Handige Tips om online donaties een boost te geven

Handige Tips om online donaties een boost te geven

Uw website is perfect, maar uw online donatie formulier levert niet het bedrag op dat uw budget nodig heeft. Dit is een frustratie waar veel non profit organisaties mee te maken hebben. Hoewel een goed uitziende website leuk is, is de echte game-wisselaar uw donatie formulier. Website bezoekers hebben haast, dus u wilt het geef proces zo pijnloos en snel mogelijk maken. Met dat in gedachten, wil je een paar wijzigingen aanbrengen in je online donatie formulier om meer donaties te krijgen. In dit artikel delen we best practices voor donatie pagina’s en tips om uw online donaties te stimuleren.

 1. Maak de Donatie knop makkelijk vindbaar
 2. Blijf voor een donatie vragen
 3. Gebruik een doelmeter
 4. Geef donatie bedragen weer in een keuzemenu
 5. Add Amount Descriptions
 6. Start met Ideal donaties
 7. Laat donateurs de verwerkingskosten betalen
 8. Voeg bijpassende donaties van bedrijven toe
 9. Zorg dat uw donatie formulier duidelijk leesbaar is
 10. Vraag donateurs om de donatie te delen op social Media
 11. Vraag donateurs om zich aan de mailinglist toe te voegen
 12. Schakel reCAPTCHA uit


1. Maak de Donatie knop makkelijk vindbaar

The location of your donation button can mean the difference between getting that donation or not.

Most visitors to your website already know about you. You have either made them curious or won them over at an event or with a social media post or mailing you sent out. When these visitors come to your website, they already want to donate, so you have won half the battle.

Website viewers need to see your donate button within the first second of viewing your website. The average time spent on a website is 10-20 seconds. The human eye travels automatically to the top left, and right side of your website, so the common best practice is to place your logo on the left and the donate button on the right.

Another best practice is to use bright colors and enticing text. Many nonprofits will use a red or orange color for their donate button. “Donate Now” is a common title for the donate button, but others have chosen “Give Today,” “Make a Donation,” “Support.” You can be creative, but make sure the average website visitor knows what you are asking.


2. Blijf voor een donatie vragen

Voor die website bezoekers die niet hebben besloten om te doneren, wilt u links naar uw donatie formulier op uw hele website opnemen. Voeg call-to-actions toe in het midden en onderaan elke webpagina waar dit zinvol is. Hier zijn een paar manieren om uw oproep tot actie aantrekkelijk te maken:


“Keep it Simple, Silly” (KISS)

Non profit organisaties lopen vaak in de val door te veel jargon te gebruiken. Misschien bevindt uw organisatie zich op medisch gebied of moet u juridische termen gebruiken om te beschrijven wat uw organisatie doet, maar u moet deze spaarzaam gebruiken. Houd het voor uw oproepen tot actie zo eenvoudig mogelijk. Vertel uw donateurs waarom u hun hulp nodig heeft.


Voeg een verhaal toe en verkoop een ervaring

De beste manier om de aandacht van uw donateurs te trekken, is met een boeiend verhaal op uw donatie pagina. Als u uw organisatie in actie ziet, kan dit meer verschil maken dan welke statistiek dan ook. Als uw organisatie kinderen of gezinnen helpt, zullen uw verhalen een groot publiek aanspreken. Als u een organisatie bent die met het milieu werkt, kunt u een verhaal opnemen over uw impact op een specifieke soort of plaats. Uw website is de beste plek om uw verhaal te vertellen. 


Creëer een gevoel van urgentie

Welke trekt uw aandacht? “Geef vandaag om de gevlekte uil te redden” of “Je hebt nog maar drie dagen om de gevlekte uil te redden.” Het is toch de laatste? Welnu, uw donateurs zijn niet anders.

De bovenstaande voorbeelden zijn overdreven, maar het concept is nog steeds geldig. U heeft een grotere kans op een donatie als uw donatie pagina een gevoel van urgentie wekt.


3. Gebruik een doelmeter


Een geweldige manier om een ​​gevoel van urgentie aan uw donatie pagina toe te voegen, is met een doelmeter.

Heeft uw campagne een doel? Natuurlijk wel, dus waarom zou je dat doel niet gebruiken om meer geld in te zamelen? Donateurs zijn enthousiast als ze zien hoe hun gift een verschil maakt. Met de doelmeter van Donorbox zien ze dat hun donatie in realtime wordt toegevoegd.

Terwijl u wacht tot uw doel is bereikt, kunt u donateurs een update sturen over waar hun donaties naartoe gaan en hen eraan herinneren hoeveel u nog moet inzamelen. Naast campagnedoelen kunt u ook een van uw belangrijkste donateurs vragen om een ​​bedrag te matchen. Gebruik dit bedrag en het bijpassende geschenk om uw donateurs enthousiast te maken.


4. Geef donatie bedragen weer in een keuzemenuDonateurs hebben bij het bezoeken van uw website een giftbedrag in gedachten, maar dat betekent niet dat het bedrag niet gewijzigd kan worden. Het wordt aanbevolen om zes verschillende bedragen aan te bieden. Deze bedragen zouden moeten beginnen bij uw gemiddelde donatie om grotere giften aan te moedigen.

Omdat u de aandacht van de donateurs waarschijnlijk ergens anders heeft getrokken, had u de kans om hun geschenk af te stemmen op de campagne die u wilde. Als je een gedetailleerde database hebt, weet je hoeveel ze regelmatig geven en heb je gemerkt op welk niveau ze passen. Als dat het geval is, weet je al of ze een donor op hoog, gemiddeld of laag niveau zijn. Die informatie maakt de volgende stap veel gemakkelijker.

Als u een donor van hoog niveau target op een donatie bedrag vanaf € 10, loopt u mogelijk het risico een groter bedrag te verliezen. Een donateur op een laag niveau die naar een donatie pagina wordt gestuurd en om € 1.000 vraagt, mag helemaal niet doneren. Het creëren van verschillende donatie pagina’s voor deze donateurs zal bijdragen tot meer donaties.

Wanneer u een donateur een oproep tot actie stuurt, koppelt u zijn of haar formulier aan een van de drie pagina’s. Elke pagina heeft het gemiddelde bedrag voor hun donateur niveau. Zodra ze op hun donorpagina klikken, kun je pushen voor een hoger donatie bedrag. U kunt ook proberen de bedragen in aflopende volgorde op te sommen. Hierdoor kan het idee ontstaan ​​dat de kleinste donatie die u vraagt, lager is dan het is.

Ten slotte moet u een optie voor “ander bedrag” opnemen. Dit geeft uw donateurs de kans om in dat geschenk te schrijven dat ze in gedachten hadden. Wie weet geven ze misschien meer dan je verwacht.


5. Voeg beschrijvingen van bedragen toe om de impact van de donatie te laten zienHoewel de meesten zullen willen geven, hebben ze misschien wat meer stimulans nodig om meer te geven. Een boeiend verhaal kan de aandacht van uw donateurs trekken en zelfs een grotere donatie aanmoedigen.

Door een foto van een jong kind toe te voegen en het verhaal te vertellen waarom ze gezondheidszorg of boeken voor school nodig hebben, gaat een lange weg.

Zodra je de aandacht van de donateurs hebt getrokken uit deze verhalen en foto’s, kun je donateurs meer verleiden met een foto en beschrijving van elk donatie bedrag. Het toevoegen van een specifieke reden voor een donatie bedrag zal donateurs aanmoedigen om ook meer te geven. welke zou jij kiezen? Doneer  100 of doneer € 100 om een ​​kind te helpen het schooljaar zonder schulden af ​​te maken?

Voeg afbeeldingen toe van uw organisatie in actie, samen met een specifiek voorbeeld van hoe hun donatie van € 100 kan worden gebruikt. Onthoud dat u ook onbeperkte geschenken nodig heeft, dus vergeet niet om een ​​algemene optie voor donaties toe te voegen. Maak deze duidelijk aan uw donateurs en leg uit hoe dit soort gift echt kan helpen.

Maak het donateurs zo gemakkelijk mogelijk om te kiezen waar ze willen doneren. Donorbox bevat een aanwijzingsfunctie met hun donatie pagina’s. U kunt speciale projecten, specifieke campagnes en zelfs beurzen hebben.


6. Start met Ideal Donaties


Als non profit of liefdadigheidsinstelling wilt u graag de mogelijkheid bieden om donaties te ontvangen via iDEAL. En dan natuurlijk ook met de noodzakelijke betaalmethodes daarbij. Met Donorbox ontvangt u eenvoudig en snel online donaties via iDEAL, de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland.
<


7. Laat donateurs de Verwerkingskosten betalen

Verwerkingskosten kunnen behoorlijk oplopen. Non-profitorganisaties krijgen slechts ongeveer € 98 van een creditcard donatie van € 100. Donateurs realiseren zich misschien niet dat er van hun donatie wordt afgetrokken zonder dat u het hen vertelt.

Met Donorbox kunnen donateurs deze vergoedingen betalen. Met slechts een klik kunt u deze optie aan uw donorpagina toevoegen. De vergoeding wordt toegevoegd aan hun donatie bedrag.


8. Voeg bijpassende donaties van het bedrijf toe

Terugkerende donaties zijn essentieel voor budgetten voor non-profitorganisaties. Met slechts een kleine inspanning kunnen non-profitorganisaties eenmalige donateurs in maandelijkse of driemaandelijkse donateurs veranderen. Voor meer tips over het maken van deze overgang, ga je naar ons artikel over hoe je eenmalige donateurs kunt veranderen in terugkerende donateurs.

Een manier om van eenmalige donateurs terugkerende donateurs te maken, is door het aanmoedigen van passende donaties. Het is voor bedrijven populair geworden om de bijdragen van hun werknemers aan liefdadigheidsorganisaties te matchen. Veel bedrijven bieden zelfs aan om automatisch een donatie van hun salaris te halen en hun gift te verdubbelen. Uw non-profitorganisatie kan profiteren van deze trend.

Donorbox werkt samen met Double the Donation om het zakelijke matchingsproces te vereenvoudigen. Herinner donateurs aan deze optie terwijl u om donaties vraagt ​​en zie hoe uw geld inzameling euro’s toenemen.


9. Zorg ervoor dat uw donatie formulier leesbaar is

Nu u klaar bent met het maken van het perfecte donorformulier, wilt u zeker weten dat het leesbaar is. Er zijn een paar dingen die u moet controleren. Als uw donateurs op het donorformulier klikken, wordt het dan afgebroken? Moeten ze scrollen om alle informatie te zien? Dit zijn kleine ergernissen die donateurs in de weg kunnen staan ​​bij het geven van een gift. Donorbox Support kan u helpen bij het verhelpen van deze irritaties.


10. Vraag donateurs om hun donatie te delen op social media

Marketing en het werven van donateurs kunnen niet stoppen bij de donatie. Uw donateurs zijn uw grootste pleitbezorgers en zouden moeten worden gevraagd om het woord te verspreiden wanneer ze kunnen. Een van de gemakkelijkste manieren om hen daarbij te helpen, is door hen te vragen hun donatie op sociale media te delen.

Bijna iedereen heeft toegang tot sociale media. Of het nu een Facebook-pagina, Twitter-account of Instagram-pagina is, uw donateurs hebben een manier om hun gemeenschap te bereiken. Mensen houden ervan om alles te delen, van een grappige meme tot wat ze die avond als avondeten hadden gegeten. Waarom geeft u uw donateurs niet de kans om op te scheppen over hun donatie aan uw non-profitorganisatie?

Nadat uw donateurs hun online donatie hebben voltooid, stuurt u een bedankbericht of e-mail met een link naar Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Laat ze weten hoe trots ze moeten zijn op hun donatie en vraag ze hun impact op uw non-profitorganisatie te delen.


11. Vraag donateurs om zich op uw mailinglijst te abonneren

Door uw donateurs op de hoogte en enthousiast te houden, verhoogt u de donaties. Of het nu een nieuwe of vaste donateur is, geef ze de mogelijkheid om zich aan te melden voor uw mailinglijst. Houd ze op de hoogte met maandelijkse nieuwsbrieven en berichten over de campagnes waarin ze in het verleden interesse hebben getoond.


12. Schakel reCAPTCHA uit

Google heeft reCAPTCHA gemaakt om websites tegen spam te beschermen. Hoewel het een aardige gedachte is, is spam voor de meeste mensen niet van belang, en de meeste spambots kunnen het toch omzeilen. De reCAPTCHA-service kan uw website verwarrend en moeilijk te beheren maken, wat resulteert in minder online donaties. U kunt reCAPTCHA eenvoudig uitschakelen op uw website door het onzichtbare reCAPTCHA-selectievakje in uw bedrijfsinstellingen uit te schakelen.


CONCLUSIES

Het lijkt misschien omslachtig, maar uw donorformulier is een cruciaal onderdeel van uw website. Alles, van locatie tot inhoud en leesbaarheid, maakt een verschil. Elk van de bovenstaande stappen kan online donaties verhogen en u helpen uw fondsenwervingsdoelen te bereiken.

Donorbox doet zijn best om u meer manieren te bieden om u te helpen geld in te zamelen met onze informatieve blog.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)