linkedin voor non profit organisatie

Ontdek hoe LinkedIn een krachtig platform kan zijn voor non-profit organisaties. Leer hoe u effectief kunt netwerken, donateurs kunt werven en uw bereik kunt vergroten. Deze gids verkent de mogelijkheden van LinkedIn voor non-profit organisaties en biedt waardevolle tips om uw missie te versterken en een positieve impact te maken

6 minutes read
linkedin voor non profit organisatie

linkedin voor non profit organisatie ? LinkedIn is ’s werelds grootste professionele netwerk. Maar dat wist je al, nietwaar?

Wist je dat 56% van de LinkedIn gebruikers meer geneigd zijn om te doneren aan goede doelen in vergelijking met andere internetgebruikers?

Dit maakt LinkedIn een goudmijn voor elke non-profit die zijn naamsbekendheid wil vergroten. Maar hoe gebruik je LinkedIn om je nonprofit te promoten en de interesse van al die gebruikers te wekken?

Laten we eens kijken hoe je LinkedIn kan gebruiken om je nonprofit te laten groeien.

Optimaliseer je pagina
Gebruik Linkedin groep om relaties op te bouwen
Deel boeiende en relevante inhoud
Betrek je medewerkers
Bouw strategische partnerships
Gebruik Linkedin advertenties

  1. linkedin voor non profit organisatie
  2. Gebruik Linkedin groep om relaties op te bouwen 
  3. Deel boeiende en relevate inhoud
  4. Betrek je medewerkers
  5. Bouw strategische partnerships
  6. Gebruik Linkedin advertenties

1. Linkedin voor non profit organisatie

linkedin voor non profit organisatie ? Je eerste stap naar succes op LinkedIn is het opzetten van een bedrijfspagina.

Je pagina helpt je zichtbaarheid te vergroten omdat het zal verschijnen bij zoekopdrachten op LinkedIn. Je kunt de pagina ook gebruiken om vrijwilligerswerk te doen, je missie te promoten of om je fans de mogelijkheid te geven om gemakkelijk met je merk in contact te komen. Maar alleen een bedrijfspagina maken en het daarbij laten is half werk.

Om de interesse van meer volgers te wekken, optimaliseer je je pagina. Houd er rekening mee dat potentiële donateurs uw pagina af en toe zullen bezoeken om meer te weten te komen over wat u doet, dus alle informatie moet up-to-date zijn en gemakkelijk te begrijpen voor hen.

Ten tweede rolt LinkedIn voortdurend extra functies uit die het social media platform gebruiksvriendelijker maken-je moet er het beste uit halen.

Hier zijn de tips om je pagina te laten opvallen:

  • Plaats afbeeldingen en video’s
  • Zorg ervoor dat de informatie in je profiel accuraat is (bv. locatie, mission statement, werknemers, huidige campagnes, etc.)
  • Update de ‘Over Ons’ sectie

VolunteerMatch hieronder is een uitstekend voorbeeld van hoe je LinkedIn non-profit pagina eruit zou moeten zien.

 

linkedin voor non profit organisatie


2. Gebruik Linkedin groepen om relaties op te bouwen

Er zijn twee manieren om LinkedIn groepen te gebruiken om de bekendheid van je nonprofit te vergroten. Je kan een groep aanmaken voor je nonprofit of deelnemen aan andere relevante groepen. linkedin voor non profit organisatie begint tot leven te komen!

Wanneer je groepen gebruikt, streef er dan naar om relaties en een sterker netwerk op te bouwen. Dit kan je doen door deel te nemen aan discussies die verband houden met je goede doel. U kunt ook gesprekken starten of uw supporters bellen om te helpen uw doel bekend te maken.

Groepen zijn een geweldige plek om een dialoog te starten rond je missie en om vrijwilligers en steun te krijgen van voorstanders bij het werven van fondsen of het werven van mensen. LinkedIn groepen zijn ook ideaal om geloofwaardigheid en autoriteit op te bouwen rond je nonprofit.

Je kan dit bereiken door waardevolle info over je organisatie te geven of eerlijker te antwoorden op vragen van leden. Hier zijn enkele van de LinkedIn non-profit groepen met een hoog engagement:

Een belangrijke factor om op te merken is dat je groep alle belangrijke informatie over je nonprofit moet hebben om op te vallen. Dit omvat groepsnaam, beschrijving, bedrijfslogo, link naar uw website, of andere relevante inhoud, zoals groepsregels.


3. Deel boeiende en relevante inhoud

De trieste waarheid is dat slechts 1% van de LinkedIn gebruikers wekelijks inhoud deelt. Dit betekent dat veel non-profitorganisaties niet inzien hoe belangrijk het is om regelmatig en consistent content te plaatsen om de bekendheid te vergroten. We snappen het: het genereren van ideeën voor content is niet gemakkelijk.

Het type content dat je op LinkedIn kan delen omvat getuigenissen, een kijkje achter de schermen, persberichten, statistieken en inzichten, research papers en oproepen voor vrijwilligers.

Save the Children International, bijvoorbeeld, heeft een prachtig werk geleverd door bezoekers te laten zien welk soort inhoud het deelt met zijn publiek.

 

linkedin nonprofit page

Het voordeel van LinkedIn is dat het inhoud weergeeft waarvan het denkt dat die relevant is voor een persoon, dus hoe meer waardevolle inhoud je voor het juiste publiek plaatst, hoe meer mensen je kunt bereiken. Andere soorten inhoud die je met je publiek kunt delen zijn onder meer long-form posts, video’s en infographics.

Je long-form content kun je publiceren op LinkedIn Publishing met de call to action om je missie te promoten of een link om je activiteiten op je site te checken. U kunt ook succesverhalen, leiderschap inhoud en toonaangevende stemmen die uw zaak bepleiten, delen.


4. Zorg dat je medewerkers ook leuk meedoen

De kracht van een non-profitorganisatie ligt in aantallen. En om deze aantallen te krijgen, begint het met het veranderen van medewerkers, vrijwilligers en donateurs in voorstanders van het merk.

Wanneer werknemers updates over uw bedrijf delen met hun netwerk, opent dit nieuwe mogelijkheden om sterkere relaties op te bouwen en uw netwerk uit te breiden.

Er zijn twee manieren om je werknemers en vrijwilligers bij je LinkedIn activiteiten te betrekken: door deel te nemen aan je groepen of door hun profiel op te poetsen met elementen die met je merk te maken hebben.

Met het laatste kunnen medewerkers de ervaring of vrijwilligerssectie van hun profiel gebruiken om te linken naar uw bedrijfspagina.

Daarnaast kunnen ze in de sectie samenvatting of doel toevoegen hoe ze betrokken zijn bij uw organisatie. Zorg ervoor dat u hen helpt bij het invullen van deze informatie zodat deze aansluit bij het initiatief van uw organisatie.

Voor groepen, moedig werknemers aan om lid te worden van non-profit gerelateerde groepen. Als ze lid zijn van deze groepen, leer ze dan om inhoud van uw non-profit binnen de groep en hun profiel te promoten om u te helpen potentiële supporters te bereiken en uw digitale voetafdruk te vergroten.

Daarnaast, moedig hen aan om inhoud met betrekking tot je nonprofit te publiceren op LinkedIn Publishing om mensen te informeren of aan te moedigen om deel te nemen aan je missie.


5. Bouw strategische samenwerkingen 

In de meeste gevallen is het aangaan van strategische partnerschappen bedoeld om uw fondsenwerving te stimuleren. Toch kun je een dergelijk initiatief ook gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten. Je kan bijvoorbeeld je partners aanmoedigen om hun rol of impact op jouw zaak te delen met de LinkedIn gemeenschap.

De video hieronder is bijvoorbeeld van de International Water Association in samenwerking met The Nature Conservancy en toont de rol van de eerstgenoemde in natuurbehoud.

how nonprofits can use linkedin

Een andere mogelijkheid is om in je LinkedIn post of advertenties een shoutout te geven naar alle partners die betrokken zijn bij je projecten en hen te laten reageren in de commentaar sectie. Wanneer andere welwillenden de input van andere partners zien, zouden ze meer geneigd zijn om een relatie met u aan te gaan.

Om strategische partnerschappen op te bouwen, creëer je eerst persona’s van potentiële partners en identificeer je wat je van hen nodig hebt. Vervolgens kan je de LinkedIn zoekbalk gebruiken om deze partners te vinden. Begin met mensen in je netwerk, ga dan naar mensen binnen je geografische locatie, interesse, of industrie. Zodra je een lijst hebt van degenen die goed bij je passen, stuur je een connectieverzoek om een actie te genereren.


6. Gebruik Linkedin advertenties

Hoewel organische content geweldig is om je naamsbekendheid op LinkedIn te vergroten, zou je, als je het budget hebt, ook moeten overwegen om te adverteren op LinkedIn.

LinkedIn advertenties helpen om je merk bekend te maken bij een publiek dat zich niet in je directe netwerk bevindt. Een paar opmerkelijke LinkedIn advertenties die je kunt gebruiken voor merkpromotie zijn

  • Dynamische advertenties: je kunt ze gebruiken om verkeer naar je pagina te leiden of om merkaffiniteit op te bouwen. Dit komt omdat ze gepersonaliseerde content tonen aan je doelgroep.

linkedin marketing for nonprofits

  • Berichten advertenties: Hierbij worden directe berichten naar de inbox van mensen gestuurd voor een onmiddellijke actie. Berichtadvertenties zijn zeer nuttig bij het zoeken naar vrijwilligers en fondsenwervers.

linkedin marketing for nonprofits

  • Gesponsorde inhoud: gebruikt voor het leveren van pagina-updates (video’s, foto’s, en beeldadvertenties) aan gebruikers buiten die in je netwerk. Vergeet niet ze te richten op je ideale publiek.

linkedin marketing for nonprofits

Bron

Om te weten te komen of je harde werk met organische en gesponsorde inhoud vruchten afwerpt, maak je gebruik van analytics. Net als andere social media platforms, bevat LinkedIn analytics gegevens die cruciaal zijn voor je marketing campagnes. Deze omvatten het totale aantal bekeken pagina’s, de demografische gegevens van het publiek, het aantal volgers, unieke bezoekers van je pagina, doorkliks op berichten, indrukken, opmerkingen en shares.

U kunt ook andere gratis social media monitoring tools gebruiken om deze analyses te krijgen die u kunt gebruiken om uw marketingstrategie te informeren of te corrigeren. Bijvoorbeeld, als meer mensen de voorkeur geven aan uw video’s en niet aan tekst, kunt u de videoproductie herzien in plaats van tekst.


Conclusie

linkedin voor non profit organisatie

Er is geen social media platform dat LinkedIn verslaat in het helpen van non-profitorganisaties om hun naamsbekendheid te vergroten. Dit komt door de liefde voor professionaliteit, een overvloed aan vrijwilligers en donateurs, en het tonen van gebruikers content gerelateerd aan hun interesses.

Als je ervoor kiest om je naamsbekendheid te vergroten onder professionals die bereid zijn om voor je zaak op te komen, gebruik dan de bovenstaande stappen samen met LinkedIn voor non-profitorganisaties.

Bekijk de fondsenwervingstools en -functies van Donorbox op onze website. Als je op zoek bent naar meer fondsenwerving of non-profit management tips en middelen, dan vind je hier onze blog.


Over de schrijver

Adela Belin is een content marketeer en blogger bij Writers Per Hour. Ze is gepassioneerd over het delen van verhalen met de hoop om een verschil te maken in het leven van mensen en bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele groei. Je vindt haar op Twitter en LinkedIn.

Avatar foto

Terry is the Growth Lead The Netherlands for Donorbox. Passionated about online marketing and always happy to share the newest updates for Non Profits in The Netherlands.

  • linkedin
  • soundcloud

Join the fundraising movement!

Subscribe to our e-newsletter to receive the latest blogs, news, and more in your inbox.

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 50.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
Join a 30min Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!
.brave_popup #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FF.brave_element.brave_element--button .brave_element__styler .brave_element__button_text { border-bottom: 1px solid #fff; } #brave_popup_51310__step__0 #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FF { text-align:left; } #brave_popup_51310__step__0 #brave_element--NNN3oo2Vl6_Qoue46FK { z-index: 6 !important; left: 232px !important; } const _sticky_bravepop_id = 51310;
Join a 30min Live Demo to see how Donorbox can help you reach your fundraising goals!