Donatie pagina maken : Hoe doe je dat ?

Donatie pagina maken : Hoe doe je dat ?

donatie pagina maken

Een donatie pagina maken is een gemakkelijke manier voor uw non-profitorganisatie om donaties te accepteren en hard te werken om potentiële donateurs te overtuigen om te doneren.

Online doneren is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid en uw non-profitorganisatie kan waardevolle donaties mislopen als u geen donatie pagina heeft.

Weet u niet zeker hoe u een donatie pagina voor uw non-profitorganisatie moet opzetten? We hebben je gedekt!

Met Donorbox kun je heel gemakkelijk een donatie pagina maken en aanpassen. Uw pagina wordt sterk geoptimaliseerd voor alle apparaten en kan naadloos worden geïntegreerd met apps om uw donateurs een unieke ervaring te bieden.

Donorbox hielp meer dan 50.000 non-profitorganisaties om meer dan € 1 miljard aan donaties uit 40 landen te verwerken.

Het installatieproces is eenvoudig en het kan slechts 15 minuten duren om te beginnen.


Hier zijn de 7 stappen om een donatie pagina maken op te zetten:

 1. Aanmelden bij Donorbox
 2. Voer basisgegevens over je campagne in
 3. Donatie gegevens instellen
 4. Stel uw e-mailontvangst in voor donateurs
 5. Voeg extra details over uw campagne toe
 6. Relevante aangepaste velden toevoegen
 7. Pas het ontwerp van uw donatie formulier aan


Stap 1: Aanmelden bij Donorbox

Ga naar de Donorbox startpagina en klik op de knop ‘Org Signup’ zoals gemarkeerd in de afbeelding.

Vul op de aanmeldingspagina alle velden in zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Nadat u op ‘Aanmelden’ heeft geklikt, volgen er nog een aantal stappen om het aanmeldingsproces te voltooien.


Stap 2: Voer basisgegevens over uw campagne in

Nadat je je hebt aangemeld op Donorbox, is het tijd om je donatiepagina in te stellen.

Geef uw campagne een naam en voer een paar basisgegevens in over waarom u geld inzamelt.

Praat over de missie en doelen van uw organisatie en het werk dat u in lijn hiermee uitvoert. Volgens onderzoek naar de bruikbaarheid van donoren is dit een van de factoren die donoren gebruiken bij de beslissing om al dan niet te doneren.

 

Maak uw campagne tekst zo emotioneel mogelijk. Verhalen vertellen over je achterban kan hiervoor goed werken.

U kunt ook meer donateurs bekeren door ze het gevoel te geven dat hun donatie een verschil zal maken. Het gebruik van realistische, haalbare doelen kan daarbij de sleutel zijn.

U kunt uw supporters bijvoorbeeld laten weten waaraan € 10 of € 50 wordt besteed. Dit kan het waarschijnlijker maken dat u donaties binnenhaalt en het moedigt mensen aan om meer te geven dan ze anders zouden hebben.


Stap 3:  Donatie gegevens instellen

U kunt de valuta kiezen waarin uw non-profitorganisatie de donaties het liefst ontvangt. Daarnaast kunt u ‘Meerdere valuta’s‘ toestaan en de valuta’s selecteren die uw non-profitorganisatie accepteert:

Stel een paar donatie bedragen voor. Uw donateurs zullen deze bedragen zien wanneer ze uw donatie pagina maken gebruiken en ze kunnen kiezen welke ze willen gebruiken. Door een breed scala aan opties aan te bieden, is de kans groter dat uw supporters zullen geven.

Pro-tip: voeg een beschrijving toe aan elk donatie bedrag, zodat donateurs de impact van hun donatie kunnen zien. Dit is optioneel, maar het kan het aantal donaties dat u ontvangt verhogen.

Hier is een voorbeeld hiervan:

U kunt een campagne doel instellen. Dit is optioneel, maar het helpt je supporters om te zien hoeveel je wilt inzamelen en hoe dicht je bij het doel bent.


Wanneer u een campagne doel toevoegt, heeft uw donatie pagina een donatie meter. Dit kan meer donateurs aanmoedigen om aan uw campagne te geven.

create a donation page

Stel een minimumbedrag in voor uw supporters om te doneren. We hebben dit ingesteld op minimaal € 3 om creditcard oplichters te ontmoedigen, maar je kunt elk hoger bedrag kiezen.

Je kunt ervoor kiezen om je donateurs toe te staan om naast hun donaties ook opmerkingen achter te laten. Hiermee kunt u de impact van uw werk aantonen.

Maak een bedank bericht dat uw donateurs zullen zien nadat ze hun donatie hebben gedaan. Dit is een geweldige kans om sterkere relaties op te bouwen met uw huidige donateurs. Als donateurs kunnen zien dat u hun steun waardeert, is de kans groter dat ze opnieuw doneren.

Gebruik bedank berichten om donateurs te herinneren aan het goede werk dat uw non-profitorganisatie kan doen dankzij donaties zoals die van hen. Je kunt je focussen op specifieke projecten of een bredere aanpak hanteren.

Pro-tip #1: Probeer niet nog een donatie te krijgen in een bedankbrief. Benadruk de impact die donaties hebben en geef uw donateurs het gevoel dat ze echt een verschil maken voor uw werk.

Pro-tip #2: Ga nog een stap verder met uw waardering door donateurs door te verwijzen naar een bedank pagina nadat ze hebben gedoneerd.


Stap 4: Stel uw e-mailontvangst in voor donateurs

De volgende stap is het maken en aanpassen van de e-mailbevestiging die naar je supporters wordt gestuurd nadat ze hebben gedoneerd.

U kunt uzelf een testmail sturen, zodat u kunt zien hoe alles eruitziet voordat het naar donateurs gaat.

Je kunt je supporters ook vragen of ze zich willen abonneren op je mailinglijst en controleren of ze akkoord gaan met de AVG-voorwaarden:


Stap 5: Voeg extra details over uw campagne toe

Kies de informatie die uw non-profitorganisatie verzamelt over donateurs en hoe vaak donateurs ervoor kunnen kiezen om te doneren.

U kunt ook beslissen of u extra formuliervelden op uw donatie pagina wilt opnemen, waaronder:

U kunt ook details over de wettelijke naleving van uw non-profitorganisatie toevoegen en een disclaimer opnemen.

 

U kunt hier ook de URL voor uw donatie formulier kiezen. Hierdoor kan uw non-profitorganisatie een gedenkwaardige URL kiezen.


Stap 6: Relevante aangepaste velden toevoegen

U kunt ervoor kiezen om aangepaste velden toe te voegen aan uw donatiepagina.

Enkele goede aangepaste vragen om te stellen zijn:

 • Heb je interesse om vrijwilligerswerk bij ons te doen?
 • Hoe heb je over ons/onze campagne gehoord?
 • Is dit een schenking?
 • Welke van onze aandachtsgebieden is het belangrijkst voor u?
 • Maakt u deel uit van een aangesloten groep?Stap 7: Pas het ontwerp van uw donatie formulier aan

U kunt het ontwerp van uw donatie formulier aanpassen aan de branding van uw non-profitorganisatie.

U kunt een aangepaste achtergrond toevoegen aan uw donatie pagina, wat geweldig kan zijn om de impact van uw werk te demonstreren. Gebruik een afbeelding van hoge kwaliteit die in het oog springt en de positieve effecten laat zien van het werk dat uw non-profitorganisatie uitvoert.


Bonus Stap: Uw donatie pagina promoten

Now that your Donorbox donation page is up and running, how can you let your supporters know about it?

It’s easy to let your website visitors know they can donate through your Donorbox donation page.

On your campaign page, you’ll see a link to preview your form. You can click this to retrieve a shareable link with your supporters.

Als alternatief kunt u ook een link naar uw donatie pagina toevoegen.

Kopieer en plak de link in uw webeditor.


3 Voorbeelden van effectieve donatie pagina’s

Bekijk deze door Donorbox gehoste donatie pagina’s voor inspiratie!


1. International Anti Poaching Foundation – USA

create a donation website


2. Sanibel-Captiva Conservation Foundation (SCCF)

how to make a donation page


3. Greystar/Moss 

create a donation page


De voordelen van een donatie pagina maken

Een donatie pagina kan het voor je non-profitorganisatie veel gemakkelijker maken om je impact te demonstreren en donaties van je supporters te accepteren.

Een effectieve donatie pagina kan donateurs helpen uw organisatie te vertrouwen en zich op hun gemak te voelen bij het doneren. Bovendien helpt een donatie pagina die mobielvriendelijk is, uw conversieratio met een aanzienlijk bedrag te verhogen. Volgens statistieken hadden online donatie pagina’s een gemiddelde conversieratio van 8% op mobiele apparaten en stegen de voltooide transacties met 50%.

Donatie pagina’s kunnen u ook helpen uw fondsenwerving inspanningen bij te houden. Uw non-profitorganisatie kan gemakkelijk zien wie doneert, hoeveel ze doneren en hoe ze bijvoorbeeld uw donatie pagina vinden.

create donation website


Waarom kiezen voor Donorbox voor uw donatie pagina’s?

Donorbox geeft u een heilzame ervaring met het accepteren van eenmalige/terugkerende donaties en het effectief beheren van uw donateurs. Hier zijn enkele voordelen van het kiezen van Donorbox voor uw donatie pagina’s:

1. Onze donatie pagina en -formulier kunnen eenvoudig worden aangepast aan uw merk. Ze hebben een geoptimaliseerd, mobielvriendelijk ontwerp. Het helpt de geloofwaardigheid van uw non-profitorganisatie op te bouwen.

Zo ziet een geoptimaliseerde, door Donorbox gehoste donatie pagina eruit op de computer en mobiele apparaten:

2. Het donatieformulier stimuleert terugkerende donaties, wat de retentie van donoren verbetert. Ook kunnen uw donateurs hun terugkerende plannen beheren.

3. U kunt vooraf ingevulde donatiebedragen en beschrijvingen voor uw campagne instellen. Het geeft donateurs een kijkje in jouw missie en de mogelijke impact.

4. U krijgt een veilig betalingssysteem dat compatibel is met kaarten, Apple Pay, low-fee ACH, Paypal, Google Pay en SEPA-bankoverschrijvingen.

5. Donorbox stuurt geautomatiseerde donatie bewijzen naar uw donateurs.

6. Donorbeheer is nog nooit zo eenvoudig geweest. U kunt donorrecords beheren door geavanceerde filters toe te passen en er beter mee om te gaan met onze momenten functie.

7. Integraties met apps zoals Salesforce, Zapier, Mailchimp, Double the Donation, enz. zullen uw non-profitervaring zeker naar een hoger niveau tillen.

Donorbox is een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel voor u en uw donateurs. We blijven nieuwe functies en bronnen verbeteren en toevoegen om u te helpen uw algehele donatie-ervaring te verbeteren.

Get Started With Donorbox


Terug naar jou

Bij Donorbox weten we hoe belangrijk het is om het uw supporters gemakkelijk te maken om te doneren aan uw non-profitorganisatie.

Daarom hebben we het eenvoudig gemaakt om een ​​donatie pagina voor uw non-profitorganisatie te maken. In slechts een paar eenvoudige stappen kunt u een prachtige donatie pagina maken die vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt bij potentiële donateurs. Lees hier meer over onze fondsenwerving functies.

Bekijk onze non-profitblog voor meer advies over hoe u de inzamelingsacties van uw non-profitorganisatie kunt stimuleren en uw donaties kunt maximaliseren.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)