9 functies die elke non-profitwebsite zou moeten hebben

Ontdek hoe een goed ontworpen non-profitwebsite kan bijdragen aan het succes van jouw organisatie. In dit artikel verkennen we de essentiële elementen en best practices om een boeiende en effectieve non-profitwebsite te creëren. Optimaliseer jouw online aanwezigheid en vergroot de betrokkenheid van donateurs en supporters voor jouw nobele missie.

9 minutes read
9 functies die elke non-profitwebsite zou moeten hebben

Als non-profitorganisatie die een breder publiek wil bereiken en om ondersteuning vraagt, is een functionele website een van de meest waardevolle communicatiemiddelen die je tot je beschikking hebt.

Effectieve fondsenwerving en merkbeheer worden gestroomlijnd via duidelijke, goed ontworpen websites, die belanghebbenden en bezoekers voorzien van de nodige informatie.

Er zijn belangrijke dingen die elke non-profitwebsite zou moeten hebben om de rol die uw organisatie speelt over te brengen, zodat leden en potentiële donateurs uw doel, missie en visie begrijpen.

Laten we nu eens kijken naar enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden in uw kanaalbeheer, waarmee u boven de rest van uw concurrentie uitsteekt wanneer u uw website bouwt:


1. Ken je publiek en maak ze blij

Een goede plek om te beginnen wanneer u een website maakt om aandacht en ondersteuning te trekken, is om uw doelgroep te kennen.

Alle bezoekers moeten prettige en plezierige ervaringen op uw website hebben, dus houd rekening met kleine “wauw”-factoren die hun tijd op de verschillende webpagina’s vergroten.

Onthoud dat niet elke sitebezoeker door alle pagina’s op uw site zal bladeren, dus u moet hun tijd op elke pagina maximaliseren.

Maak een stappenplan om het uw bezoekers gemakkelijker te maken tijdens het navigeren op uw site. Begrijp wat uw bezoekers doen en waar ze naartoe gaan op uw site, in welke volgorde. Vervolgens kunt u deze informatie gebruiken om hun ervaring te optimaliseren.

Als het doel van uw site bijvoorbeeld is om contact te leggen met arme gezinnen, dan is het belangrijk om duidelijke aanwijzingen voor hen te hebben; ze moeten kunnen volgen om financiering te ontvangen. Overweeg om contactformulieren op uw startpagina te plaatsen, zodat ze lid worden van het e-mailplatform dat uw non-profitorganisatie gebruikt om verbonden te blijven.

U kunt ook nadenken over manieren waarop bezoekers betrokken kunnen raken, zoals:

  • Advocaten
  • Donateurs
  • Leden
  • Vrijwilligers
  • Volgers op sociale media
  • Abonnees e-mailen

2. Essentiële inhoud

Het gezegde “inhoud is koning” vertelt ons dat het succes van uw website sterk afhankelijk is van hoogwaardige, unieke en relevante inhoud.

Als je eenmaal je gebruikers hebt gedefinieerd en begrijpt waar ze om geven, wordt het gemakkelijker om relevante en nuttige inhoud samen te stellen.

Met een content hub kunnen gebruikers specifieke content op een centrale plek bekijken.

Hier kunnen gebruikers informatie vinden over uw doel, problemen die uw organisatie aanpakt en bronnen die mensen helpen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat typische website bezoekers door koppen, opsommingstekens en afbeeldingen bladeren; slechts een kwart van de tekst wordt doorgelezen.

Daarom moeten we ervoor zorgen dat inhoud krachtig genoeg is om gebruikers betrokken te houden terwijl ze van pagina naar pagina navigeren.

Weet u niet zeker welke inhoud u aan uw pagina’s moet toevoegen? Wees niet bang. Er zijn veel manieren om gebruikers betrokken te houden.

 

nonprofit website

Hier zijn enkele geweldige ideeën voor inhoud:

  • Artikelen: Uw organisatie kan een niche hebben: het aanpakken van maatschappelijke problemen, het bestrijden van ziekten, onderzoeksexperts of het aanpakken van een bepaald vraagstuk. Profiteer hiervan en stel artikelen samen die gericht zijn. Gebruik deze artikelen om posts op sociale media up-to-date te houden.
  • Foto’s: geweldige afbeeldingen werpen echt hun vruchten af. Als ze op elke pagina staan, is uw site gemakkelijk voor de ogen van uw gebruikers. Draaiende afbeeldingen zijn fantastisch om uw pagina’s fris en interessant te houden. Voeg afbeeldingen toe van de mensen die je bedient, je donateurs, maar ook je team en vrijwilligers. Als je veel evenementen organiseert en veel afbeeldingen begint te verzamelen en het overweldigend wordt, overweeg dan om foto software te gebruiken om georganiseerd te blijven.
  • Video’s: platforms zoals YouTube hebben het gemakkelijk gemaakt om video’s op uw pagina’s in te sluiten. Korte video’s zijn populairder en houden gebruikers betrokken. Als je op zoek bent naar een geweldig platform om deze video’s te maken, heb ik ontdekt dat de Movavi-video-editor geweldig is en erg gebruikersvriendelijk.
  • Blog: Een blog geschreven door teamleden is een goed startpunt, omdat het een grote impact kan hebben op verschillende dingen, en zoekmachines zijn dol op blogs. Deze werken goed voor non-profitorganisaties die erg actief zijn en hun leden regelmatig moeten updaten.
  • Newsroom: dit is een uitstekende hub voor updates en een zegen voor journalisten. U kunt links opnemen naar releases van andere sites of gepubliceerde verhalen over uw organisatie.
    Door gebruikers gegenereerde inhoud: zorg ervoor dat uw leden, vrijwilligers, begunstigden en aandeelhouders zich betrokken voelen bij de stroom van inhoud. Het voegt een aangename dynamiek toe aan uw site. Moedig lezers aan om opmerkingen in te dienen, maar houd alle opmerkingen in de gaten, want het kan zijn dat u een vervelende opmerking ziet verschijnen.

Houd er rekening mee dat sommige bezoekers gehoor- en gezichtsbeperkingen kunnen hebben en moeite kunnen hebben om zich met uw inhoud bezig te houden. Door waar nodig aanvullende geschreven inhoud of video-onderschriften te bieden, laat je zien dat je om alle genres van mensen geeft.

En vergeet niet om uw inhoud kort en bondig te houden.

Zorg ervoor dat u uw site niet overlaadt met afbeeldingen en tekst, deze kunnen tegen u werken en gebruikers afleiden van de kernboodschap.

Door regelmatig contact te hebben met uw gebruikers om erachter te komen waarnaar ze op uw website zoeken, kunt u flexibel blijven en toch gefocust op het bereiken van de doelen van uw site.


3. Maak een duidelijke Call-to-Action (CTA)

Duidelijke communicatie is cruciaal voor een positieve gebruikerservaring.

Begin met te beslissen wat de essentiële call-to-actions zijn en zorg ervoor dat ze gemakkelijk zichtbaar zijn op alle pagina’s.

Websites met onduidelijke CTA’s laten bezoekers vaak denken: “Dat is interessant” en dwalen weg.

Wees duidelijk over de acties die u wilt dat gebruikers ondernemen en hoe ze deze kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld,

  • Waar en hoe kunnen donateurs doneren?
  • Hoe word je lid?
  • Welk nummer bellen gebruikers?

Er zijn veel eenvoudige CTA’s om uit te kiezen. Probeer een of twee op de startpagina te beperken.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een bedrijf dat de meesten van ons kennen, Grubhub.

what should a nonprofit website include

(Source)

Het doel van deze pagina, als je het nog niet geraden hebt, is om mensen te verleiden om Grubhub-chauffeurs te worden.

Duidelijke CTA’s zijn een oude favoriet van bedrijven over de hele wereld omdat ze echt goed werken.

Gebruik een pakkende zin als ‘Doe mee met onze gemeenschap’ of ‘Doe mee met de beweging’. voor uw CTA-knop en vermijd saaie zinnen zoals ‘Abonneer u nu’.

Zorg ervoor dat uw gebruikers weten wat er vervolgens gebeurt als ze op uw call-to-action klikken. Niemand wil per ongeluk doneren en onhandig zijn geld terugvragen.

Naast het managen van de gebruikersverwachtingen, raadt Neal Taparia, die het populaire gamingplatform Solitaired beheert, aan om de CTA in de gebruikersworkflow te plaatsen. “Je moet je CTA’s op een voor de hand liggende plaats plaatsen waar de gebruiker zal kijken. We hadden een speciaal solitaire-spel gebouwd voor een goed doel, en toen we de donatie-CTA eenmaal boven de vouw en naast het spel hadden geplaatst, hebben we de donaties drastisch verhoogd.”

 


4. Online Donaties ophalen

De websites van de meeste non-profitorganisaties zijn ideaal gemaakt om bezoekers naar de donatiepagina te leiden.

Bezoekers doorverwijzen naar de donatiepagina of het donatieformulier heeft een enorme impact op de fondsenwerving van uw organisatie, dus geef hier prioriteit aan.

Hoewel lidmaatschap het grootste deel van de financiering kan uitmaken, genereren donaties extra inkomsten en zijn ze essentieel om te streven naar uw algehele succes.

Bezoekers kunnen vragen: “Waarom zou ik doneren aan deze non-profitorganisatie?” dus zorg ervoor dat uw inhoud dit duidelijk voor hen beantwoordt. Dit kan een online fondsenwervingsstrategie maken of breken.

Maak geweldige inhoud die donaties stimuleert, zoals boeiende video’s, impactverhalen of foto’s van veldoperaties.

Een goede vuistregel is dat ongeacht waar gebruikers zich op uw site bevinden, uw donatieformulier slechts één klik verwijderd moet zijn.

Houd uw donateur formulier eenvoudig door zo min mogelijk informatie te vragen, zoals de naam van de donateur, de betalingsmethode en het gedoneerde bedrag. Niets weerhoudt donateurs zo goed als het invullen van uitgebreide formulieren.

Promoot verschillende manieren waarop elke donor kan doneren, van een eenmalige donatie tot terugkerend of maandelijks, evenals crowdfunding of begunstigden van activa en andere opties.

En wees duidelijk met elk van de mogelijkheden om te geven.

Doorlopende maandelijkse donaties zijn een cruciale financieringsbron, dus doe je best om bezoekers langs deze route te leiden en terugkerende donaties aan te moedigen.

Pro-tip: het gebruik van een ingebouwd donatie formulier genereert meestal meer donaties in plaats van externe formulieren te koppelen.

 


5. Evaluaties en regelmatige updates

Als actieve non-profitorganisatie is het belangrijk om uw website up-to-date te houden met het werk dat u doet.

Zorg ervoor dat u uw website voortdurend bijwerkt. Voeg er nieuwe verhalen aan toe en verwijder verouderde artikelen om te voorkomen dat je geloofwaardigheid verliest.

Met het gebruik van Google Analytics heeft u toegang tot onschatbare gegevens over populaire pagina’s waar bezoekers doorheen navigeren, en relevante demografische gegevens die u ertoe aanzetten uw strategie te blijven updaten.

Niets is frustrerender dan door een website te bladeren en links te ontmoeten die geen verbinding maken.

Zorg ervoor dat elke bezoeker soepel door al je pagina’s vaart en dat ze alles gemakkelijk kunnen vinden, van de inlogpagina tot donatieformulieren.


6. Verhalen en/of getuigenissen

Is het je opgevallen hoeveel beter het succesverhaal van een missie wordt als je er persoonlijke verhalen aan toevoegt?

Dat komt omdat menselijke uitdrukkingen emoties overbrengen die andere mensen herkennen en waarmee ze verband houden.

Mensen onthouden verhalen van degenen die betrokken zijn bij het zendingswerk meer dan enige andere informatie over de missie.

Zoals u weet, staan ​​non-profitorganisaties onder veel meer druk om hun verhaal te vertellen, hun merk op te bouwen en ethische waarden te hanteren die hun gedrag bepalen.

Door de wereld hierover te vertellen, onder andere, krijgt uw website de kans om te schitteren.

Verhalen uit het echte leven brengen altijd realisme in een verder droog onderwerp en voegen geloofwaardigheid toe om te laten zien dat je je missie naleeft.

Je kunt gemakkelijk een blogpost of een productie-shoot gebruiken om verhalen en getuigenisvideo’s te delen, variërend van low-budget tot high-end opties.

Transparant en recht door zee zijn is een belangrijk element om vertrouwen te winnen bij bezoekers en potentiële donateurs.

Voorzie ze van feiten, informatie en relevante statistieken om uw claims te ondersteunen en getuigenissen te staven.

Hierdoor kunnen donateurs een weloverwogen keuze maken bij het geven.

Vergeet niet om het aantal stockfoto’s dat u gebruikt te beperken. Hoewel ze misschien een betere kwaliteit hebben, werken echte foto’s meestal het beste.

U kunt foto’s delen van programmalocaties, begunstigden, vrijwilligers, donateurs, uw team en echte klanten.

Foto’s zoals deze werken beter om uw merk menselijker te maken, waardoor de betrouwbaarheid en eer toenemen.

nonprofit website best practices

Source


7. Nieuws, Blogs, en evenementen

Het hebben van een zenuwcentrum voor nieuws, blogs en evenementen is belangrijk en kan u helpen uw groei te stimuleren door kennis binnen handbereik van uw lezers te hebben.

Bied een uitlaatklep om educatieve inhoud te delen en te plaatsen, evenals blogs en verhalen die emotie, boeiende betrokkenheid en mogelijke donaties oproepen.

Een paar inhoudsideeën zijn:

  • Verhalen van donateurs en vrijwilligers
  • Nieuws en inzichten uit de branche
  • Verhalen van klanten
  • Vraag en antwoord met deskundig personeel
  • Achter de schermen
  • Industriebronnen
  • Host een live webinar met een expert in jouw vakgebied

Geef lezers toegang tot het evenementen schema van uw organisatie, zodat ze de mogelijkheid hebben om mee te doen of te doneren voor missies.

Speciale evenementen kunnen uw fondsenwerving op een ander niveau brengen en bewustzijn creëren rond uw goede doel.

Door uw evenementen planning weer te geven, wordt uw organisatie verantwoordelijk en krijgen lezers het gevoel dat u actief aan uw doelen werkt.

 


8. Vergeet niet om social media te gebruiken

Aangezien de meeste non-profitorganisaties beperkte budgetten hebben, zijn er kosteneffectieve platforms die uw missie efficiënt verspreiden om een sterke online aanwezigheid te krijgen.

Social-mediaplatforms zorgen voor een groter bereik en stellen bezoekers in staat om op hun gemak verhelderende berichten te delen. Opties voor sociaal delen hebben de toegankelijkheid voor een breder publiek vergroot. Tegen 2022 zal 82% van het wereldwijde verkeer afkomstig zijn van sociale-mediaplatforms.

Door deze faciliteit te creëren, is de kans groter dat supporters uw bericht doorgeven aan hun netwerkcontacten.

Zorg er dus voor dat uw website duidelijk social sharing-knoppen heeft en zorg ervoor dat deze links werken en zorg ervoor dat sociale platforms up-to-date blijven.

Voor bedrijven zijn de meest voorkomende sociale platforms YouTube, Instagram, Snapchat en Facebook.

Er zijn ook verschillende manieren waarop u uw zichtbaarheid op deze platforms kunt vergroten, bijvoorbeeld met gesponsorde advertenties.

 


9. Privépagina’s

U vraagt zich misschien af: “Wat zijn privépagina’s en waarom zijn ze belangrijk om op uw website te hebben?”

Dit zijn pagina’s die alleen voor leden zijn en komen over als een geweldige stimulans om gebruikers aan te trekken om lid te worden van uw organisatie en om waardevolle leden te behouden.

Een aanzienlijk deel van de inkomsten van een non-profitorganisatie wordt waarschijnlijk gegenereerd door een lidmaatschapsprogramma, dus zorg ervoor dat u er een heeft.

Daarom moet u prioriteit geven aan de ervaring van uw leden door exclusieve bronnen, forums en evenementen voor leden aan te bieden.

Zou je je niet speciaal voelen als je deel uitmaakte van de binnenste cirkel die het voorrecht had toegang te krijgen tot bepaalde bronnen en informatie over de organisatie?

Checklist

Nu we de belangrijkste elementen voor uw website hebben besproken, laten we een kort overzicht geven van de dingen om in gedachten te houden:

Zijn uw call-to-actions eenvoudig en duidelijk? Informeren ze de lezers wat ze kunnen verwachten? Hopelijk hebt u ja geantwoord, dit is een zeer belangrijk element om financiering en donaties veilig te stellen.

Volgende: Kunnen donateurs online doneren? Heeft uw website donatiemogelijkheden? Zorg ervoor dat u bijdragen niet buiten bereik laat.

Beschikt u over voldoende casestudy’s en succesverhalen om te vereenvoudigen hoe mensen uw missie begrijpen en begrijpen wat u doet? Verhalen doen wonderen door mensen te helpen hun chequeboekjes te pakken.


Conclusie

nonprofit website must haves

Herinner uzelf eraan dat uw website uw online brood en boter is om erkenning te krijgen en uw zichtbaarheid te vergroten.

Het maken van de beste website kan je op de kaart zetten en het woord over je missie verspreiden.

Als je een effectieve site hebt gebouwd, zou het je in staat moeten stellen om online donaties te verzamelen, met supporters en lezers in contact te komen en de bekendheid van je organisatie te vergroten.

Door uw site eenvoudig en duidelijk te houden, kunnen lezers en potentiële donateurs op de hoogte blijven van uw organisatie. Het biedt ook manieren waarop ze kunnen helpen bij het bereiken van uw missie.

Bezoek onze non-profitblog voor aanvullende tips en bronnen over non-profitbeheer.


Over de Schrijver

Ron Stefanski is een online ondernemer en marketingprofessor met een passie voor het helpen van mensen bij het opzetten en op de markt brengen van hun eigen online bedrijf. U kunt meer van hem leren door naar OneHourProfessor.com te gaan.

Je kunt ook met hem in contact komen op YouTube of Linkedin.

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
.brave_popup #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FF.brave_element.brave_element--button .brave_element__styler .brave_element__button_text { border-bottom: 1px solid #fff; } #brave_popup_51310__step__0 #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FF { text-align:left; } #brave_popup_51310__step__0 #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FK { z-index: 6 !important; left: 232px !important; } const _sticky_bravepop_id = 51310;
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join Donorbox's action-packed summit Friday, January 31 | NYC
Unlock the secrets to fundraising success in 2025
Join Donorbox's action-packed summit Friday, January 31 | NYC
Unlock the secrets to fundraising success in 2025