De 7 Beste Social Media Tools voor je non-profitorganisatie

De 7 Beste Social Media Tools voor je non-profitorganisatie

beste social media tools

De beste social media tools? Marketing is nog nooit zo eenvoudig en betaalbaar geweest. Sociale media heeft het spel veranderd en iedereen de mogelijkheid gegeven om ervaringen over bedrijven en producten te delen met hun gemeenschappen.

Non-profitorganisaties kunnen hun programma’s en evenementen promoten bij een groter publiek en verhalen delen die het hart raken en elke dag door meer mensen worden opgemerkt. Je hoeft niet eens een expert te zijn!

Social media kan kostbare tijd in beslag nemen, en als je fondsenwerver bent, weet je dat je niet gemakkelijk aan tijd kunt komen. Gelukkig komen er elke dag meer tools uit om te helpen met productiviteit, ontwerp en marketing.

In dit artikel zetten we de beste social media tools op een rij die zich onderscheiden door hun specifieke aanbod en functies. Elk van deze tools biedt een gratis plan waarmee je het kunt uitproberen, dus we raden je aan voor elk van deze tools in te schrijven om te zien hoe het je bereik en online marketing beïnvloedt.

  1. Hootsuite
  2. Canva
  3. Buzzsumo
  4. Planable
  5. Later
  6. Grammarly
  7. Sprout Social

1. Hootsuite

nonprofit social media tools

Er zijn niet genoeg uren in een dag om alles gedaan te krijgen, en social media marketing kan overweldigend worden wanneer je te maken hebt met meer dan één account. Met Hootsuite kunnen non-profitorganisaties al hun sociale media-accounts beheren op één dashboard.

Met Hootsuite kunt u berichten plannen op alle sociale media-accounts en de berichten controleren voordat ze worden gepubliceerd. Nog beter dan dat is de mogelijkheid om de reacties die je krijgt van je berichten te volgen. Met Hootsuite kunnen non-profitorganisaties sociale trends en conversaties bekijken, reageren op opmerkingen en meldingen ontvangen wanneer hun merk online wordt genoemd. Deze tool is echt een game-changer! Het plannen van en reageren op social media posts is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Prijzen

Plannen met Hootsuite beginnen bij 49 dollar per maand voor één gebruiker en maximaal tien sociale media-accounts. Ze bieden een beperkt gratis plan om het uit te proberen dat bedrijven de kans geeft voor één gebruiker om twee sociale media-accounts te monitoren en vijf berichten in te plannen. We raden aan hiermee te beginnen om de tool in actie te zien. Hootsuite biedt wel kortingen voor non-profitorganisaties.

 


2. Canva

nonprofit social media tools

Tenzij je een ontwerper bent, kan het maken van afbeeldingen voor social media posts tijdrovend en zelfs frustrerend zijn. Canva vereenvoudigt dit proces en stelt non-profitorganisaties in staat om unieke afbeeldingen voor sociale media te maken voor Instagram, Facebook, YouTube en meer.

Hun sjablonen maken het maken van deze afbeeldingen gemakkelijk omdat de juiste grootte al is toegewezen. Een ander pluspunt zijn de ideeën die je kunt opdoen door gewoon te kijken naar wat anderen op Canva aan het ontwerpen zijn. Als je ooit een poster of post vanaf nul hebt moeten maken en niet wist wat je moest doen, zit Canva vol met sjablonen en afbeeldingen die je organisatie kan lenen en je eigen kan maken.

Prijzen

Meer dan 100 miljoen stockfoto’s, video’s en afbeeldingen, samen met sjablonen en nieuwe ontwerpen, zijn gratis beschikbaar voor iedereen. Non-profitorganisaties kunnen de grootte aanpassen, bewerken, opslaan en inhoud voor sociale media downloaden met dit gratis plan.

Als u op zoek bent naar meer, biedt hun pro-plan voor $ 9,99 per maand animatie, video- en audiobewerking, samen met marketing en social media-inhoud plannen. Canva biedt gratis Canva Pro-accounts voor non-profitorganisaties. Het enige wat je hoeft te doen is een aanvraag indienen.


3. Buzzsumo

social media management tools nonprofits

Bij online marketing draait alles om zoekmachine optimalisatie (SEO). Als u geen expert bent, weet u misschien niet wat u moet posten en hoe uw social media posts uw organisatie helpen of juist schaden. Buzzsumo is een uitstekend hulpmiddel om populaire trefwoorden en hashtags online te monitoren. Het gebruik van de juiste trefwoorden en hashtags kan uw berichten voor meer ogen plaatsen, dus Buzzsumo is alleen al voor deze service zijn gewicht in goud waard.

Buzzsumo helpt non-profitorganisaties ook te zien dat ze SEO winnen wanneer anderen uw inhoud delen of uw naam vermelden.

Het brengt non-profitorganisaties in contact met beïnvloeders in hun vakgebied. Vandaag de dag hebben influencers veel macht, en degenen die contact leggen met deze individuen zullen de aandacht en steun van hun publiek krijgen. Dankzij Buzzsumo, kunt u nu meer te weten komen over de beïnvloeders in uw vakgebied en wie uw concurrenten gebruiken om op te vallen.

Prijzen

Hun gratis plan biedt non-profitorganisaties 10 zoekopdrachten per maand, één contentproject en één aangepaste feed voor één persoon. Dit plan geeft non-profitorganisaties toegang tot contentanalyseverslagen, domeinrapporten, zoekopdrachten naar influencers, backlinks en journalistenprofielen.

Aanvullende plannen bieden meer diensten met elk plan tot $ 299 per maand. Buzzsumo biedt ook een non-profit korting voor geregistreerde goede doelen en klaslokalen.


4. Planable

social media platforms for nonprofits

Teamwork is geweldig, maar het kan ook veel meer tijd kosten. Wanneer meer mensen betrokken zijn bij de social media posts van uw non-profit, kunt u creatieve ideeën krijgen, maar het kan u ook tegenhouden om de posts gepubliceerd te krijgen. Met Planable kunnen non-profitorganisaties binnen enkele minuten social media posts creëren, delen en publiceren.

Non-profit medewerkers en vrijwilligers kunnen samenwerken, ongeacht hun locatie. Met Planable kunnen non-profitorganisaties een hele week aan berichten plannen en sjablonen maken om te gebruiken wanneer ze online publiceren.

Prijzen

Planable wil dat je hun tool gratis uitprobeert, dus bieden ze iedereen de eerste 50 berichten gratis aan! Daarna bieden ze plannen voor bedrijven met maximaal 3 social media medewerkers voor 33 dollar per maand of kleine bureaus en 7 gebruikers voor 83 dollar per maand. Ze bieden ook non-profitorganisaties met kortingen. Kijk hier.

 


5. Later

social media platforms for nonprofits

Veel non-profitorganisaties beginnen met slechts één of twee verschillende social media accounts. Als je non-profit afbeeldingen van hoge kwaliteit heeft, zijn Instagram en Pinterest waarschijnlijk de beste social media accounts om te gebruiken. Later biedt non-profitorganisaties de mogelijkheid om hun berichten op Instagram, Pinterest, TikTok en LinkedIn te plannen, vooraf te bekijken en in te plannen.

Hun hashtag en planning suggesties kunnen helpen om je posts op te laten vallen. Met de analytics van Later kun je ook zien wat er echt werkt en waar nodig veranderingen aanbrengen. Deze tool voorkomt dat je het gevoel hebt dat je alleen maar posts tegen de muur gooit om te zien wat blijft hangen.

Prijzen

Nogmaals, deze social media tool heeft een gratis optie voor één gebruiker om tot 30 berichten te creëren. Plannen stijgen in kosten en aantal berichten tot hun geavanceerde plan op $ 40 per maand voor grotere sociale media teams en agentschappen. Later heeft spannende (tot 100%) kortingen op hun verschillende maandelijkse en jaarlijkse plannen voor non-profitorganisaties. Bekijk het hier.

 


6. Grammarly

social media tools for nonprofits

 

Grammarly is technisch gezien geen social media tool, maar we hebben het toch aan de lijst toegevoegd. Grammarly is een uitstekend hulpmiddel om aan uw arsenaal toe te voegen om het vertrouwen van uw publiek te helpen ontwikkelen en u professioneel te laten lijken.

Er is niets erger dan een woord verkeerd te spellen of te gebruiken online. Social media commenters zijn brutaal en zullen de fout niet missen. Grammarly geeft u gemoedsrust en een extra paar ogen om uw berichten te controleren voor u op publiceren drukt. Met Grammarly’s browser extensie kunt u de tool downloaden en correcties zullen verschijnen wanneer het nodig is.

Prijzen

Er is een gratis Grammarly-plan om spelfouten en grammaticafouten op te sporen, maar we raden aan om een Premium- of Business-plan aan te schaffen om het maximum uit dit programma te halen. U moet Grammarly voor non-profitorganisaties eens bekijken zodat u alle functies gratis kunt gebruiken.


7. Sprout Social

social media tools for nonprofits

Sprout Social is sinds 2010 op de markt. Het heeft officiële partnerschappen met social media platforms zoals Instagram, Linkedin, Facebook, Twitter, en nog veel meer. De beste functie die onze aandacht trok is de mogelijkheid om al je DM’s op één plek te beheren. Het heet de Social Inbox functie. Stel je voor dat je een eenpersoons social media team hebt dat berichten, posts, en honderd andere dingen moet controleren op alle accounts. Het wordt een koud kunstje met een tool als deze!

Daarnaast kun je ook posts inplannen en publiceren, samenwerken met het content team op de tool, en nuttige rapporten ophalen over je accounts.

Prijzen

Met Sprout Social kunt u een maand lang gratis gebruik maken van hun functies. Daarna hebben ze prijzen vanaf $89/maand tot $249/maand. Je kunt ze ook een bericht sturen op Twitter zoals hier om op de hoogte te zijn van hun non-profit kortingen.


Onze conclusies

social media management tools nonprofits

Social media hebben een verschil gemaakt in het leven van miljoenen mensen. Non-profitorganisaties hebben nu directe verbindingen met hun volgers en delen hun programma’s en verhalen met een groter publiek zonder daarvoor een arm en een been te hoeven betalen.

De beste Social media tools maken online marketing eenvoudiger en geven non-profitorganisaties de vaardigheden en kennis om succes te boeken. Elk van de hierboven vermelde tools is betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken. Met deze beste social media tools en een paar tips over social media marketing, kan uw non-profit meer mensen bereiken en een grotere impact online creëren.

Donorbox biedt non-profitorganisaties tips en informatie over social media marketing, online fondsenwerving en meer. Met onze online donatie processor kunnen non-profitorganisaties online donaties ontvangen en donateur informatie verzamelen voor een fractie van de prijs van andere vergelijkbare bedrijven.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)