De 9 Beste Online Fondsenwerving Platforms van 2021

De 9 Beste Online Fondsenwerving Platforms van 2021

fondsenwerving platform

Online fondsenwerving platforms bieden een handige manier om geschenken te verzamelen en zinvolle projecten te ondersteunen. Maar tegenwoordig zijn er zoveel fondsenwerving sites om uit te kiezen. Het kan een uitdaging zijn om te weten welke de beste functionaliteit biedt voor uw behoeften – en de beste ervaring voor uw donateurs.

In deze blog leer je over 10 belangrijke functies om over na te denken wanneer je een online fondsenwerving platforms kiest. Bovendien zullen we u door specifieke functies en prijsgegevens leiden voor de 9 beste fondsenwervende sites, die hieronder worden vermeld.

Dit zijn de 9 beste online fondsenwerving platforms voor 2021:

 1. Donorbox
 2. Gofundme
 3. Double the Donation
 4. Handbid
 5. Bonfire
 6. OneCause
 7. Soapbox Engage
 8. 99Pledges
 9. Mightycause

Lees verder om het beste non-profit fondsenwerving platforms voor uw organisatie te ontdekken, ongeacht uw budget of doel.


Wat is een online Fondsenwerving platform?

Een online platform voor fondsenwerving is software waarmee uw non-profitorganisatie veilig donaties kan inzamelen en verwerken. Of, vanuit een donorgericht oogpunt, stellen online fondsenwerving platforms donoren in staat om snel, gemakkelijk en veilig goede doelen te ondersteunen die voor hen belangrijk zijn.

Een geweldig platform voor fondsenwerving voor non-profitorganisaties is een platform dat een probleemloze, gebruiksvriendelijke ervaring biedt voor uw ontwikkelingsteam en uw supporters. Veel systemen bieden ook functionaliteit zoals het verzamelen van terugkerende giften en ondersteuning voor crowdfunding projecten.

Lees verder om meer te weten te komen over de belangrijkste functies waar u op moet letten wanneer u uw volgende online fondsenwerving platforms overweegt.

best fundraising sites


10 Belangrijk Features wat je nodig hebt van een fondsenwerving site

Terwijl je alle fondsenwerving sites bekijkt die er zijn, zijn er 10 belangrijke functies om in gedachten te houden. De beste fondsenwerving platforms bieden de functies die u het meest nodig hebt, tegen een prijs die past bij het budget van uw organisatie. Hieronder zullen we u door 10 van de belangrijkste functies leiden.


1. Intuïtieve gebruikersinterface

Het kiezen van een fondsenwerving platform met een intuïtieve gebruikersinterface kan veel kopzorgen besparen. Vermijd het kiezen van een systeem waarbij je uren aan video-tutorials moet kijken of internetcommentaarborden moet doorzoeken om erachter te komen. Als je niet zeker weet of een donatieplatform gemakkelijk te gebruiken is, bieden sommigen gratis demo’s aan om de software eerst uit te proberen.


2. Mobielvriendelijke donatie pagina’s met je eigen merk

Een aangepast, merkgebonden donatie formulier met de voorkeurskleuren en het logo van uw organisatie kan ervoor zorgen dat uw doel er georganiseerd, verzorgd en betrouwbaar uitziet. Sommige online schenking platforms bieden heel weinig maatwerk. Aan de andere kant kunt u met een aantal online fondsenwerving platforms een persoonlijke ‘look and feel’ aan uw pagina toevoegen. Voeg bijvoorbeeld foto’s toe van uw werk in actie of lettertypen die passen bij uw merkmateriaal. Ontwerp uw pagina met het logo, het kleurenpalet en grafische pictogrammen van uw organisatie. Op sommige platforms kunt u zelfs aangepaste CSS-code gebruiken, zodat u de hele pagina kunt aanpassen.


3. Terugkerende donaties

Wist u dat de gemiddelde terugkerende donateur in een jaar 42% meer schenkt dan degenen die eenmalige giften doen? Als uw organisatie geen terugkerende geschenken inzamelt, loopt u iets mis! Zoek naar een fondsenwerving platform dat flexibele terugkerende opties biedt voor wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse donaties.

best fundraising sites

Pro-tip: Bied uw supporters de flexibiliteit van wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijks terugkerende donatie opties. Geef ze bovendien de mogelijkheid om hun creditcards bij te werken en hun terugkerende gift aan te passen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen, gemak en transparantie, terwijl u ook wat administratieve tijd bespaart!


4. Crowdfunding

Crowdfunding stelt uw gemeenschap van donateurs in staat hun vele kleine giften te combineren tot een transformerende impact. Het is een geweldige manier om geld in te zamelen voor een specifiek project of fonds. Met een doelthermometer (hieronder weergegeven) kan iedereen enthousiast worden over de voortgang naar een doel. Dit zorgt voor opwinding en kan zelfs resulteren in meerdere donaties!

fundraising platforms

Controleer of de donatie platforms die u bekijkt functies bieden zoals een doel thermometer, een virtuele donatie herkenning muur en campagne-updates.


6. Donatie matching

Werkgevers van veel donateurs zullen hun in aanmerking komende donaties matchen met een non-profitorganisatie. Sommige organisaties komen overeen met 1:1 en sommige zelfs met 2:1! Dat betekent dat als uw organisatie geen gemakkelijke manier heeft om bijpassende geschenken te verzamelen, u mogelijk geld op tafel laat liggen. Kies voor een donatie platform dat supporters kan herinneren aan het matchen van geschenken – of dat kan worden geïntegreerd met een service voor het matchen van geschenken.


7. Donatie management

Terwijl sommige fondsenwerving platforms u gewoon toestaan om donaties te verwerken, helpen andere u ook om donatie relaties en -records te beheren. Als dit aantrekkelijk klinkt, zoek dan naar een donatie platform dat functioneert als een one-stop-shop voor donorcommunicatie.


Pro-tip: het vieren van mijlpaal gebeurtenissen van donateurs (zoals verjaardagen en jubilea) kan een grote bijdrage leveren aan het opbouwen van een vertrouwende, wederzijds voordelige relatie. Met een systeem als Donorbox kunt u deze belangrijke informatie bijhouden in het dossier van elke donor. En u kunt uw bereik registreren in het profiel van elke donor, zodat u uw eerdere gesprekken gemakkelijk kunt onthouden.


8. Integratie van andere systemen

Denk na over de systemen die uw organisatie gebruikt om e-mails te verzenden, donorgegevens te beheren of projecten te organiseren. Maak waar mogelijk uw werk gemakkelijker door een donatie platform te kiezen dat integreert met uw bestaande systemen. Dit kan u helpen uw werkdag te stroomlijnen en dubbel werk te voorkomen. Zoals het spreekwoord zegt, werk slimmer – niet harder!


9. Meerdere betaling opties

Donateurs geven niet alleen met een tegenwoordige creditcard. Veel supporters geven de voorkeur aan het gemak van een donatie met Apple Pay, Google Pay of PayPal.

Maak het donateurs gemakkelijk om uw doel te steunen door een breed scala aan betalingsopties te accepteren. Zorg ervoor dat u nagaat welke betaalmethoden uw gewenste online fondsenwerving software u kunt accepteren.


10. Beveiligde betaling systemen

Het gebruik van een veilige betalingsverwerker helpt donateurs op hun gemak te stellen. Bouw vertrouwen op bij uw supporters door ervoor te zorgen dat uw fondsenwerving platform beveiliging een topprioriteit houdt.

Pro-tip: beknibbel niet op beveiliging bij het zoeken naar een donatie platform! Zoek naar een systeem dat prioriteit geeft aan veiligheid en specifieke protocollen schetst. Donorbox wordt bijvoorbeeld geleverd met automatische fraudedetectie, SSL/TLS-codering, tokenisatie van financiële gegevens en sterke klantauthenticatie.


9 Beste Online Fondsenwerving Platforms

Er zijn zoveel fondsenwervende platforms. Het kan een uitdaging zijn om alle informatie door te spitten en te kiezen welke het beste bij uw organisatie past. Hieronder vind je de primeur voor 9 van de beste fondsenwerving sites om je online fondsenwerving naar een hoger niveau te tillen. Deze platforms bieden een breed scala aan fondsenwerving functies en prijsmodellen. Lees verder om te ontdekken welk platform het beste bij jou past.


1. Donorbox

Donorbox is een krachtig alles-in-één platform voor fondsenwerving met een snel installatieproces en tal van gebruiksvriendelijke functies. Meer dan 35.000 organisaties in 40 landen vertrouwen Donorbox voor hun online donaties. Met Donorbox betaal je geen opstartkosten, geen maandelijkse kosten en hoef je je geen zorgen te maken over een contract.

Donorbox maakt online doneren gemakkelijk, gemakkelijk en probleemloos. Lees meer hier.

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Maak aangepaste, merkgebonden donatie formulieren en start binnen enkele minuten met fondsenwerving.
 • Donateurs laten kiezen welk project hun donatie ondersteunt
 • Help supporters een dierbare te eren of te herdenken met een eerbetoon
 • Stel donateurs in staat om hun wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse giften in te stellen en te beheren
 • Voer een handige tekst-om-te-geven-campagne
 • Zet een crowdfunding campagne op met een doelthermometer en donormuur
 • Verzamel supporter informatie en beheer donorrelaties donor
 • Geef donateurs de mogelijkheid om de verwerkingskosten voor donaties te dekken
 • Accepteer donaties via Google Pay en Apple Pay naast creditcard, iDeal en SEPA betalingen in europa
 • Maak verbinding met uw bestaande systemen – inclusief MailChimp, Zapier, Double the Donation, Salesforce en een verscheidenheid aan web ontwerp platforms.
 • Vergroot wereldwijde steun door meer dan 20 valuta’s te accepteren en donatie formulieren te maken in meer dan 11 talen

Beste fondsenwervingsplatform voor:

Alles-in-één fondsenwerving voor non-profitorganisaties

Prijzen: 1,5% Donorbox-kosten, plus verwerkingskosten voor betalingen. Optionele add-on-integraties zijn beschikbaar tegen een kleine maandelijkse kost. Lees hier meer.

Get Started With Donorbox


2. Gofundme

online fundraising platforms

Gofundme is een bekend online fondsenwervingsplatform. Veel mensen gebruiken Gofundme om geld in te zamelen voor persoonlijke projecten, medische kosten of onvoorziene rampen. Je kunt Gofundme ook gebruiken om te crowdfunden voor je goede doel.

Houd er rekening mee dat dit platform geen functies biedt zoals tekst-om-te-geven of terugkerende donaties, of een merkdonatieformulier.

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Stel uw pagina in slechts een paar minuten in
 • Stel een inzamelingsdoel in met een doelthermometer om je voortgang bij te houden
 • Voeg een foto of video toe aan je inzamelingspagina om je verhaal te vertellen
 • Rekruteer donateurs uit de pool van miljoenen GoFundMe-supporters
 • Download rapporten met uw belangrijkste donorgegevens
 • Vraag op elk moment geldopname aan zonder de doelthermometer te beïnvloeden
 • Klantengeluk-agenten 24/7 beschikbaar
 • Ondersteund in 19 landen

Beste fondsenwervingsplatform voor:

Een inzamelingsactie maken voor een persoonlijk doel

Prijzen: Gratis en Flex-abonnementen zijn beschikbaar. Gratis abonnementen rekenen 1,9% verwerkingskosten plus 30 cent per transactie. Flex-abonnementen brengen 3% platformkosten in rekening, plus 2,2% verwerkingskosten en 30 cent per transactie. Bekijk hier prijsdetails.


3. Double the Donation

online fundraising platforms

Verhoog uw inspanningen voor het matchen van giften met Double the Donation, het toonaangevende bedrijf voor het matchen van donaties voor bedrijven. Dit platform stelt donateurs en organisaties in staat om gemakkelijk passende geschenken van werkgevers te leren kennen en in te zamelen.

Pro-tip: Met Donorbox kunt u profiteren van de voordelen van beide platforms. Dat komt omdat Donorbox kan worden geïntegreerd met Double the Donation voor een nog krachtigere impact!

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Geef donateurs de mogelijkheid om naar hun werkgever te zoeken en meer te weten te komen over de praktijken van hun bedrijf bij het schenken van geschenken en vrijwilligersbeurzen
 • Doorzoek ’s werelds grootste en meest actuele database van bijpassende cadeaubedrijven
 • Bewustwording creëren over bijpassende cadeaus
 • Geef donateurs toegang tot bijpassende cadeauformulieren, richtlijnen en instructies, zodat ze gemakkelijk bijpassende cadeauverzoeken kunnen indienen
 • Donateurs mobiliseren met bijpassende geschenkautomatisering
 • Integraties met WordPress, Donorbox en andere systemen
 • Vertrouwd door meer dan 8.500 organisaties

Beste fondsenwervingsplatform voor

Matching van medewerkers en relatiegeschenken

Prijzen: Double the Donation biedt twee tariefplannen. Het Premium-abonnement kost $ 499 per jaar. Dit plan biedt integratievoordelen. Met Double the Donation kun je het platform 14 dagen zonder risico uitproberen om te zien of het jouw non-profitorganisatie helpt. Voor organisaties met meer dan $ 25.000 aan jaarlijkse inkomsten uit bijpassende geschenken, begint het 360MatchPro-abonnement bij $ 3.000 per jaar. Bekijk hier alle prijsinformatie.


4. Handbid

fundraising sites

Handbid is online non-profit veilingsoftware die ook een aantal andere functies biedt. Dit platform is ideaal voor het hosten van een persoonlijke, externe of hybride veiling.

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Functie voor mobiel bieden om veilingen gemakkelijk te maken
 • Livestream uw gala, golftoernooi of andere liefdadigheidsevenementen
 • In- en uitchecken voor evenementen, ontvangstbewijzen en meer beheren
 • Gebruik peer-to-peer tools voor fondsenwerving
 • Start een online donatie campagne
 • Voer tekst-om-te-geven en crowdfunding-campagnes uit

Beste fondsenwervingsplatform voor:

Een online veiling hosten

Prijzen: Handbid biedt vijf prijsniveaus, variërend van iets minder dan $ 700 per jaar tot plannen die ongeveer $ 2.500 per jaar kosten. Meerjarige prijzen zijn beschikbaar voor organisaties die zich voor langere tijd willen binden. Bekijk hier meer info.


5. Bonfire

fundraising platforms

Wie houdt er niet van een goed t-shirt en een goed doel? Bonfire is een leuke, creatieve optie voor online fondsenwerving. Met Bonfire kunnen non-profitorganisaties van elke omvang een t-shirtinzamelingsactie opzetten om geld in te zamelen voor uw doel. Wanneer het project met succes is voltooid, ontvangt u uw geld.

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Ontwerp een t-shirt op maat met de gebruiksvriendelijke ontwerptool van Bonfire
 • Promoot en verkoop uw t-shirt online of persoonlijk
 • Bonfire zorgt voor het bedrukken en verzenden van je shirts naar supporters
 • Ontvang een downloadbare lijst met supporters
 • Geef een ‘geverifieerde non-profit’-badge weer op uw campagnepaginaBeste fondsenwervingsplatform voor:

Een inzamelingsactie voor T-shirts maken

Prijzen: 4,5% platformkosten, plus 3,5% betalingsverwerkingskosten. Er zijn verzendkosten van toepassing. Binnenlandse verzending begint bij $ 3,99 (gratis voor bestellingen van meer dan 5 items). Zie de details hier.


6. OneCause

fundraising sites

OneCause is een platform voor fondsenwerving voor evenementen. Dit systeem biedt mogelijkheden voor online geven, mobiel bieden en veilingen, tekst-om-te-geven en peer-to-peer fondsenwerving.

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Verkoop tickets en sponsoring voor fondsenwervende evenementen en gala’s
 • Beheer evenementdetails, registratie, in- en uitchecken en rapportage na het evenement
 • Maak aanpasbare online schenkingspagina’s
 • Gamification-tools kunnen worden toegevoegd aan donatiepagina’s om de betrokkenheid van donateurs te vergroten

Beste fondsenwervingsplatform voor:

Evenementbeheer en hoogwaardige, aangepaste fondsenwervingsbehoeften

Prijzen: OneCause biedt aangepaste prijzen voor elke organisatie op basis van hun behoeften. Om je prijs te bepalen, kun je een consult inplannen met OneCause. Er zijn plannen beschikbaar voor veiling- en evenementenbeheer, online fondsenwerving, streaming-evenementen, tekst-om-te-geven en peer-to-peer-fondsenwerving. Bekijk de prijzen voor online fondsenwerving.


7. Soapbox Engage

fundraising platforms

Soapbox Engagement is een app-gerichte online donatieprocessor die vooral handig is voor organisaties die Salesforce gebruiken. Het biedt organisaties een reeks apps om hun fondsenwervende doelen en evenementen te stimuleren. Soapbox-apps bevatten functionaliteit voor online fondsenwerving, evenementenbeheer en belangenbehartiging. Een belangrijke opmerking: op maat ontworpen formulieren brengen kosten met zich mee met dit platform. De basisoptie omvat een standaardsjabloonpagina met een aangepaste koptekst.

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Volledige, realtime integratie met Salesforce
 • Beheer online fondsenwerving, evenementregistratie en aanmeldingsformulieren voor e-maillijsten
 • Maak een onbeperkt aantal online donatieformulieren
 • Verwerk transacties op uw website en ze worden automatisch opgeslagen in uw Salesforce-account
 • Automatisch betalingen matchen met bestaande contacten of nieuwe maken
 • Maak tracking-URL’s voor gebruik in verschillende fondsenwervingscampagnes en -kanalen om uw rendement op uw investering te analyseren
 • Donateurs toestaan ​​bij te dragen via creditcard of PayPalBeste fondsenwervingsplatform voor:

Non-profitorganisaties die Salesforce gebruiken als hun klantrelatiebeheersysteem

Prijzen: De prijzen van Soapbox Engage zijn iets minder eenvoudig dan die van andere online donatieplatforms. Er zijn $ 500 activeringskosten voor het platform. Vervolgens kosten de meeste apps voor non-profitorganisaties (donaties, evenementen, formulieren) $ 49 per maand.

Bovendien kosten sommige premium-apps elk ongeveer $ 100-400 per maand. Add-ons zijn onder meer aangepast ontwerp ($ 1.000), gebruikersintegratie ($ 99/maand), peer-to-peer fondsenwervingstools ($ 99/maand) en meer.

Soapbox Engage brengt een platformvergoeding van 1,9% in rekening (de eerste $ 2.000 aan transacties per maand brengen deze kosten niet met zich mee), plus creditcardverwerkingskosten. Ze bieden zowel een gratis proefversie als een demo aan.


8. 99Pledges

fundraising sites

 

99Pledges is een verwerker van fondsenwerving die zich richt op het dienen van scholen en teams. Deze software is ideaal voor walk-a-thons, funruns, dance-a-thons en soortgelijke evenementen.

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Ga binnen enkele minuten live met uw inzamelingsactie
 • Geef elke deelnemer aan de inzamelingsactie zijn eigen donatiepagina
 • Accepteer donaties via creditcard of PayPal
 • Geen opstartkosten, platformkosten of contracten
 • Toegang tot realtime rapportage en een toegewijde fondsenwervingscoachBeste fondsenwervingsplatform voor:

Scholen, teams en evenementen in walk-a-thon-stijl

Prijzen: 99Pledges is gratis te gebruiken, zonder opstartkosten, contracten of platformkosten. Er zijn standaard verwerkingskosten voor creditcards van toepassing. Leer meer.


9. Mightycause

fundraising platforms

Mightycause is een alles-in-één fondsenwervingssuite. Deze software biedt gebruiksvriendelijke tools voor donorbeheer, peer-to-peer ondersteuning voor fondsenwerving en meer.

Belangrijkste kenmerken van fondsenwerving:

 • Maak aangepaste donatiepagina’s die het merk van uw organisatie weerspiegelen
 • Onbeperkt inzamelingsacties voeren
 • Accepteer maandelijks terugkerende geschenken
 • Sluit donatieformulieren en widgets rechtstreeks in op uw website
 • Maak een tekst-om-te-geven of crowdfunding-campagne
 • Gebruik peer-to-peer tools voor fondsenwerving om uw inspanningen te versterken
 • Toegang tot een fondsenwervingsdashboard met in één oogopslag statistieken en rapportenBeste fondsenwervingsplatform voor:

Organisaties die een verscheidenheid aan fondsenwervingstools willen en het niet erg vinden om een ​​maandelijks bedrag of contract te betalen.

Prijzen: Mightycause biedt twee prijsniveaus: het Essentials-abonnement voor $ 69/maand (of $ 59/maand indien jaarlijks gefactureerd) en het Advanced-abonnement voor $ 119/maand (of $ 99/maand indien jaarlijks gefactureerd). Het Essentials-plan is gericht op online fondsenwerving. Het Advanced-abonnement biedt tools voor ondersteuning van evenementen, vrijwilligersbeheer en meer. Bekijk hier de details van beide plannen. Er zijn ook verwerkingskosten van toepassing.


Welk fondsenwerving platform is het beste voor jou?

Samenvattend: met het juiste fondsenwervingsplatform kun je eenvoudig online donaties verzamelen, donateursrelaties beheren en op verschillende creatieve manieren geld inzamelen. Je kunt ook je retentie percentages verhogen en betere relaties aangaan met je supporters. Zorg ervoor dat u de meeste aandacht besteedt aan de functies die het belangrijkst zijn voor uw organisatie en uw supporters.

Het kiezen van het juiste online donatieplatform lijkt misschien een ontmoedigende keuze. Maar als je de kracht van het juiste platform achter je hebt, is er geen limiet aan hoeveel steun je kunt inzamelen voor je doel!

Kies een alles-in-één fondsenwervingsplatform met een installatie van 15 minuten, geen opstartkosten, geen maandelijkse kosten en geen contract! Registreer hier.

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.
Webinar banner

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven