11 Peer-to-Peer Fondsenwerving suggesties

11 Peer-to-Peer Fondsenwerving suggesties

peer to peer fondsenwerving

Peer to peer fondsenwerving suggesties kan op zichzelf of als onderdeel van een groter evenement succesvol zijn. De kosten van het houden van een peer-to-peer inzamelingsactie zijn minimaal en daarom kiezen steeds meer non-profitorganisaties ervoor deze campagnes toe te voegen aan hun strategische plannen. Veel non-profitorganisaties hebben via deze campagnes hun bereik vergroot, meer geld ingezameld en de relaties met supporters versterkt.

Dit artikel geeft je 11 creatieve peer-to-peer fondsenwerving suggesties om zelf uit te proberen, onderverdeeld in populaire categorieën.

 1. A-thon evenementen
 2. Pub crawls
 3. Game avond
 4. Speurtocht
 5. Bewustmaking campagnes
 6. Iemand Eren
 7. Virale video-uitdagingen
 8. Verjaardag fondsenwerving
 9. Vakantie schenkingen 
 10. Verjaardag feestje
 11. Maak uitdagingen

Effectieve Peer-to-Peer Fondsenwerving suggesties voor evenementen

peer-to-peer fundraising events

Dankzij de uitvinding van sociale media en peer-to-peer-campagnes kunnen non-profitorganisaties tijdens hun jaarlijkse evenementen meer geld inzamelen dan ooit tevoren. De volgende peer-to-peer campagne-ideeën maken van een lokaal evenement een evenement dat wereldwijd kan worden gedeeld en kan worden gebruikt om de missie van een organisatie onder een geheel nieuw publiek te verspreiden.


1. A-thon evenementen

A-thon evenementen zijn een favoriet voor veel non-profitorganisaties. Veel non-profitorganisaties gingen ervan uit dat ze deze evenementen tijdens de pandemie zouden moeten stopzetten, maar anderen zagen het als een kans om hun supporters uit te nodigen om online geld in te zamelen.

Non-profitorganisaties die peer-to-peer-campagnes toevoegden als onderdeel van een hardloop- of wandeling, gaven deelnemers een gemakkelijkere manier om toezeggingen en donaties online te verzamelen. Door het evenement online te streamen, vonden ze een andere manier om hun donateursbestand enthousiast te maken.

Non-profitorganisaties die hun reguliere evenementen annuleerden, konden nog steeds geld inzamelen. Deelnemers renden of liepen een vooraf bepaalde tijd alleen en verzamelden toezeggingen en donaties om hen onderweg aan te moedigen.

Beide versies van dit type evenement kunnen worden gebruikt voor hardloop-, wandel-, fiets- en zwemwedstrijden. Peer-to-peer-campagnes kunnen ook worden opgenomen in een jaarlijks golf- of bowlinguitje om meer spelers te werven, nieuwe donateurs te werven en meer geld in te zamelen.

Bekijk de onderstaande peer-to-peer campagne voor een goed voorbeeld. Het is gebaseerd op een walkathon van 222 mijl voor veteranen en gemeenschappen van eerstehulpverleners.

peer to peer fundraising examples


2. Kroegentochten

Kroegentochten zijn een ander populair idee om geld in te zamelen. Bezoekers van kroegentochten betalen voor kaartjes voor het evenement, maar de kaartjes zijn vaak in ruil voor gratis drankjes.

Uw non-profitorganisatie kan online een community van crawlers creëren die afbeeldingen en fondsen die zijn ingezameld voor uw organisatie delen met peer-to-peer fondsenwerving. Ze zullen online foto’s delen die in elke bar zijn gemaakt en geld inzamelen bij hun vrienden en familie.

Als het evenement offline wordt gehouden, kunnen non-profitorganisaties contact opnemen met bars in hun omgeving en crawlers vragen deze locaties in hun eigen tijd te bezoeken voor een gratis drankje. Op deze manier krijgen de bars de business en kan uw non-profitorganisatie tickets verkopen.

Pro-tip: neem competitie en prijzen op als onderdeel van het evenement om meer deelname te verleiden. Iedereen moet op de dag van het evenement lid worden van de groep of een foto van zichzelf maken in elke bar en deze delen op de Facebook-pagina van uw organisatie.


3. Game avond

Spelavonden zijn een leuk evenement voor schoolgroepen. Het toevoegen van peer-to-peer campagnes aan dit soort evenementen is misschien makkelijker dan je denkt. Studenten kunnen worden gevraagd om online peer-to-peer fondsenwervingscampagnes op te zetten en deze te delen met hun vrienden en familie. Op de spelletjesavond kun je degenen met de meeste donaties belonen.

Aangezien de meeste jonge mensen zich online meer op hun gemak voelen, kan het houden van een virtuele game-avond en het inzamelen van fondsen met peer-to-peer-campagnes een manier zijn om meer deelname van studenten te krijgen en hen voor te lichten over fondsenwerving en financiën.

Game-avonden kunnen opnieuw worden toegevoegd aan een persoonlijk evenement of volledig online worden gehouden. Met een beetje voorbereiding kun je manieren vinden om een evenement te streamen of een game te delen via Facebook Live of Zoom.

 


Virtuele Peer-to-Peer Fondsenwerving suggesties

peer to peer fundraising campaigns

Hieronder staan een paar virtuele peer-to-peer campagne-ideeën die u volledig online kunt houden.


4. Speurtocht

GeoCaching heeft speurtochten naar een hoger niveau getild. In plaats van een spel te beperken tot alleen je vrienden, kunnen mensen nu een snuisterij vinden en achterlaten voor vreemden over de hele wereld. Deze nieuwe kijk op speurtochten heeft ervoor gezorgd dat ze van games voor kinderen zijn veranderd in leuke evenementen voor alle leeftijden.

Non-profitorganisaties kunnen dit idee overnemen en ermee aan de slag gaan! Houd virtueel en in uw gemeenschap een speurtocht voor uw supporters en hun vrienden. Voeg enkele persoonlijke vondsten toe aan online zoekopdrachten.

Vraag je vrijwilligers en supporters om online geld in te zamelen met hun eigen peer-to-peer fondsenwervingscampagnes voor de nacht van de speurtocht. Ze moeten ook hun donateurs uitnodigen voor het virtuele evenement. Op deze manier krijgt u niet alleen nieuwe donateurs, maar krijgt u ook de kans om hen te engageren.

Voeg aan het einde een aantrekkelijke prijs toe en een paar kleinere prijzen tijdens het spel om mensen betrokken te houden.

Pro-tip: gebruik deze gelegenheid om oude en nieuwe supporters te informeren over hoe de organisatie is begonnen en over het soort mensen dat je helpt.


5. Bewustmaking Campagnes

Educatie en het verspreiden van de missie van een non-profitorganisatie zijn de primaire doelen van een bewustmakingscampagne. Non-profitorganisaties boeken succes tijdens deze campagnes door een peer-to-peer inzamelingsactie toe te voegen.

De meeste mensen nemen aanbevelingen van hun vrienden en familie serieuzer dan welke andere vorm van marketing dan ook. Sterke supporters van uw non-profitorganisatie zijn uw beste kans om het woord over uw missie en programma’s te verspreiden. Als ze uw organisatie promoten bij hun gemeenschappen, stuur ze dan updates, afbeeldingen en succesverhalen om hen te helpen meer mensen enthousiast te maken voor het werk dat u doet.

Pro tip: Het kiezen van de juiste vrijwilligers voor dit soort campagnes is cruciaal. Je hebt mensen nodig die de juiste informatie delen, dus zorg ervoor dat je ze voorlicht over de non-profitorganisatie voordat de campagne begint.

De onderstaande campagne verspreidt bijvoorbeeld bewustzijn over de missie van Sista Afya om mentaal welzijn voor zwarte vrouwen in de gemeenschap te bevorderen.

peer to peer fundraising examples


6. Iemand Eren

Wil je iemand eren die onlangs is geslaagd of een persoonlijke prestatie heeft behaald? Misschien wil je als non-profitorganisatie iemand van je begunstigden eren en tegelijkertijd anderen helpen een beter leven te leiden door middel van een campagne.

Een manier om dat te doen is om uw vrijwilligers of bestuur of uw bestaande donateurs geld te laten inzamelen met peer-to-peer fondsenwerving. Je geeft ze de kans om een doel te steunen en te steunen waar ze om geven, terwijl je ook iemands succesverhaal of hun leven eert.

Extra tip: maak een webpagina voor dit type campagne en laat mensen weten dat de optie beschikbaar is. Iemand op deze manier eren is niet zo bekend, dus het is essentieel om je supporters voor te lichten.


7. Online video uitdagingen

peer to peer fundraising campaigns

De populairste virale video-uitdaging was de ALS Ice Bucket Challenge die in 2014 en daarna miljoenen opleverde. Het concept is eenvoudig. Creëer een uitdaging voor je supporters, film het en deel het online. ALS was zo succesvol met deze uitdaging omdat ze hun missie in de uitdaging konden opnemen.

Als je een beetje creativiteit gebruikt om je missie te verspreiden, zul je misschien verbaasd zijn over het resultaat. Door een virale video-uitdaging toe te voegen aan je fondsenwervingscampagne, kun je opvallen in een druk veld.

Vraag je vrijwilligers of je supporters om deel te nemen aan de uitdaging en hun eigen peer-to-peer fondsenwerving pagina’s online te maken. Ze kunnen hun video’s uploaden op hun individuele campagne pagina’s. Hun vrienden en familie kunnen doneren en video’s maken, deze online delen en deze uitdaging onder de aandacht brengen.

Stelt u zich eens voor hoeveel nieuwe supporters u op deze manier zult krijgen!


8. Verjaardag fondsenwervers

Als je nog geen verjaardagsinzamelingsactie op je social media-feed hebt gezien, leef je misschien onder een steen. Dit soort peer-to-peer fondsenwerving is overal online. Facebook biedt zelfs tools om mensen te helpen meer geld in te zamelen.

Je non-profitorganisatie kan profiteren van de populariteit van deze inzamelingsactie door de verjaardagsdata van je supporters te verzamelen en het idee met hen te delen naarmate hun verjaardagen dichterbij komen.

Extra tip: stuur een persoonlijke e-mail om ze een gelukkige verjaardag te wensen en laat ze weten hoe gemakkelijk het is om online geld in te zamelen. Als ze een inzamelingsactie houden voor je non-profitorganisatie, zorg er dan voor dat je hun campagne toevoegt aan je social media pagina’s en wens ze publiekelijk een gelukkige verjaardag!

 


Makkelijke Peer-to-Peer Fondsenwerving suggesties voor oud & nieuw campagnes

peer to peer fundraising campaigns

De feestdagen zitten vol met ideeën voor fondsenwerving en het is ook de perfecte tijd voor peer-to-peer fondsenwerving. Iedereen heeft wel iemand voor wie je altijd moeite hebt om het juiste cadeau te vinden. Doneren aan hun favoriete non-profitorganisatie kan een grote hit zijn. Met peer-to-peer fondsenwerving kunnen mensen geld inzamelen voor hun passies in plaats van nog een paar sokken te kopen.


9. Fondsenwerving dagen

Er zijn het hele jaar door geef dagen, maar geen enkele is zo bekend als die tijdens de feestdagen. Bijvoorbeeld Giving Tuesday. Giving Tuesday wordt in Nederland gehouden op de dinsdag na Thanksgiving en is voor veel non-profitorganisaties al snel de belangrijkste fondsenwervende dag van het jaar geworden.

Door supporters aan te moedigen de non-profitorganisatie online te promoten en geld in te zamelen, kan uw non-profitorganisatie aan het eind van het jaar een aanzienlijke stijging van de inkomsten zien. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande Giving Tuesday peer-to-peer campagne. Het ontwerp is netjes met een robuust donatie formulier, een afbeelding en een beschrijving. Zo eentje zal zeker de aandacht trekken.

peer to peer fundraising examples


10. Feestdagen

Iedereen heeft een kerstviering, dus waarom zou u van dit evenement geen geldinzamelingsactie maken? Tijdens onze huidige pandemie zijn persoonlijke inzamelingsacties zeldzaam, maar veel families zijn begonnen samen te komen om het te vieren.

Dit is een kans voor u om supporters aan te moedigen geld in te zamelen voor u. Nodig ze uit om peer-to-peer-campagnes te maken en te strijden om het meeste geld voor de organisatie in te zamelen op hun individuele vakantiefeesten. Laat ze verhalen en foto’s van uw organisatie delen met hun online community.

Houd na de vakantie een feest om het succes van de campagnes te vieren en kom samen om te delen in de vreugde van een nieuw jaar.


11. Extra uitdagingen

Peer-to-peer fondsenwerving hoeft niet te stoppen na Kerstmis. Sommige non-profitorganisaties hebben zelfs een manier gevonden om geld in te zamelen via de nieuwjaarsresoluties van hun supporters en zijn het jaar goed begonnen!

De meeste mensen geven hun goede voornemens binnen een paar dagen of weken op. Je non-profitorganisatie kan deze trend veranderen door een Give It Up-uitdaging te creëren en supporters ertoe te brengen toezeggingen te verzamelen in ruil voor het behalen van specifieke doelen. Deze campagnes kunnen aan het begin van het jaar aanzienlijke bedragen opleveren en de relatie met uw supporters versterken, omdat u hen ook helpt. Er zijn overal goede gevoelens bij dit soort peer-to-peer fondsenwerving.


Onze Conclusies

Peer-to-peer fundraising ideas

Peer to peer inzamelingsacties hebben je supporters meer macht gegeven dan ooit tevoren. Mensen die geld inzamelen voor een organisatie zijn zeer betrokken en trots op wat ze hebben bereikt. Deze inzamelingsacties bouwen en versterken relaties tussen supporters en non-profitorganisaties en helpen hen nieuwe donateurs te werven.

Donorbox is er om u te helpen met al uw behoeften op het gebied van peer-to-peer fondsenwerving. Maak een nieuwe peer-to-peer-campagne of verander uw bestaande campagne op Donorbox in een peer-to-peer-campagne en nodig supporters uit om meteen aan de slag te gaan.

Bezoek de Donorbox website voor meer informatie over ons en onze andere geavanceerde functies voor fondsenwerving.

Krijg inzichten, tips en trucs in onze blog om uw campagnes tot een succes te maken.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)