Oferă protecție și îngrijiri imediate copiilor refugiați din Ucraina

600 Lei

Raised

Donations

25,000 Lei

Goal

Deja avem în România peste 140.000 de refugiați, mame și copii. Cu siguranță ați văzut peste tot pe internet și la tv imagini cu aceștia. Deja din data de 3 martie sute de refugiați ucrainieni, în mare parte femei și copii ajungeau traumatizați în Romania. Oameni nevinovați, lăsând în spate orașe bombardate, membrii ai familiei lor au fost nevoiți să fugă doar cu hainele de pe ei fară să știe când se vor putea întoarce acasă. 


"Mamă, sunt gata. Nu voi plânge. Hai să mergem!"


Până acum deja peste 140.000 de oameni au trecut granița, dintre care 18.000 sunt copii, precum Maya, o fetiță de patru ani care a sosit astăzi împreună cu fratele ei de 10 ani și mama lor în adăpostul improvizat într-un hotel din Siret. Acolo s-au întâlnit cu Melinda, voluntarul nostru, psiholog de urgență. Înainte să ajungă în Siret, Maya și familia ei  se adăposteau într-o stație de metrou unde zgomotul sirenelor de afară și al exploziilor erau de-a dreptul înspăimântătoare. Când sirenele s-au oprit, micuța și-a pus singură haina în spate spunandu-I mamei sale care îl liniștea pe fratele ei mai mare: “Mamă, sunt gata! Nu voi plânge. Hai să mergem!"


Puteți contribui și voi la procesul de vindecare al Mayei. Îi puteți oferi siguranță, protecție și îngrijire atât ei, cât  și celorlalți copii refugiați ucraineni care se adăpostesc în România din cauza  bombardamentului și a situației actuale prin sprijinirea înființării și construirii a cel puțîn zece spatii dedicate copiilor. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru că aceasta inițiativă să se finalizeze cât mai curând. Maya, ceilalți copii ajunși în România și părințîi acestora pot primi consiliere și îngrijire pentru a trece mai ușor prin această încercare. AMURTEL, deja pregătiți la granițe!


Încă de astăzi, echipa noastră AMURTEL a început procesul de consiliere psihologică pentru cei de la granița din Siret, pe unde majoritatea refugiaților au intrat în țară. Voluntarul nostru, Melinda, tocmai a întâmpinat-o pe micuța Maya, la doar o oră după ce aceasta a trecut granița scu mama și fratele ei. Maya a desenat bombele și exploziile că pe niște flori în timp ce vorbea despre cum a fost zborul lor cu Melinda. Fratele ei mai mare a făcut și el un desen reprezentativ pentru situația din Kiev. 
Coordonând amenajarea celor zece “spații pentru copii” de la graniță.


Fiecare centru vă ajuta copiii refugiați precum Maya ale căror vieți au fost atât de brutal zdruncinate să treacă mai ușor peste această perioadă simtindu-se în siguranță și protejați. 

AMURTEL își folosește experiența vastă în crearea acestor procese și în acționarea atunci când sunt situațîi de urgență pentru a oferi îndrumări de specialitate colegilor, membri ai FONPC (în engleză, Federația ONG-urilor care lucrează pentru Protecția Copilului). Echipa noastră vă conduce un program „Antrenează-l pe antrenor” începând cu weekendul viitor pentru peste 200 de psihologi. Federația  și-a luat deja angajamentul și vor ajuta la amenajarea celor zece spațîi dedicate copiilor din orașele Siret, Iași, Satu-Mare, Tulcea, București, Timișoara și Vaslui. 

După ce vor fi pregătiți, acești membri vor pregăti apoi la rândul lor părinți refugiați ucraineni, profesori și psihologi, dandu-le acestora puterea să își poată coordona singuri spațiile de care se ocupă. Asta înseamnă că Maya și alți copii exact că ea vor putea primi consiliere și suport emoțional în limba lor maternă, și anume, ucraineana, iar asta le va oferi și celorlalți refugiați senzația de confort și siguranță, astfel incat să poată să revină cât mai repede la viețile lor normale. Puteți oferi suport acestora prin dotarea spațiilor cu materiale legate de artă, povestioare terapeutice și multe altele. Amurtel intenționează să creeze pachete pentru începători care vor include povestioare terapeutice, jucării, materiale legate de artă, instrumente muzicale, echipamente sportive și alte lucruri asemănătoare care o vor face pe Maya și pe ceilalți copii că și ea să se simtă bineveniți și să se conecteze mai ușor între ei. 


Oferiți adăpost familiilor de refugiați în apartamentul social al organizației AMURTEL!


În tot acest timp, Amurtel deja oferă un loc de cazare familiilor de refugiați în București , în apartamentul social, iar săptămâna asta va sosi o familie de cinci persoane cărora le punem la dispoziție acest spațiu în care să se simță în siguranță.


Mulțumesc!

Vă mulțumim anticipat pentru că oferiți ajutor și oportunitatea ca acest copii vulnerabili să se simtă mai bine în aceste momente critice. Ne rugăm ca această situație să se termine cât de curând posibil, însă între timp ne dorim să facem tot pe putem pentru a-I ajuta pe acești oameni nevinovați din Ucraina. 


Vă rugăm să transmiteți mai departe acest mesaj tuturor prietenilor sau cunoștințelor care credeți că își doresc să-i ajute pe copiii și pe mamele acestora, victimele războiului din Ucraina. 


Puteți găsi pe site-ul nostru mai multe informații despre asociația Amurtel România. *Am schimbat numele minorilor pentru a le proteja identitatea

Choose amount Information Payment
A donor account is created automatically for recurring donations. Account setup info will be emailed to you.
You can log in to edit your recurring donation any time
  Choose your country
   Choose your state / province
    Please fix the errors above.
    CVC CodeThe 3-4 digits on the back of your credit card

    You can log in to edit your recurring donation any time