Bancontact betalen voor Non Profits

Ontdek het gemak van Bancontact-betalingen voor non-profitorganisaties. In ons artikel verkennen we hoe Bancontact een naadloze en populaire betaalmethode is in België. Leer hoe non-profitorganisaties van deze veilige en gebruiksvriendelijke betalingsoplossing kunnen profiteren om donaties te vergroten en hun missies effectief te ondersteunen

7 minutes read
Bancontact betalen voor Non Profits

Bancontact betalen wat is het eigenlijk en hoe werkt het? Bancontact is zowel een online als offline betaalmiddel wat met name in België wordt gebruikt. Shop en betaal je met een tablet of smartphone waar de app op is geïnstalleerd? Kies bij het betalen dan voor Bancontact of Payconiq. Zo kom je vanzelf in de Payconiq by Bancontact-app terecht. Controleer het bedrag, bevestig je betaling en ’t is geregeld! Shop je op je laptop en wil je betalen met je app op je smartphone of tablet? Kies dan om te betalen met Bancontact of Payconiq en scan de QR-code die verschijnt met je Payconiq by Bancontact-app, bevestig je betaling in en klaar ! Dit artikel zal alle informatie geven wat je nodig hebt voor dit betaalmiddel in Belgie.

Inhoudsopgave: donaties ophalen met Bancontact

  1. De ontwikkeling van Bancontact betalingen
  2. Hoe werkt een Bancontact betaling
  3. Geld inzamelen voor non-profitorganisaties
  4. Bancontact donaties


De ontwikkeling van Bancontact betalingen

In 2020 hebben 4.900.000 Belgen een mobiele betaling gedaan via Bancontact. De Belgen gebruiken steeds vaker hun smartphone om te betalen. In de eerste acht maanden van 2021 hebben ze al evenveel mobiel betaald als in heel 2020, zo blijkt uit cijfers van Bancontact Payconiq Company. Ook de contactloze kaart heeft een prominente plek veroverd in onze portefeuille: voor het eerst vinden er meer contactloze Bancontact-betalingen plaats in de winkel dan traditionele Bancontact-betalingen waarbij je de kaart in de betaalterminal steekt en altijd je pincode ingeeft.

Mobiel betalen

Vooral online valt de dominantie van de smartphone op. In augustus 2021 betaalden we al 75% van alle online aankopen die we via Bancontact of Payconiq deden, met onze mobiele telefoon. Een QR-code scannen is dan ook minder omslachtig dan een kaartlezer zoeken en handmatig je kaartnummer ingeven.

Ook in de winkel halen we steeds vaker onze smartphone boven om af te rekenen. In augustus betaalden we meer dan 1 miljoen keer mobiel in een fysiek winkelpunt. Vergeleken met februari 2020 (voor Corona), is dit bijna een verdrievoudiging van het aantal mobiele betalingen in de winkel. Kijkend naar deze cijfers moeten non-profitorganisaties zich ook aanpassen en zorgen dat je deze betaalmogelijkheden op je non-profit website hebt.

Contactloos betalen

Naast biepen zijn de Belgen ook massaal gaan ‘tikken’ om iets af te rekenen. In augustus vond er zelfs een symbolische overdracht plaats van traditionele naar contactloze kaartbetalingen. Bij 50,8% van alle Bancontact-betalingen in de winkel werd de kaart tegen de terminal getikt, contactloos dus. Het is voor het eerst dat er meer contactloze Bancontact-betalingen werden geteld dan traditionele Bancontact-betalingen waarbij je de kaart in de betaalterminal steekt en altijd je pincode ingeeft. Intussen is 86% van alle Bancontact-kaarten uitgerust met de contactloze betaalfunctie. Het is een hygiënische manier om aankopen af te rekenen, want je hoeft het toetsenbord (meestal) niet meer aan te raken.


Hoe kan ik betalen met Bancontact en Payconic


Hoe betaal je met Payconiq?

  1. Selecteer de juiste winkel of organisatie in de app.
  2. Geef het juiste bedrag in van je aankopen op het volgende scherm.
  3. Klik op ‘Pay’ en vul dan je pincode in. De betaling wordt automatisch verwerkt, en de handelaar ziet de transactie op zijn scherm verschijnen. Je hebt betaald en krijgt een bevestiging!

Voor Payconiq hoef je niet extra te investeren en er zijn ook geen abonnementskosten, de enige kosten zijn per transactie € 0,06 voor een betaling in de winkel en € 0,20 voor een online betaling. Bancontact is 100% veilig; je krijgt meteen een notificatie dat de transactie is geslaagd. Je hebt ook geen contant geld meer nodig in je kassa voor winkeliers. Veilig en super handig dus!


Geld inzamelen voor non-profitorganisaties via Bancontact


Als non-profitorganisatie of liefdadigheidsinstelling wil je graag de mogelijkheid bieden om donaties te ontvangen via Bancontact. En dan natuurlijk ook met de noodzakelijke betaalmethodes daarbij. Met Donorbox ontvangt je eenvoudig en snel online donaties via Bancontact, de meest gebruikte online betaalmethode in Belgie.

bancontact


Terugkerende donaties met Bancontact

Wil je maandelijks, jaarlijks, wekelijks terugkerende Bancontact donaties ontvangen? Donorbox is het meest gebruikte online donatie website platform van Belgie. Speciaal gebouwd voor non-profitorganisaties voor Nederland en Belgie heb je nu alle tools wat je nodig hebt om ook terugkerende Payconiq donaties op te halen. De slimme en simpele API van Donorbox zorgt ervoor dat de integratie robuust is en hoge transactievolumes aankan en kan koppelen aan bijvoorbeeld Malchimp, Salesforce en Zapier. Makkelijk en binnen 15 minuten kan alles al opgezet zijn.

donatie integratie

 


Bancontact donatie formulier

Traditioneel gebruiken non-profits kranten, televisie of radio om het publiek te bereiken en te vertellen over het werk dat ze ter plaatse doen. Het is niet gemakkelijk om uw non-profit organisatie opgemerkt te krijgen door deze media bronnen. De truc is om contacten te leggen met verslaggevers en persberichten te schrijven die hen helpen interessante verhalen te schrijven.

ideal donatie formulier

Veel goede doelen, kerken en non-profitorganisaties zijn afhankelijk van donaties om te blijven bestaan. Hiervoor worden vaak acceptgiro’s, bankbetalingen of contante betalingen gebruikt. Dat is veel invulwerk en administratie voor jou en je donateurs.  Dat kan vanaf nu anders. Donorbox heeft voor jou een digitaal donatie formulier met een Bancontact donatieknop integratie.

Bancontact digitaal betalen is nu makkelijk geworden

Digitaal doneren was nog nooit zo makkelijk als met ons digitale donatie formulier met Bancontact. Hiermee laat je jouw donateurs digitaal doneren en met Bancontact betalen. Dat werkt heel simpel; je donateur vult het formulier in en klikt op ‘doneren via Bancontact’. In het betaalscherm kan de donateur via Bancontact betalen. Na betaling komt de donateur terug op je op maat gemaakte ‘Dankjewel’ pagina. De donatie verschijnt binnen een werkdag op je bankrekening.

Aangezien social media gratis te gebruiken is, zijn non-profitorganisaties van alle groottes begonnen met het gebruik ervan om hun organisatie te promoten. Of non-profitorganisaties nu Facebook, YouTube of Twitter gebruiken, organisaties hebben nieuwe tools gebruikt om een groter publiek te bereiken. Crowdfunding campagnes, Peer-to-Peer campagnes, en advertenties geven non-profitorganisaties de kans om dagelijks duizenden nieuwe donateurs te bereiken.


Hoe werkt Payconiq zakelijk

Payconiq werkt met vrijwel alle kassasystemen en integrators. Geen extra systemen voor jou, wel het gemak van mobiel betalen voor jouw klanten. En tegen een scherp tarief!

Jouw klanten doen alles met hun telefoon: prijzen opzoeken, routes naar de winkel opvragen, artikelen vergelijken. Maar betalen met een telefoon klinkt nog als toekomstmuziek. Net zoals toen enkele jaren geleden contactloos betalen werd geïntroduceerd.

De toekomst is sneller realiteit dan je denkt. Dankzij Payconiq kun je jouw klanten nu het gemak van mobiel betalen laten ervaren. Overal: in de winkel, de webshop, donatie website en in je app.

Winkel

Payconiq is rechtstreeks te integreren in je kassasysteem of pinterminal. Je laat in jouw winkel een QR-code zien op een sticker bij de kassa, customer facing kassascherm of pinterminal. Je klant scant de QR-code dan met de app op zijn telefoon. Even bevestigen en betaald!

Heb je geen kassa? Dan is Payconiq Go iets voor jouw onderneming.

Webshop of donatie website

Payconiq werkt samen met payment service providers voor online en app2app-betalingen. Ook zonder payment service provider kun je Payconiq integreren in je donatie website. Voor het afronden van een online bestelling verschijnt een unieke QR-code op het scherm. Je klant scant die met de Payconiq-app en rekent zo af zonder jouw pagina te hoeven verlaten. Op mobiel werkt het net zoals de app2app koppeling.

App2App

In-app betalingen verwerk je via een directe integratie van Payconiq in je app. Je klant kiest Payconiq als betaalmethode, bevestigt met een vingerafdruk of persoonlijke code en de bestelling is afgerond! Dankzij de directe koppeling kan jouw klant meteen met Payconiq zijn aankoop afrekenen.

Veilig en vertrouwd

Payconiq is een initiatief van grote Europese banken. Dat betekent dat Payconiq strenge veiligheids- en privacyeisen hanteert zoals je dat ook van een bank kunt verwachten. Door nauw met banken samen te werken biedt Payconiq een betrouwbare betaalervaring voor u en uw klanten.

Lage kosten voor jouw non-profitorganisatie

We houden de kosten voor jouw onderneming graag laag. Payconiq rekent een vast bedrag per gemaakte transactie. Installatiekosten of maandelijkse abonnementskosten vragen we niet.

payconiq betalen


Waarom WordPress Gebruiken voor een Non-Profitwebsite?

donaties ophalen met Bancontact in combinatie met WordPress is zeker mogelijk. Als ’s werelds populairste CMS dat 34% van het internet aandrijft, is WordPress een content management systeem dat je non-profitmedewerkers misschien al hebben gebruikt voor persoonlijke sites, andere organisaties of werkgevers. Bovendien is er een schat aan bronnen beschikbaar op internet om jou en jouw personeel te helpen WordPress onder de knie te krijgen. Dit vermindert de tijd die je aan interne opleiding zou moeten besteden.

 


Mobiele betalingen nemen vlucht in Corona-tijdperk

Het aantal mobiele betalingen neemt steeds verder toe. Om de verspreiding van Corona te beperken betalen consumenten vaker contactloos, waaronder mobiel. Winkeliers anticiperen hier in sneltreinvaart op door zoveel mogelijk betaalmogelijkheden online, contactloos en mobiel aan te bieden. De tweede golf van het coronavirus is inmiddels een feit, waardoor landelijk opnieuw beperkingen zijn ingesteld. Deze treffen zowel winkeliers als consumenten.

De veiligste manier van betalen is contactloos met een bankpas of mobiel met de smartphone of online. Op die manier is er geen fysiek contact en hoeven klanten geen toetsenbord van een pinapparaat aan te raken. Uit cijfers van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat Nederlanders in de eerst helft van dit jaar vaker online aankopen hebben gedaan als gevolg van het coronavirus. Bijna een miljoen mensen hebben deze manier van winkelen hierdoor ontdekt en de helft daarvan blijft hangen. Thuiswerkers en thuisblijvers hebben in deze periode meer online boodschappen gedaan bij supermarkten. Ook het contactloos betalen wint terrein in coronatijd volgens de Nederlandsche Bank.

Forse toename online betalingen

Sinds COVID-19 is het aantal transacties met de mobiele betaaloplossing van Payconiq bij winkels voor de dagelijkse boodschappen (zoals slagers, bakkers en koffiebars) fors toegenomen. Vergeleken met het eerste kwartaal, steeg het aantal betalingen met Payconiq bij de kleinere winkelier met 133%” vertelt Ramin Kader, CEO van Payconiq Nederland. Onze QR-code technologie zorgt voor een eenvoudige, snelle en veilige manier van online en offline betalen. We merken dat QR-codes steeds meer ingeburgerd raken bij zowel ondernemers als consumenten.

Verantwoord betalen

Als consument veilig, hygiënisch en op gepaste afstand tijdens het Corona-tijdperk betalen, kan op diverse manieren. “Betaal ten eerste zoveel mogelijk contactloos. Banken denken hierin graag mee en hebben de limiet per contactloze betaling met bankpas tijdelijk verhoogd van 25 euro naar 50 euro. Bedragen daarboven vragen echter wel om een pincode. De tweede mogelijkheid is met bijvoorbeeld de betaalapp van Payconiq te betalen. Hierbij scan je een Payconiq QR-code aan de kassa met de fotofunctie van je smartphone. Vervolgens voer je je pincode in op je eigen scherm om de betaling af te ronden. Er zijn inmiddels meer dan 5.000 locaties waar er via de QR-code van Payconiq betaalt kan worden. Betaal ten slotte online, dit gaat veilig een snel met Payconiq. Veel webshops bieden de mogelijkheid aan om online aankopen te doen of eten te bestellen zodat je niet de deur uit hoeft.

Alternatief

Mochten alle bovengenoemde oplossingen niet mogelijk zijn en er toch een pincode op een betaalterminal ingegeven moet worden, is het raadzaam de toetsen eerst goed schoon te maken. Gooi dit doekje daarna weg. Vergeet ook niet om het scherm van je smartphone regelmatig te reinigen. Raak daarnaast je gezicht niet aan tijdens het winkelen en was je handen grondig als je thuiskomt.


Donaties ophalen met Bancontact & Payconiq in Belgie: Conclusie

In het digitale tijdperk wordt het steeds belangrijker om meerdere betalingsmogelijkheden aan te bieden. Alles draait om snelheid en efficientie, men wilt niet meer een lang Iban bankrekening nummer invullen en online doneren met een paar klikken. In Belgie is Bancontact / Payconiq het belangrijkste online betaalmiddel. Hierdoor moeten zeker non-profitorganisaties aanpassen. Bijvoorbeeld Nederlandse non-profitorganisaties moeten ook Bancontact aanbieden om meer Belgische donaties binnen te halen. Met Donorbox kan je zowel iDeal en Bancontact donaties ophalen, een perfecte combinatie om je op deze manier te richten op Nederland en Belgie.

We hopen dat je deze tips nuttig vond! Kies Donorbox als jouw online donatie systeem en bekijk onze Nonprofit blog voor meer nuttige non-profit bronnen en tips.


 

 

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
.brave_popup #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FF.brave_element.brave_element--button .brave_element__styler .brave_element__button_text { border-bottom: 1px solid #fff; } #brave_popup_51310__step__0 #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FF { text-align:left; } #brave_popup_51310__step__0 #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FK { z-index: 6 !important; left: 232px !important; } const _sticky_bravepop_id = 51310;
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join Donorbox's action-packed summit Friday, January 31 | NYC
Unlock the secrets to fundraising success in 2025
Join Donorbox's action-packed summit Friday, January 31 | NYC
Unlock the secrets to fundraising success in 2025