Donatie dierenbescherming  : 7 Tips voor meer donaties

Donatie dierenbescherming : 7 Tips voor meer donaties

donatie dierenbescherming

Donatie dierenbescherming ? Hoera! Uw non-profitorganisatie voor dierenbescherming is gebouwd en u wilt uw publiek uitbreiden om een grotere positieve impact te hebben op de dierbare dieren van uw gemeenschap. Wat zijn de volgende stappen?!

Implementatie van een uitgebreid en strategisch advertentieplan dat zal leiden tot meer fondsenwerving voor uw non-profitorganisatie. Marketing, reclame, crowdfunding campagnes en grote geschenken zijn allemaal cruciale aspecten van fondsenwerving voor non-profitorganisaties, vooral in het groeiende digitale tijdperk van vandaag – maar ze worden vaak verwaarloosd! Dit komt omdat zoveel non-profitorganisaties zich niet bewust zijn van het hoge investeringsrendement dat mogelijk is met een dergelijke stap.

7 stappen om donatie dierenredding te promoten

  1. Zet duidelijke doelen
  2. Maak een prachtige website
  3. Start met advertenties
  4. Bouw strategische samenwerkingen
  5. Maak een Crowdfunding campagne
  6. Zoek en bouw donatie samenwerkingen
  7. Ga in gesprek met vrijwilligers

1. Zet duidelijke doelen voor : Donatie dierenbescherming

animal rescue organizations

Zoals bij elk bedrijfsplan, moet u eerst en vooral een aantal duidelijke en meetbare doelen voor uw advertentiestrategie bedenken. Het kan u en uw team helpen om deze doelen te verdelen in beoogde output en beoogde resultaten. Een doel voor advertenties voor je dierenredding kan bijvoorbeeld zijn om het aantal volgers op je Facebook kanaal in de komende 3 maanden met 100% te verhogen. Een resultaat van het bereiken van dit doel kan zijn dat uw non-profitorganisatie 25% meer aan donaties inzamelt met zo’n aanzienlijke toename van supporters.

We hebben een blog over het stellen van SMART-doelen voor uw fondsenwerving en non-profit in het algemeen. Lees er hier over.


2. Maak een mooie Website

Volgens non-profit tech for good heeft 94% van de non-profitorganisaties wereldwijd een website die is geoptimaliseerd voor mobiel kijken. Dus op dit moment is het niet aanwezig zijn op een website echt geen optie. Websites kunnen bijzonder vruchtbaar zijn voor het promoten van non-profitorganisaties voor dierenredding! Het zijn informatieknooppunten waar lezers meer te weten kunnen komen over het proces en het beleid met betrekking tot het brengen en accepteren van dieren in uw specifieke opvangcentrum.

Het opnemen van afbeeldingen van uw geredde dieren en informatie over hoe ze in uw opvangcentrum zijn terechtgekomen, is emotioneel voor websitekijkers en kan tot donaties leiden.

Pro-tip: let op bij het kiezen van een websitebouwer. Het moet goed integreren met uw fondsenwervingstool of u een robuust donatieformulier laten insluiten. Donorbox integreert naadloos met alle grote websitebouwers die er zijn, zoals Squarespace, Wix, WordPress, Weebly, Rocketspark, Webflow en meer. Het helpt je ook te integreren met Salesforce, Zapier, MailChimp, Double the Donation, etc. om uw donorbeheer en -communicatie zo goed mogelijk te maken.

Check dan onderstaande website eens. Ze hebben een eenvoudig en gebruiksvriendelijk ontwerp, een minimalistisch navigatiemenu, indrukwekkende heldenafbeeldingen, een knop Doneren boven aan de startpagina en een geweldige donatie pagina als je op de knop klikt. Dus je ziet dat hun donateurs niet verder hoeven te zoeken – het is perfect!

 

animal rescue organizations


3. Start met advertenties

animal charities

Betrokken zijn bij creatieve en strategische digitale en fysieke advertenties is van cruciaal belang voor het promoten, het verkrijgen van steun en het inzamelen van meer geld voor uw dierenredding.

Social media: Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter zijn allemaal uitstekende manieren om reclame te maken voor uw non-profitorganisatie. En de mogelijkheden zijn EINDELOOS als het gaat om berichten over een dierenredding!

Enkele creatieve ideeën voor advertenties op sociale media zijn onder meer het plaatsen van een “headshot” en biografie van elk dier dat naar uw opvangcentrum komt, inclusief alle relevante informatie (bijv. waar en hoe u het dier hebt gevonden). Je kunt ook “Live gaan” en inchecken bij je volgers in realtime formaat! Dit zal een gevoel van vertrouwen opbouwen bij uw redding. Ten slotte kunt u op social media reclame maken voor aanstaande adoptie-evenementen. Praat over wat er gaat gebeuren, hoeveel dieren er zullen zijn, de datum, tijd en meer.

E-mailmarketing: verspreid dezelfde informatie en fragmenten die u op uw sociale media plaatst naar uw e-mailabonnees. Maar zorg ervoor dat u ook enkele extra “abonnee-only” sneak-peaks en speciale updates in uw e-mails toevoegt! Er moet een stimulans zijn om u te abonneren op uw e-mailupdates en nieuwsbrieven bij uw dierenopvang.

Google Ads: Google staat non-profitorganisaties toe om te adverteren op Google Ads zonder kosten voor de non-profitorganisatie. Dit programma geeft gekwalificeerde organisaties € 10.000 per maand in Google Ads. Hiermee kunnen ze hun missies en initiatieven promoten op Google.com. Gebruik het!

Fysieke reclame: hoewel veel non-profitorganisaties overstappen op een digitale advertentiestrategie, is het verzenden van direct mail naar donateurs nog steeds de moeite waard. Volgens AccuData heeft direct mail meestal een veel hoger investeringsrendement dan digitale mail, met responspercentages die bijna 10x hoger zijn dan responspercentages van digitale advertenties. Of het nu een flyer, brochure of nieuwsbrief is, het verzenden van een op maat gemaakte post die een verhaal vertelt en een reactie motiveert door middel van emotie, zal zeker geld opleveren voor uw dierenredding.

 


4. Focus op strategische partnerhips

animal charities

Community Radio: de meeste non-profitorganisaties realiseren zich niet dat ze in aanmerking kunnen komen voor gratis openbare aankondigingen op veel radiostations. Directe verzoeken via de radio worden niet geaccepteerd. Maar er zijn talloze manieren om uw boodschap over uw dierenredding over te brengen. Deel verhalen, impact statistieken en meer.

Lokale bedrijven: Of het nu gaat om een ​​plaatselijke coffeeshop, restaurant, adviesbureau, tandartspraktijk of kruidenier, lokale bedrijven zijn een geweldige optie voor partnerschappen. Dat komt omdat ze stimulansen ontvangen om uw non-profitorganisatie voor dierenredding te promoten!

Stel dat u een nieuw, lokaal restaurant overtuigt om een ​​geld inzameling avond voor uw non-profitorganisatie te organiseren. Van deze regeling gaat 25% van de nachtopbrengst direct naar de financiering van zorg- of adoptie gelden! Bovendien krijgen ze meer zichtbaarheid en een positieve publieke schijnwerpers bij het kiezen om uw dierenredding te steunen.

Influencer advertenties: een influencer is een prominente online figuur die meestal aan populariteit wint via sociale media of een blog. Influencers hebben doorgaans al een zeer betrokken publiek verworven en loyaliteit opgebouwd bij hun volgers. Onderzoek beïnvloeders of beroemdheden die publiekelijk hebben gesteund of gedoneerd aan andere dierenreddingen. Begin uit te reiken. Als een influencer voor dierenondersteuning slechts één bericht of shout-out over uw non-profitorganisatie plaatst, kunt u in één klap duizenden volgers krijgen!

 


5. Maak een Crowdfunding Campagne

Crowdfunding campagnes zijn een uitstekende manier om interesse en energie te stimuleren voor het ondersteunen van een groter project. Renovatieprojecten, kapitaal- (bouw)projecten, reparatiewerkzaamheden, behandeling van gewonde dieren en meer – crowdfunding campagnes hebben het potentieel om meer potentiële donoren te bereiken dan de meeste traditionele campagnes. Gebruik functies zoals een doelenmeter, een formulier voor terugkerende donaties, opties voor delen op sociale media, updates of een donormuur.

Donorbox biedt een geweldig, uitgebreid platform voor het creëren van een succesvolle crowdfunding campagne. Check bijvoorbeeld deze crowdfunding campagne. Van opties voor delen op sociale media tot een tabblad met updates tot een formulier voor terugkerende donaties en meer – u vindt het allemaal op één plek.

 

animal rescue organizations


6. Bouw relaties op met je grootste Donateurs

animal rescue nonprofit

 

Van alle financieringsbronnen kunnen grote donateurs het meest intimiderend zijn voor fondsenwervers. Deze donoren kunnen echter een uitstekende bron van financiering zijn voor non-profitorganisaties. Ze hebben een hoge capaciteit en een hoge affiniteit met geven. Maar onthoud dat het beheren van grote donoren net zo belangrijk – misschien zelfs belangrijker – is dan de vraag zelf. Omdat grote donateurs op zo’n groot niveau geven, voelen de meesten zich graag betrokken. Ze willen ook inspraak hebben in het werk dat uw dierenredding doet. Uw relaties met uw belangrijkste donoren moeten niet ‘transactioneel’ aanvoelen, maar in plaats daarvan als een echt, betrouwbaar en loyaal partnerschap.


7. Ga in gesprek met uw vrijwilligers

animal rescue nonprofit

Uw vrijwilligers – zij die kostbare tijd besteden aan het ondersteunen van uw non-profitorganisatie – zijn enkele van uw meest, zo niet DE meest betrokken supporters. Het zijn ook bronnen van gratis reclame! Laat uw bestaande vrijwilligers zien hoe dankbaar u bent voor hun steun. Vraag hen om hun enthousiasme of redenen voor vrijwilligerswerk publiekelijk te delen met hun eigen persoonlijke netwerken. Misschien kunnen ze een foto plaatsen van zichzelf met jouw geredde dieren; of video’s van zichzelf die helpen bij een adoptie-evenement!

 


Conclusie

how to promote animal rescue nonprofit

Je non-profitorganisatie voor dierenbescherming en de levens van de dieren die je steunt, zijn het extra duwtje waard! Slechts een beetje strategische planning, agenda’s voor sociale media en e-mailmarketing, werving en partnerschappen kunnen een ongelooflijk lange weg gaan in de wereld van filantropie.

Donorbox is een oplossing voor fondsenwerving waarvan duizenden non-profitorganisaties voor donatie dierenbescherming en andere goede doelen hebben geprofiteerd door geld in te zamelen voor hun missie. Bekijk hier onze functies. Als je tips, ideeën en bronnen voor fondsenwerving wilt, vind je hier onze non-profitblog.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)