Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus wat is een video waard? Nu de aandachtsspanne van mensen steeds korter wordt, zijn fondsenwervende video’s een must-have geworden voor elke non-profitorganisatie.
Of uw organisatie nu het geld heeft om een videograaf in te huren of ervoor kiest om dit zelf te doen, een video-inzamelingsactie is een uitstekende manier om de aandacht op uw goede doel te vestigen en een nieuw publiek te bereiken. Lees verder voor verschillende soorten fondsenwerving video’s, tips over hoe u er een kunt maken en voorbeelden van krachtige fondsenwerving video’s van andere organisaties.
Voordelen van het toevoegen van video’s aan uw campagne
Het toevoegen van een video aan uw campagne kan om verschillende redenen nuttig zijn, waaronder:
- De aandacht van meer nieuwkomers trekken
- Trekken aan de harten
- Meer geld inzamelen
- Kan op verschillende kanalen gedeeld worden
Pro-tip: Met Donorbox kunnen non-profitorganisaties aangepaste donatie pagina’s maken voor elke campagne en inzamelingsvideo’s toevoegen om een grotere respons van donateurs te garanderen. Bekijk hoe Horses for Heroes hun donatie pagina heeft gemaakt met hun boeiende video:
Maak uw donatiepagina
Soorten fondsenwerving video’s die non-profitorganisaties zouden moeten maken
Fondsenwerving video’s zijn een uitstekende manier om het verhaal van uw organisatie te delen, maar hoe u dit deelt, hangt af van uw doelen en capaciteiten. De volgende lijst met videotypen voor fondsenwerving bevat slechts een deel van wat u met video’s kunt doen. Non-profitorganisaties bedenken elke dag nieuwe en creatieve videotypen.
1. Verhaal- en missiegericht
Het verhaal van uw non-profitorganisatie is een van uw belangrijkste bezittingen. Dit verhaal kan de passie vertellen achter de oprichting van uw organisatie en meer over degenen die hebben gewerkt om uw organisatie tot stand te brengen.
De verhalen van oprichters kunnen inspirerend zijn, maar er zijn ook grenzen. Als je ervoor kiest een video te maken over het verhaal van een oprichter, zorg er dan voor dat dit iets is dat je donateurs willen horen. Als dat niet het geval is, zijn er andere manieren om de missie van uw organisatie te delen die wellicht beter werken.
2. Een oproep tot actie
Alle fondsenwervende video’s moeten een call-to-action bevatten, maar er is een populair type fondsenwervende video dat zich hierop richt. Call-to-action-video’s kunnen aantrekkelijk zijn in combinatie met een inzamelingscampagne of evenement. Een call-to-action-video kan goed werken als uw publiek uw organisatie al kent en klaar is voor uitnodiging. Non-profitorganisaties die meer mensen online willen bereiken met hun video’s, moeten informatie toevoegen over wie ze zijn en waarom ze dit vragen.
3. Bedankt
Bij fondsenwerving draait alles om het opbouwen van relaties, en de beste manier om dit te doen is door dank te zeggen. Non-profitorganisaties kunnen bedank video’s gebruiken om waardering te tonen voor hun gehele donateursbestand, een specifieke groep en zelfs individuen. Als u uw terugkerende donateurs het gevoel wilt geven dat ze speciaal zijn, kan een bedank video die naar hun e-mails wordt gestuurd, helpen de relaties te versterken en langdurige steun op te bouwen.
4. Reviews van klanten
Verhalen van begunstigden zijn een overtuigende manier om de missie van uw organisatie te delen. Mensen communiceren door middel van verhalen vertellen, en verhalen uit de bron hebben autoriteit. Dat is de reden dat veel organisaties deze verhalen delen in oproepen per post en per e-mail. Fondsenwervingsvideo’s met interviews met de daadwerkelijke mensen die uw diensten gebruiken, komen automatisch in contact met donateurs. Het is moeilijk om iemand te negeren die zijn eigen verhaal vertelt.
5. Virtuele rondleidingen van 360 graden
360 graden video’s waren jaren geleden een populaire trend. Hoewel ze niet meer zoveel pers krijgen, kunnen deze video’s voor non-profitorganisaties over de hele wereld een uitstekende manier zijn om de realiteit ter plaatse te laten zien. Donateurs kunnen de locaties van de non-profitorganisatie in Sub-Sahara-Afrika of Oost-Azië misschien niet bezoeken, maar een 360°-video van hoge kwaliteit kan hen het gevoel geven dat ze erbij zijn.
5 tips voor het maken van een verbluffende fondsenwerving video om donaties te stimuleren
Laat je gebrek aan technische expertise je er niet van weerhouden een fondsenwerving video te maken! Zelfs als u de video op uw telefoon filmt, kunt u een paar dingen doen om deze er professioneel uit te laten zien.
1. Volg de regel van derden
De Fibonacci-reeks of Gulden Snede is een bekende wiskundige en ontwerpregel. De feitelijke reeks betekent dat het getal de som is van de twee voorgaande. Bij ontwerp betekent dit dat u het onderwerp van de foto niet centreert. Het idee is dat ons onderbewustzijn zich aangetrokken voelt tot specifieke lay-outs. Bij het filmen van een fondsenwerving video adviseren experts je om horizontaal te filmen en je scherm in drieën te delen, met het hoofdonderwerp ernaast. Dit is met name effectief bij het filmen van interviews.
2. Gebruik afbeeldingen
Non-profitorganisaties hebben veel manieren om hun publiek te bereiken bij het filmen van video’s. Interviews en 360 virtuele rondleidingen kunnen één perspectief bieden, maar het toevoegen van afbeeldingen aan uw fondsenwervingsvideo kan ook helpen uw punt te bewijzen. Dit geldt vooral als u grafieken en andere afbeeldingen toevoegt om complexe details of gegevenspunten uit te leggen.
3. Oefen en bereid je voor
Veel non-profitorganisaties kunnen het zich niet veroorloven om professionals in te huren voor hun fondsenwervende video’s, maar dat betekent niet dat je het niet zelf kunt doen. Met voldoende voorbereiding en oefening kunnen organisaties mooie resultaten creëren
video’s die hun publiek aanspreken. Door je lijnen te leren kennen, ervoor te zorgen dat de lichten en het geluid werken en een statief voor je camera te kopen, kunnen amateurvideo’s er professioneler uitzien.
4. Wees oprecht
Transparantie en eerlijkheid zijn cruciaal bij het opbouwen van donorrelaties. Je donateurs zijn gewend om fondsenwerving video te zien, wat goed kan zijn, maar het betekent ook dat ze moeilijker te misleiden zijn. Kijkers kunnen zien wanneer je niet eerlijk bent en zullen niet reageren zoals je wilt als ze vinden dat je te hard je best doet.
Oprechtheid gaat verder dan al het andere in je video’s. Dus als u het zich niet kunt veroorloven een professional in te huren, vergeet dan niet om uw boodschap vanuit uw hart te delen.
5. Voeg een call-to-action toe
We hebben dit als videotype genoemd, maar het is belangrijk dat non-profitorganisaties ook een call-to-action opnemen in elke inzamelingsvideo. Video’s hebben hetzelfde doel als oproepen tot fondsenwerving, en ook al is het een ander medium, je kunt kijkers nog steeds vertellen wat je wilt dat ze doen.
Een call-to-action hoeft niet om een donatie te vragen. Soms wil je misschien dat kijkers zich vrijwillig aanmelden, hun vertegenwoordiger bellen, jouw video delen of hun eigen video maken.
5 succesvolle campagnes waarbij gebruik werd gemaakt van fondsenwervende video’s
Duizenden non-profitorganisaties hebben inzamelingsvideo’s gemaakt waarmee ze hun verhaal konden vertellen en geld konden inzamelen. We hebben vijf video’s uitgekozen die opvallen door hun creativiteit en hun vermogen om actie bij hun publiek aan te moedigen. Lees verder om te zien wat we er zo leuk aan vinden en wat volgens ons verbeterd kan worden!
1. Gevoelige media
Sentient Media heeft een unieke missie om het publiek bewust te maken van de impact van de landbouwsector op de klimaatcrisis door middel van kritisch commentaar, onderzoeksjournalistiek en meer. Ze hebben uitstekend werk geleverd door hun missie en successen te delen in hun fondsenwerving video. De stem van de verteller en de beelden van de video zijn meeslepend en zorgen ervoor dat je meer wilt leren.
Hoewel ze aan het einde van de video een oproep tot actie bevatten, is hun aantrekkingskracht vaag. Dit kan de organisatie ten goede komen, omdat het betekent dat ze het bij verschillende campagnes kunnen gebruiken, maar zonder extra commentaar en links begrijpen kijkers niet helemaal wat ze vervolgens moeten doen.
2. Nationale AIDS-trust
De Rock the Ribbon-campagne van de National AIDS Trust is een uitstekend voorbeeld van peer-to-peer-campagnes via video. De eigenlijke video is eenvoudig en er was geen fortuin voor nodig om te maken. Met korte getuigenissen van verschillende mensen over waarom ze “het lint laten schommelen”, kan National AIDS Trust hun missie met kijkers delen en hen aanmoedigen actie te ondernemen.
Eén manier waarop deze organisatie hun video zou kunnen gebruiken om het aantal donaties te vergroten, is door een daadwerkelijke peer-to-peer-campagne aan de oproep toe te voegen en mensen te vragen het lintje op te hangen en hun vrienden en familie te vertellen.
Pro-tip: Zorg ervoor dat u links naar sociale media aan uw campagnepagina en video toevoegt om de boodschap te verspreiden.
3. PEN Amerika
PEN America zorgt ervoor dat mensen overal de vrijheid hebben om literatuur te creëren en hun mening te uiten. Tijdens dit nieuwe tijdperk van boekverbranding en censuur kunnen video’s als deze veel aandacht trekken. De beelden zijn aanlokkelijk en het gebruik van Margaret Atwood zal de donateurs van PEN America aanspreken.
De tekst verdwijnt echter snel, dus de kans bestaat dat kijkers missen wat ze vervolgens moeten doen, maar dat ze de algemene boodschap niet missen.
4. Piekontmoeting
De video van Peak Encounter is een voorbeeld van een uitstekend idee dat zijn doel niet helemaal beantwoordt. De video is mooi en aanlokkelijk, en dat is precies wat je wilt als je mensen aanmoedigt zich aan te melden voor een zendingsreis.
Het probleem is dat de oproep mensen niet vraagt om zich aan te melden voor een reis. Er wordt om een donatie gevraagd. Kijkers kunnen door het aas worden ontmoedigd en overstappen en niet alleen niet doneren, maar weigeren ze nog een kans te geven.
Het andere probleem betreft het geluid. De muziek overheerst de voice-over, waardoor je het niet helemaal kunt verstaan. Met slechts een paar aanpassingen zou deze video precies kunnen doen wat PEAK Encounter wil bereiken.
De conclusies
Video is een krachtig medium. U hoeft niet veel geld uit te geven om een video te maken die uw verhaal vertelt en u helpt geld in te zamelen. Non-profitorganisaties kunnen professionele videografen inhuren of een oprecht bericht op hun telefoon opnemen en onmiddellijk een reactie van donateurs zien.
Met Donorbox kunnen non-profitorganisaties donatie formulieren aanpassen en video’s toevoegen aan donatie pagina’s voor elke fondsenwervingscampagne en evenement. Bovendien kunt u donateurs boeien met naadloze functies voor mobiel doneren, sms-en om te geven en QuickDonate™, waarmee ze keer op keer kunnen doneren.
Bezoek onze website voor meer informatie over de functies van Donorbox en meld u aan om meer tips en bronnen te ontvangen waarmee uw non-profitorganisatie uw donateursbestand kan bereiken en meer geld kan inzamelen.