Hoe geld ophalen voor goed doel?

Hoe geld ophalen voor goed doel?


1. Hoe geld ophalen voor goed doel: Vertel een verhaal

Onthoud dat hoewel donaties worden weergegeven als een geldwaarde, de potentiële donateurs die u target, echte mensen zijn.

Je moet een beroep doen op hun emoties en ervaringen door boeiende, herkenbare inhoud te creëren.

In plaats van de logistiek achter uw organisatie uit te leggen, concentreert u zich op het vertellen van het verhaal van hoe u één persoon heeft kunnen helpen.

Hiermee kunt u de impact die uw organisatie al heeft gemaakt laten zien en het voor potentiële donateurs gemakkelijker maken om de impact van hun eigen donaties te begrijpen.

Hoewel je schriftelijk een boeiend verhaal kunt vertellen, raden we je aan video’s te maken, waarvan is bewezen dat het de gemakkelijkste vorm van inhoud is om te consumeren en te begrijpen, evenals de meest effectieve methode om het verhaal van een organisatie te vertellen.

tips to increase donations


2. Zorg dat het makkelijk is om een donatie te maken

Zoals we zojuist hebben besproken, moet u potentiële donateurs helpen begrijpen hoe hun eigen donaties een impact kunnen hebben om meer donaties te krijgen.

Zorg er daarom voor dat u duidelijk aangeeft hoe uw organisatie haar donaties gebruikt.

Laat potentiële donateurs weten welk percentage van de donaties uw goede doel rechtstreeks ondersteunt en hoe het geld precies zal worden gebruikt.

U kunt dit eenvoudig doen met behulp van een Donorbox donatie formulier, door uitleg in te voeren over wat de aanbevolen donatie bedragen kunnen opleveren – bijvoorbeeld € 10 kan 10 liter water leveren aan een achtergestelde gemeenschap en € 100 kan medische benodigdheden leveren voor 10 kinderen.

increase nonprofit donations


3. Help donateurs het werk voor u te doen

Hoewel u uw eigen marketinginspanningen zou moeten doen om uw organisatie te promoten, kan het geen kwaad uw donateurs aan te moedigen een deel van het werk voor u te doen.

Door gebruikers toe te staan hun bijdragen op Facebook, Twitter of andere sociale-mediaplatforms te delen, bereikt u niet alleen een groter publiek, maar wint u ook aan geloofwaardigheid.

Individuen zullen eerder doneren aan een organisatie als ze iemand kennen die het proces van doneren aan hen eerder heeft doorlopen en geloven dat het legitiem en veilig is.

Met Donorbox kun je je Twitter-deelbericht en sociale deellink aanpassen, zodat je inspraak kunt hebben in wat wordt weergegeven wanneer donateurs ervoor kiezen hun donaties te delen.

increase nonprofit donations


4. Maak het makkelijk om geld op te halen

Hoe geld ophalen voor goed doel? Duidelijkheid en structuur op de donatie pagina is erg belangrijk. Alles bij elkaar genomen, als uw donatie-interface te ingewikkeld is of als het afrekenen te lang duurt, kunnen potentiële donateurs zich halverwege het donatie proces afhaken. Alle moeite voor niets dus!

Om deze donateurs niet te verliezen, moet het afreken proces voor donaties snel en gebruiksvriendelijk zijn.

Het geoptimaliseerde donatie formulier van Donorbox kan bijvoorbeeld worden ingesloten in uw webpagina, zodat uw donateurs sneller kunnen afrekenen zonder uw website te hoeven verlaten.

Met een snelle tijdtest konden we zelfs vaststellen dat het afrekenproces van Donorbox 30 seconden sneller is dan dat van een concurrent, wiens donatieknoppen donateurs doorverwijzen naar een aparte donati epagina.

Dankzij de geavanceerde aanpassingsopties van Donorbox kunt u uw donatie formulieren zo eenvoudig mogelijk maken, terwijl u er tegelijkertijd voor zorgt dat u alle informatie van uw donateurs krijgt die u nodig acht (e-mailadres, telefoonnummer, enz.).

increase nonprofit donations


5. Bedank iedere donateur

Nieuwe donateurs krijgen is geweldig, geld ophalen is gelukt! – ze regelmatig laten doneren is nog beter, terugkerende donaties inzetten dus. Zodra iemand een donatie aan uw organisatie heeft ingediend, moet u ze een bedank bericht sturen om hun waardering voor hun bijdrage te tonen en hun beslissing om te doneren te valideren.

Met Donorbox kun je opnieuw een geautomatiseerde bedank mail aanpassen die naar al je donateurs wordt gestuurd.

Vervolgens moet u ze later op de hoogte houden van het succes van uw campagne en wat hun donatie u heeft laten bereiken.

Ook hier zou het vertellen van een verhaal het meest effectief zijn. Laat ze bijvoorbeeld zien hoe hun donatie hielp bij het betalen van iemands medische operatie, of voor het schoolgeld van een kind.

Vergeet niet dat uw donateurs willen weten dat hun bijdragen een verschil maken.

increase nonprofit donations

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)
Schrijf je in op onze Nieuwsbrief
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief per e-mail van nieuwe non-profitorganisatie artikelen en functie-updates. (U kunt zich op elk moment afmelden.)