Choose amount Information Payment
A donor account is created automatically for recurring donations. Account setup info will be emailed to you.
You can log in to edit your recurring donation any time

Please fix the errors above.
CVC CodeThe 3-4 digits on the back of your credit card

iDEAL

You didn't choose the bank name.

By providing your payment information and confirming this payment, you authorise (A) DEAL Foundation and Stripe, our payment service provider, to send instructions to your bank to debit your account and (B) your bank to debit your account in accordance with those instructions. As part of your rights, you are entitled to a refund from your bank under the terms and conditions of your agreement with your bank. A refund must be claimed within 8 weeks starting from the date on which your account was debited. Your rights are explained in a statement that you can obtain from your bank. You agree to receive notifications for future debits up to 2 days before they occur.

You can log in to edit your recurring donation any time


Steun DEAL Foundation met een donatie! 


Sinds 2006 helpt DEAL Foundation kansarme vrouwen in Zambia, Tanzania en Cambodja. Wij stimuleren ondernemerschap door vrouwen te verenigen die gezamenlijk sparen om een bedrijf te kunnen beginnen. Hiernaast leveren wij ook kennis en hulpmiddelen door middel van trainingen. Deze trainingen zijn er onder andere op gericht om de vrouwen te leren over de principes van het ondernemerschap, de Engelse taal en een skill, zoals het houden van kippen of het maken van zeep. Met de projecten levert DEAL Foundation dus een bijdrage aan de ondernemerschapsvaardigheden en de structurele economische ontwikkeling van onze vrouwen. De afgelopen jaren zijn er veel bedrijven opgestart en mensen uit de armoede geholpen.


Om de spaargroepen op te richten en de groepen te kunnen voorzien van de trainingen kunnen wij uw hulp goed gebruiken.


Geef daarom vandaag nog 5, 10 of 20 euro en lever een bijdrage aan de vrouwengroepen in Zambia, Tanzania en Cambodja!


Wij leveren onze steun via partnerorganisaties ter plaatse en zullen samen met hun werken aan betere omstandigheden voor de vrouwengroepen. 


 

 


 

Sorn Hoch en Yort, moeder en dochter, zijn onderdeel van de spaargroep in Cambodja. Ze verbouwen rijst, groente en watermeloen. Aangezien ze in de landbouw werken, zijn ze erg afhankelijk van regenwater. In warme maanden wanneer er geen regen valt, maken ze zich vaak zorgen. Ze zijn daarom onderdeel geworden van de spaargroep van DEAL: ze willen geld lenen om een waterput te maken, want dit kost ongeveer $400. Elke dag verdienen ze rond de $5 door hun werk op het land en Sorn Hoch doet daarnaast nog wat bouwwerk in de stad om bij te verdienen. Hun droom voor de toekomst is om oud en gelukkig te worden en om een grote kokosnoot boom te laten groeien!

Febi Zulu is lid van de spaargroep in Zambia en verkoopt Parafine en verf. Ze is getrouwd en heeft 4 kinderen. Omdat haar man in de mijnen werkt en soms 3 maanden achter elkaar niet uitbetaald krijgt, kan ze met behulp van de spaargroep leningen nemen en producten kopen en doorverkopen. Hierdoor staat er aan het einde van de dag eten op tafel voor haar vier kinderen en kunnen ze naar school. Febi hoopt op een dag zelf weer de schoolbanken in te duiken, want ze heeft zelf niet de middelbare school afgerond.
Fatuma Mbega is onderdeel van de spaargroep in Tanzania. Ze heeft een winkel waar ze groente, rijst en suiker verkoopt. Daarnaast heeft ze ook een paar kippen. Ze vertelt dat het zonder de spaargroep niet mogelijk zou zijn geweest om haar bedrijfje te vergroten. Daarnaast heeft ze door de trainingen die ze heeft gekregen, haar ondernemerschapsvaardigheden vergroot: zo heeft ze geleerd over klantvriendelijkheid, en is ze creatiever geworden in het bedenken van haar eigen ideeën.  Zie onze Facebook, Instagram en Linkedin voor nog meer verhalen van de vrouwen uit de spaargroepen!