14 Thanksgiving Fondsenwerving Ideeën voor 2021| Donorbox

14 Thanksgiving Fondsenwerving Ideeën voor 2021| Donorbox

thanksgiving fondsenwerving

Het is belangrijk om te bedanken.

Het is net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat uw organisatie overeind blijft.

Ongeveer 25% of meer van alle jaarlijkse schenkingen in Nederland vindt plaats tijdens de laatste drie maanden van het jaar. Naar schatting 43% van de donateurs met een hoger inkomen (van huishoudens die meer dan € 200.000 verdienen) doneren meer tijdens de feestdagen.

Maar jaar in jaar uit dezelfde oude evenementen organiseren kan oud worden, zowel voor jou als voor je donateurs.

Als je de boel wilt opschudden, blijf dan kalm en lees verder!

Donorbox is krachtige software voor inzamelingsacties die super eenvoudig is in te stellen en meer terugkerende donateurs aantrekt. Om u op weg te helpen, hebben we creatieve ideeën voor inzamelingsacties voor non-profitorganisaties verzameld die u zullen helpen uw inzamelingsacties naar een hoger niveau te tillen.

We gaan kijken naar 3 belangrijke principes om in gedachten te houden bij het inzamelen van dit najaar, en 14 leuke ideeën voor het inzamelen van Thanksgiving.


3 Belangrijkste principes van fondsenwerving


1. Maak contact met bestaande donateurs

Thanksgiving is het perfecte moment om in contact te komen met bestaande donateurs. Mobiliseer vrijwilligers om ‘bedankt’-e-mails te schrijven (of handgeschreven ‘bedankkaartjes’ voor een extra touch, vooral als uw organisatie kleiner is). Als uw organisatie groter is, overweeg dan om een Thanksgiving-diner te organiseren. Probeer het op ‘dank u wel’ te houden en vraag niet meteen om meer donaties.

Dit moedigt niet alleen de bestaande donateurs aan om te blijven geven, maar het laat ook zien dat u om uw supporters geeft. Mond-tot-mondreclame is nog steeds een uitstekend middel om geld in te zamelen!

Dit wil niet zeggen dat je je donateurs alleen voor Thanksgiving moet bedanken. Waardeer uw donateurs het hele jaar door en veranker de geest van dankbaarheid in de structuur van uw organisatiecultuur.

Je zou zelfs je raad van bestuur kunnen inschakelen en ze een paar telefoontjes naar donateurs kunnen laten doen om hen te bedanken voor hun steun. 10-20 gesprekken per persoon is een redelijk bedrag.

Andere interessante manieren om uw donateurs te bedanken:

  • Stuur ze foto’s van het veld.
  • Nodig ze uit voor een rondleiding door uw organisatie.
  • Vraag grote donateurs of ze op een dieper niveau betrokken willen worden (bijvoorbeeld in een bestuur dienen).
  • Stuur ze een bedankbrief van iemand die de donatie heeft geholpen.
  • Voeg een interactieve infographic toe aan uw bedankbrief.


2. Showcase Verhalen

Geven is in wezen een emotionele beslissing. We doneren als we sympathie voelen. Het presenteren van individuele verhalen van de getroffen personen die uw organisatie helpt, is krachtiger dan het rondstrooien van statistieken. Individuen verbinden met individuen.

Zorg ervoor dat je deze Thanksgiving een enkel geïdentificeerd verhaal presenteert om dit najaar meer te geven.

Showcasing stories

3. Werken met het gevoel van dankbaarheid

Veel onderzoekers hebben ontdekt dat dankbaarheid een positieve invloed heeft op vrijgevigheid en bereidheid om te helpen.

Bartlett en DeSteno lieten in hun onderzoek naar dankbaarheid en pro sociaal gedrag zien dat mensen die dankbaarheid ervaren meer tijd besteden aan het helpen van anderen.

De sleutel van deze Thanksgiving is om te werken met het gevoel van dankbaarheid om het geven te vergroten, maar zonder manipulatie en schuldgevoelens.

Een goede manier om dit te doen is uw donateurs dankbaar te zijn, zoals beschreven in punt 1, en hen eraan te herinneren wat zij u het afgelopen jaar hebben geholpen. Om het te versterken en persoonlijker te maken, kiest u voor brieven met impact in plaats van e-mails of posts op sociale media. Als uw donateurs millennials zijn, is het misschien nog steeds de beste manier om ze te taggen in posts op sociale media.

Vraag dan je supporters om smaakvol te geven, met een focus op warmte, gemeenschap en gejuich, niet schuldgevoelens vanwege alles wat ze hebben.

Donorbox - Fundraising software


Ideeën voor inzamelingsacties voor Thanksgiving in 2021:


1. Thanksgiving weggeef actie op social media

Houd contact met uw donateurs en supporters door een weggeefactie met Thanksgiving thema op sociale media aan te bieden. Werk samen met een lokaal bedrijf en bied bij elke donatie een kortingsbon of cadeaubon aan.

Dit is een uitstekende manier om buzz op sociale media te genereren, uw donateurs te belonen en het geven aan te moedigen. Het is ook een overwinning voor het partnerbedrijf en een manier om lokale zakelijke partnerschappen te bevorderen.

Thanksgiving giveaway


2. Thanksgiving cadeau catalogus

Mensen kopen graag cadeautjes tijdens de feestdagen. Geef ze de kans om zinvolle geschenken te kopen door van uw diensten een geschenkcatalogus te maken. Maak een soort online flyer, zodat uw publiek kan ‘winkelen’ en donaties kan doen. Promoot de catalogus via e-mail en sociale media. Dit is een eenvoudig, maar effectief idee voor fondsenwerving voor Thanksgiving, maar je kunt het ook gebruiken tijdens andere feestdagen (vooral Kerstmis).

American Red Cross heeft een online catalogus gemaakt om hun diensten onder de aandacht te brengen. Alles, van warme maaltijden tot ziekenhuis kits en vaccinaties, is te koop.

Thanksgiving gift catalog

3. #GivingTuesday

#GivingTuesday valt op de eerste dinsdag na Thanksgiving (1 december van dit jaar). Om het beste uit deze virale campagne te halen, moet u in het vroege najaar een landingspagina op uw website voorbereiden, zodat deze klaar is om live te gaan op Thanksgiving of #GivingTuesday. Een merkgebonden donatiepagina genereert een 36% grotere donatiegrootte in vergelijking met een generieke bestemmingspagina.

Maak uw donatie pagina:

Impactvol: de gift van de donateur draagt ​​bij aan iets zinvols. Als je kunt, zorg dan voor een bijpassende cadeaubon voor de feestdagen.
Specifiek en exclusief: “Thanksgiving 2017” valt op ten opzichte van de generieke donatie knop.
Tijdelijk: Donateursbijdrage telt alleen mee voor het uiteindelijke aantal als ze nu doneren.

Begin vóór #GivingTuesday met het verzenden van e-mails naar uw donateurslijst. Je moet in hun gedachten en in hun hart zijn, zodat wanneer het tijd is om te doneren – ze jou kiezen en ze hun filantropische budgetten niet uitputten met andere organisaties.

Zorg ervoor dat het donatie proces soepel verloopt, zowel op webbrowsers als op mobiele apparaten. Elke hik kan iemand een excuus geven om niet te geven.

Donorbox - donation software


4. Thanksgiving loterij

Naarmate het weer kouder wordt, beginnen mensen te dromen van exotische tropische uitjes (of winterwonderland als ze sneeuwliefhebbers zijn).

Houd een eindejaar verloting voor Thanksgiving vakantie. Adverteer het en presenteer donateurs 3 of 4 opties om het simpel te houden. Je betaalt alleen voor de keuze van de winnaar.


5. Marathon Organiseren

Organiseer een 5k-, 10k- of marathonloop om geld in te zamelen voor deze Thanksgiving. Ontwerp een campagne en gewaagde crowdfunding– en peer-to-peer-fondsenwervingsmethoden op. Laat deelnemers peer-to-peer fondsenwervingspagina’s opzetten om donaties voor racen te verzamelen en moedig hen aan hun pagina’s te delen via hun sociale media-accounts. Ze zullen meer opbrengst verzamelen en de race genereren, resulterend in het aantal aanmeldingen inkomsten.

Moedig je lopers aan om zich te verkleden en beloon de beste kostuums. Je kunt divisie divisies (of iedereen die de finishlijn passeert) ook!

Organiseer een 5k-, 10k- of marathonloop om geld in te zamelen voor deze Thanksgiving. Ontwerp een campagne en neem daarin crowdfunding– en peer-to-peer-fondsenwervingsmethoden op. Laat deelnemers peer-to-peer fondsenwervingspagina’s opzetten om donaties voor racen te verzamelen en moedig hen aan om hun pagina’s te delen via hun sociale media-accounts. Ze zullen tegelijkertijd meer donaties verzamelen en de race promoten, waardoor het aantal aanmeldingen toeneemt.

Turkey trot - thanksgiving fundraising ideas


6. Thanksgiving Virtual Bake Sale

Afhankelijk van de grootte en omvang van uw organisatie kunt u kiezen voor een fysieke bake sale of een virtuele bake sale.

Dit idee voor fondsenwerving voor Thanksgiving is een seizoensgebonden draai aan een traditionele inzamelingsactie. Bakverkoop is een populaire inzamelingsactie voor veel scholen en op geloof gebaseerde organisaties zoals kerken (lees hier meer ideeën voor kerkfondsenwerving). Om de virtuele bakverkoop seizoensgebonden en relevant te maken, moeten de gebakken goederen een herfstthema of Thanksgiving-thema hebben. Denk aan appeltaarten, kruimels en alles wat pompoenkruiden betreft.

Zo organiseer je een virtuele bake sale:

  1. Stap aan boord van verschillende geweldige bakkers die seizoensfavorieten kunnen bakken.
  2. Elke bakker kiest de lekkernij die ze gaan bakken voor de verkoop en verbindt zich tot een bepaald aantal van die lekkernijen die ze kunnen bakken (bijv. 20 appeltaarten – als er zoveel worden verkocht).
  3. U promoot de verkoop online en uw marketing leidt mensen naar een speciale bestemmingspagina. Deze pagina moet goederen te koop bevatten, hun prijzen, afbeeldingen en donatielinks.
  4. Wanneer donateurs een keuze maken, verstuur je een bevestigingsmail en breng je de bakker op de hoogte.
  5. De bakker maakt de geselecteerde goederen en jij verzendt het. U kunt ook een ophaaltijd regelen als uw donateurs lokaal zijn.
Bake sale - thanksgiving fundraisers
Bake sale – thanksgiving fundraisers

7. Herfstgebladerte Tour

De herfstkleuren – rood, oranje en geel worden door de natuur gratis verstrekt, wat dit idee tot een kosteneffectief idee voor fondsenwerving voor Thanksgiving maakt.

Veel mensen gaan in deze tijd van het jaar graag op dagtochten om van het landschap te genieten. Zet een ‘herfstbladeren’ of ‘herfstkleuren’-trip op en adverteer deze lokaal. Dit type evenement is vooral populair onder de oudere bevolking, dus zorg ervoor dat u het adverteert in bejaardentehuizen en seniorencentra.

Huur een bus en een chauffeur (of laat iemand van je organisatie rijden), plan een route (zorg ervoor dat het landschap kleurrijk is en er onderweg een plek is om te lunchen).

Het verkopen van tickets voor dergelijke reizen zou vrij eenvoudig moeten zijn, zorg er alleen voor dat de tickets de prijs van het gas kunnen dekken.
Meer over deze brontekstBrontekst vereist voor aanvullende vertaalinformatie


8. Geschenkmanden

De feestdagen staan in het teken van geven, en geschenkmanden behoren tot de meest gegeven geschenken.

Maak uw eigen geschenkmanden om te verkopen, bij voorkeur ontwerp meerdere verschillende die passen bij verschillende kopersprofielen en budgetten (bijv. wijnmand, ambachtelijk gebakken artikelen of lichaamsverzorgingspakketten). Er is ook de mogelijkheid om een paar manden met grotere ticketitems te verloten. Misschien heeft de ene mand een cadeaubon van € 50 en een andere een iPad.

 

Gift basket - thanksgiving fundraising ideas


9. Pompoen Sale

Niets zegt herfsttijd zoals pompoenen. Daarom is dit idee voor fondsenwerving perfect voor herfst en Thanksgiving.

Organiseer een pompoenverkoop ten voordele van uw non-profitorganisatie door pompoenen in bulk te bestellen bij een lokale boer. Verkoop die pompoenen vervolgens op uw kantoren of openbare ruimte (zoals boerenmarkt) tegen een hogere prijs om geld in te zamelen.

Lees hier meer over een prachtige samenwerking tussen een pompoenteler en verschillende non-profitorganisaties en kerken.

Pumpkin sale - thanksgiving
Pumpkin sale – thanksgiving

10. Pompoen snijden- of decoratiewedstrijd

Pompoenen zijn er niet alleen om te verkopen. Probeer eens een pompoensnij- of decoratiewedstrijd te organiseren. Lever pompoenen, pompoensnijgereedschap en accessoires en laat het plezier beginnen!

Vraag deelnemers om een kleine vergoeding te betalen om deel te nemen. Je kunt de pompoensnijwedstrijd ook combineren met schminken, fotohokjes, bordspellen en kinderboerderijen.

Pompoensnijwerk is geschikt voor alle leeftijden, waardoor dit een geweldig idee is om geld in te zamelen om uit te proberen!

Pumpkin carving - thanksgiving fundraising
Pompoen snijden

11. Oogstfeest

Haal het meeste uit de herfstoogst en het Thanksgiving seizoen en organiseer een oogstfeest voor uw groep, waarbij u rond deze tijd van het jaar lokale producten verkoopt waar bijzonder veel vraag naar is.

Zoek en leg contact met een lokale boer die bereid is u een grote hoeveelheid seizoensproducten (bijvoorbeeld appels) te verkopen. Organiseer een feest met de verkoop van appels, andere producten, maïskolven, appelcider en andere seizoenssterren.

Als je echt alles uit de kast wilt halen, huur dan een paar springkastelen, opblaasbare glijbanen en andere activiteiten die je maar kunt bedenken en je non-profitorganisatie kan deze te pakken krijgen.


12. Tuin opruimen

Al dat herfstgebladerte zorgt voor een geweldige dagtocht, maar veel mensen besteden veel tijd aan het opruimen van bladeren tijdens de herfst.

Bied tuinopruimingen aan in ruil voor donaties. Mobiliseer hiervoor uw vrijwilligers. Als je geen vrijwilligersbasis hebt, overweeg dan om samen te werken met een plaatselijke school.

Handige benodigdheden zijn onder meer extra grote tuinzakken, harken, tuinhandschoenen en tassenstandaards.


13. Kaarsen fondsenwerving

Kaarsen zijn een nietje van huisdecoratie voor herfst/winter. Ze zijn ook een geweldig cadeau voor anderen. Een kaarseninzamelingsactie is daarom een uitstekende manier om wat extra geld in te zamelen tijdens Thanksgiving.

Yankee Candle werkt samen met non-profitorganisaties bij het verkopen van kaarsen en het delen van de winst. Mensen hebben meer dan 150 items om uit te kiezen met prijzen van $ 6,00 tot $ 28,00. Kiezen voor Yankee Candle Fundraising geeft uw supporters een product dat ze herkennen, en u mag 40% van de winst houden, geen materiële kosten.

Yankee Candle Fundraising

14. Maïs doolhof

Er zijn twee manieren om dit aan te pakken. Of je maakt je eigen doolhof/obstakelbaan in een grote open ruimte (zoals een parkeerplaats of een open veld), of je kunt samenwerken met een lokale boerderij die een bestaand doolhof van maïs of hooibaal heeft.

Organiseer een gezinsvriendelijk evenement waarbij alle opbrengsten naar uw organisatie gaan.

Als je op zoek bent naar meer ideeën, hebben we deze megagids met meer dan 100 ideeën voor fondsenwerving voor non-profitorganisaties.


Conclusie

Het einde van het jaar staat voor de deur: de grootste inzamelingsactie van het jaar!

Vanaf Thanksgiving schiet de vrijgevigheid omhoog, waardoor mensen genereuzer zijn met hun tijd en geld om goede doelen te steunen waar ze om geven.

Segmenteer de donateurs op basis van hun communicatievoorkeuren en hoe ze het liefst geven. Campagne voeren en e-mailmarketing gebruiken.

Denk buiten de kaders en probeer enkele van de bovenstaande ideeën die u nog niet eerder hebt geprobeerd. Deze tijd van het jaar is cruciaal voor non-profitorganisaties.

Ga voor een goed einde van het jaar (en het begin van het volgende)!

PS Vergeet niet dankbaar te zijn voor en naar je donateurs.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.
Webinar banner

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven