Fondsenwerving voor Kerken | 7 Stappen voor Succes in 2021

Fondsenwerving voor Kerken | 7 Stappen voor Succes in 2021

Heeft uw kerk of religieuze organisatie ooit een fondsenwerving-campagne gedaan?

Fondsenwerving ook wel crowdfunding genoemd in het Engels omvat doorgaans het inzamelen van geld voor een project door kleine donaties te vragen aan een aanzienlijke groep mensen, meestal online.

Bij Donorbox houden we om een ​​paar redenen van op geloof gebaseerde crowdfunding projecten. Fondsenwerving kan uw gemeenschap verenigen rond een gemeenschappelijk doel. Bovendien kunnen uw gemeenteleden het project op hun sociale media delen en buren en vrienden aanmoedigen om een ​​bijdrage te leveren. Fondsenwerving kan ook een ongelooflijk kosteneffectieve manier zijn om geld in te zamelen. Aan de slag gaan kan een eenvoudig en gratis proces zijn.

Aan de slag met Fondsenwerving voor kerken is eenvoudig! Lees verder om te ontdekken waarom Fondsenwerving een geweldige optie is en hoe je dit het meest effectief kunt doen.

Crowdfunding for Churches


Waarom gebruiken kerken fondsenwerving?

Fondsenwerving kan een leuke, efficiënte en impactvolle manier zijn om een ​​religieuze inzamelingsactie te houden. Of uw organisatie nu een kerk, moskee, synagoge, religieuze non-profitorganisatie of andere gebedshuizen is, een fondsenwerving campagne kan u helpen uw doelen te bereiken en tegelijkertijd uw gemeenschap te betrekken.

NonprofitSource geeft enkele belangrijke details over hoe crowdfunding er het vaakst uitziet. Houd er rekening mee dat deze aantallen kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, grootte en capaciteit van uw community:

 • De gemiddelde fondsenwerving campagne zonder winstoogmerk levert ongeveer € 9.237 op
 • De gemiddelde donatie aan een fondsenwerving campagne is € 66
 • 62% van de donateurs die doneren aan crowdfunding campagnes is nieuw in crowdfunding. Met andere woorden, wees niet bang om crowdfunding te proberen, alleen maar omdat je het nog nooit eerder hebt gedaan!

1. Kosten effectief

Fondsenwerving campagnes zijn vaak zeer betaalbaar om uit te voeren en leveren een hoog rendement op uw tijd en energie op. Dit kan een welkome tegenstelling zijn met community-evenementen en festivals, die – hoewel leuk voor bezoekers – vaak forse budgetten vereisen voor verfrissingen, entertainment en personeel. Bij een fondsenwerving campagne heb je alleen een goed doel, een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke webpagina en een communicatie- en vervolgplan nodig. Hieronder leert u hoe u elk van deze stappen kunt uitvoeren.


2. Toegankelijkheid

Fondsenwerving is een ongelofelijke laagdrempelige manier om geld in te zamelen omdat er geen drempels zijn om te beginnen. Afhankelijk van de crowdfunding-service die je kiest (hierover hieronder meer), kun je misschien meteen beginnen, gratis! Met een donatie platform zoals Donorbox kun je in minder dan 15 minuten een speciale Fondsenwerving-campagne opzetten zonder programmeervaardigheden, opstartkosten of vaste contracten.

Daarnaast zijn crowdfunding projecten dag en nacht toegankelijk voor donateurs over de hele wereld. Met een online fondsenwerving campagne kan iedereen op elk moment jouw project steunen.


3. Deelbaar

Een van de belangrijkste voordelen van een fondsenwerving campagne is dat deze zo gemakkelijk kan worden gedeeld met uw uitgebreide community. Crowdfunding kan je in staat stellen om je fondsenwerving verder te laten groeien dan wekelijkse bezoekers naar de grotere gemeenschap. Dit is vooral mogelijk wanneer uw project de gemeenschap als geheel ten goede komt.

Zorg ervoor dat je gemeenteleden aanmoedigt om het fondsenwerving project op hun sociale media te delen! Maak het gemakkelijk door voorbeeldtekst, een foto en een donatie link te verstrekken die ze kunnen kopiëren en plakken in een e-mail of sociale post. Om de authenticiteit te behouden en de resultaten van de inzamelingsactie te stimuleren, moedigt u iedereen aan om de voorbeeldtaal aan te passen aan hun eigen redenen voor ondersteuning van het project.

Extra-tip: met sommige online tools voor fondsenwerving, zoals Donorbox, kun je knoppen voor het delen van sociale media toevoegen aan je donatie pagina. Dit maakt delen op sociale media eenvoudig en naadloos.


4. Samenstellen

Dankzij het “bandwagon-effect” kan elke donatie helpen om extra geschenken aan te moedigen. Dit komt omdat wanneer de leden van uw organisatie zien dat hun vrienden en buren bijdragen, de kans groot is dat zij ook geneigd zullen zijn om te steunen. Elke donatie fungeert als een klein “zegel van goedkeuring” dat anderen aanmoedigt om mee te doen.

crowdfunding for churches


7 Belangrijkste stappen voor het opzetten van een succesvolle fondsenwerving campagne voor de kerk

Sommige mensen denken misschien dat een donatie van € 20 of € 50 niet veel zal bereiken – maar een crowdfunding platform bewijst het tegenovergestelde! Kleine donaties kunnen, wanneer ze worden gecombineerd en met enthousiasme worden gedeeld, tot transformationele resultaten leiden.

Op geloof gebaseerde crowdfunding betekent het benutten van de kracht van een collectieve inspanning om iets geweldigs te laten gebeuren. Voor uw organisatie kan dit betekenen dat u geld inzamelt voor een nieuw gebouw, een renovatie, een jongeren zendingsreis of een gemeenschapsproject.

Zodra u uw project en dollardoel hebt bepaald, zijn er een paar belangrijke stappen om een succesvolle crowdfunding campagne te creëren. Laten we door elk van hen lopen.


1. Select a crowdfunding platform

Uw crowdfunding platform is een online serviceprovider die u helpt met alle logistiek voor het opzetten en beheren van uw campagne. Kortom: het is de technologie waarmee u uw campagne kunt laten slagen.

Verderop in dit bericht zullen we de kern van de zaak delen op verschillende crowdfundingplatforms, waaronder Donorbox.

crowdfunding for churches


2. Lanceer een crowdfunding pagina

Houd bij het bouwen van uw crowdfunding pagina rekening met best practices voor fondsenwerving. Het delen van een boeiend verhaal over de missie en het werk van uw organisatie kan bijvoorbeeld een grote impact hebben. Het is ook slim om een crowdfundingplatform te kiezen waarmee je je pagina kunt aanpassen met je kleuren en foto’s.


3. Promoot je crowdfunding campagne voor de kerk

Zoals het gezegde luidt: “Vraag en u zult ontvangen.” Zodra je webpagina klaar is, ga je gang en promoot je je Fondsenwerving project.

U kunt uw project promoten door:

Een kerk- of gemeenschapsleider je crowdfunding project laten aankondigen bij je volgende eredienst
Inclusief een blurb over de campagne en een donatie link/QR-code in je gedrukte weekprogramma
Een e-mail sturen naar iedereen op de e-maillijst van uw organisatie met details over het project en een donatie link
Posten over uw campagne op sociale media
Moedig uw gemeenschap aan om het project te promoten! Vraag iedereen om het nieuws te delen met buren, vrienden en familie. Een goede herinnering voor degenen die verlegen zijn om geld in te zamelen: het is een eer als iemand je vraagt om het goede in de wereld te helpen creëren.

Wees niet bang om uw campagne in een vroeg stadium op verschillende manieren te promoten! Non-profitsource meldt dat campagnes die binnen de eerste week 30% van hun doel bereiken, over het algemeen meer kans van slagen hebben.


4. Gebruik een hippe Donatie muur

Het is basis psychologie: als we onze vrienden en buren iets zien doen, zijn we eerder geneigd om het ook te doen. Het gebruik van een virtuele donormuur om campagne supporters te herkennen, kan enorm effectief zijn bij het stimuleren van deelname. Sommige donatie platforms, zoals Donorbox, bieden automatisch mogelijkheden voor donormuur, zonder extra kosten.

church crowdfunding

Als uw donatie platform dit niet biedt, kunt u een afbeelding maken van uw supporters tot nu toe. Dit kan een onhandige oplossing zijn, omdat u uw lijst vaak handmatig moet bijwerken om te voorkomen dat u recente donateurs irriteert.


5. Voeg een doelmeter toe om op geloof gebaseerde donoren te motiveren

Een doelthermometer meet de algehele voortgang die is gemaakt in de richting van uw campagne doel. Het toevoegen van een doelmeter aan uw fondsenwerving-campagne resulteert in een gemiddelde toename van 35% in het geven.

church fundraising

Het is voor iedereen spannend om de visuele voortgang van de campagne te kunnen zien. Bovendien krijgt elk lid van de community direct een boost van voldoening nadat hij zijn geschenk heeft gedaan en de thermometer heeft zien stijgen. Deze opwinding kan de supporter motiveren om de campagne te delen. In sommige gevallen moedigt het donateurs aan om verderop in de campagne een tweede gift te doen om het doel te helpen bereiken.


6. Geef donateurs de mogelijkheid zich te abonneren op uw campagne

Zodra iemand een gift doet voor uw campagne, hebben ze geïnvesteerd in het succes van het project. Waarschijnlijk willen ze op de hoogte worden gehouden van de voortgang van de campagne en willen ze ook weten wanneer het doel is bereikt. Dit kan helpen om vertrouwen en een band met donateurs op te bouwen, waardoor het waarschijnlijker is dat ze uw missie in de toekomst zullen blijven steunen.

Overweeg een donatieplatform te kiezen met een ingebouwde abonnementsfunctie. Dit maakt het updaten van je supporters een naadloze ervaring. Donorbox voegt bijvoorbeeld automatisch alle donateurs toe aan uw abonneebestand.

crowdfunding for churches


7. Donateurs updaten via e-mail

Houd iedereen via e-mail op de hoogte naarmate uw campagne vordert. Overweeg om een bericht te sturen wanneer je een belangrijke mijlpaal hebt bereikt, zoals halverwege of ¾ van je doel.

Gebruik uw update-e-mails om ook iedereen eraan te herinneren waarom het project ertoe doet. Voeg waar mogelijk foto’s en persoonlijke verhalen toe. Bovendien kunt u een momentopname van uw donormuur in uw e-mail opnemen. Dit zal dankbaarheid en erkenning bieden aan degenen die het project al hebben ondersteund en anderen motiveren hetzelfde te doen.


4 Beste crowdfundingplatforms voor kerken

Tegenwoordig zijn er veel crowdfundingplatforms. Het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor uw kerk of religieuze inzamelingsactie. Daarnaast zijn er veel factoren om rekening mee te houden.

Lees verder om verschillende crowdfunding opties voor kerken te ontdekken. U leert meer over de functies en kosten van elk systeem, zodat u het systeem kunt kiezen dat het beste bij u past.


1. Donorbox

crowdfunding for churches

Donorbox is een oplossing voor het verwerken van donaties die wordt vertrouwd door meer dan 35.000 organisaties uit meer dan 40 landen, waaronder veel kerken en religieuze organisaties. Verander uw doel in een krachtige beweging met een voor conversie geoptimaliseerde crowdfunding-campagne. Het is makkelijker dan het klinkt!

Belangrijkste kenmerken van kerk crowdfunding:

 • Installatie in minder dan 15 minuten – geen opstartkosten, maandelijkse kosten of contracten
 • Maak gebruiksvriendelijke, mobiel-responsieve crowdfunding-webpagina’s – geen codeervaardigheden vereist
 • Gebruik afbeeldingen zoals foto’s, video’s en uw favoriete kleuren en branding om donateurs te inspireren en vertrouwen op te bouwen
 • Deel berichten, updates en campagnevoortgang op uw crowdfunding-pagina
 • Voeg automatisch donateurs toe aan je abonneebestand
 • Sta belanghebbenden toe zich te abonneren op e-mailupdates over de voortgang van de campagne
 • Stuur gepersonaliseerde e-mailupdates naar uw donateurs voor een betere betrokkenheid
 • Deel op sociale media
 • Voeg een doelmeter toe om de voortgang naar het campagnedoel bij te houden
 • Gebruik een donormuur om sociaal bewijs te leveren en anderen aan te moedigen om te geven
 • Stel de meest effectieve donatiebedragen voor
 • Promoot terugkerende donaties – perfect voor gemakkelijke wekelijkse tiende
 • Accepteer creditcards, Apple Pay, Google Pay, PayPal en bankoverschrijving
 • Donateurs de mogelijkheid bieden om verwerkingskosten te dekken
 • Veilig betalingssysteem met ondersteuning in meer dan 40 landen

Lees meer over de Fondsenwerving functies van Donorbox. Kosten 1.5% platform kosten


2. Bonfire

Bonfire biedt een leuke, creatieve optie als het gaat om christelijke fondsenwerving en crowdfunding voor kerken. Met Bonfire kunnen kerken van elke omvang een t-shirtinzamelingsactie opzetten om geld in te zamelen voor uw doel. Wanneer het project met succes is voltooid, ontvangt u uw geld

Belangrijkste kenmerken van kerkcrowdfunding:

 • Ontwerp een t-shirt op maat met de ontwerptool van Bonfire
 • Promoot en verkoop uw t-shirt online of persoonlijk
 • Bonfire zorgt voor het bedrukken en verzenden van je shirts naar supporters
 • Ontvang een downloadbare lijst met supporters
 • Badge ‘Geverifieerde non-profit’ op uw campagnepagina (voor 501c3-non-profitorganisaties)

Kosten: 4,5% platformkosten, plus 3,5% betalingsverwerkingskosten. Er zijn verzendkosten van toepassing. Binnenlandse verzending begint bij $ 3,99 (gratis voor bestellingen met 5+ items).


3. GoFundMe

Je hebt waarschijnlijk al eerder van GoFundMe gehoord. Het wordt vaak gebruikt door individuen om geld in te zamelen voor persoonlijke projecten of medische kosten. Maar wist je dat dit populaire platform je ook kan helpen met crowdfunding voor kerken?

Belangrijkste kenmerken van kerkcrowdfunding:

Zet in slechts een paar minuten een inzamelingsactie op
Voeg een foto of video en een doelthermometer toe aan je inzamelingspagina
Rekruteer donateurs uit de pool van miljoenen GoFundMe-supporters
Download rapporten met uw belangrijkste donorgegevens
Vraag op elk moment geldopname aan zonder de doelthermometer te beïnvloeden
Klantengelukagenten 24/7 beschikbaar
Mogelijkheid om uw campagne voor onbepaalde tijd actief te laten om geld te blijven ontvangen
Ondersteund in 19 landen

Kosten: Gratis en Flex-abonnementen zijn beschikbaar. Abonnementen brengen 1,9% in rekening


4. GiveCentral

GiveCentral is een donatie platform dat wordt gebruikt door meer dan 1.000 non-profitorganisaties, waaronder veel kerken en christelijke crowdfundingprojecten. Ze bieden een verscheidenheid aan online fondsenwerving diensten, waaronder crowdfunding.

Belangrijkste kenmerken van kerkcrowdfunding:

 • Zet je crowdfundingpagina binnen een dag live
 • Ondersteuning op maat
 • Maak een aangepaste donatiepagina met uw branding en foto’s
 • Integreer uw donatiepagina met uw sociale mediaplatforms

Kosten: De eenmalige kosten om een account aan te maken bedragen $75. De maandelijkse vergoeding voor elke handelaar-ID is ongeveer $ 33 per maand. De verwerkingskosten voor betalingen variëren.

crowdfunding for churches


Start vandaag nog een Crowdfunding campagne voor de kerk

Waarom niet een sprong in het diepe maken? Het starten van een fondsenwerving project is een geweldige manier om de geldbehoefte van uw kerk om te zetten in een inspirerende collectieve impact. Het is een win-winsituatie: u werft fondsen voor uw project, terwijl uw gemeenschap de voldoening krijgt om samen iets zinvols te bereiken.

Met de juiste tools voor fondsenwerving en een beetje planning ben je in een mum van tijd op weg naar succes bij crowdfunding. Ongeacht je religieuze overtuiging of type project, je kunt crowdfunding gebruiken om iedereen in je gemeenschap te verenigen die zich geroepen voelt om te helpen.

Zet het fondsenwerving project van uw kerk in slechts 15 minuten op – zonder opstartkosten, geen maandelijkse kosten en zonder contract!

 

Sluit u aan bij de non-profit beweging
Ontvang onze gratis e-mailupdates om tips, hulpmiddelen en leuke acties voor non-profitorganisaties rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.
Webinar banner

Join us in serving the nonprofit world!

Breng je Donatie ervaring naar een hoger niveau
Sluit je aan bij de 30.000+ non-profitorganisaties die al online geld inzamelen
geen opstartkosten, op elk moment uitschrijven