Non-Profitorganisatie : 7 handige e-mailmarketing Tips

In dit artikel ontdek je de kracht van non-profitorganisatie e-mailmarketing. Leer hoe effectieve e-mailcampagnes de betrokkenheid vergroten, donateurs aantrekken en de missie van jouw organisatie versterken. Ontdek waardevolle strategieën en tips om succesvolle e-mailmarketingcampagnes op te zetten en te onderhouden voor jouw non-profitorganisatie.

8 minutes read
Non-Profitorganisatie : 7 handige e-mailmarketing Tips

Decennialang gebruiken non-profitorganisaties en andere organisaties met maatschappelijke impact maandelijkse, tweemaandelijkse en wekelijkse nieuwsbrieven om hun supporters op de hoogte te houden van hun nieuwste evenementen en prestaties.

Hoewel het doel van nieuwsbrieven vrijwel hetzelfde is gebleven, is de bezorg methode geëvolueerd. Nieuwsbrieven worden niet meer naar onze mailboxen gestuurd, maar naar onze inbox.

Hoewel dit het verzenden van nieuwsbrieven snel en betaalbaar maakt, wordt het voor lezers gemakkelijker om ze eenvoudigweg te negeren.

Nieuwsbrieven zijn bestraft omdat ze tot het verleden behoren, maar studie na studie stelt dat e-mailmarketing de meest effectieve manier is voor non-profitorganisaties om bekendheid op te bouwen, leads te verwerven, potentiële klanten te converteren en huidige klanten te behouden, zelfs in vergelijking met sociale media.

Een e-mailadres is buitengewoon waardevol omdat het u directe toegang geeft tot uw abonnees. In ruil daarvoor verwachten ze inhoud die waardevol, boeiend en relevant is.

fundraising newsletter

Hieronder schetsen we slechts enkele van de vele redenen waarom non-profitorganisaties zouden moeten investeren in e-mailmarketing.


Emails zijn:

A. Gratis / Niet duur

E-mailmarketing diensten zijn over het algemeen gratis voor kleinere non-profitorganisaties (of non-profitorganisaties met kleinere e-maillijsten). Naarmate uw e-maillijst groter wordt, blijft e-mailmarketing zeer kosteneffectief.

E-mailmarketing is de koning van het marketingkoninkrijk met een ROI van 4400% en € 44 ingezameld voor elke uitgegeven € 1.
www.campaignmonitor.com


B. Makkelijk om te versturen

E-mailmarketing tools zijn zo eenvoudig en intuïtief geworden dat u geen regel code hoeft te kennen om ze te gebruiken. Professioneel ontworpen sjablonen, functies voor slepen en neerzetten en andere gebruiksvriendelijke editors hebben het verzenden van e-mails eenvoudiger dan ooit gemaakt.


C. Levert snel resultaten

E-mails bereiken uw publiek vrijwel onmiddellijk. Bovendien verslaat e-mail 40x socialer voor klantenwerving.

www.campaignmonitor.com

Met e-mailmarketing kunt u sneller dan met welke andere methode dan ook klanten, supporters, donateurs en vrijwilligers werven.


D. Effectief voor fondsenwerving

Non-profitorganisaties wenden zich steeds meer tot e-mailmarketing om specifieke fondsenwervingscampagnes te promoten of om maandelijkse donaties te werven.
Sommige sectoren haalden meer dan 35% van hun online inkomsten uit e-mail (gezondheid: 36%, honger / armoede: 37%, cultureel: 39%, rechten: 51%).


E. Increase brand visibility

Hoewel open rates er toe doen, zijn ze soms geen definitieve indicator van verhoogde merkzichtbaarheid.

Bijv. Soms als we merk-e-mails ontvangen, maar we op dit moment niet van hen willen kopen, vegen we snel en verwijderen we het bericht. Maar zelfs als we het bericht verwijderen, hebben we nog steeds het logo / de naam (merkzichtbaarheid) en de kernboodschap (onderwerpregel) geregistreerd.


Als gevolg van al deze voordelen van e-mailmarketing hebben steeds meer non-profitorganisaties hun e-nieuwsbriefspel verbeterd. Dit betekent dat het aantal abonnees op e-maillijsten van non-profitorganisaties ook groeit.

Het is verleidelijk om te denken dat e-mails gemakkelijk te winnen zijn. Uw abonnees worden echter elke dag overspoeld door tientallen e-mails, waaronder e-mails over fondsenwerving en belangenbehartiging en fondsenwervers. Daarom, hoewel het aantal abonnees groeit, dalen de betrokkenheidspercentage.

Met dit in gedachten, hoe vaak denkt u na over wat er gebeurt nadat u op de verzendknop hebt gedrukt? En hoe vaak verstuurt u uw e-mails strategisch?

fundraising newsletter


Top 7 best practices voor non-profit nieuwsbrief

  1. Ruim uw e-maillijst op

  2. Blijf consistent

  3. Besteed aandacht aan design

  4. Denk na over uw onderwerpregel

  5. Maak uw inhoud nuttig

  6. Houd het beknopt

  7. Denk sociaal en deelbaar


1. Ruim uw e-maillijst op

Een gezonde e-maillijst is essentieel als u wilt dat uw nieuwsbrieven zonder winstoogmerk effectief zijn. Zorg ervoor dat u elke e-mailabonnees om toestemming vraagt ​​om lid te worden van uw lijst. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat u toestemming heeft, is via een geverifieerde opt-in. Kijk bovendien na het versturen van uw e-mailnieuwsbrieven of campagnes naar uw zachte en harde bounces.

Een zachte bounce betekent dat het e-mailadres geldig was en dat het e-mailbericht de mailserver van de ontvanger heeft bereikt. Het kaatste echter terug omdat:

  • De mailbox was vol (de gebruiker heeft zijn quota overschreden)
  • De server was uitgevallen
  • Het bericht was te groot voor de inbox van de ontvanger

Een harde bounce treedt op wanneer het bericht permanent is afgewezen omdat:

  • Het email adres is ongeldig
  • Het e-mailadres bestaat niet

Daarom zijn zachte bounces meestal een kortetermijnprobleem – u hoeft deze adressen niet permanent van uw lijst te verwijderen. Harde bounces zijn echter ongeldige of niet-bestaande adressen die u onmiddellijk moet verwijderen.

Als u veel bounces ontvangt, of als uw openings- en klik percentages laag zijn, moet u uw e-maillijst opnieuw evalueren.

fundraising newsletter


2. Blijf consistent

Over het algemeen is het doel van nieuwsbrieven zonder winstoogmerk om de abonnees te informeren. De sleutel om supporters op de hoogte te houden is frequentie en consistentie.

U kunt het beste een schema maken en u eraan houden, zodat uw lezers weten wanneer ze iets van u kunnen verwachten.

Zet herinneringen in uw agenda en plan uw non-profit nieuwsbrieven altijd ruim van tevoren.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een redactionele kalender te maken. Een redactionele kalender is een grafiek met datums waarop inhoud moet worden gepubliceerd, maar brengt ook de inhoud, verantwoordelijke partijen, persona-doelen en leveringsmethoden in kaart.

Voeg uw nieuwsbrieven toe aan een redactionele kalender, samen met uw blogs, posts op sociale media en andere inhoud. Het instellen van auto-responders helpt de consistentie en de zichtbaarheid van het merk (bijv. Wanneer iemand zich aanmeldt voor uw nieuwsbrief, ontvangen ze onmiddellijk een e-mail).

Hoewel u wilt dat mensen u onthouden en uitkijken naar uw nieuwsbrief, wilt u ze ook niet wegjagen. Uw e-mailschema moet in de eerste plaats worden bepaald door hoe vaak u geweldige inhoud wilt verzenden. Zorg ervoor dat het schema op zijn minst consistent is, zo niet regelmatig.

best nonprofit newsletters


3. Besteed aandacht aan design

De tijd die een gemiddelde gebruiker nodig heeft om een oordeel te vellen over uw e-mail en uw website is 50 milliseconden – niet eens een volle seconde!

Dit betekent dat de gebruikers allerlei aannames doen over uw non-profitorganisatie, hoe geloofwaardig deze is, vertrouwen ze u genoeg om u hun geld te geven, willen ze vrijwilligerswerk met u doen, enz.

Omdat John bijvoorbeeld vindt dat uw ontwerp er rommelig, moeilijk te lezen en verwarrend uitziet, gaat hij ervan uit dat uw non-profitorganisatie slecht is.

Lezers zullen niet eens verder gaan vanuit uw e-mail als ze het uiterlijk niet leuk vinden.

Een goed ontwerp vergroot de kans dat abonnees uw oproep tot actie beantwoorden (aanmelden, doneren) en houdt hun ervaring positief, zelfs als ze in de problemen komen.

Hier zijn enkele snelle tips over hoe uw e-mailontwerp uw non-profitorganisatie kan helpen groeien:

3.1. Gebruik de witruimte

Witruimte is de ruimte tussen woorden, regels tekst, afbeeldingen, letters, knoppen. Uw inhoud moet kunnen ademen. Zorg ervoor dat uw pagina’s niet overvol zijn en dat de elementen omgeven zijn door veel ruimte.

3.2. Gebruik de juiste lettertypen en lettergroottes

Het is belangrijk om één lettertype te kiezen en eraan vast te houden. Als u verschillende lettertypen in één nieuwsbrief gebruikt, kan deze er onprofessioneel en spamachtig uitzien.
(Uiteraard kunnen ontwerp professionals een aantal verschillende lettertypen laten samenwerken.)

Gebruik een schreefloos lettertype zoals Proxima Nova en kies een hoofdlettertype dat groter is dan je zou denken (14 of 16 px).

3.3. Let op de kleuren

Als je niet zeker weet wat je doet, beperk jezelf dan tot drie kleuren, houd je achtergronden licht en gebruik je kleuren alleen als accenten.
Vergeet niet dat kleuren in verschillende tinten verkrijgbaar zijn! Wanneer u uw kleuren kiest, kiest u specifieke tinten en houdt u zich eraan.

Bekijk deze Adobe-tool voor hulp bij het kiezen van een perfect kleurenpalet.

3.4. Gebruik krachtige beelden

Gebruik grote en gedurfde afbeeldingen in uw nieuwsbrieven om abonnees onmiddellijk aan te spreken en aan te trekken.

Dit maakt het voor lezers erg gemakkelijk om snel de kernboodschap te identificeren.

3.5. Het draait allemaal om dat mobiele ontwerp

Ten slotte moet het ontwerp van uw non-profitorganisatie op mobiele apparaten reageren. Meer dan de helft van alle e-mails wordt geopend op een mobiel apparaat, dus een ontwerp dat zich aanpast aan de schermgrootte van de lezer is gewoon een must.
best nonprofit newsletters


4. Denk na over uw onderwerpregel

Een onderwerpregel is het eerste dat uw abonnee in zijn inbox ziet. Het lijdt geen twijfel dat de manier waarop u uw e-mail noemt, uw communicatie kan maken of breken.

4.1. Hou het kort

Uit onderzoek is gebleken dat een onderwerpregel met 29-39 tekens de beste klikfrequentie krijgt en dat een regel van 4-15 tekens de beste open rate heeft.

www.salsalabs.com

4.2. Voeg een tijdselement toe

Een gevoel van urgentie helpt lezers te bekeren. Bijv. “Nog 2 dagen om gezinnen zoals die van Mahmuda te helpen” door het WFP. Het gebruik van cijfers helpt ook.

non profit newsletter best practices

4.3. Maak het verleidelijk

Uw onderwerpregel moet nieuwsgierigheid opwekken. Ga echter niet te ver en maak de onderwerpregel niet te vaag. Lezers willen nog steeds weten wat er in een e-mail staat. Kies uw meest boeiende inhoud voor de onderwerpregel om de interesse van de lezer vast te leggen om meer te lezen.

Pro-tip: vermijd het gebruik van spam-klinkende woorden als “beperkte tijd”, “gratis”, “kans” en “alleen” in uw onderwerpregel.

4.4. Personaliseer het

Personaliseer uw nieuwsbrief indien mogelijk door de voornaam van de ontvanger in de onderwerpregel te gebruiken. Probeer vervolgens de naam van de ontvanger ook ergens anders in de e-mail te gebruiken.

4.5. Test het

Voer indien mogelijk een A / B-splitstest uit om te begrijpen welke onderwerpregels en e-mails de hoogste openings- en klik frequenties genereren.

Pro-tip: probeer een vraag te stellen in uw onderwerpregel.

En noem uw e-mail nieuwsbrief nooit “Nieuwsbrief mei” of “Dierenfondsnieuwsbrief # 36” – niets is minder boeiend!

non profit newsletter best practices


5. Maak uw inhoud nuttig

Elke week gebeuren er veel dingen voor uw non-profitorganisatie. Moeten uw supporters er echter alles van weten? Zo nee, hoe weet men welke informatie in een nieuwsbrief moet worden opgenomen?

Helaas is er geen universele regel. Waar je supporters in geïnteresseerd zijn, hangt sterk af van wie ze zijn en wat je doet, maar over het algemeen willen ze weten wat je als organisatie hebt bereikt en hoe hun steun je heeft geholpen. Ze willen ook weten waar u momenteel aan werkt, en ze willen bedankt worden.

De beste manier om hiermee verder te gaan, is door uw e-maillijst te segmenteren. Dit betekent dat u verschillende nieuwsbrieven naar verschillende groepen mensen stuurt, die u eerder hebt gesegmenteerd op basis van hun interesses (zij hebben hun interesses kenbaar gemaakt). U kunt bijvoorbeeld informatie sturen over wie in uw raad van bestuur is benoemd naar de meer zakelijke kant van uw achterban.

Een andere vuistregel is om aan te nemen dat mensen niet zoveel om je geven. Er zijn maar heel weinig mensen die zich aanmelden voor uw nieuwsbrief om ‘nieuws’ van uw non-profitorganisatie te ontvangen. Dat zal zelden mensen aantrekken om zich aan te melden voor een e-nieuwsbrief, dus u zult problemen ondervinden bij het samenstellen van uw lijst. Probeer altijd handige tips voor uw supporters op te nemen (als u bijvoorbeeld een dierenreddingsorganisatie bent, kunt u tips opnemen over hoe u het beste voor een huisdier kunt zorgen).

Hier zijn nog een paar tips om uw e-mail nieuwsbrieven aantrekkelijker te maken:

  • Zorg ervoor dat uw nieuwsbrief uitstekende verhalen bevat (met name over resultaten en vrijwilligers).
  • Zorg ervoor dat uw nieuwsbrief duidelijke call-to-action heeft.
  • Zorg ervoor dat de berichten meer over de abonnee gaan dan over uw organisatie.

non profit newsletter best practices


6. Houd het beknopt

Onze aandachtsspanne is afgenomen. De gemiddelde aandachtsspanne van een volwassene is slechts 8 seconden. (Dat is minder dan die van een goudvis!)

We zijn ook constant aan het multitasken, ook al zijn we er niet goed in.

Dit betekent dat je supporters in hun inbox persen tussen vergaderingen, treinhaltes en lunches.

De meesten van ons scannen e-mail over het algemeen en lezen deze niet echt.

Hier zijn een paar tips om u te helpen beknopt te blijven:

  • Begin met na te denken over wat de belangrijkste informatie is die u moet overbrengen.
  • Maak uw nieuwsbrief “scanbaar” met vetgedrukte koppen en opsommingstekens waar van toepassing.
  • Schrijf korte alinea’s en zinnen. Ze zijn gemakkelijker af te schuimen.
  • Kies beschrijvende koppen en tussenkoppen met actieve werkwoorden en levendige zelfstandige naamwoorden. Deze zullen de aandacht van uw supporters trekken en hen ertoe aanzetten de tekst daadwerkelijk te lezen.
  • Probeer je te concentreren op een enkel verhaal of een enkele oproep tot actie.
  • Maak het bericht zorgvuldig in uw voorbeeldfragment.

non profit newsletter


7. Denk sociaal en deelbaar

Soms kan het overweldigend zijn om na te denken over het beheren van uw sociale mediakanalen, uw blog en uw nieuwsbrieven. Deze drie hoeven echter niet als drie verschillende silo’s te worden beschouwd. Ze kunnen samenwerken, en werken goed!

Verbind deze kanalen door elk kanaal op de andere te promoten. Neem bijvoorbeeld het begin van een blogbericht en een belangrijke afbeelding op in uw nieuwsbrief voor non-profitorganisaties. Laat mensen doorklikken om het hele artikel te lezen. Dat houdt de e-mail kort en stelt u in staat om klikken bij te houden. Promoot vervolgens de blogpost.

E-mailberichten bevatten steeds vaker opties om inhoud te delen op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter. Wat nog intrigerender is, is dat opties om te delen op deze sociale platforms een 115% betere CTR (klikfrequentie) genereerden dan e-mails zonder opties om het bericht te delen.

  • Voeg al uw links naar sociale media en knoppen voor eenvoudig delen toe, zodat lezers uw inhoud in hun nieuwsfeeds kunnen posten.
  • Vraag lezers om uw nieuwsbrief door te sturen naar vrienden en familieleden.
  • Bied prikkels aan die collega’s ertoe aanzetten zich aan te melden voor uw nieuwsbrief.

non profit newsletter


Conclusie

Als het gaat om e-mailnieuwsbrieven, is er geen magische formule voor wat goed is voor uw lezers.

Experiment. Houd rekening met de best practices, tools en technieken die in dit artikel worden besproken, maar bekijk ze als richtlijnen. Grijp deze ideeën aan. Als ze werken, geweldig! Gebruik ze in de toekomst. Als dat niet het geval is, helpen ze u erachter te komen wat u in de toekomst moet vermijden.

Uiteindelijk zijn nieuwsbrieven zonder winstoogmerk de moeite waard om in te investeren. Ze zijn een essentieel communicatiemiddel. Ze hebben het vermogen om te inspireren, te verbinden, te engageren en geld in te zamelen.

Uw nieuwsbrief kan het verschil maken. En met slechts een beetje planning en moeite kunt u uw nieuwsbrief omtoveren tot een transformatieve tool voor uw organisatie.

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
.brave_popup #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FF.brave_element.brave_element--button .brave_element__styler .brave_element__button_text { border-bottom: 1px solid #fff; } #brave_popup_51310__step__0 #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FF { text-align:left; } #brave_popup_51310__step__0 #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FK { z-index: 6 !important; left: 232px !important; } const _sticky_bravepop_id = 51310;
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join Donorbox's action-packed summit Friday, January 31 | NYC
Unlock the secrets to fundraising success in 2025
Join Donorbox's action-packed summit Friday, January 31 | NYC
Unlock the secrets to fundraising success in 2025