Online donaties ophalen met iDeal voor non-profitorganisaties

Ontdek hoe je online donaties kunt stimuleren en meer steun kunt ontvangen voor jouw non-profitorganisatie met iDEAL. Lees dit artikel voor waardevolle inzichten en tips om het donatieproces te optimaliseren en donateurs een naadloze en vertrouwde ervaring te bieden tijdens het geven

5 minutes read
Online donaties ophalen met iDeal voor non-profitorganisaties

Donaties ophalen met iDeal? iDEAL is een online betaalmiddel. Je  betaalt er veilig mee in de vertrouwde internetbankieren omgeving van je bank of je bank app. Dat is betalen zoals je eigenlijk al gewend bent. Alle Nederlandse banken, zoals de ING, ABN AMRO, Rabobank etc. bieden iDEAL aan en je kunt er direct veilig mee betalen. je hoeft je niet te registreren, niets te downloaden en ook geen account aan te maken om te betalen met iDEAL. In dit artikel leer je wat je zoal met iDeal kan doen en met name waarom non-profitorganisaties gebruik moeten maken van het iDeal betalingssysteem. Donaties ophalen met iDeal is nog nooit zo makkelijk geweest!

Inhoudsopgave: donaties ophalen met iDeal

 1. De ontwikkeling van iDeal betalingen
 2. Hoe werkt een iDeal betaling
 3. Geld inzamelen voor non-profitorganisaties
 4. Terugkerende iDEAL donaties


De ontwikkeling van iDeal betalingen

iDeal betalingen

Het aantal betalingen via het Nederlandse betaalsysteem iDEAL groeide in 2020 met 30 procent, zo blijkt uit cijfers van Currence. Van die betalingen werd 85 procent afgerond via een smartphone, een grote stijging ten opzichte van vorig jaar.

In december 2020, waarin Nederland in een lockdown ging door de Covid 19 pandemie, kwam de groei hoger uit dan 40 procent, meldt Currence, de partij die verantwoordelijk is voor iDEAL. De totale waarde van de transacties in 2020 kwam uit op zo’n 70 miljard euro. Ongeveer 40 procent van de betalingen waren periodieke betalingen voor rekeningen of belastingen, 39 procent waren betalingen aan webwinkels en 21 procent waren betalingen van consumenten onderling, bijvoorbeeld voor het verrekenen van een etentje. Het is dus een must om iets te doen met iDeal doneren als non-profitorganisatie.

Ongeveer 85 procent van de betalingen verliep via de internetbankieren-app op smartphones, een percentage dat vorig jaar nog op 77 procent lag. Het aandeel van internetbankieren nam af van 23 procent naar 15 procent. Er is dus een grote verschuiving van het traditionele bank-app bankieren en iDeal betalingen in Nederland.

Currence meldt verder dat het gebruik van QR-codes toeneemt, van ongeveer 100.000 per maand een jaar geleden naar 450.000 per maand in december. Ook het iDIN-systeem voor identificatie was vaker in gebruik en zal meer gaan toenemen: van 4,6 miljoen keer in 2019 naar 7,5 miljoen keer in 2020.


Hoe werkt een iDeal betaling


donatie formulier

5 stappen hoe je een iDeal betaling maakt

 • Je kiest bij een webwinkel of donatie pagina voor de betaalmethode iDEAL. Kies de bank waar je een betaalrekening hebt.
 • Je wordt vanzelf doorgestuurd naar de internetbankieren omgeving van je bank en logt in op de voor jou bekende manier.
 • De gegevens van je betaling zijn al ingevuld, je controleert daarbij of het bedrag en de begunstigde correct zijn en keurt de betaling met iDEAL goed.
 • Na afloop zie je de betaling direct op je rekeningoverzicht. je bank biedt je ook de mogelijkheid om een bevestiging bericht met de details van je betaling naar uw e-mailadres te sturen.
 • Bekijk ook de demo hoe een betaling met iDEAL via je bank gaat.

Geld inzamelen voor non-profitorganisaties


Als non-profitorganisatie of liefdadigheidsinstelling wil je graag de mogelijkheid bieden om donaties te ontvangen via iDEAL. En dan natuurlijk ook met de noodzakelijke betaalmethodes daarbij. Met Donorbox ontvangt je eenvoudig en snel online donaties via iDEAL, de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland.

donaties ophalen met iDeal


Terugkerende iDEAL donaties

Wil je maandelijks, jaarlijks, wekelijks terugkerende iDEAL donaties ontvangen? Donorbox is het meest gebruikte online donatieplatform van Nederland. Speciaal gebouwd voor non-profitorganisaties voor Nederland heb je nu alle tools wat je nodig hebt om ook terugkerende iDeal donaties op te halen. De slimme en simpele API van Donorbox zorgt ervoor dat de integratie robuust is en hoge transactievolumes aankan en kan koppelen aan bijvoorbeeld Malchimp, Salesforce en Zapier. Makkelijk en binnen 15 minuten kan alles al opgezet zijn.

 


iDeal donatie formulier

Traditioneel gebruiken non-profits kranten, televisie of radio om het publiek te bereiken en te vertellen over het werk dat ze ter plaatse doen. Het is niet gemakkelijk om uw non-profit organisatie opgemerkt te krijgen door deze media bronnen. De truc is om contacten te leggen met verslaggevers en persberichten te schrijven die hen helpen interessante verhalen te schrijven.

ideal donatie formulier

Veel goede doelen, kerken en non-profitorganisaties zijn afhankelijk van donaties om te blijven bestaan. Hiervoor worden vaak acceptgiro’s, bankbetalingen of contante betalingen gebruikt. Dat is veel invulwerk en administratie voor jou en je donateurs.  Dat kan vanaf nu anders. Donorbox heeft voor jou een digitaal donatie formulier met iDEAL.

iDeal digitaal donatie formulier

Digitaal doneren was nog nooit zo makkelijk als met ons digitale donatie formulier met iDEAL. Hiermee laat je jouw donateurs digitaal doneren en met iDEAL betalen. Dat werkt heel simpel; je donateur vult het formulier in en klikt op ‘doneren via iDEAL’. In het betaalscherm kan de donateur via iDEAL betalen. Na betaling komt de donateur terug op je op maat gemaakte ‘Dankjewel’ pagina. De donatie verschijnt binnen een werkdag op je bankrekening.

Aangezien sociale media gratis te gebruiken zijn, zijn non-profitorganisaties van alle groottes begonnen met het gebruik ervan om hun organisatie te promoten. Of non-profitorganisaties nu Facebook, YouTube of Twitter gebruiken, organisaties hebben nieuwe tools gebruikt om een groter publiek te bereiken. Crowdfunding campagnes, Peer-to-Peer campagnes, en advertenties geven non-profitorganisaties de kans om dagelijks duizenden nieuwe donateurs te bereiken.


WordPress voor non-profitorganisaties

WordPress voor non-profitorganisaties en donaties ophalen met iDeal? Misschien is het een link die je niet snel zou leggen, maar toch is WordPress het meest populaire platform voor zulke organisaties. Om mee te beginnen is het gratis. Maar dit is slechts een van de vele voordelen die WordPress kan bieden. WordPress biedt jouw non-profitorganisatie alle tools en flexibiliteit die je nodig hebt om een robuuste, professionele site op te zetten, waar je nieuwe mensen mee kan bereiken, donateurs kan vinden en verbinding kan leggen met jouw community.

 


Waarom WordPress Gebruiken voor een Non-Profitwebsite?

donaties ophalen met iDeal in combinatie met WordPress is zeker mogelijk. Als ’s werelds populairste CMS dat 34% van het internet aandrijft, is WordPress een content management systeem dat je non-profitmedewerkers misschien al hebben gebruikt voor persoonlijke sites, andere organisaties of werkgevers. Bovendien is er een schat aan bronnen beschikbaar op internet om jou en jouw personeel te helpen WordPress onder de knie te krijgen. Dit vermindert de tijd die je aan interne opleiding zou moeten besteden.

 


Hoe kan je Fundraisen op je Non-profit WordPress-site

Je kunt je non-profit WordPress-site gebruiken om op één of beide manieren geld te verdienen:
door een winkel aan je site toe te voegen of door donaties te ontvangen via je site.
WooCommerce is ’s werelds populairste e-commerce platform en veel van de hierboven genoemde thema’s zijn ontworpen om met dit platform te integreren. De meeste WordPress-thema’s werken met WooCommerce en zetten je winkel goed neer. Je kunt een WooCommerce-winkel gebruiken om merchandise of goederen, eventueel gemaakt door leden uit de gemeenschap die je ondersteunt, te verkopen en een extra inkomstenstroom toe te voegen aan je non-profit website.

Je kunt ook een donatie-plugin toevoegen om een donatiepagina of iDeal donatieknop aan je site toe te voegen. Zorg dat je deze knop zo duidelijk mogelijk ontwerpt, zodat de bezoekers de kans niet mislopen om geld aan je doel te doneren. Met een plugin zoals Donorbox kun je een iDeal doneerknop makkelijk aan je site toevoegen. Deze plugin biedt ondersteuning voor de belangrijkste betaling gateways, waardoor je gemakkelijk donaties kunt ontvangen.

wordpress donatie plugin

Met deze plugin kun je aangepaste iDeal donatieformulieren maken, zodat je de gegevens over je donateurs kunt verzamelen, inkomen kunt genereren en de prestaties van campagnes kunt meten, waardoor je strategisch te werk kan gaan.


Donaties ophalen met iDeal: Conclusie

Online geld doneren wordt steeds normaler en daarom is het belangrijk dat elke non-profitorganisatie investeert in online donaties. Een iDeal doneerknop zal zeker extra conversies opleveren en is makkelijk te integreren in vele CMS systemen zoals wordpress. Donorbox is de ideale partner voor non-profits om online donaties op te halen. 

We hopen dat je deze tips nuttig vond! Kies Donorbox als jouw online donatie systeem en bekijk onze Nonprofit blog voor meer nuttige non-profit bronnen en tips.


 

 

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

 • linkedin
 • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!