iDeal donaties ophalen met Donorbox

iDeal donaties ophalen met Donorbox

ideal donaties ophalen

iDeal donaties ophalen ? We zijn verheugd om aan te kondigen dat Donorbox donatieformulieren nu iDEAL donaties te accepteren! Uw donateurs uit Nederland kunnen nu eenvoudig eenmalige donaties in euro’s doen via bankoverschrijvingen, in plaats van creditcards of PayPal te gebruiken

iDEAL is de populairste online betaalmethode van Nederland. Het biedt een veilige manier om eenvoudig de bankbetalingen van uw donateurs te verwerken, met behulp van hun online bankportaal om de transactie te voltooien. iDEAL is gebruiksvriendelijk en biedt veel lagere tarieven dan traditionele kaartbetalingen.

 

Accepting Donations via iDEAL

Bij het voltooien van een iDEAL-betaling wordt uw donateur doorgestuurd naar het online bankportaal van zijn bank om de overboeking van zijn rekening naar uw Stripe-rekening te autoriseren. Dit geeft hen een vertrouwd en veilig gevoel. De kans op fraude of niet-herkende betalingen is bij iDEAL extreem laag omdat de donateur de betaling zelf moet authenticeren.

iDEAL is beschikbaar via Stripe, onze meest populaire betalingsverwerker en moet worden geactiveerd in de betalingsinstellingen van Stripe. iDEAL-betalingen kunnen alleen voor euro’s worden verwerkt, dus zorg ervoor dat uw donatieformulier ‘Euro’ als valutaoptie heeft.

Zolang uw donateurs een bankrekening hebben bij een van de grootste banken in Nederland, kunnen zij een iDEAL-donatie doen. iDEAL-betalingen worden geaccepteerd in de VS en veel Europese landen. De kosten van Stripe voor elk land kunnen verschillen:

 

Country Stripe fees per transaction
Netherlands €0.29
Austria, Belgium, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, Portugal, Spain €0.45
Denmark 4kr
Norway 5kr
Poland 2.00 zł
Sweden 5kr
Switzerland CHF0.50
UK 40p
US 2.9% + US$0.30

iDEAL-betalingen accepteren met Donorbox

Standaard zijn iDEAL-betalingen niet ingeschakeld op Donorbox-formulieren. Volg deze eenvoudige stappen om het in te schakelen.


Stap 1

Voordat je iDEAL-betalingen kunt accepteren, moet je eerst iDEAL activeren in je Stripe-account. Klik in uw Stripe betalingsinstellingen op de knop “Activeren” naast “iDEAL-betaling”. Het kan zijn dat u aanvullende formulieren moet invullen, maar dit is niet altijd het geval.

 


Stap 2

Log in op uw Donorbox account instellingen en klik op “Betaalmethoden” aan de linkerkant. Op de pagina Betaalmethoden ziet u de schakeloptie ‘IDEAL-betalingen accepteren’.

Lees de criteria-informatie op het scherm door. Klik vervolgens op de schakelaar zodat deze Aan staat.

 

mceclip0.png

 

 

Eenmaal ingeschakeld, verschijnt de betaaloptie “iDEAL” nu op het tabblad automatische incasso van de betaalpagina van uw donatie formulieren. De schenker moet worden gedoneerd vanaf een Nederlandse bankrekening.

Accepting Donations via iDEAL

 

Uw donateur moet zijn bank selecteren in het vervolg keuzemenu en inloggen op zijn online banksysteem. Hun bank zal hen door andere beveiligingsstappen leiden om de donatie te autoriseren.

Zodra dit is gebeurd, wordt het geld overgemaakt van hun account naar uw Stripe-account.

Get Started With Donorbox


Houd er rekening mee dat iDEAL een synchrone betaalmethode is, wat betekent dat er geen vertraging optreedt bij de bevestiging van de betaling. Als u een terugbetaling moet doen, kunt u dit binnen 180 dagen na de donatie doen via uw Stripe- of Donorbox-dashboards.

Als u vragen, opmerkingen of opmerkingen heeft, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. We zouden graag van je horen!

 

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)