Top 9 fondsenwerving software voor non-profitorganisaties in 2022

Top 9 fondsenwerving software voor non-profitorganisaties in 2022

fondsenwerving software

Online donaties zijn een primaire inkomstenbron voor veel non-profitorganisaties, maar organisaties kunnen duizenden dollars per jaar mislopen zonder de juiste software voor fondsenwerving. Software voor fondsenwerving biedt non-profitorganisaties verschillende opties, waaronder peer-to-peer- en crowdfunding campagnes,  fondsenwerving en donorbeheer om specifieke soorten donoren te targeten.

Dit artikel geeft een diepgaand overzicht van 9 verschillende fondsenwerving software 2022 voor non-profitorganisaties, biedt prijzen en wat er opvalt. Of uw organisatie nu elk jaar miljoenen inzamelt of een kleine non-profitorganisatie is die net is begonnen, ten minste één van de onderstaande fondsenwerving software zou voor u moeten werken.

 


Top 9 Fondsenwerving software 2022 voor non-profitorganisaties in 2022

 1. Donorbox
 2. Qgiv
 3. Fundly
 4. OneCause
 5. Giveffect
 6. Double the Donation
 7. ShopRaise
 8. Snowball
 9. DonorPerfect

1. Donorbox

fundraising software for nonprofits

Donorbox is alles-in-één, betaalbare software voor fondsenwerving voor non-profitorganisaties. Meer dan 50.000 organisaties in 40 landen hebben deze software gekozen voor hun online fondsenwerving. Zonder setup- of maandelijkse kosten en lage platform kosten, mag je ervan uitgaan dat de opties voor deze fondsenwerving software beperkt zijn. Maar Donorbox biedt alles, van terugkerende donatie formulieren tot donorbeheer tot geavanceerde fondsenwerving stools zoals peer-to-peer-campagnes, crowdfunding, lidmaatschap campagnes en tekst-om-te-geven. Non-profitorganisaties van elke omvang kunnen Donorbox gebruiken om aanzienlijke bedragen in te zamelen tegen minimale kosten.


1.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Donorbox is volledig transparant over haar tarieven. De 1,5% Donorbox-kosten en betalingsverwerkingskosten van 2,9% + $ 0,30 voor stripe en PayPal zijn de enige die voor de meeste services in rekening worden gebracht. Donorbox stelt donateurs ook in staat deze kosten te dekken. Dit verzekert donateurs dat hun giften gaan waar ze willen en beperkt de kosten van fondsenwerving software voor non-profitorganisaties. Lees hier meer over onze prijzen.


1.2 Waarom valt het op?

We zijn duidelijk bevooroordeeld, maar willen alleen het beste voor uw non-profitorganisatie. Met een breed scala aan fondsenwerving tools en een uitgebreid donatie beheersysteem stelt Donorbox non-profitorganisaties in staat om meer geld in te zamelen voor minder geld. De volgende functies, gebruiksvriendelijk en allemaal op één plek, zorgen ervoor dat het opvalt tussen de massa.

 • Aanpasbare donatie formulieren – pop-up en insluitbaar, geoptimaliseerd voor mobiel, terugkerende intervallen, meerdere valuta’s, donatie niveaus, extra velden, ter ere van donatie, anonieme donatie en meer.
 • Crowdfunding pagina’s met tabblad updates en abonnementsfunctie
 • Peer-to-peer fondsenwerving
 • Lidmaatschap campagnes
 • Gratis door Donorbox gehoste donatie pagina’s
 • Bedrijfsovereenkomende widget
 • Meerdere betalingsopties – creditcards en betaalkaarten, PayPal, bankoverschrijving, Apple Pay, Google Pay, Venmo en meer.
 • Donatie beheer
 • Toegewijd donorportaal met QuickDonate.
 • Integraties met Salesforce, Mailchimp, Double the Donation, Zapier en de meeste websitebouwers die op de markt verkrijgbaar zijn.

 


2. Qgiv

fundraising software for small nonprofits

Qgiv biedt veel verschillende fondsenwervingsopties met peer-to-peer en mobiele fondsenwerving, maar dankzij de evenementregistratie kiezen non-profitorganisaties er onder andere voor. Dankzij Qgiv’s evenementregistratie en -beheer kunnen non-profitorganisaties tickets verkopen, het evenement promoten, donaties verzamelen en mobielvriendelijke veilingformulieren maken. Met pagina’s voor het bijhouden van evenementen kunnen non-profitorganisaties donaties en registraties van evenementen vanaf één locatie bekijken.


2.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Er zijn geen langetermijncontracten, maar voor $ 25 per maand stelt Qgiv’s meest populaire optie non-profitorganisaties in staat het gedrag van donoren te volgen, donatie formulieren te maken en registratiegegevens voor evenementen te verzamelen. De pakketten met hogere prijzen omvatten diensten zoals tekst-om-te-geven, peer-to-peer en online veilingen.

Qgiv heeft een optie van $ 0/maand voor kleinere non-profitorganisaties om uit te proberen. Deze optie omvat donatie formulieren, evenementregistratie en beheer.

Alle pakketten zijn inclusief een Qgiv-vergoeding van 3,95%. Klik hier voor meer informatie over extra kosten.


2.2 Waarom valt het op?

Het evenementen- en veilingbeheer van Qgiv is indrukwekkend. Met hun snelle online check-out hoeven donateurs niet in lange rijen te wachten en kunnen ze zowel persoonlijk als online deelnemen. De software valt specifiek op bij non-profitorganisaties die regelmatig evenementen en veilingen houden als onderdeel daarvan.


3. Fundly

fundraising software for small nonprofits

Fundly geeft kleinere non-profitorganisaties de kans om crowdfunding uit te proberen zonder fondsenwerving software te kopen die buiten hun budget valt. Non-profitorganisaties kunnen unieke campagne pagina’s maken voor specifieke programma’s en behoeften en in contact komen met hun donateurs via sociale media. De Fundly-app is eenvoudig te gebruiken en fondsenwervers kunnen campagne succes bekijken en overal meldingen ontvangen. Door non-profitorganisaties de mogelijkheid te bieden om Gmail, Yahoo, Survey Monkey en Constant Contact met de app te verbinden, kunnen ze gemakkelijk e-mails naar hun donateurs sturen.


3.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Er zijn geen maandelijkse kosten om Fundly te gebruiken, maar ze trekken een vergoeding van 4,9% af van elke donatie. Dat, samen met de creditcard verwerking kosten van 2,9% + $ 0,30, zal oplopen. Lees hier meer over hun prijzen.

 


3.2 Waarom valt het op?

Het feit dat deze app is ontworpen voor mobiele kijkers is een groot pluspunt. Steeds meer donateurs bekijken sociale media en doen donaties via hun telefoon. Deze app richt zich op die donateurs en maakt het gebruik door non-profitorganisaties gemakkelijker.


4. OneCause

fundraising software for small nonprofits

OneCause maakt online fondsenwerving gemakkelijk voor non-profitorganisaties. Met deze aanpasbare oplossing kunnen ze in een mum van tijd online campagnes opzetten, uitdagingen lanceren en hun bereik vergroten. Het platform biedt evenementen beheer, peer-to-peer fondsenwerving, mobiel bieden en veilingen, ticketing en meer. De focus blijft op fondsenwerving voor evenementen, maar functies zoals donorbeheer en het matchen van geschenken zijn ook inbegrepen.


4.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Hun prijzen variëren afhankelijk van het gekozen plan. U moet een consult aanvragen om te weten hoeveel het zou kosten om de software voor uw non-profitorganisatie te betalen. Bekijk deze pagina voor meer.


4.2 Waarom valt het op?

Als je aan software voor fondsenwerving voor een evenement denkt, moet deze zeker opvallen. Het is geschikt voor gala’s, golftoernooien, sport en andere gemeenschapsevenementen. Non-profitorganisaties kunnen het gebruiken voor online kaartverkoop, evenement promotie, tafeltoewijzingen, donorbeheer, veilingbeheer, enz.


5. Giveffect

nonprofit fundraising software

Giveffect is gebouwd met non-profitorganisaties in gedachten en biedt functies die andere software voor fondsenwerving niet heeft. Hun CRM-systeem houdt donorinteracties, grote geschenken, subsidies en meer bij. Ze hebben ook een campagne-builder voor slepen en neerzetten, waardoor het gemakkelijk is voor non-profitmedewerkers die geen codeerachtergrond hebben.

Door vrijwilligerscoördinatie met Giveffect kunnen non-profitorganisaties en vrijwilligers ontheffingen en toestemmingsformulieren toevoegen en ondertekenen, online sollicitaties invullen en snel inchecken met een QR-code. Vrijwilligers kunnen hun eigen agenda’s beheren, zodat non-profitorganisaties minder kans hebben om in het duister te tasten als een vrijwilliger niet komt opdagen.


5.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Pakketten met Give Effect beginnen bij $ 399 per maand. Grotere organisaties kunnen zich aanmelden voor aangepaste pakketten met meer dan 15.000 contactrecords en 5 gebruikerssleutels. Ken hun prijzen hier.


5.2 Waarom valt het op?

Giveffect heeft meer mogelijkheden dan zijn concurrenten. Het CRM- en vrijwilligers beheersysteem zijn uitstekende functies, maar het is niet betaalbaar voor kleinere non-profitorganisaties. Grotere organisaties kunnen enorm profiteren van dit soort software, zonder dat ze ergens anders naar hoeven te kijken.


6. Double the Donation

nonprofit fundraising software

Double the Donation maakt het gemakkelijk voor non-profitorganisaties om bijpassende cadeauprogramma’s aan te moedigen. Non-profitorganisaties kunnen de widget van Double the Donation naadloos insluiten op hun donatie pagina. Op deze manier kunnen ze donateurs aanmoedigen om te controleren of hun werkgever het opgegeven bedrag zou evenaren. Met de toevoeging van hun 360 MatchPro-tool kunnen non-profitorganisaties automatisch passende cadeaumogelijkheden identificeren uit de e-maildomeinen van donoren.


6.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Nogmaals, dit soort fondsenwervende software is niet goedkoop. Het standaardpakket begint bij $ 1200 per jaar. Kleinere non-profitorganisaties die minder dan een miljoen aan inkomsten of $ 10.000 aan bijpassende geschenken ophalen, kunnen dit pakket krijgen voor $ 799 per jaar. Bekijk hun prijzen here.


6.2 Waarom valt het op?

Double the Donation heeft bijna het monopolie op dit soort fondsenwerving tools. Ze hebben uitstekend werk geleverd door het eenvoudig te maken om hun systeem te integreren in bijna elke andere fondsenwerving software. Donorbox werkt momenteel samen met Double the Donation en biedt een betaalbare bijpassende cadeau-optie voor non-profitorganisaties.


7. ShopRaise

nonprofit fundraising software

 

Met ShopRaise kunnen non-profitorganisaties geld inzamelen uit de dagelijkse activiteiten van donateurs. Supporters downloaden de app en winkelen in hun favoriete winkels, en non-profitorganisaties ontvangen tot 10% van elke transactie. Non-profitorganisaties kunnen merkpagina’s maken die de donateur herinneren aan de organisatie en wie ze steunen elke keer dat ze winkelen. De software vereenvoudigt ook de marketing voor u en helpt u uw programma’s aan de achterkant te beheren.


7.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Deze app is gratis voor non-profitorganisaties en donateurs! Misschien wilt u hun prijspagina bekijken voor meer informatie.


7.2 Waarom valt het op?

Dergelijke apps zijn uitstekend geschikt voor PTA’s en andere schoolteams. Sinds de pandemie winkelen steeds meer mensen online. ShopRaise geeft non-profitorganisaties de kans om van deze trend te profiteren.

De reden dat deze app zich onderscheidt van anderen, zijn de marketingfuncties. ShopRaise stuurt non-profitorganisaties marketingbanners, flyers, tekst en sjablonen voor sociale media om te gebruiken, zodat ze geen extra tijd hoeven te besteden aan het creëren van een aantrekkingskracht. Deze functie is van onschatbare waarde voor kleinere organisaties die geen marketingbudget hebben.


8. Snowball

best fundraising software

 

Snowball biedt verschillende functies tegen een betaalbare prijs. Hun slogan, “Raise More, Spend Less”, stelt dat duidelijk. Naast een CRM-systeem biedt Snowball non-profitorganisaties veilingdiensten, ticketing en registratie voor evenementen en aanpasbare donatie formulieren en campagnes.


8.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Snowball begint non-profitorganisaties tegen een vergoeding van $ 0 met 2,9% + $ 0,30 verwerkingskosten voor elke transactie. Alle non-profitorganisaties kunnen hun CRM en online donatie systemen gebruiken, en donateurs kunnen de kosten dekken, zodat non-profitorganisaties hun geld kunnen gebruiken om meer mensen te helpen.

Non-profitorganisaties die gebruik willen maken van de functies voor tekst om te geven, evenement tickets en veilingen, hebben een jaarlijkse vergoeding van $ 549 of $ 849.


8.2 Waarom valt het op?

Hoewel het niet de meest betaalbare optie op onze lijst is, zijn de gratis opties van Snowball een goed begin. De software onderscheidt zich door de functies voor tekst om te geven en bieden.


9. DonorPerfect

best fundraising software

Zonder uitgebreide informatie over donateurs is het succes van fondsenwerving door non-profitorganisaties beperkt. DonorPerfect biedt tools voor het screenen van rijkdom en functies voor vrijwilligersbeheer, samen met hun software voor fondsenwerving, ten behoeve van organisaties.

Met deze software voor fondsenwerving kunnen non-profitorganisaties prospect onderzoek uitvoeren voor maximaal 5.000 bestaande donoren en essentiële informatie verzamelen, zoals het vermogen van de donor om te geven, hun filantropische activiteiten en andere non-profitorganisaties.


9.1 Hoeveel kost deze fondsenwerving software?

Pakketten beginnen bij $ 99 per maand, maar kunnen worden aangepast aan de behoeften van de organisatie.


9.2 Waarom valt het op?

DonorPerfect is een uitstekende keuze voor donor- en vrijwilligersmanagement. Deze software voor fondsenwerving is mogelijk buiten het bereik van kleinere non-profitorganisaties. Maar de functies die deze software bevat, zijn uitstekend geschikt voor een groeiende organisatie die haar vrijwilligers wil betrekken bij alle aspecten van fondsenwerving.


De juiste fondsenwerving software kiezen voor uw non-profit

fundraising software for nonprofits

Non-profitorganisaties zijn continu op zoek naar een wondermiddel als het gaat om fondsenwerving. Maar het geheim van fondsenwerving is voor elke organisatie anders. Non-profitorganisaties moeten de juiste fondsenwervingssoftware voor hun organisatie en supporters onderzoeken en vinden.

Als u al weet wat uw primaire behoefte is aan fondsenwervingssoftware, is het kiezen van een tool eenvoudig. Of u nu een alles-in-één oplossing wilt tegen een betaalbare prijs of flexibel bent met meer uitgeven, dat is aan u om te beslissen. Het hangt ook af van de grootte van uw non-profitorganisatie. Maar in de meeste gevallen zullen organisaties de beste resultaten behalen door software te vinden die alles tegen lagere kosten biedt en altijd verbetert.

Hoewel het misschien een droom lijkt, is in dit tijdperk van technologie niets helemaal onmogelijk. Donorbox biedt elke oplossing voor fondsenwerving zonder winstoogmerk, samen met donorbeheer en integraties. Onze kosten blijven een van de laagste die er zijn, zonder aanmeldings- of maandelijkse kosten. Non-profitorganisaties kunnen binnen enkele minuten aan de slag en onze terugkerende formulieren op hun website gebruiken zonder kennis van codering.

Wat uw keuze en behoefte aan de juiste fondsenwerving software ook is, we hopen dat u de beste vindt!


Onze laatste Conclusies

fundraising software for nonprofits

This article gives you a few options that are based on the various needs and methods of nonprofit fundraising. Whether you’re a larger nonprofit looking to increase major donor revenue or a small nonprofit just getting started, worry not – there are options out there for you!

Donorbox provides weekly fundraising tips and resources for nonprofits of all sizes. Visit our blog for helpful insights into management and fundraising.

 

Dit artikel geeft je een aantal opties die zijn gebaseerd op de verschillende behoeften en methoden van fondsenwerving zonder winstoogmerk. Of u nu een grotere non-profitorganisatie bent die de inkomsten van grote donateurs wil verhogen of een kleine non-profitorganisatie die net is begonnen, maak u geen zorgen – er zijn opties voor u!

Donorbox biedt wekelijkse tips en bronnen voor fondsenwerving voor non-profitorganisaties van elke omvang. Bezoek onze blog voor nuttige inzichten in beheer en fondsenwerving.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)