Zoom voor Non-profitorganisaties: kortingen en voordelen voor fondsenwervers

Ontdek hoe Zoom een onschatbaar instrument is geworden voor non-profitorganisaties. In dit artikel verkennen we de vele manieren waarop non-profitorganisaties Zoom gebruiken om hun doelen te bevorderen, contact te maken met hun gemeenschap en fondsenwerving naar nieuwe hoogten te tillen. Lees verder en ontdek hoe jouw non-profit ook kan profiteren van deze krachtige communicatietool

9 minutes read
Zoom voor Non-profitorganisaties: kortingen en voordelen voor fondsenwervers

zoom voor non-frofitorganisaties

Zoom voor Non-profitorganisaties ?. Zoom is een enorm populair platform voor het hosten van online vergaderingen. Zoom meldt zelfs dat ze meer dan 300 miljoen actieve gebruikers per dag hebben. Met de COVID-19-pandemie hebben velen van ons onze activiteiten online verplaatst en moesten we een geheel nieuwe reeks tools leren, waaronder online vergaderplatforms zoals Zoom. Zoom biedt gebruiksvriendelijke tools die ons hielpen verbonden te blijven wanneer persoonlijke communicatie niet mogelijk was.

Maar je realiseert je misschien niet alles wat Zoom te bieden heeft voor non-profitorganisaties. Zoom heeft talloze manieren bedacht om de non-profitgemeenschap van dienst te zijn, van kortingstarieven tot speciale non-profitfuncties.

In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het gebruik van Zoom als non-profitorganisatie.

  1. Zoom korting prijzen voor non-profitorganisaties en geschiktheid criteria
  2. 6 geweldige voordelen van het gebruik van Zoom voor non-profitorganisaties
  3. 5 manieren om geld in te zamelen en online donateurs te betrekken bij uw Zoom-inzamelingsacties

Zoom korting prijzen voor non-profitorganisaties

Non-profitorganisaties weten hoe belangrijk het is om waar mogelijk geld te besparen aan de administratieve kant van hun organisaties. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar gereduceerde prijzen voor al je tools, inclusief Zoom. Als jouw organisatie voldoet aan de onderstaande aanmelding eisen , kan je één afgeprijsd product (d.w.z. één afgeprijsd premium Zoom-account) per fiscaal jaar (1 juli tot 30 juni) ontvangen.

  • Je jaarlijkse exploitatiebudget ligt op of onder de € 10 miljoen.
  • Je hebt een non-profitorganisatie.
  • Je gaat akkoord met alle toepasselijke servicevoorwaarden voor Zoom.
  • Je organisatie pleit niet voor discriminatie, beoefent of ondersteunt geen discriminatie en je bent bereid te bevestigen dat u niet discrimineert op basis van leeftijd, geslacht, nationale afkomst, etniciteit, ras, handicap, seksuele geaardheid, religie of sociaaleconomische achtergrond.
  • Je bent bereid om informatie te verstrekken aan Zoom voor een case study of testimonial.
  • Je zult Zoom-producten niet doorverkopen of overdragen.

Houd er rekening mee dat Zoom alleen producten distribueert aan in aanmerking komende organisaties en niet aan individuen.

Hoe ziet de korting er dan uit?

Het is tot 50% korting op elk Zoom-prijzen dat voor je organisatie zinvol is. Zo ziet die korting eruit voor elk niveau:

  • Basisplan: altijd gratis, maar je vergadertijden zijn beperkt tot 40 minuten.
  • Pro: $ 149,90 per jaar, mogelijk $ 75 met de non-profitkorting
  • Zakelijk: $ 199,90 per jaar, mogelijk $ 100 met de non-profitkorting
  • Enterprise: $ 240 per jaar, mogelijk $ 120 met de non-profitkorting

Als je een non-profitorganisatie runt, telt elke cent. Het is zo belangrijk om slimme kortingen te vinden op krachtige tools die de manier waarop je dagelijks werkt alleen maar kunnen verbeteren en de deur kunnen openen naar virtuele fondsenwerving kansen die u misschien misloopt.


6 voordelen om Zoom te gebruiken voor Non-profitorganisaties


1. Gebruikersvriendelijk

Als je Zoom ooit hebt gebruikt, weet je hoe intuïtief de interface is. De toegevoegde bonus is dat iemand niet eens hoeft deel te nemen of een account hoeft te maken om toegang te krijgen tot uw vergadering. Een ontmoetingslink – die u voor beveiliging met een wachtwoord kunt beveiligen – is hun sleutel.

Deze functie kan je helpen om regelmatig in contact te komen met je vrijwilligers en bestuursleden voor een evenement bijeenkomst, die Zoom misschien niet gebruiken; vooral nuttig voor de oudere generaties. Dit is ook handig als je een online evenement organiseert en wilt dat je supporters online meedoen. Zonder te weten hoeveel een account op Zoom hebben, kun je de link en het wachtwoord graag met hen delen om verbinding te maken.

Kijk hoe deze organisatie een online Zoom-evenement heeft georganiseerd om bekendheid te geven aan hun programma’s en projecten en om meer steun te krijgen.

zoom fundraising


2. Betere communicatie met grote donateurs en sponsors

Wanneer je iemand via video belt in plaats van alleen aan de telefoon, kan je beter uitdrukkingen oppikken die je communicatie – en uw relatieopbouw – des te zinvoller maken.

Aangezien werken in de non-profitwereld draait om het opbouwen van relaties met gemeenschappen, vrijwilligers, donateurs en sponsors, is het belangrijk om de mogelijkheid te hebben om een virtuele verbinding tot stand te brengen.

Als je via je prospect onderzoek een potentiële grote donateur heeft gevonden en je persoonlijk met hen in contact wilt komen, maar een persoonlijke ontmoeting moeilijk lijkt, dan is Zoom uw beste optie. Plan van tevoren een vergadering en hou je documenten bij de hand voordat je verbinding maakt met Zoom en een donatie verzoek doet.


3. Gemakkelijke werkvergaderingen met iedereen, overal

Wanneer je met je team gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren, kan je gemakkelijker fondsenwervende evenementen plannen. Dit kan resulteren in meer bijgedragen inkomsten voor je non-profitorganisatie. Bovendien maken de tools van Zoom het leven van uw medewerkers gemakkelijker. Ze kunnen vanuit huis werken en zelfs van buiten de stad bijdragen aan uw non-profitorganisatie.

Stel dat je non-profitorganisatie een wereldwijd netwerk heeft of ernaar streeft een wereldwijd netwerk te hebben. Misschien is er een organisatie die soortgelijk werk doet in een ander land en heb je altijd al willen samenwerken aan een bewustmakingsevenement. Met tools als Zoom wordt die samenwerking makkelijk en financieel mogelijk gemaakt. Het enige waar je zich zorgen over hoeft te maken, is een tijd vinden die voor beide tijdzones werkt!


4. Online en hybride evenementen eenvoudiger gemaakt

Zoom heeft uitstekende mogelijkheden voor het hosten van evenementen. Afhankelijk van het Zoom-accountniveau dat je kiest (de keuzes zijn basic, pro, business of enterprise), kun je minimaal 100 en maximaal 500 deelnemers per Zoom-evenement hosten.

Non-profitorganisaties wenden zich tot virtuele evenementen. Sommigen nemen genoegen met hybride om kosten te besparen en allerlei supporters aan te trekken. Bij online evenementen moet je je concentreren op wat er echt toe doet: communiceren met je bezoekers en hen aanmoedigen om te geven.

Je kunt creatief zijn en verschillende soorten virtuele evenementen uitproberen, zoals een virtuele trivia-avond, online stille veiling, online loterijen, virtuele walk-a-thons en meer om het interessant te houden. U kunt ook een online evenement houden om uw vrijwilligers en donateurs te bedanken en uw inzamelingsacties te belonen.

Bekijk dit geweldige voorbeeld van een Zoom inzamelingsactie evenement pagina waarmee mensen hun virtuele zitplaatsen kunnen reserveren en de non-profitorganisatie het evenement beter kan beheren. Hoewel ze de ticketprijzen op nul hebben gehouden, kun je een prijsstrategie bedenken om extra geld in te zamelen met kaartverkoop. Met Donorbox Events kun je ook donaties accepteren van de evenement pagina.

zoom fundraising event

Try Donorbox Events


5. Training op afstand van personeel en vrijwilligers

Elk personeelslid en elke vrijwilliger heeft training nodig bij toetreding tot de non-profitorganisatie. Deze basissets van trainingen kunnen eenvoudig online worden gedaan via Zoom-vergaderingen of opgenomen webinars. Als je af en toe webinars en trainingssessies hebt door experts uit de branche, bestuursleden en senior vrijwilligers, kun je deze sessies eenvoudig opnemen en hergebruiken voor nieuwe leden. Zoom maakt dit eenvoudig en handig voor u. Bovendien zijn niet alle vrijwilligers bereid of in staat om een specifieke tijd voor een dergelijke training uit te werken. Als je ze deze flexibiliteit biedt door Zoom opgenomen sessies aan te bieden, zullen ze dat waarderen. Dit verlaagt ook aanzienlijk de kosten voor het persoonlijk organiseren van deze trainingen.


6. Minder ecologische voetafdruk, minder reiskosten

Wanneer je vergaderingen virtueel houdt, hoef je niet meer te vliegen naar jaarlijkse bestuursvergaderingen, wat resulteert in dure vliegtickets en erger nog, aanzienlijke CO2-uitstoot. Je kunt je organisatie groener maken, zowel voor het milieu als voor de bank, door grote aandeelhoudersvergaderingen virtueel te maken. Ook je bestuursleden zullen je dankbaar zijn!


5 Manieren om geld in te zamelen en online donateurs te betrekken bij uw Zoom-inzamelingsacties

Zoom heeft tal van voordelen om het dagelijkse werk voor uw non-profitorganisatie gemakkelijker te maken. Maar nu online en hybride evenementen de nieuwe norm worden, zoeken non-profitorganisaties steeds meer manieren om hun publiek te betrekken en meer geld in te zamelen voor Zoom-evenementen.

In dit gedeelte bespreken we enkele geweldige Zoom-functies en add-ons voor fondsenwerving die u kunt gebruiken, samen met voorbeelden uit de praktijk van hoe non-profitorganisaties hun Zoom-evenementen mogelijk maken.


1. Maak jezelf vertrouwd met de functie “Gebeurtenissen inzoomen”

Zoom Events is gemaakt om je bezoekers de beste virtuele ervaring te bieden die er is. Je kunt meerdaagse evenementen maken, ticketing en registratie beheren, je bezoekers helpen met elkaar in contact te komen via chat en gegevens krijgen om de prestaties van evenementen te analyseren.

Het wordt geleverd met 2 modi, zodat u een virtueel evenement kunt bouwen dat perfect past bij uw non-profitbehoeften.

  • Organisator modus – Vanuit dit dashboard kun je dingen doen zoals het beheren van je gemaakte evenementen, het bekijken van je inhoudsbibliotheek en het bijwerken van alle functies voor je evenementen. Je kunt zelfs tickets verkopen via de Organisator-modus.
  • Bezoeker modus – Dit is de modus die jouw publiek te zien krijgt en die u kunt openen via de organisator modus om volledig te begrijpen hoe je publiek uw evenement zal ervaren. Hier kunnen je bezoekers tickets kopen, informatie krijgen over toekomstige of eerdere evenementen en evenementen toevoegen aan hun lijst met ‘favorieten’.

Je kunt van een Zoom-vergadering ook een Zoom-event maken. Er zijn enkele voorwaarden om te volgen.

Zoom Events kan je helpen om gemakkelijk tickets te verkopen en inkomsten te genereren via je online evenement. Maar je organisatie heeft een donatie formulier nodig om donaties van je supporters te accepteren. Dat is tenslotte het hoofddoel van een fundraising evenement. Bekijk hoe Donorbox je kan helpen met het maken van eenvoudige en snel terugkerende donatie formulieren om geld in te zamelen met je Zoom-evenement. Vergeet niet om de link naar je donatie pagina met je bezoekers te delen terwijl het evenement loopt. Het is voor hen belangrijk om te weten dat je met het evenement geld wilt inzamelen.


2. Gebruik een donatie knop in Zoom

Hoewel Zoom (nog) geen ingebouwde donatieknop heeft, is Pledge een technologie partner van Zoom Events en heeft het een app gemaakt die kan worden geïntegreerd met je Zoom-account, zodat mensen in je Zoom-vergaderingen kunnen doneren zonder de pagina te verlaten.

Je kunt hun donaties ook in realtime erkennen met een virtuele achtergrond ‘Ik heb gedoneerd’.

Lees meer over Pledge en de doneer knop in deze gids van Zoom.


3. Wees creatief met je Zoom-inzamelingsacties

Als het tijd is om een evenement op Zoom te plannen, denk dan buiten de gebaande paden! Iedereen is misschien niet erg enthousiast over online evenementen. Ze zijn misschien zelfs niet bereid om voor tickets te betalen, tenzij je een aantal boeiende games of activiteiten hebt die de ticketprijs waard zijn. Het kan een online les zijn waar je gemeenschap dol op is of een feest waar kinderen, maar ook ouders in je buurt, graag aan zouden willen deelnemen.

Chester Upland Youth Soccer deed het met hun Zoom Singalong Party voor kinderen. Ze organiseerden een leuk evenement en vroegen in ruil daarvoor donaties. Het is een crowdfunding campagne met details over het online evenement en een verhaal om mensen te inspireren tot het doen van donaties. Als je veel kinderen in je gemeenschap hebt of als je een school of een PTA bent, kan dit een geweldig idee zijn om online geld in te zamelen.

zoom for nonprofits

Je kunt ook online Zoom-lessen geven om geld in te zamelen, zoals Leading Yoga deed! Dit is een gemakkelijke manier om handige programmering te bieden waarbij je deelnemers niet persoonlijk hoeven te verschijnen. Ze kunnen overal yoga met je doen, en in hun pyjama!

zoom nonprofit

Wat je ook besluit te doen, wees duidelijk in het geven van verbindingsinstructies zodat je deelnemers en supporters gemakkelijk kunnen deelnemen. Probeer een aantal verschillende ideeën uit om te zien wat het beste werkt voor u, uw donateurs en uw sponsors. Hier is een blog om je te helpen met het bedenken van unieke en leuke ideeën voor je inzamelingsacties. Hoewel sommige het beste zijn voor persoonlijke evenementen, kunnen veel ervan gemakkelijk virtueel of hybride worden met wat creativiteit en planning.


5. Schakel peer-to-peer fondsenwerving in voor je Zoom-evenement

Vraag voor de dag van het online evenement je beste supporters om je te helpen meer geld in te zamelen. Het is de eenvoudigste manier om meer geld te verdienen met je evenement. Donorbox maakt het een makkie voor jou en je potentiële fondsenwervers. Het enige wat je hoeft te doen is een schakelaar op een online campagne op Donorbox zetten om peer-to-peer fondsenwerving mogelijk te maken. Vervolgens kan je supporters (vrijwilligers, bestuursleden, donateurs en personeel) vanuit de tool uitnodigen om hun eigen fondsenwerving pagina’s te maken en aan te passen.

Noem tijdens het online evenement de namen van je fondsenwervers en bedank ze allemaal. Je kunt er ook voor kiezen om degenen die de meeste donaties hebben ingezameld te belonen. Deze simpele handeling zal andere supporters aanmoedigen om naar voren te komen de volgende keer dat je een evenement als dit plant.

Bekijk dit voorbeeld van een peer-to-peer fondsenwervingscampagne. Het is een virtuele 5k-run voor weeskinderen die wordt gehost op Zoom. Veel mensen hebben zich aangemeld om hun campagne te steunen en te helpen bij het behalen van het inzamelingsdoel. Je kunt ook de campagnes van de inzamelingsacties bekijken door op hun namen onderaan de pagina te klikken.

zoom for nonprofits

Try Donorbox Peer-to-Peer


Start vandaag met Zoomen

Als je hebt besloten dat Zoom de juiste tool is voor je non-profitorganisatie en je in aanmerking komt voor de non-profitprijs met korting van Zoom, dan hoef je alleen maar aan de slag te gaan. Vergeet niet om het meeste uit uw Zoom-inzamelingsevenementen te halen door unieke, leuke en creatieve inzamelingsacties te organiseren, naast het besparen van tijd en geld door virtuele vergaderingen. De manieren die we hierboven hebben gedeeld, zijn enkele van de meest effectieve manieren die je kunt gebruiken. Maar als je andere goede weet om Zoom-evenementen op te fleuren, laten we erover praten en andere non-profitorganisaties helpen profiteren van jouw ervaring in de Donorbox Knowledge Community. Hier kun je leren van andere organisaties, je kennis delen en je netwerk laten groeien!

Als het gaat om online fondsenwerving, biedt niets u meer gemak en kracht dan de gebruiksvriendelijke en betaalbare functies van Donorbox. We hebben meer dan 50.000 non-profitorganisaties over de hele wereld geholpen om donaties te stimuleren en meer donateurs te werven en te behouden met functies zoals terugkerende donaties, aanpasbare donatiepagina’s, peer-to-peer fondsenwerving, crowdfunding, evenementen, lidmaatschappen, QuickDonate, enz. Bovendien helpt Donorbox Premium u ontketent uw volledige donatie potentieel – je ontvangt deskundige coaching, een toegewijde accountmanager, krachtige add-ons en bedreven technische wizards. De prijzen zijn gepersonaliseerd voor elke non-profitorganisatie. Klik hier voor meer informatie.

Ontdek tips voor fondsenwerving, inzichten in non-profitmanagement en bronnen op het Donorbox Non-profitblog. Abonneer je op onze nieuwsbrief om elke maand onze beste bronnen in je inbox te ontvangen.

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!