst belasting moet worden betaald, wat betekent dat de donor minder te geven heeft aan de non-profitorganisatie.
  • In de meeste gevallen zijn donaties van crypto fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat donoren een korting op hun belastingen ontvangen, net zoals ze zouden doen als ze contant geld zouden doneren. Belastingvoordelen kunnen donoren aanmoedigen om nog meer crypto te geven.

Meer belastingvoordelen betekenen meer prikkels om te geven… en meer te geven.


3. Sommige donoren kunnen meer geven 

Er is een onjuiste veronderstelling dat iemand alleen kan doneren als hij of zij over voldoende liquide middelen beschikt om dat te doen. Dit is niet het geval!

Donaties van crypto valuta en aandelen helpen sommige donoren, die misschien niet zoveel liquide middelen hebben, zelfs nog meer te geven. Ze kunnen eenvoudigweg rechtstreeks vanuit hun crypto portemonnee doneren, zonder dat ze dat geld eerst moeten liquideren.


4. Sta echt anonieme geschenken toe 

Dankzij de cryptotechnologie is het voor cryptodonoren gemakkelijk om volledig anoniem te doneren. Ze dragen eenvoudigweg de cryptovaluta die ze willen doneren over vanuit hun portemonnee.

Dankzij de integratie van Donorbox met The Giving Block kunnen ze anoniem doneren en toch hun e-mailadres toevoegen, zodat ze een fiscaal conform ontvangstbewijs kunnen ontvangen.


5. Donatie beveiliging

Donateurs kunnen zich zelfverzekerder voelen bij het geven van grote bedragen vanwege de veiligheid van de cryptotechnologie. Blockchain-technologie creëert een veilig, onbewerkbaar record van transacties.

Terwijl contant geld en cheques kunnen worden onderschept, zal het doneren van crypto altijd naar de beoogde bron gaan – wat betekent dat non-profitorganisaties het geld krijgen dat hun donoren hen willen sturen.


Hoe Donorbox non-profitorganisaties helpt crypto donaties te accepteren

Dankzij de integratie van Donorbox met The Giving Block kunnen non-profitorganisaties eenvoudig en efficiënt crypto- en aandelendonaties accepteren, rechtstreeks vanaf hun donatie formulier.

Elke organisatie in de VS die een Donorbox Pro- of Premium-account heeft, kan deze integratie op hun donatie formulier inschakelen, zodat donoren onmiddellijk kunnen beginnen met het geven van crypto- en aandelendonaties.

Donateurs selecteren eenvoudigweg hun cryptotype en donatie bedrag, zoals dit:

 

Screenshot of what it looks like when a donor selects to give a cryptocurrency donation using the Donorbox form.

Vervolgens kiezen ze of ze anoniem willen doneren of hun persoonlijke gegevens willen toevoegen. Ze kunnen hoe dan ook een fiscaal conform ontvangstbewijs ontvangen.

Vervolgens ontvangen donoren een QR-code en hexadecimale code, die ze kunnen scannen of kopiëren om te doneren vanuit de crypto portemonnee van hun keuze.

U ontvangt een e-mail met de melding zodra de donatie is voltooid.

Van daaruit gaat de crypto donatie naar de portemonnee van Renaissance Charitable totdat deze kan worden bevestigd. Vervolgens wordt het geliquideerd en ontvangt de non-profitorganisatie het geld. Het is echt zo eenvoudig!

Bekijk zeker deze stapsgewijze handleiding voor deze opwindende integratie voor meer informatie.

 


Onze conclusies 

Cryptocurrency is meer dan alleen een modewoord! Het is een steeds populairdere manier om rijkdom op te slaan en te delen, inclusief donaties.

Door nog een andere manier van doneren aan te bieden, wekt u de interesse van meer donateurs, terwijl u hen aanzienlijke voordelen biedt, zoals belastingaftrek en het vermijden van vermogenswinstbelasting. Bovendien krijgt u de mogelijkheid om in contact te komen met de generaties die momenteel de baas zijn over crypto, wat uw donorwerving kan stimuleren en u kan helpen duurzame donorrelaties op te bouwen.

Het doneren van cryptovaluta is snel, veilig en gemakkelijk voor uw donateurs, vooral als u de integratie met The Giving Block hebt ingeschakeld op uw Donorbox-donatieformulier. Bent u klaar om de volgende stap te zetten en aandelen- en cryptodonaties te accepteren? Lees hier meer over deze opwindende integratie en klik hier voor meer informatie en om u aan te melden of te upgraden naar een Pro- of Premium-account!

Donorbox biedt non-profitorganisaties over de hele wereld innovatieve en effectieve middelen voor fondsenwerving waarmee ze anderen kunnen helpen. Naast het mogelijk maken van cryptocurrency donaties voor uw organisatie, biedt Donorbox ook Donorbox Live™ Kiosk (een kiosk-app), Donorbox evenementen, Peer-to-Peer en meer. Lees meer over Donorbox op onze website en meld u hier vandaag nog aan voor uw organisatieaccount.

Op zoek naar meer tips om u te ondersteunen tijdens uw fondsenwerving traject? De Nonprofit Blog biedt verschillende handleidingen, ideeën, how-to’s en meer over een verscheidenheid aan onderwerpen, van online doneren tot fondsenwervende evenementen en meer.

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!