Een korte handleiding voor non-profit-hashtags in 2024

Hashtags tillen posts op social media vaak naar een hoger niveau, ongeacht in welke branche je actief bent – en dit geldt ook voor non-profitorganisaties! Het gebruik van hashtags voor non-profitorganisaties kan de betrokkenheid vergroten, de bekendheid vergroten en meer. In feite kunnen hashtags vooral belangrijk zijn voor kleinere organisaties en anderen die net beginnen.…

6 minutes read
Een korte handleiding voor non-profit-hashtags in 2024

Hashtags tillen posts op social media vaak naar een hoger niveau, ongeacht in welke branche je actief bent – en dit geldt ook voor non-profitorganisaties! Het gebruik van hashtags voor non-profitorganisaties kan de betrokkenheid vergroten, de bekendheid vergroten en meer.

In feite kunnen hashtags vooral belangrijk zijn voor kleinere organisaties en anderen die net beginnen. Volgens Search Logistics krijgen berichten van accounts met minder dan 1.000 volgers gemiddeld 29% meer interacties als ze ten minste één hashtag bevatten. Posts met 11 of meer hashtags zien een stijging van 79,5% voor deze accounts.

Deze overtuigende statistieken benadrukken het belang van deze krachtige digitale fondsenwerving tool. In deze gids ontrafelen we de wereld van hashtags voor non-profitorganisaties en bieden we strategieën voor het creëren van sterke hashtags die resoneren met uw publiek en uw campagnes.

 


Hoe hashtags u helpen geld in te zamelen

how hashtags help you fundraise

When used correctly, hashtags can help nonprofit organizations fundraise and grow an online audience. How you create and leverage your hashtag strategy can catapult your content into viral status. Let’s explore why hashtags are important.

Als ze correct worden gebruikt, kunnen hashtags non-profitorganisaties helpen geld in te zamelen en een online publiek te vergroten. De manier waarop u uw hashtag strategie creëert en gebruikt, kan uw inhoud in een virale status katapulteren. Laten we eens kijken waarom hashtags belangrijk zijn.


Waarom hashtags belangrijk zijn

Social media marketing is een cruciaal onderdeel van elke communicatie strategie voor non-profitorganisaties. Maar omdat zoveel organisaties strijden om hetzelfde publiek, is het vaak moeilijk om op te vallen. Gelukkig zijn er manieren om een betrokken publiek te bereiken bij het delen van het verhaal van uw non-profitorganisatie, inclusief hashtags!

Er zijn verschillende redenen waarom het toevoegen van hashtags aan de social media marketing van uw non-profitorganisatie belangrijk is, waaronder:


Verhoogde zichtbaarheid bij de juiste doelgroep

Door relevante en gerichte hashtags voor non-profitorganisaties toe te voegen aan uw berichten op sociale media vergroot u de zichtbaarheid van uw organisatie, vooral op platforms als Instagram, Facebook en X. Deze platforms categoriseren inhoud met hashtags om specifieke interesses of thema’s weer te geven, waardoor non-profitorganisaties een doelgroep kunnen bereiken die geïnteresseerd is in uw goede doel en dus meer kans om uw missie te ondersteunen.

Iemand die bijvoorbeeld op Instagram zoekt naar organisaties die klimaatverandering steunen, hoeft alleen maar op #climatechange te klikken om een galerij met inhoud te zien die aan dat thema is gewijd.


Merk bewustzijn

Het toevoegen van hashtags aan uw posts op sociale media kan ook de merkbekendheid vergroten. Gebruikers die een specifieke merkhashtag in meerdere berichten zien, zullen deze en jou waarschijnlijk eerder onthouden en mogelijk een cadeau doen.

Moedig uw publiek en eventuele influencers aan om uw merkhashtags in relevante berichten te gebruiken om uw bereik te vergroten en de bekendheid verder te vergroten.


Meedoen aan gesprekken

Sociale media worden gedreven door betrokkenheid en gesprekken. Door passende trending hashtags toe te voegen – denk aan de bekende #GivingTuesday – vergroot je de kans dat jouw bericht wordt gezien.

U kunt ook deelnemen aan gesprekken door berichten leuk te vinden en erop te reageren die relevante hashtags voor uw non-profitorganisatie gebruiken. Dit kunnen uw merk hashtags zijn of hashtags die op bredere schaal worden gebruikt.

Pro-tip: op Instagram kun je een selecte lijst met hashtags volgen. Kijk regelmatig om te zien wat uw ideale doelgroep deelt en gebruik deze informatie vervolgens bij het plannen van uw berichten.

 


Hashtags om dit jaar te gebruiken

Bent u klaar om hashtags op te nemen in de marketingstrategie van dit jaar? Hier zijn enkele beproefde hashtags die vrijwel elke organisatie kan gebruiken.


Non-profit gerelateerde hashtags

Het gebruik van trending hashtags helpt je niet alleen om meer mensen te bereiken, maar maakt het ook gemakkelijker voor je organisatie om deel te nemen aan bestaande gesprekken en deze te benutten.

Hier zijn een paar suggesties voor de beste hashtags voor non-profitorganisaties om u op weg te helpen:


#GivingTuesday: Giving Tuesday is een bekende mondiale dag van geven. Door de hashtag #GivingTuesday toe te voegen, bereikt uw eindejaarscampagne de top van de supporters pagina’s en herinnert u hen eraan om te geven. Vergeet niet te onderzoeken welke donatiedagen uniek zijn voor jouw gemeenschap. St. Louis organiseert bijvoorbeeld elk jaar in mei een #GiveSTLDay!


#Fundraising: De meeste van je supporters zullen niet zoeken naar het woord fondsenwerving, maar #Fundraising is een eenvoudige manier om een call-to-action aan je bericht toe te voegen. U kunt deze hashtag ook gebruiken om een peer-to-peer-campagne te lanceren.
 


#Community: De hashtag #Community kan uw publiek helpen begrijpen dat uw bericht een manier is om in contact te komen met andere lokale supporters en hun stad zal helpen. Andere manieren om met deze personen in contact te komen, zijn door de namen van uw stad, buurt of andere herkenbare namen voor uw gemeenschap in uw hashtag te gebruiken.


#Charity: De hashtag #Charity is een gemakkelijke manier om te verschijnen in zoekopdrachten van mensen die op zoek zijn naar non-profitorganisaties om te ondersteunen. Het kan uw organisatie ook de autoriteit geven waar donoren naar op zoek zijn.


#Donate: Nog een goede hashtag voor je fondsenwerving strategie: #Donate kan worden gebruikt om mensen voor te lichten en te focussen op wat je van ze vraagt. We raden u aan deze hashtag samen met anderen te gebruiken die gericht zijn op het inspireren en opleiden van uw publiek.


#Volunteer: De meeste non-profitorganisaties zijn afhankelijk van vrijwilligers om programma’s of evenementen te helpen organiseren. Door een #Volunteer-hashtag toe te voegen, kom je in contact met mensen die bereid zijn iets terug te geven aan hun gemeenschap.


Andere populaire hashtags voor non-profitorganisaties die u kunt gebruiken, zijn onder meer: #DonateToday, #PayItForward, #GivingBack #Nonprofits #NonprofitOrganizations #VolunteerWithUs 


Religieuze en vakantie specifieke hashtags

Popular hashtags you can use include: #Christmas, #Hannakah, #Easter, #RamadanMubarak, #Ramadan, #Diwali 

Met meer dan 1,6 miljoen bijdragers en 2,5 miljoen posts zijn hashtags als #ChristmasTree laaghangend engagement fruit tijdens de wintervakantie. Maar alle speciale religieuze dagen en feestdagen bieden uitstekende mogelijkheden om hashtags toe te voegen aan uw fondsenwerving campagne en posts op sociale media!

Populaire hashtags die je kunt gebruiken zijn onder meer: #Christmas, #Hannakah, #Easter, #RamadanMubarak, #Ramadan, #Diwali


Missie gerichte hashtags

Het strategisch opnemen van missiegerichte hashtags in uw sociale media-inhoud kan helpen uw waarden, programma’s en impact te communiceren.

Bewustmaking van de geestelijke en lichamelijke gezondheid zou bijvoorbeeld een topprioriteit moeten zijn voor alle organisaties met missies die verband houden met deze thema’s. Als uw organisatie zich richt op kankeronderzoek, hartgezondheid, geestelijke gezondheidszorg of maatschappelijk welzijn, zijn er tal van hashtags die u kunt gebruiken om een breder publiek te bereiken.

Populaire hashtags die je kunt gebruiken: #CancerAwareness, #ALSAwareness, #WhateverItTakes, #MentalHealthAwareness


Leuke en herkenbare hashtags

Afhankelijk van je missie kan het een uitdaging zijn om de juiste thema-hashtag voor je sociale media-post te vinden. Gelukkig zijn er nog vele andere die misschien niet non-profit of specifiek voor een goed doel zijn, maar toch de kracht hebben om een groot bereik te bereiken met behoud van relevantie. De hashtag #Weekend kan je bijvoorbeeld helpen om in contact te komen met lokale supporters en hen enthousiast te maken voor je komende evenement. Als je moeite hebt om zelf leuke ideeën te bedenken, kan het onderzoeken van relevante bewustwordingsdagen helpen!

Andere populaire hashtags die u kunt gebruiken: #WeekendVibes, #CheersToTheWeekend 


Een hashtag voor elke dag van de week

Social media marketing requires consistent posts. The truth is, there are times when you can’t think of anything to say. Creating a hashtag for every day of the week can help you on these days. They also make it easy to connect your audience with upcoming events and activities that may interest them.

Social media marketing vereist consistente berichten. De waarheid is dat er momenten zijn waarop je niets kunt bedenken om te zeggen. Het maken van een hashtag voor elke dag van de week kan je op deze dagen helpen. Ze maken het ook gemakkelijk om uw publiek in contact te brengen met aankomende evenementen en activiteiten die hen mogelijk interesseren.


#MotivationMonday: Dit is geweldig om te gebruiken voor inhoud achter de schermen of gewoon om op maandagochtend medelijden te hebben met al je volgers. Wie heeft er tenslotte niet behoefte aan een beetje extra motivatie aan het begin van de week? Deel een motiverende quote of afbeelding om wat vreugde te brengen in de feeds van uw volgers!


#TuesdayThoughts: Deze hashtag kan worden gebruikt om inspirerende citaten of problemen waarmee uw organisatie momenteel te maken heeft, te delen.


#WackyWednesday: Betrek uw personeel, bestuur en vrijwilligers erbij door gekke selfies te delen met deze hashtag.


#ThrowbackThursday: Als je er al een tijdje bent, is #ThrowbackThursday een geweldige hashtag om toe te voegen met foto’s en video’s uit het verleden. 


#FollowUsFriday: Sociale media werken alleen als je volgers hebt. Voeg deze hashtag toe aan je wekelijkse vrijdagposts om je supporters eraan te herinneren online verbinding te maken.


#SocialImpactSaturday: Gebruik deze hashtag om mensen te verbinden en te informeren over uw organisatie en hoe zij kunnen helpen uw missie te vervullen.


#SundaySelfie: Deze hashtag is een eenvoudige manier om uw supporters te betrekken. Vraag je volgers om selfies te delen van wat ze zondag doen, of koppel deze selfies aan het goede doel van jouw organisatie.


Conclusie

Ongeacht hun omvang moeten non-profitorganisaties hun weg vinden in het complexe domein van de social media om bij te blijven met veel van de huidige donoren. Hashtags kunnen dat proces eenvoudiger en leuker maken. Door relevante en memorabele non-profithashtags te omarmen, kunnen organisaties hun boodschap versterken en op een dieper niveau contact maken met het publiek.

Donorbox is hier om u te helpen met de tools die u nodig heeft om uw sociale mediacampagnes te versterken! Gebruik peer-to-peer om uw volgers te mobiliseren om hun eigen fondsenwerving pagina’s te maken en met Donorbox Crowdfunding kan een sociale-mediacampagne een katalytische kracht worden die belangrijke veranderingen teweegbrengt.

Als u op zoek bent naar meer marketingideeën: de Donorbox Nonprofit Blog biedt tips en hulpmiddelen voor fondsenwerving voor non-profitorganisaties van elke omvang!

Meld u aan om toegang te krijgen tot wekelijkse artikelen en sjablonen in uw inbox.

 

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!