În luna martie, perioadă dedicată celebrării vieții și a mamelor, Arhiepiscopia Iașilor, prin departamentele Fiideajutor.ro și Pro Vita Iași, lansează campania „Transformă grijile în grijă”. Această inițiativă are ca scop strângerea de fonduri pentru construirea Centrului Maternal „Sfânta Emilia” din Iași, un loc sigur pentru mamele aflate în dificultate.
O mamă își ține mâinile peste pântecele care poartă o viață nouă. O parte din ea vrea să creadă că totul va fi bine, că-i va putea oferi copilului ei o lume sigură și primitoare. Cealaltă parte, învăluită teamă și neputință, îi șoptește că e singură, că nu are ajutor, că poate ar fi mai ușor să renunțe. În astfel de momente fragile, fiecare gest de susținere poate înclina balanța spre viață.
Un loc sigur pentru mamele singure
Misiunea centrului este de a oferi un loc sigur și plin de căldură pentru mame și copiii lor, precum și pentru femeile însărcinate care se confruntă cu crize de sarcină. Scopul primordial este de a preveni abandonul, oferind acestora nu doar adăpost, ci și un mediu unde pot crește împreună. La „Sfânta Emilia”, mamele vor găsi protecție și oportunități de a-și dezvolta abilitățile parentale, de a îmbunătăți relațiile cu familia extinsă și de a construi o fundație solidă pentru viitor prin servicii integrale de îngrijire și consiliere, suport psihologic și social, educație parentală și profesională, toate menite să sprijine integrarea socială a fiecărui beneficiar.
Centrul Maternal „Sfânta Emilia” este pentru mine o datorie morală față de o mamă care, acum 30 de ani, mergea spre avort, devastată de actul oribil pentru care se pregătea. Ținea, într-o mână, banii pregătiți pentru procedură, iar în cealaltă mână, un alt copilaș. Avea ochii plini de lacrimi și de vânătăile făcute de cel care nu o primea acasă decât fără copil. Și fără să-i fi spus eu ceva, m-a întrebat: «Unde să mă duc, părinte, că nu mă primește acasă?». Atunci nu am avut răspuns și m-am simțit neputincios. Acum am: Centrul Maternal „Sfânta Emilia”, pentru ca nimeni să nu rămână fără răspuns la această tragică întrebare, mărturisește Părintele Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita.
Centrul va avea o posibilitatea de a găzdui până la opt cupluri mamă-copil, oferind cămin temporar pentru maximum doi ani, cu posibilitatea de a prelungi șederea dacă situația o cere. Acesta va dispune de patru dormitoare, bucătărie, spălătorie și călcătorie, spații de depozitare, o cameră de izolare și capelă. Vor fi integrate, de asemenea, spații de recreere și socializare, birouri și spații destinate consilierii și primirii vizitatorilor.
Conceput ca un serviciu social complex de tip rezidenţial, acesta este plasat pe str. Brândușa, nr. 16 din Iași, iar lucrările de construcție sunt programate să înceapă această primăvară, odată ce ultimele formalități vor fi finalizate.
Ultima estimare financiară pentru construcție și amenajare (incluzând și dotările) ajunge la un total de 8.316.670 LEI. Până acum, s-au adunat, prin bunătatea donatorilor care cred în această misiune, 1.260.809 LEI, iar din aceștia, fondul Arhiepiscopiei Iașilor și alte sponsorizări s-au achitat 466.766 LEI pentru studii, expertize, taxe și avize, proiectul tehnic și cel de amenajare interioară.
Alege să susții construirea Centrului Maternal „Sfânta Emilia” prin fiideajutor.ro și devino sursă de inspirație pentru întreaga comunitate!
Îți punem la dispoziție instrumente prin care poți dona online, rapid: de la donații online direct prin site, donorbox, PayPal (@fiideajutor) sau prin transfer bancar:
LEI: RO27BACX0000003010578064, UniCredit Iași
EUR: RO70BACX0000003010578066, UniCredit Iași
USD: RO43BACX0000003010578067, UniCredit Iași
Titular cont: Arhiepiscopia Iașilor
Mențiune: SF. EMILIA
Cod SWIFT: BACXROBU, BIC: BACXROBUXXX
Citește întregul articol chiar aici: https://fiideajutor.ro/transforma-grijile-grija-o-campanie-pentru-construirea-centrului-maternal-sfanta-emilia-iasi-video
fiideajutor.ro este Platforma Faptelor Bune a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, punctul de întâlnire pentru toți cei care doresc să ofere din resursele, timpul și expertiza lor în sprijinul aproapelui, o punte între cei care au nevoie și cei care pot oferi ajutor.
Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară programe de salvare, protejare și cultivare a vieții. Astfel, proiectele derulate vizează conștientizarea societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți, sprijinirea femeilor în criză de sarcină, promovarea valorilor pro-viață, susținerea copiilor și părinților din familii numeroase.