TikTok Fondsenwerving: Gebruik TikTok voor je non-profitorganisatie

TikTok Fondsenwerving: Gebruik TikTok voor je non-profitorganisatie

tiktok fondsenwerving

TikTok: we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Het is een platform voor sociale media waarmee gebruikers video’s van 15 seconden kunnen maken en livestreams op hun accounts kunnen hosten. De app, die voornamelijk wordt gebruikt door tieners, is viraal gegaan – zowel door bedrijven, non-profitorganisaties als ondernemers.

TikTok is niet zomaar “een ander platform voor sociale media” – de app is meer dan 2 miljard keer gedownload en trekt meer dan 700 miljoen actieve maandelijkse gebruikers over de hele wereld.

TikTok for Good daarentegen is een initiatief van TikTok om de nieuwere generatie aan te moedigen een positieve impact op de wereld te hebben. Non-profitorganisaties gebruiken het om hun publiek te vergroten, donateurs te werven en het bewustzijn te vergroten.

In deze blog zullen we het hebben over TikTok for Good en hoe je het moet gebruiken om je non-profitorganisatie te laten groeien


Wat is TikTok for Good?

tiktok for good

TikTok for Good is een programma van TikTok dat 3 specifieke manieren biedt waarmee organisaties en individuen hun aanwezigheid op de applicatie kunnen gebruiken om het bewustzijn en donaties te vergroten. Dit zijn accountbeheer, geavanceerde analyses en gepromote hashtags. Via Account Management-services ondersteunt TikTok non-profitorganisaties en individuen door te helpen met best practices, gebruikersrelaties te beheren en begeleiding te bieden bij elke stap totdat uw doel is bereikt.

De geavanceerde analyseservice van het programma biedt uw organisatie analyses over uw account en uw video’s om te zien hoe uw publiek zich ontwikkelt en hoe uw video’s in de loop van de tijd presteren. Ten slotte kan uw organisatie met gepromote hashtags de bekendheid van uw zaak vergroten, aangezien miljoenen TikTok-gebruikers vervolgens video’s kunnen maken met uw hashtag.

 


Hoe kunnen Non-profitorganisaties TikTok fondsenwerving gebruiken?

tiktok nonprofits

De meerderheid van de TikTok-gebruikers is lid van Generatie Z – in de leeftijd van 16-24 jaar, een generatie die politiek, attent en klaar is om “de wereld te veranderen”. 32% van deze generatie geeft aan hun eigen geld aan goede doelen te geven en zelfs het rapport van Gen-Zer geeft er de voorkeur aan om via sociale media-apps te geven. Dit gezegd hebbende, met het begin en aanhouden van COVID-19, zijn individuen van andere generaties nu ook op Tik Tok.

Non-profitorganisaties zouden dit nobele initiatief TikTok for Good moeten gebruiken om zich op de jongere generatie te richten. Dat gezegd hebbende, besteedt de oudere generatie ook hun tijd aan de app om de video’s te bekijken en leuk te vinden. Dat maakt het een nog grotere vangst voor non-profitorganisaties. Ten eerste, als je een dierenasiel bent, kun je willekeurige video’s maken van je dieren die spelen, eten of worden verzorgd door vrijwilligers. Dergelijke video’s trekken aan de harten van mensen. Hetzelfde kan ook worden bereikt met begunstigden van andere soorten non-profitorganisaties.

 


6 Strategieën hoe een non-profitorganisatie TikTok fondsenwerving kan gebruiken

tiktok for nonprofits

Wat betekent dit allemaal voor uw non-profitorganisatie? Het feit dat Tik Tok het jongere publiek dagelijks aanspreekt en de aandacht heeft van meer dan 700 miljoen actieve gebruikers, betekent dat jouw non-profitorganisatie de ongelooflijke kans heeft om contact te maken met een jonger publiek als nooit tevoren!

Hier zijn enkele strategieën om met Tik Tok-gebruikers in contact te komen, uw publiek te vergroten en uiteindelijk het aantal donaties voor uw doel te verhogen:


1. Maak gebruik van donatie stickers

Eerst en vooral zijn donatie stickers momenteel niet beschikbaar voor alle non-profitorganisaties, maar dit kan in de nabije toekomst veranderen. Controleer nu of jouw non-profitorganisatie een donatie sticker kan toevoegen aan TikTok. Dit is de knop bovenaan je video’s waarmee kijkers rechtstreeks aan je organisatie kunnen doneren.

Als je non-profitorganisatie nog niet in staat is, doe dan in de tussentijd je best om je volgers en betrokkenheid te vergroten door de andere strategieën hier te volgen. Door je bereik te vergroten, kom je op de radar van TikTok. Het kan je in staat stellen om eerder vroeger dan later een andere inkomstenstroom te openen, zoals de donatie sticker!


2. Meedoen aan hashtag challenges

Met Tik Tok hashtag-uitdagingen kan uw non-profitorganisatie andere gebruikers ‘uitdagen’ om actie te ondernemen voor uw doel. Zorg ervoor dat je een hashtag-uitdaging maakt met een duidelijk en eenvoudig doel of doel.

Een mooi voorbeeld van een TikTok-uitdaging is de #keepthebeat-uitdaging van de American Heart Association. TikTok-gebruikers en hun supporters werden gevraagd om video’s te maken op het deuntje “Keep the Beat” en de organisatie te helpen geld in te zamelen voor hun doel. De non-profitorganisatie voegde ook tekst-om-te-geven (sms)-informatie toe aan hun oproep om het voor hun volgers gemakkelijk te maken om te geven.

 

tiktok for nonprofits

Beslissen over een boeiende hashtag-uitdaging is de eerste stap van velen om ervoor te zorgen dat uw missie het maximale aantal mensen bereikt.

Extra tip: probeer een influencer te vinden om je uitdaging aan te gaan en deel deze op hun eigen sociale media. Het vergroot de zichtbaarheid van uw uitdaging voor een breder publiek.


3. Post HEEL VEEL

Experts zijn het erover eens dat je non-profitorganisatie tussen de 1-3 keer per dag moet posten om je kansen op erkenning op TikTok te maximaliseren. Elke dag worden er meer dan 1 miljard video’s bekeken op TikTok. Het is dus belangrijk om er alles aan te doen om in het spel te blijven. We raden aan om je TikToks van tevoren vast te leggen en te plannen om ervoor te zorgen dat je elke dag op de meest strategische tijden berichten plaatst.


4. Maak het leuk, informatieve video’s zijn de beste

tiktok for nonprofits

Maak contact met uw publiek door middel van transparantie en het opbouwen van vertrouwen. Laat uw volgers kennismaken met alles wat u maar kunt over uw organisatie; van uw programma’s, medewerkers, vrijwilligers en evenementen tot uw begunstigden en de specifieke manieren waarop donaties een enorm verschil maken voor uw organisatie. Neem je publiek mee “achter de schermen” en vraag ze wat ze graag zouden willen zien op je TikTok!


5. Werk met influencers

Identificeer en laat een beroemdheid of bekende publieke figuur zien om in je TikTok te verschijnen. En onthoud – “beroemd” hoeft niet een beroemdheid op de A-lijst te betekenen! Uw non-profitorganisatie kan succes hebben met lokale ‘beroemdheden’ en figuren. Dat kan van bekende nieuwsverslaggevers en bedrijfseigenaren tot creatievelingen, cabaretiers en experts voor uw zaak zijn.

Maak gebruik van uw eigen persoonlijke netwerk en dat van uw medewerkers om de juiste persoon te vinden. Of je influencer nu 500, 1.000 of 25.000 volgers heeft, ze verspreiden het woord onder een hele nieuwe groep mensen!

 


6. Gebruik TikTok LIVE!

tiktok for nonprofits

Net als Facebook LIVE, stelt TikTok LIVE makers in staat om live te gaan en in realtime met hun publiek te communiceren. U kunt in realtime communiceren, vragen beantwoorden en vragen stellen aan uw groep. Als u uw “authentieke” kant laat zien en waarom uw zaak zo belangrijk voor u is, maakt u een blijvende indruk op mensen.

Je kunt TikTok LIVE gebruiken om ‘achter de schermen’-tours en sneak peeks te doen. U kunt begunstigden en medewerkers interviewen, volgers informeren over de impact van een donatie aan uw non-profitorganisatie. Volg deze gids voor meer informatie over TikTok LIVE.


3 Voorbeelden van Nonprofits die TikTok Fondsenwerving gebruiken


1. Amerikaanse Rode Kruis

Het Amerikaanse Rode Kruis laat consequent de impact zien die ze hebben op de gemeenschap en biedt handige informatieve video’s over rampenparaatheid, zoals hoe je een hond kunt redden als hij stikt of wat te doen als er een tornado plaatsvindt. Hun TikTok-aanhang is ongeveer 778.6K en het aantal likes op hun video’s loopt op tot 12,9 miljoen. Ja, dat is nogal wat voor engagement!

fundraising on tiktok


2. Malala Fonds

Malala Yousafzai verschijnt rechtstreeks in deze TikTok-video’s, geeft kracht en hoop aan meisjes en inspireert hen om zelf activist te worden. Het Malala Fonds deelt levensechte verhalen over hoe ze meisjes over de hele wereld hebben kunnen empoweren en onderwijzen. Hun TikTok-account bestaat uit maar liefst 349,5K volgers en hun TikTok-video’s krijgen bijna 4,1 miljoen likes.

Dat krijg je als je actief en effectief bent op een social media platform als TikTok. Hoe groter uw bereik, hoe groter de kans dat meer mensen over uw non-profitorganisatie en haar programma’s praten.

 

fundraising on tiktok


3. United Way

United Way’s TikToks zijn pakkend, leuk en informatief. Hun video’s worden ondersteund met soulvolle muziek. Ze delen consequent organisatorische updates, bedanken donateurs, bespreken hun huidige behoeften en roepen volgers op om zich met hun zaak bezig te houden. De organisatie heeft een volger bestand van 70,8K-accounts en het aantal likes dat ze op hun video’s ontvangen, loopt op tot 539,7K.

 

fundraising on tiktok


Conclusie TikTok Fondsenwerving

tiktok for good

NU is het tijd voor jouw non-profitorganisatie om TikTok te gaan gebruiken! De mogelijkheden met TikTok for Good zijn eindeloos; de applicatie blijft groeien als een van de meest populaire sociale mediaplatforms aller tijden. Ga in gesprek met doelgroepen die je nooit eerder zou hebben en maak praten over je organisatie leuk. Volg deze strategieën en je bent binnen de kortste keren TikTok’in!

U kunt altijd profiteren van meer bronnen en tips over non-profitbeheer en fondsenwerving. Bekijk hier onze non-profit blog. U moet zich ook zeker aanmelden op onze nieuwsbrief om maandelijks handige Tips & Tricks te ontvangen.

Donorbox is een oplossing voor fondsenwerving voor non-profitorganisaties van elke omvang. U kunt meteen gratis aan de slag en profiteer van geavanceerde functies voor fondsenwerving, waaronder crowdfunding, peer-to-peer fondsenwerving, lidmaatschapscampagnesterugkerende donaties formulieren en meer!

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)